Kirjoittaja Aihe: Tappara roster 2012-2013  (Luettu 319294 kertaa)

Poissa Screamager

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1636
    • Profiili
Vs: Tappara roster 2012-2013
« Vastaus #1005 : Huhtikuu 02, 2013, 00:57:13 »
Niemisen ketjusta huomio, joka lieni jo ennakkoon ilmoitetussa muodossa selvää tällä opetteluaikataululla: pyöritystä ei saada pidettyä läheskään yhtä kauaa kuin muilla ketjuilla, eikä siihen toisaalta ole samoja ominaisuuksia kuin muilla kentillä. Ensimmäisessä välierässä kakkosketjun hyökkäykset suuntautuivat kentällisistä selvimmin maalia kohti, mikä johtuu paineenpitokyvyn puutteesta ja pakostakin, kun kiekonmenetyksen uhka oli ilmeinen ja ratkaisu piti saada tehtyä. Suoraviivaisuus on toisaalta tuon ketjun vahvuus eikä kannata alkaa ehdointahdoin sotia omia kykyjä vastaan. En nähnyt Malisen pitävän kiekkoa paljoakaan hyökkäysalueella ja toisaalta Palolalle pitäisi tuosta kentästä saada kiekkoa pelattua laukaussektorille.

Niemisen täytyy nyt omaksua se, että muutkin osaavat pelata. Nieminen teki kentässä kaikkea ja vastuuta täytyisi saada jaettua. Nieminen voi tuoda kiekon alueelle, mutta mielestäni se ei saisi kulkea Villen mukana kulmaan kuin 2-3 kertaa viidestä. Kulmaan tai maalin taakse päästyään Ville ei käänny ja syötä onnistuneesti vaaditulla laadulla ja pyöritys katkeaa joko heti tai seurannaistilanteesta, jossa syötön vastaanottaja on heikossa asemassa omaan viisikkoon tai vastustajaan nähden tai kiekko viedään Niemiseltä. Kiekko pitäisi luovuttaa sinisen jälkeen muulle viisikolle, mikä taas edellyttää viisikon tiiviyttä ja hyvää sijoittumista.

Onko ratkaisu sitten tilanteen hyväksyminen ja kylmä opettelu, vai aletaanko vielä venkslaamaan kentällisiä? Muuttelumahdollisuuksia kokemuksiin perustuen ei oikeastaan muita ole kuin Peltolan nosto sentteriksi tai Palola-Lucenius-laiturivaihto. Toisaalta näilläkin kentällisillä taas voitettiin ja jos vain ketjun jäsenet mukautuvat uuteen tilanteeseen, jossa vaatimukset pelin ja yksilösuoritteiden kannalta ovat muuttuneet, tilanne on hyvä.

Poissa Jasu76

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 375
    • Profiili
Vs: Tappara roster 2012-2013
« Vastaus #1006 : Huhtikuu 02, 2013, 11:06:01 »
Hyviä kommentteja yllä ja edellisellä sivulla.

Samaa mieltä olen siinä että meillä on nyt numerojärjestyksessä 2- & 3- ketjuissa ongelma, kumpikaan ei toimi ylöspäin. Makkonen - Venu kaksikolta normipäivä, joskaan JMJ ei sovellu jotenkaan tuohon. Barkovin loukkaantuminen on näköjään hankalampi paikata kuin Conollyn.

Pari pikaista ajatusta jotka varmaan taas niskavillat pystyyn kaikilta.
Nieminen - JMJ/Lucenius - Palola (<= pakko saada kiekollista taitoa lisää, jotta Nemon kohkaaminen vähenee)
Lucenius/JMJ -  Malinen - Peltola (<= Lucenius/JMJ parista jäävä tuo niin ikään kiekollista älyä, Peltola käyttää sitä vetoaan)
Venäläinen - Makkonen - Umi (<== edelleen kiinnostaa Venu&Makkonen freesille aisaparille saada kiekollinen laituri!!!)

Poissa KILO

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1903
    • Profiili
Vs: Tappara roster 2012-2013
« Vastaus #1007 : Huhtikuu 02, 2013, 11:32:57 »
Barkovin loukkaantuminen on näköjään hankalampi paikata kuin Conollyn.
Sen enempää miettimättä ratkaisua, ylläolevan heiton ei pitäisi mielestäni olla mikään yllätys. Mielestäni Barkovia suurempi menetys olisi ollut vain Metsola tai Koskiranta. Läpi kauden Nieminen–Barkov-akseli on pelannut vahvasti yhteen ja se kolmas pelaaja on usein jäänyt enemmän tai vähemmän varjoon, mitä kiekon liikutteluun tulee. Tässä astuu kuvaan tuo Screamagerin heittämä "Niemisen täytyy nyt omaksua se, että muutkin osaavat pelata." Nieminen haluaa tehdä omat ratkaisunsa ja tuntuu hyväksyvän pääsääntöisesti apua vain niiltä, joiden tietää osaavan häntä auttaa. Toistaiseksi sellainen pelaaja Nemon silmissä on Barkov.

Nieminen on kuitenkin vahva pelaaja, siis henkisesti, joten Barkovin tonttia on vaikea täyttää. Teoriassa Umi olisi hyvä lisä tuohon kakkoskenttään, mutta vain teoriassa. Jotenkin on sellainen kutina, ettei Umi toisi sitä samaa henkisyyttä, mitä Barkovilla oli. Ei Niemistä oikein ykköseenkään voi nostaa, vaikka varmaan sopisi hyvin Kaksosen tilalle. Tuolloin terävin kärki olisi liian kapealla alalla.
Numerot ei valehtele, mutta tilastot ei kerro koko totuutta.

juujep

  • Vieras
Vs: Tappara roster 2012-2013
« Vastaus #1008 : Huhtikuu 02, 2013, 12:13:26 »
Se ei kai ollut yllätys, että Barkovin ja Connollyn poissaola vaikuttaa kiekolliseen peliin mutta noin paljon? Ylivoimassa ja siihen ylöstuonnissa se näkyi ihan liian paljon. Molemmissa ylivoimakentissä on hyvää erilaista osaamista mutta "kymppipaikan" kaverit puuttuu, jotka tekee muista parempia. Litmanen teki jalkapallojoukkueessa sen mitä Connolly ja varsinkin Barkov Tapparassa. Kaverit pystyy kääntämään sen taakse tulleen perhossyötön peliä edistäväksi toiminnaksi, huippukavereita kaikki! Korvaavilla kavereilla ei ole näitä ominaisuuksia vahvuutena vaan heillä on omat vahvuudet. Sinfoniat täytyy nyt vaan unohtaa ja pistää sorvit käyntiin.

Poissa Z-16

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 2683
    • Profiili
Vs: Tappara roster 2012-2013
« Vastaus #1009 : Huhtikuu 02, 2013, 14:33:43 »
Aika kimurantti tapaus tämä kokoonpano on.

Vois sanoakin että kaikki ketjut oli hiukan yössä. Varmasti Rautakorven joukkueessa ukot tietää pelin alla pelaamisen ja karvauksen merkityksen peliin eli/ja puolustusvelvoitteet, vaikka noista pelaajista tekis ruletilla ketjut, ei omiin silti kolahtelisi kauhean usein. Tässä tullaankin siihen kysymykseen että onko varaa tehdä näitä "tasavahvoja" ketjuja, vai tehdä selvästi tehoketju seuraaviin peleihin.

RD:lla ainakin on sapluuna menee>>kova ketju, loput kovia puolustaan.

Miten Nieminen pelais Koskirannan ja Erkinjuntin kanssa??
Kakkoseksi Peltola-Lucenius-Umicevic
kolmonen Kaksonen-Malinen-Palola
Nelonen Järvinen-Makkonen-Venäläinen

No luotetaan Rautakorpeen:) tässä asiassa. mut paha noista olis tehdä, viimekauden perusteella Makkosen paikka olis kakkosen keskellä, mutta taitais rikkoa liikaa heikohkoilla syötöillä hyökkäyspeliä.

Huomenna nähään.
#8 Ojanen on kingi!

Poissa AnSo

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 498
    • Profiili
Vs: Tappara roster 2012-2013
« Vastaus #1010 : Huhtikuu 02, 2013, 15:18:35 »

Miten Nieminen pelais Koskirannan ja Erkinjuntin kanssa??
Kakkoseksi Peltola-Lucenius-Umicevic
kolmonen Kaksonen-Malinen-Palola
Nelonen Järvinen-Makkonen-Venäläinen

No luotetaan Rautakorpeen:) tässä asiassa. mut paha noista olis tehdä, viimekauden perusteella Makkosen paikka olis kakkosen keskellä, mutta taitais rikkoa liikaa heikohkoilla syötöillä hyökkäyspeliä.

Huomenna nähään.

Veikkaisin et noi kolme ekaa ketjua voi olla mahdolliset jos ollaan takaa-ajo asemassa ja pitää tiivistää kolmeen ketjuun.

Poissa Axeman

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 47
    • Profiili
Vs: Tappara roster 2012-2013
« Vastaus #1011 : Huhtikuu 03, 2013, 00:05:07 »
Lukko pelissä kakkoskenttä ei mielestäni toiminut oikein ollenkaan, ja siihen tarttettais "pelintekijää". Umisevicista en tiedä, onko koskaan pelannut sentterinä, mutta voisko vaikka sitä kokeilla keskellä? Tai sitten Lucenius. Malinen pelaa hyvin illasta toiseen, mutta ei ihan rahkeet riitä tohon roolin, kuten ei Makkosellakaan. JMJ taitaa vaan ollla liian heiveröinen isoon rooliin. Meikäläisen varitaatiot....

Kaksonen/Peltola- Koskiranta- EJ
Palola - Umisevic - Nieminen
Lucenius - Malinen - Peltola
JMJ - Makkonen - Venäläinen


Kaksonen- Koskiranta- EJ
Palola - Lucenius - Nieminen
Umisevic - Malinen - Peltola/Kaksonen
JMJ - Makkonen - Venäläinen

Poissa Linden #16

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1911
  • Kaikkeen kätevä,mutta ei mihinkään pätevä!
    • Profiili
Vs: Tappara roster 2012-2013
« Vastaus #1012 : Huhtikuu 03, 2013, 07:15:56 »
Venäläinen-Koskiranta-Erkinjuntti
Umivevic-Lucenius-Nieminen
Palola-Malinen-Peltola
Kaksonen-Makkonen-Järvinen
"Kankaanperä osoitti ensimmäisessä maalissa, että kun lähtee, niin lähtee perkele ja menee kovaa, Tapola intoutui joukkueensa avausmaalista." -JA 14.1 Tappara-Ilves pelin raportissa-

Poissa Screamager

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1636
    • Profiili
Vs: Tappara roster 2012-2013
« Vastaus #1013 : Huhtikuu 03, 2013, 15:08:50 »
Näissä sommitteluissa monelta tuntuu unohtuvan se tosiasia, että laituria ei tuosta vain pistetä hyökkäämään keskelle kenttää. Sen enempää vaatimuksia erittelemättä ja vahvasti yksinkertaistettuna, laituri odottaa pelitilanteita vain toiselta puolen kenttää, koska toisella puolen on laita vastassa. Sentterin taas pitää olla valmis reagoimaan joka suuntaan.

Vaikka joku olisi joskus pelannut jossain sentterinä, ei sitä kesken playoffien pistetä Tapparassa keskelle ilman aiempaa kokemusta siltä pelipaikalta tältä kaudelta. Lucenius pelasi KHL:ssä sentterinä, mutta tämä kausi on Tapparassa mennyt vain laiturina. Luceniuksen ensimmäinen tavoite oli päästä ensinnäkin SM-liigan vaatimaan pelikuntoon ja sen jälkeen alkaa sisäistämään, mitä tämän kauden Tapparassa eri pelipaikkojen ja roolien pelaajilta vaaditaan.

Valinta tehtiin asettaa Lucenius laiturin tontille kolmoskentän + mahdollisen yv:n vastuulle, eikä tällä kaudella Luceniusta ole nähty keskushyökkääjänä. Syvyyssenttereinä toimivia laitureita Tapparalla on Järvinen ja Peltola ja oletan vahvasti (en siis väitä), että näille syvyyssenttereille on käyty lisänä laiturikoulutuksen päälle sentteriltä vaadittavia asioita läpi, koska ovat tällä kaudella pelanneet edes hieman pidempään keskellä.

Poissa Pusherman

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 28
    • Profiili
Vs: Tappara roster 2012-2013
« Vastaus #1014 : Huhtikuu 05, 2013, 09:28:38 »
Yhdyn Rautakorpeen ja sanon että ; Miksi mennä voittavaa kokoonpanoa vaihtamaan?

Onhan tuolla parissa pelissä ollut pari pelaajaa jotka ovat välillä unohtaneet olevansa pelaamassa Sm-Liigan välieriä ja näyttävät siltä, että olisivat ulkojäillä höntsäämässä. Mutta kuitenkin, Se psykologinen vaikutus kun huomaa että näilläkin kentillä pystyy voittamaan on iso. Sen takia turhia ketjumuutoksia ei kannata tehdä. Kuten esim. Summanen Hifk sarjassa ja RD nyt viime pelissä.

Poissa coly

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3368
    • Profiili
Vs: Tappara roster 2012-2013
« Vastaus #1015 : Huhtikuu 05, 2013, 14:13:20 »
Jos nyt ajatellaan että Tapparalta loukkaantuisi vielä vaikkapa 2 pelaajaa lisää, niin saako joukkue nostaa hyökkäyksestä a-junioireita kokoonpanoon jos he eivät ole olleet pukeutuneena edustukseen?

Poissa soosi

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 2849
    • Profiili
Vs: Tappara roster 2012-2013
« Vastaus #1016 : Huhtikuu 05, 2013, 14:27:38 »
Jos nyt ajatellaan että Tapparalta loukkaantuisi vielä vaikkapa 2 pelaajaa lisää, niin saako joukkue nostaa hyökkäyksestä a-junioireita kokoonpanoon jos he eivät ole olleet pukeutuneena edustukseen?
Eikös Lukolla ollut viimeisessä Jokerit-pelissä A-junnuja täytteenä? Kai saa.
Muutenhan joku ruutu ajelisi kaikki pakit telakalle. ::)

Poissa axe

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1625
    • Profiili
Vs: Tappara roster 2012-2013
« Vastaus #1017 : Huhtikuu 05, 2013, 14:29:20 »
Jos nyt ajatellaan että Tapparalta loukkaantuisi vielä vaikkapa 2 pelaajaa lisää, niin saako joukkue nostaa hyökkäyksestä a-junioireita kokoonpanoon jos he eivät ole olleet pukeutuneena edustukseen?

Saa nostaa. Niin on käynyt ennenkin. Kun 2006 loppui pakit, niin Tappara joutui nostamaan kokoonpanoon junnuista Antti Kähösen, joka pelasi kaksi playoff-peliä. Hänestä tulikin harvinaisuus Tapparassa, kun ei pelannut yhtään peliä runkosarjassa ennen eikä jälkeen. Tai vielähän se on mahdollista, mutta varmaan aika epätodennäköistä.

Poissa KanahäkinKrykovi

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 117
    • Profiili
Vs: Tappara roster 2012-2013
« Vastaus #1018 : Huhtikuu 05, 2013, 14:29:32 »
Oliko se viimekeväänä kun Pelicans nosti A-junnu molarin mukaan pelaavaan kokoonpanoon ja teki siellä sm-liiga debyyttinsä, eli tuota vasten sanoisin että A-junioreita voi nostella tarpeen vaatiessa ylös. Kuitenkin veikkaan että 2miehen loukkaantuminen ei vielä nostaisi A-junnuja mukaan, vaan Rautakorpi tiivistäisi ennemmin kolmeen kenttään.

Poissa Messi

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3365
    • Profiili
Vs: Tappara roster 2012-2013
« Vastaus #1019 : Huhtikuu 05, 2013, 14:31:22 »
Juvosen Janne -94 oli tuo Pelicans mokke
" Ei, en mää tiedä mihin kannattaa ampua"