Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - peterra

Sivuja: [1] 2 3 ... 81
1
Pelaajat / Vs: Pelaajahuhut 2015–2016
« : Joulukuu 23, 2015, 14:47:35 »
Eikös uusien pelaajien julkistus pitäisi tapahtua tänään kun on kerran "aikaisia joululahjoja tapparalaisille"

Keväällä sit. :D

2
Pelaajat / Vs: Pelaajahuhut 2015–2016
« : Joulukuu 22, 2015, 00:04:03 »
Monet joukkueet ovat tässä nyt joulutauolla julkistelleen erinäisiä jatkosopimuksia. Jotenkin en nyt ihan heti usko, että Tapparaan olisi uutta pelaajaliikennettä tulossa vaan epäilen, että kyseessä on nimenomaan jatkosopimukset. Itse tosin toivon, että ainakin yksi uusi pelaajakin saataisiin, mutta se tuntuu tällä hetkellä kovin vaikealta, kun esim. Pasi Puistola ei vieläkään ole kelvannut mihinkään muualle.

3
Pelaajat / Vs: Pelaajahaaveilut kaudelle 2015-2016
« : Joulukuu 21, 2015, 12:15:50 »
Jokaisen luulisi ymmärtävän, että jos Tappara haluaa vahvistuksia niin ensin pitää päästä eroon vaikka Puistolasta.

5
Ottelut / Vs: Tappara–Ilves 16.12.2015 (Ke)
« : Joulukuu 17, 2015, 00:19:36 »
iceman ehdottomasti, paras joululahja joukkueelta on hommata paikallispelistä tuolla kokoonpanolla ja taistelulla väkisin 3p. :) Se on myös sarjasijoituksen kannalta kohtalaisen tärkeää! :)

6
Pelaajat / Vs: Stephen Dixon
« : Joulukuu 16, 2015, 22:46:52 »
Mahtaako olla ottajia? Tuskin jonoksi asti.

Onhan toi surullista katottavaa, kun ei vaan toimi ollenkaan. Toisaalta, voipi hyvin olla tärkee kaveri kevään kahinoissa. Paras tilanne tietenkin olis, että joku ostais pois ja Tapparalla ois rahaa uuteen sentteriin. We'll see!

Siis eihän tässä mitään optimaalista ratkaisua ole. Kukaan ei Dixonia osta täyteen hintaan mihinkään se on lähes varma. Kyllä Tappara joutuu palkasta ainakin osan maksaan, että ottaja löytyy. Dixon on nyt Tapparalle vähän sama asia kuin Plihal oli Kärpille. Hommataan ykkössentteriksi ja rajoittava tekijä on liike / kyky pelata koko peli. Plihal korvasi loistavalla sijoittumisellaan ja aloituskyvyllään aika paljon, mitä Dixon ei oikeastaan pysty Tapparassa tekemään. Plihalhan sitten pelasi Kärppäsopimuksen viimeisen vuoden käytännössä Tapparassa ja Kärpät makso lähes koko palkan.

Valitettavasti Dixonin kohdalla ollaan nyt pitkälti samassa tilanteessa, että jos joku suostuu edes 50 % palkasta maksamaan niin kannattaisi päästää pois. Valmennuksella ei ole Dixien luottoa ja peliaikaa ei ratkaisuhetkillä irtoa. Luottamuspula on se kaikista pahin, kun Dixon tietää, että on hirveät paineet onnistua ja homma ei skulaa ja valmennuksen luotto on mennyt. Siitä on pelaajan lähes mahdotonta toipua vaihtamatta ympäristöä.

Tapparalle tässä ei oo mitään hyviä vaihtoehtoja, mutta täytyy ajatella myös, että mitä voidaan tilalle ja vastaako se enemmän sitä, mitä tarvitaan.

7
Pelaajat / Vs: Stephen Dixon
« : Joulukuu 16, 2015, 22:33:52 »
Valitettavasti, vaikka kyseessä on yksi suurista suosikeistani, mitä tulee ulkomaalaisiin, niin olen sitä mieltä, että Dixon ja Tappara ovat nähneet toisensa ja nyt on aika molempien aika kääntää uusi sivu elämässä ilman toisiaan.

8
Ottelut / Vs: Tappara–Ilves 16.12.2015 (Ke)
« : Joulukuu 16, 2015, 22:26:22 »
Huvittavaa että vaikka rosteri on vajaa, niin siitä huolimatta Dixonin taso ei riitä edes pysymään koko peliä kokoonpanossa, kun esim. Kulmala veti täydet minuutit. Kerrankn hyvä tiivistys Tapolalta, kolme kenttää toi voiton, vaikka aika meinasi loppua kesken. Ilveksen voitosta aina kahta hienompaa jäädä tauolle.

Juu, nyt on ihan pakko pistää joulupuheet vireille, että mitä Dixonin kanssa oikein tehdään. En tiedä, mitä on taustalla, mutta vastuuta ei kyllä heru ja jossain on isosti ongelmia, jos yv:llä pelaa ennemmin Kaksonen kuin Dixon. Tiedä sit, että onko oikeasti vaan aika päästää irti ja myydä Dixon jopa jonkinlaisella tappiolla pois. Valitettavasti noin ei voi jatkua, vaikka mikä olis. Mitä ikinä taustalla onkaan, melkein parempi olisi laittaa Lekiin hakemaan itseluottamusta tai jotain, jos ei myydä meinata. Itse en näe Dixonin esitystä niin negatiivisena kahdessa erässä, mutta koska kolme pistettä tuli kai se oli oikein peluutettu.

Hieno matsi ja venyttiin kyllä todelliseen suoritukseen noilla ukoilla, jotka käytössä olivat. Ne keiden piti tätä joukkuetta kantaa, kun niin monta ukkoa on poissa (Lajunen, Laine, Savinainen, Kuusela) sitä nyt myös tekivät. Nähdäkseni Järvinen nousi siihen isoon rooliin, Haapala ja Peltola kanssa. Pakeista oli kiva saada taustatukea. Ilomäeltäkin ihan hyvää peruspelaamista, mutta ei kyllä ollut joukkuetta kannatteleen. Tuomarilinja oli aika outo, mutta tasapuolinen.

Miinusta voisi jaella tässä vähäsen:
-Aalto. Kohta rupee oleen pakkomaalin paikka, koska meidän paras maalinsylkijä puolustajista on aivan varjojen mailla.
Oikeastaan tänään puolustajien selkeästi heikoin lenkki. Mun mielestä Kanki, Bonsaksen, Plastino ja Saravo sekä Elorinne selvisivät tänään puhtailla papruilla pelistä.
-Kaksonen, oli kentällä, kun hyviä asioita tapahtui, muttei ollut mitenkään osallinen hienoon loppuun. Ei asiaa nelosta ylemmäs.
-Dixon (3. erä penkillä, siitä miinukset)

9
Pelaajat / Vs: Tappara roster 2015-2016, uusi aikakausi?
« : Joulukuu 16, 2015, 00:16:38 »
Linden ei tässä hätää ole, mielipiteitä saa ja pitää olla, mutta niin pitää olla myös vastakkaisia. Mielestäni vaan on aivan kohtuutonta tässä vaiheessa kautta lähteä arvioimaan joukkueen kokonaissuoritusta, kun ei oo mitään aihetta. Varsinkin, kun kaikilla niillä absoluuttisilla mittareilla vrt. viime kauteen ollaan oltu parempia. Savinainen ei varmasti oo näyttänyt vielä parastaan eikä Dixon. koko joukkueesta on vielä irrotettavissa melkosen monta lisävaihdetta varsinkin, kun saadaan koko kokonaisuus edes muutaman pelin pysymään yhdessä. Tällä hetkellä on vaikeaa, kun on kaikenlaisia poissaoloja ollut paljon viimeisen kuukauden aikana niin line-up on elänyt ihan hirveän paljon jatkuvasti. JMJ hyppii esim. sentterin ja laiturin välillä vähän pelistä riippuen.

Olen myös melko luottavainen, että Leinonen tuohon vielä pari palasta hommaa eli neloseen jotain täytettä ja ainakin yhden pakin. Uskon, että valmennus on myös oman toivomuksensa asiasta jättänyt.

10
Ottelut / Vs: KalPa–Tappara 15.12.2015 (Ti)
« : Joulukuu 15, 2015, 23:22:02 »
Mielenkiintoinen juttu, mutta mistähän näkisi pelaajien peliajat tuossa pelissä? Jotenkin tuntu, että Mäkinen sai paljon peliaikaa pakeista ja joku jäi vähälle ajalle. Laukauskarttaa kun katselee niin Tappara kyllä pääsi paremmin maalin eteen yrittämään taas kuin vastus. Puolustuspelissä tehtiin melkoinen tasonnosta aiempaan tänään, kun vastustaja ei päässyt kovin vaarallisilta paikoilta paljoa yrittelemään.

11
Pelaajat / Vs: Elmeri Kaksonen
« : Joulukuu 15, 2015, 22:31:54 »
Ulkopuolelta on tosi vaikea sanoa, että mikä Kaksosella on. Onko vaan yksinkertaisesti todella huono pelikäsitys vai mistä johtuu, että ei onnistu missään roolissa millään tavalla. Ainoastaan alivoimalla on osoittanut tarpeellisuutensa joukkueelle ottamalla kipeitä kiekkoja. Se on näkymätöntä työtä, joka on joukkueelle tärkeää, mutta mielestäni pelaaja ei saisi olla noin yksipuolinen, vaikka pelaisikin liigaa. Elmerille tekee vaikeaa tehdä pelissä yksikin peliä edistävä ratkaisu. Yleensä hän menee kulmatilanteissakin paineistamaan, mutta kiekko jää lähes aina vastukselle. Pahimmillaan Kaksonen vielä törkkii kiekon omaltakin pelaajalta pois. Toki hän ei ole puolustussuuntaan löysä ja ehtii myös puolustustehtäviin kiitettävästi, mutta kokonaisuutena pelaaja oolisi valitettavasti mukavampi nähdä esim. Lekissä. Elmeri ei yksinkertaisesti kuulu liigajoukkueen kokoonpanoon, valitettavasti.

12
Pelaajat / Vs: Tappara roster 2015-2016, uusi aikakausi?
« : Joulukuu 15, 2015, 22:08:24 »
Edelleen täysin turhaa spekulaatiota ystäväni Linden. Kevään peleistä ei voi kukaan vielä tietää mitään ja niistä höpöttäminen on täysin ennenaikaista. Mielestäni nyt kannattaisi keskittyä tähän joulun viettoon ja verrata joukkueen suoritusta viime kauden vastaavaan ja huomioida myös ajankohta suhteutettuna. Tällä hetkellä sinä et tee ihan hirveästi oikeutta tämän kauden joukkueelle, kun vertaat suoraan kevään joukkuetta ja Tapparaa tämän syksyn Tapparaan. Vertailua voi tehdä, mutta se pitää suhteuttaa ajankohtaan oikein. Tähän mennessä voit siis verrata viime kauden suoritusta jouluun asti tämän päivän suoritukseen.

Se mihinkä tämä keväällä riittää vastaus on, että se ei riitä mihinkään. Onnellinen asia Tapparankin kannalta on se, että pelin ei vielä tarvitse olla lähellekään valmista.

13
Pelaajat / Vs: Tappara roster 2015-2016, uusi aikakausi?
« : Joulukuu 15, 2015, 21:57:59 »
Niin siis paljonkohan Tapparalla on nyt enemmän pisteitä kuin viime kaudella samaan aikaan? Malisen lähtö ei kyllä harmita ollenkaan niin vässykkä hän oli viime keväänä. Ikävä kyllä Ilomäellä on samoja piirteitä havaittavissa vaikkakin Arttu on pisteitä saanut ihan mallikkaasti aikaseksi.

Tapparalla oli viime kaudella 45 pistettä 32:n pelin jälkeen. Pisteitä on tällä hetkellä 11 enemmän kuin viime kaudella samaan aikaan. Tosin sarjaohjelma on tällä kaudella erilainen, koska syyskaudella on 33 peliä Tapparalla ja keväällä vain 27. Jos Tapparalta jätetään viime kaudelta tuo kaksi viimeistä peliä pois niin pisteitä oli siis 30 pelistä kasassa Tapparalla tasan 40. 11 pistettä on kyllä melkoinen ero.

14
Pelaajat / Vs: Tappara roster 2015-2016, uusi aikakausi?
« : Joulukuu 15, 2015, 21:37:59 »
Linden #16 jos nyt kuitenkin tehdään niin, että arvioidaan joukkuetta kokonaisuutena keväällä eikä kesken kauden? Nythän tämä joukkue on syksyllä valovuoden edellä viime kautista nimenomaan pisteiden ja peliesitysten valossa. Viime kaudella jäätiin joulutauolle semmoisessa asetelmassa, että oltiin liigassa sijalla kymmenen. Nyt päästään joulutauolle todennäköisesti sijalta 3-4, joka on aika paljon parempi. Nää on tosi ennenaikaisia huomioita, mitä listasit. Metsola suoritti hienosti viime kaudella syksyllä, mutta ei silloin pystynyt silti auttamaan joukkuetta voittamaan. Keväällä senkin edestä. Nyt on onnellinen tilanne, kun Karhusen ei ole tarvinnut pelastaa pisteitä joukkueelle, kun ollaan pystytty ottamaan niitä myös itse pelaamalla.

Olen kanssasi mm. siitä erittäin eri mieltä, että Savinainen olisi hommattu korvaamaan Palola. Palolaa meidän rosterissa korvaa Patrik Laine, joka on kokonaisuudessaan Palolaa monipuolisempi pelaaja tähän liigan, toki ei välttämättä maalintekijänä yhtä kova. Savinainen on pystynyt korvaamaan Jormakan panoksen tähän kohtaan täysin. Lajunen on selvä upgradeus Maliseen. Tämän lisäksi Plastinoa voidaan verrata, vaikka viime kaudella tulleeseen Kolomatikseen, johon hänkin on merkittävä parannus.

Tottakai, jos ajatellaan, että Greeni pidetään meillä nelossentterin roolissa, niin hänet olisi kannattanut pitää, mutta muutoin Ilomäki kyllä korvaa hänet hyökkäyspäässä moninkertaisesti. Dixon oli osa jo viime kauden joukkuetta, häneltä odotetaan tason nostamista, jota ei ole vielä nähty. Dixon ei ole korvattu kenelläkään, sillä hän on edelleen Dixon. Dixon korvasi siis Dixonin. Metsola-Karhunen vaihdos on selvästi downgradeusta, siinä oot oikeassa. Tömmernes tuli Tapparaan vasta tammikuussa, joten häntä en nyt ottaisi tähän vielä mukaan ollenkaan, kun joukkue todennäköisesti ei ole vielä valmis.

15
Pelaajat / Vs: Tomi Karhunen
« : Joulukuu 15, 2015, 21:25:56 »
Juu, kriisiä pukkaa taas palstalla. Jos oikeasti ei oo joulua odottaessa mitään muuta toivoa elämässä kuin kriisiytyä niin tehkää se vaikka siinä meidän vitutusketjussa. Rankkareilla ei Karhusen paras päivä, yksi helppo livahti, mutta muuten hoiti kyllä omat hommansa. En ymmärrä taas, mistä näitä kriisejä revitään.

Sivuja: [1] 2 3 ... 81