Jääkiekkokeskustelu > Yleinen kiekkokeskustelu

Montrealin mailat

<< < (7/17) > >>

höntsäri:
Komposiitit katkee ja puumailoista lähtee lapa irti, näin olen kuullut useamman kertoneen. Monet jotka ovat Montrealin jälkeen kokeilleet esim. RBK:ta, niin ei enää Montrealiin edes koske. Maalivahdinmailojahan "monttu" kyllä osaa tehdä.

Henkka:

--- Lainaus käyttäjältä: teippi - Helmikuu 14, 2006, 10:41:27 ---Puistolalta menee melkein joka pelissä maila tahi pari hajalle, taitaa olla suurin mailankulutus Pasilla.

--- Lainaus päättyy ---

Onhan tuo pirusti ampunutkin, 258 kertaa.

Juteeni:
Onko kellään mailanörtillä mitään faktoja kertoa tästä Montrealin vihreästä komposiittimailasta, jota Teppo Numminen käyttää Olympialaisissa ja eikös sillä Puistolallakin ollut jossain kuvassa sellainen keppi? Kuulin vaan kaverilta tänään bussissa, että siinä olis käytetty valmistuksessa jotain nanotekniikka, mutta omasta mielestäni tuo kuulostaa vähän liian Star Trek hömpältä tuollainen nanoilu.

ippe:

--- Lainaus käyttäjältä: Juteeni - Helmikuu 16, 2006, 15:59:36 ---Kuulin vaan kaverilta tänään bussissa, että siinä olis käytetty valmistuksessa jotain nanotekniikka, mutta omasta mielestäni tuo kuulostaa vähän liian Star Trek hömpältä tuollainen nanoilu.

--- Lainaus päättyy ---
Hoho, kännykät on Star Trek tekniikkaa, siinä sarjassa puhuivat yli 20 vuotta ennen Motorolan microTACia läppäkännykkään.
Ote taannoisesta Helsingin sanomissa olleesta artikkelista: "Hiiliset nanokuidut ovat perati 25 kestävämpää kuin kevlar. Kevlarin lujuuden tietävät hyvin muun muassa luotiliivien kantajat."
Asiaan liittyvää uutisointia ylen tiedeuutisissa
Nanoteknologia on vanha juttu ja ensimmäiset kaupalliset sovellutukset ovat juuri tulossa, mutten usko että Montrealin mailoja vielä sillä teknologialla tehdään.

Wille:
Kyseessä on hiilinanoputki.

"Nanoputki voidaan määritellä siten, että se on putki, jonka ulko-, sisähalkaisija tai seinämän paksuus on maksimissaan muutama sata nanometriä. Nanoputken pituus voi valmistustavasta riippuen vaihdella muutamasta mikrometristä jopa useisiin metreihin." http://fi.wikipedia.org/wiki/Nanoputki

Eri aineista valmistetuille nanoputkille keksitään jatkuvasti uusia käyttöalueita. Yhtenä on kaasujen "haistaminen", kun kaasumolekyyli aiheuttaa putkissa sähkönjohtavuusmuutoksia. Ei tuo hiilinanoputki ihan niin startrekkiä ole. Siitähän aiotaan tehdä osia avaruushissiinkin, joka tuolla Nevadan autiomaassa juuri saavutti uuden korkeusennätyksensä.

edit: Putkien pituudet vaihtelee mikrometreistä paljon pitemmäksi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta