Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - peterra

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 81
16
Ottelut / Vs: KalPa–Tappara 15.12.2015 (Ti)
« : Joulukuu 15, 2015, 21:22:22 »
Mun näkemyksen mukaan Tappara pelasi kyllä parhaan ottelunsa miesmuistiin. Tänään pärjättiin liikkeessäkin ja avaukset napsuivat hyvin erityisesti ensimmäisessä erässä. Nyt jätän tämän palstan taas kriisiytymään turhasta. Huomenna halliin.

17
Ottelut / Vs: KalPa–Tappara 15.12.2015 (Ti)
« : Joulukuu 15, 2015, 15:22:19 »
Tapparan kannattaa tälle päivälle ja huomiselle koota vaan yksi yv-kokoonpano ja laittaa kaikki munat samaan koriin.

18
Ottelut / Vs: KalPa–Tappara 15.12.2015 (Ti)
« : Joulukuu 15, 2015, 12:47:05 »
Aika mielenkiintoinen kokoonpano Jussilta. Kivasti ripoteltu taitoa ympäriinsä. Saa nähdä, onko tuo peluutuksessa ns. 3 ketju kuitenkin se ykkösketju, joka aloittaa.

19
Pelaajat / Vs: Pelaajahaaveilut kaudelle 2015-2016
« : Joulukuu 15, 2015, 11:52:00 »
Eikö Stephen Dixon kelpaa?

Sitähän kokeiltiin jo ja siinä koostumuksessa Dixie ei ehdi edes taklaamaan, kun joutuu koko ajan taisteleen kiekottomana, kun laiturit ei pysty auttaan yhtään...Jos Dixonista halutaan taklauksia irti niin 3. sentteri on oikea rooli ja laiturina esim. juurikin Jukka Peltola, joka hoitaa puolustusvastuuta sen aikaa, että Dixie ehtii esim. taklaus + kiekonriisto.

20
Pelaajat / Vs: Stephen Dixon
« : Joulukuu 15, 2015, 02:37:07 »
Rupee olemaan Dixonin viimeiset näyttöpaikat, nyt saa peliaikaa ja vastuuta kun puuttuu noin paljon rosterista hyökkääjiä. Nyt jos ei onnistu,niin se on siinä

Eiköhän Dixonin tulevaisuudesta kuitenkin päätä joku muu kuin sinä :)

21
Jyrki Ahon sopimus ja muu valmennustiimi nimetty Ässiin, mikähän sai Jykän menemään nimenomaan Poriin?
http://www.jatkoaika.com/Uutiset/is-%C3%A4ssien-ensi-kauden-valmennusryhm%C3%A4-valittu/174376

Ei tainnut olla ihan hirveästi valinnanvaraa jäljellä...(jos siis halu on jatkaa valmentamista Liigassa)

22
Yleinen kiekkokeskustelu / Vs: Liiga kaudella 2015-2016
« : Joulukuu 14, 2015, 14:11:46 »
Liiga on siis lanseerannut perhepäivät, eniten ihmetyttää ettei ainakaan Tapparan peliin oo mitään lipputarjousta? Luulis nyt et olis lätkästy joku 2+2 tarjous. Heh on varmaa suosittu tapahtuma.
Ja juuri tälläisiä tapahtumia pitäisi olla joulun ja loppiaisen välillä. Mutta Tappara pelaa yhden kotiottelun tuona aikana. Jää hyvät massit saamatta ja kun ihmisillä on yleensä vapaita noihin aikoihin niin yleisömäärät vois olla hiukan korkeammat. No, toivotaan että nuo tammikuun lopun pelitkin kiinnostavat.

Ottelutapahtuman ympärillä riittää markkinoinnin puolesta melkoisesti tehtävää kaikilla liigajengeillä. Perhepelit ovat hyvä ensimmäinen askel, mutta muitakin painotuksia tarvitaan kuten vaikka teemapelit viikolle. Liigassa tällä hetkellä suurin ongelma on tuo otteluohjelma, jossa joukkueet ravaavat aivan eri tahdissa ja tälläkin hetkellä näitä epäedullisia asetelmia tulee oikein liukuhihnalta.

Tappara pelasi viimeisen kahden viikon aikana back-to-back vieraspelit. Molempina lauantaina Tappara pääsi bussijaloilla pelaamaan levännyttä kotijoukkuetta vastaan, joka tunnetusti näkyy vähän jengillä kuin jengillä pelissä. Sen jälkeen vedetään tiistaina kuopion keikka, jossa luojan kiitos on sentään molemmilla joukkueilla samat lähtökohdat, vaikka se Tapparalle pitkä vierasmatka onkin. Tähän päälle vielä sitten levänneenä ja fressinä keskiviikkona kuukauden melkein ainoaan kotipeliin levännyttä Ilvestä vastaan.

Tämä kausi on mennyt aivan överiksi otteluohjelman osalta ja tuo ei palvele edes jääkiekkoa. Pelin laatu kärsii, kun joukkueilla on tämmösiä reissuja. Tuo KooKoo-Saipa vkl sentään oli jotenkin järkevästi rakennettu, mutta en vaan ymmärrä näitä, miten se voi olla noin vaikeaa ja kuka sen haluaa. Ihan vaan vertailuksi SHL:ssä pelataan paljon vähemmän kuin liigassa, mutta yleisömäärät eivät ole poikkeuksellisen alhaisia.

Liigan pitäisi pistää paukkuja peleistä siihen, kun muu yleisö on lomalla. Joulun ja uuden vuoden ympärillä on hyviä pelipäiviä pelata, jolloin teemamatsit vetävät rahaa halliin ja ihmisillä on paljon vapaata. Teemoitusta peleihin, järkevämmät pelipäivät ja kokonaisuudessaan vähän miettimistä tohon otteluohjelmaan niin yleisö ja pelaajat voivat paremmin.

23
Pelaajat / Vs: Henrik Haapala
« : Joulukuu 14, 2015, 13:51:43 »
Viimeksi, kun Kuusela oli poissa niin Henkka otti JYP-pelissä suurta roolia Hakametsässä. Toivottavasti myös nyt. :)

24
Pelaajat / Vs: Tappara roster 2015-2016, uusi aikakausi?
« : Joulukuu 14, 2015, 13:42:03 »
Itse käsitin, että perjantaina JYPiä vastaan Heikkilä otettiin jo hyvissä ajoin pois kokoonpanosta pelin aikana ja taidettiin samalla soittaa vielä Rauhalalle, että lähdepäs tulemaan Vaasaan. Heikkilän jättäminen penkille oli perusteltua, koska on vähän liian paljon samoja ongelmia kuin Kaksosella, että ei tahdo yhtäkään kaksinkamppailua voittaa ja siitähän soppa syntyy, kun pelasivat samassa ketjussa, kun kumpikaan ei tunnu oikein kaksinkamppailuita voittavan ja syötötkin on melkosen luokattomia. En tiedä sit, millä perusteella Heikkilän pitäisi nyt pelaamaan päästä. Meni perjantaina niin vihkoon, että olis paras vetää muutama peli siellä Lekissä.

25
Pelaajat / Vs: Veli-Matti Savinainen
« : Joulukuu 14, 2015, 12:06:10 »
Ikävämpi juttu. Toivottavasti sairasloma on nimenomaan tuon kuukauden päivät, koska tässä kohtaa ei onneksi ole hirveästi pelejä. Otteluruuhkaan tammikuun lopulle olisi kyllä herran palveluksilla kovaa kysyntää.

26
Yleinen kiekkokeskustelu / Vs: Liiga kaudella 2015-2016
« : Joulukuu 14, 2015, 00:43:01 »
_natte_ täysin normaali liigan otteluohjelma, onks yllätys? :D En oikeasti tiedä, kuka tän otteluohjelman on suunnitellut, mutta en todellakaan oo varmaan ikinä huonompaa kokenut missään. Tappara pelasi kauden kolmannen pelinsä levännyttä Sporttia vastaan eilen. Kenen mielestä tämä on edes reilua? Kysyn vaan.

27
Pelaajat / Vs: Tappara roster 2015-2016, uusi aikakausi?
« : Joulukuu 14, 2015, 00:13:05 »
Ihan hyviä poissaolojen paikkaajia varmasti Kulmala ja Kuru ovat, mutta kyllä se kertoo karua kieltä meidän A-junnujen tasosta. Mitäköhän mahtaa, vaikka Levtchi ajatella, kun tryoutin kautta sai sopimuksen, mutta ei kuitenkaan saa mahdollisuutta, kun mieluummin hankitaan korvaajat Turusta? On muillakin joukkueilla (JYP, HIFK...) ollut kolme/neljä hyökkääjää poissa ja korvaajat on pääsääntöisesti tulleet omassa organisaatiossa. Tapparassa vedetään kyllä pelottavan kapealla ringillä kevättä ajatellen.

Tapparan organisaatiolla on kevättä kohden vain yksi tavoite ja se on mestaruus. JYP on elinkaaressaan hieman toisessa kohtaa, koska en usko, että JYP tällä kaudella ainakaan suoranaista tavoitetta on suomen mestaruuteen laittanut. JYPillä on selvästi menossa Perrinin jälkeinen uusi kasvatusvaihe ja tämä on ensimmäinen kausi sitä projektia. Tappara taas tuntuu jälleen kerran ihan todella tavoittelevan vain sitä yhtä eli mestaruutta. Lukko tekee samaa kuin Tappara. Siinä projektissa junnuja ei yleensä nähdä kovin luontaisena osana prosessia, varsinkin, kun Levtchille on todennäköisesti suunniteltu jotain suurempaakin roolia tulevaisuuteen.

Kärpät ja HIFK luonnollisesti hoitaa omia projektejaan hieman toisesta tulokulmasta, kun kummankaan strategiaan ei suoranaisesti kuulu kasvaa mestaruuteen vaan enemmänkin ottaa se. Kyllähän Tapparalla on poikkeuksellinen omaleimainen rosteri tähän kohtaan, jossa on todella paljon omia aineksia avainpaikoilla.

Tällaisia omia aineksia ovat mm. Haapala, Järvinen, Peltola, Ilomäki, Karjalainen, Laine ja tietysti hatuksi nelosketjusta Otto Rauhala. Tapparalla on ihan pääkilpailijoihinkin verrattuna poikkeuksellisen paljon sellaisia aineksia avainpaikoilla, jotka ollaan itse alusta asti kasvatettu ja lähetetty välillä jopa muualle kasvamaan korkoa. Mikäli olisi riittävä "oman tuotannon" osuus joukkueesta, jotta se kelpaisi suurimmalle osalle?

28
Yleinen kiekkokeskustelu / Vs: Tapparan jokavuotinen syyskriisi
« : Joulukuu 13, 2015, 21:05:21 »
Toivottavasti vaan tuo Tapparan investointi kannattaa. Kuusela ja Lajunen varmasti jaksavat pelata koko kauden, vaikka millaisissa ristiäisissä kävisivät kauden aikana pelailemassa. Suurin huoleni on siinä, että on kiva, että Laineella on kysyntää ja mahdollisuus näyttää myös isommissa kuvioissa, mutta vähän pelkään, että tuo loppuvuoden ohjelma veroittaa melkoisesti keväällä. Se on sitten vaikeampi keskustelu jo, että jos Laine jo tämän kauden jälkeen suuntaa AHL:n tai jopa NHL:n niin oliko kovin mielekäs investointi sitten Tapparalta päästää pelaamaan tässä vaiheessa muutakin kuin Liigaa, palveluksista tuskin saadaan hirveän kauaa nauttia.

No joka tapauksessa on aina kohtalaisen ikävää, kun joudutaan hakemaan tällaisten takia ylimääräistä apua. Täysin ylimääräisiä kuluja Tapparalle pari pelaajaa, joista todennäköisesti kumpikaan ei mahdu meillä jatkamaan kautta loppuun. Pari mestispelaajaa saa äärimmäisen tärkeitä kokemuksia liigasta ja TuTo varmaan hyötyy, mutta Tappara tuskin hyötyy mitenkään paitsi, jos jollakin ilveellä onnistutaan edes toinen peli voittamaan ilman Kuusela-Lajunen-Laine poppoota. Itsellä ei tällä hetkellä ihan hirveän korkeaa uskoa ole, että pystytään kumpaakaan ensi viikon peleistä voittamaan, sen verran pahasti ollaan oltu tuon meidän ykköskentän varassa. Toivottavasti tämä lataisi muuta jengiä parempaan suoritukseen. Jos myös Savinainen on pois niin sekin kyl melkonen menetys.

Ja tämä ei sitten todellakaan ollut kritiikkiä Kulmalaa tai Kurua kohtaan!

29
Pelaajat / Vs: Tomi Karhunen
« : Joulukuu 13, 2015, 19:45:35 »
Sehän näissä keskusteluissa on nyt aika usein noussut esiin viime aikoina, että jokainen maaliin mennyt laukaus on jostain syystä Karhusen maali. JYPiä vastaan monet ehtivät jo puhua Tapparan mv-ongelmasta jossakin ketjussa, vaikka todellisuudessa Karhunen vedettiin maalista pois ainoastaan herättelytoimenpiteenä joukkueelle. Karhunen suoriutui JYPiä vastaan erittäin hyvin ensimmäisestä erästä eikä antanut ripareita ja torjui varmasti. Tappara pystyi myös JYPiä vastaan ensimmäisen erän estämään JYPin laukaukset parhaalta sektorilta.

Toisen erän ekalla kympillä Tapparan peli hajosi ja JYP pääsi kolmesti laukomaan aivan parhaalta maalintekosektorilta. Tuppuraisen maalista ehdin jo parissakin ketjussa kinata, mutta yksi mikä on varma niin se ei todellakaan ollut Karhusen maali vaan se oli koko viisikon maali. Itse laitoin Tuppuraisen Haapalan mieheksi ja nimenomaan Haapalan lepsun pelaamisen piikkiin maaliin. Vastaavasti esim. Messi ja muutama muu sanoivat, että se oli koko viisikon virhe ja on vaikea osoittaa sitä kenenkään maaliksi, joten jätetään tämä tulkinta voimaan.

JYPin toinen ja kolmas maali syntyivät ylivoimalla ja nimenomaan siten, että ensin toimitettiin matala laukaus maalille (3. maali), jonka maalivahti voi torjua vain patjoillaan. Sitten tämä ripari laitetaan sisään. Jos puolustajat / nelikko eivät pysty siivoamaan tuota riparia pois niin se on varma maali. Toinen maali oli hyvin identtinen kolmannen maalin kanssa eli toimitettiin viivalta kiekko maalille, jonka av-nelikko päästi maalille asti, jonka MV voi torjua vain patjoillaan. Sen Karhunen myös teki, jonka jälkeen JYPin hyökkääjä kaivoi ahnaasti kiekon ja siirsi viereen ja vastuksella oli tyhjä maali. Tässäkin maali menee aivan aivan aivan ehdottomasti puolustajien piikkiin, jotka eivät saaneet irtokiekkoa siivottua pois.

Sport-pelistä minulla ei ole Karhusen osalta nokan koputtamista. Kuudennelle ja viidennelle maalille ei voinut mitään, neljäs olisi varmaan joskus tarttunut, nyt ei tarttunut. Hyvä veto silti Vänttiseltä. Nimenomaan Tapparaa on nimellisesti leimannut tällä kaudella se, että Karhunen on päästänyt joitain helppoja maaleja, mutta ilmeisesti sen vuoksi on yleisesti hyväksyttävää fanien keskuudessa, että mikä tahansa maali voidaan laittaa MV:n piikkiin, jos joskus on mennyt helppo. Nähdäkseni noissa viime peleissä Karhunen on pelannut riittävän hyvin ja suurin ongelma on ollut puolustuksen jalkanopeus.

Omaa puolustuspeliäkin suurempi ongelma Tapparalla on se, että puolustajat eivät hyökkäyspäässä pysty auttamaan hyökkääjiä yhtään. Hyökkääjiä on kyllä sota-alueella ja maalilla, mutta puolustajat eivät saa kiekkoja maalille asti. Se on yksi suurimmista ongelmista, joka on toistunut jo jonkin aikaa Tapparan pelaamisessa. Tästä hyvä esimerkki on nimenomaan tuo loppuhetkien pelaaminen kuudella hyökkääjällä ilman yhtään pakkia. Aalto ja Plastino molemmat menettivät paikkansa loppuhetkien ratkaisuissa, koska kumpikaan ei tunnu saavan kiekkoa maalille, jota miehiltä aivan varmasti odotetaan.

30
Asiaa Jälkipeleistä / Vs: Tappara.co - yhteisöprojektin avaus!
« : Joulukuu 13, 2015, 19:16:05 »
aktivointiviestiä ei näy eikä kuulu :D

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 81