Jääkiekkokeskustelu > Yleinen kiekkokeskustelu

Montrealin mailat

<< < (8/17) > >>

JH75:
Tekniikka&Talous-lehden numerossa 5/06 oli juttu nanotekniikan käytöstä jääkiekkomailoissa. Jutussa oli käsitelty juuri Montrealin mailatehdasta. Heidän mailamalleistaan ei ollut kommentteja jutussa. Mainittiin vain, että komposiittimailojen painoa saadaan laskettu nykyisestä 500 grammasta 400 grammaan nanotekniikalla. Lisäksi kestävyyden pitäisi parantua. Jutusta sain sen käsityksen, että nanotekniikka on todella uusi juttu jääkiekkomailoissa.

ippe:
I stand corrected.

tapsa34:
En ole ihan vakuuttunut näiden komposiittien erinomaisuudesta aikuisilla pelaajilla. Aina on mailat palasina silloin, kun pitäisi vetää se ratkaiseva maali. Tai muuten vaan kriittisellä hetkellä ollaan varsi kädessä. Nyt myyvät junnumailoja (komposiitteja) halvalla, kun niitä ei saa enää ensi kaudella käyttää. Käsittääkseni Kontiola on alkanut käyttää jotain Monrealin uutta puumaila versiota. Kuti on lähtenyt maaliin viime aikoina. Eikä maila mene rikki koko ajan.

TPR:
Aamulehdessä oli juttu tänään Montrealin uusista nanomailoista. Tappara ja Kärpät saavat uudet mailansa ensi viikolla. "Tapparan joukkueenjohtaja Seppo Lehvilän mukaan osa pelaajista odottaa mailoja kuin lapset joululahjaa."

Montreal on panostanut näihin uusiin mailoihin ja edelliset jäivät ilmeisesti siksi niin kehnoiksi.

Ljpp:
Tietääkö kukaan, onko Montrealilla hiilikuitumailoihin omat tuotantolinjat vai teetetäänkö ne jossain alihankkijalla?

Omat tietoni alasta ovat hieman vanhentuneet, mutta joitain vuosia sitten oltiin tilanteessa jossa mailavalmistajila ei ollut resursseja valmistaa hiilikuitu tai komposiittivarsia (tällöin vie vielä ollut täyskomposiitteja tarjolla), vaan varret tilattiinkin komposiittialan asiantuntijafirmoilta. Tässä vaiheessa mukaan tuli myös kotimainen Excel, joka tekee komposiiteista kaikkea sählymailoista traktorien osiin. Myöhemmin Excel käsittääkseni vuokrasi mailatuotantolinjansa eräälle Kanadalaiselle merkille - onko Excel enään kiekkomailoissa edes mukana? Samaan aikaan Eastoneita tehtiin mm. Meksikon tapaisissa kiekkomaissa. Tässä tosin ei ollut mitään uutta, sillä jo Eastonin alumiiniputket tulivat ties mistä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta