Kirjoittaja Aihe: Tappara: Liigan munattomin joukkue  (Luettu 14931 kertaa)

Poissa Ljpp

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 2748
  • Profiili
Tappara: Liigan munattomin joukkue
« : Maaliskuu 14, 2012, 19:27:36 »
Aihetta on sivuttu monissa ketjuissa, mutta kenties tälle omakin voisi olla paikallaan.

Itseäni on ärsyttänyt ja suorastaan häirinnyt Tapparan lammasmainen esiintyminen kaukalossa. Ongelma ei ole uusi ja sitä on nähty aikaisemmillakin kausilla, mutta päättyvällä kaudella se on ollut erityisen silmiinpistävää. Tapparan pelaajia saa kohdella ja teloa kaukalossa aivan miten tahansa, ilman että pelaajat tai joukkue kokonaisuutena reagoi siihen mitenkään. Reaktioksi ei lasketa entistäkin arempaa pelailua ja suoranaista pelkäämistä kentällä, jos meininki menee kovemmaksi.

Korostan, että en kaipaa goonikiekkoa tai showtappeluita, mutta en voi hyväksyä sitä, että joukkueen pelaajat ja maalivahdit ovat aivan vapaata riistaa. Molareiden yli saa jyrätä ja tähtipelaajat taklata kuutamolle, ilman mitään vastatoimia. Sen sijaan, että omia puolustettaisiin, hipsitään kallella kypärin vaihtoaitioon hart-sportille.

Ongelma oli niin ilmeinen tällä kaudella, että eräät vastustajat selvästi käyttivät fyysistä peliä taktisesti Tapparaa vastaan, koska mitään pelkoa vastareaktioista ei ole ja se myös tehosi Tapparaan enemmän kuin hyvin. Toisen posken kääntämisellä annettiin vastustajille pelillistä etua. Uskon myös, että tällä on negatiivinen vaikutus joukkueen yhteishenkeen, tai sitten se on seurausta siitä. "Kaveria ei jätetä" ei todellakaan pitänyt paikkaansa Tapparan joukkueessa tällä kaudella. Oliko se Pekkala vai kuka myönsi, että kun Jan Platil taklattiin sairaalakuntoon alkoi joukkue pelkäämään. Jääkiekko on kontaktilaji, jossa ei voi pelätä.

Eikä tässä nyt välttämättä ole kyse siitä, ettei joukkueessa ollut fyysisiä pelaajia, ns. poliiseista puhumattakaan. Jos huitaiset Dennis Endrasia mailalla, niin voit olla aivan varma että takaisin tulee välittömästi, oli kentällä sitten Granlundit tai Liivikit. Eikä kyse ole siitä että rikkojia pitää välittömästi vetää turpaan, mutta kovaan peliin pitää vastata kovalla pelillä. Jos joku Kankaanperä on liian iso mies kenenkään Tapparan taklattavaksi, niin sitten taklataan vastustajan pienimpiä ja niin että viesti menee perille.

Toivon todella, että ensi vuoden rosterista löytyisi pari fyysistä ja vähän ilkeääkin pelaajaa hyökkäysketjuista ja että omien puolustamisen mentaliteetti saadaan iskostettua koko joukkueeseen. Se on paitsi pelillinen ja henkinen etu, sekä ottaa myös kotiyleisön paremmin otteluun mukaan. Tällä kaudella kannattajat saivat lähinnä hävetä joukkueen pelokasta ilmettä.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 15, 2012, 07:02:02 kirjoittanut Ljpp »
Tappara.co - osallistu yhteisöprojektiin!

Poissa coly

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3368
  • Profiili
Vs: Tappara: Liigan munattomin joukkue
« Vastaus #1 : Maaliskuu 14, 2012, 20:02:26 »
Oliko se Pekkala vai kuka myönsi, että kun Jan Platil taklattiin sairaalakuntoon alkoi joukkue pelkäämään.

Piti eilen kirjoittaa asiasta, koska vastassa oli HIFK ja sehän oli aivan toisinto-ottelu tuosta missä Platil loukkaantui.

Tappara sai 5min ylivoiman molemmissa peleissä, kaikki näki lehtereille asti että pelaajat ja joukkue meni ihan kipsiin, ollen pelokas ja aneeminen. Ei ollut mitään tahtoa ja tappamisen olotilaa paukuttaa maaleja saamalla ylivoimalla. Ikään kuin ilmapallosta olisi räjäytetty ilmat, Tappara oli lyöty vaikka sille tarjottiin paikkaa takoa maaleja.

Itse pidän tappeluista, katson monesti NHL-peliä juuri niiden elementtien takia. Innossaan saa odotella jotain Rangers-Boston peliä koska tietää että näkee fyysistä kiekkoa, jossa yritetään voittaa vastustaja monella tapaa. Silti Suomeen ei kaipaa tappeluita, kuitenkin olisi mukavaa jos joku pystyisi kyseiseen toimintaan jos siihen tulee tarvetta.

Eilen tunsin jopa kateutta HIFK:ta kohtaa juuri sen taidon ja fyysisyyden vuoksi. Ajattelin että pelaisipa Tapparakin samanlailla, enkä tarkoita että pelaajia pitäisi teloa kuten kävi Peltolalle ja melkein Palolalle. Totuus on että rapatessa roiskuu ja ei HIFK mitään supersikailuja eilen harrastanut. Miten tuollaisen saisi Tapparaankin? No se vaatisi oikeanlaisia pelaajia mutta niiden pitäisi saada myös toteuttaa sitä, jos tulee penaltti niin se tulee. Ennemmin katson sen tulevan tuollaisen toiminnan kautta kuin omassa päässä jatkuvaa pyöritystä ja sitten joku idioottimainen kamppi tai kiekko katsomoon.

Jarkko Ruutu jakaa mielipiteitä. Silti on mielestäni jokaisessa joukkuessa pitäisi olla koodinimi Jarkko Ruutu. En taaskaan tarkoita mitään kyykkäämisiä ja vastustajan halveeramista sekä jatkuvaa filmaamista vaan sellaista välimuotoa. Pelaa kovaa ja kuumentaa samalla vähän yleisöäkin, siitä ilosta jopa maksaa ja tulee katsomaan runkosarjaa. Ei tää ole niin vakavaa. Suupielet aivan kostuu jo miettiessäni ensi kauden Tappara-Jokerit peliä jos Nieminen ja Ruutu hämmentää kaikkea mahdollista, runkosarjaan pitää saada säpinää.

Tappara on ollut aneeminen viimeiset vuodet, turpaan tulee kentällä ja kukaan ei saa edes mailaansa lyötyä rikki ylärimaan. Ainoa kenellä roiskui oli Mäntylä, en laske tähän Pekkalan kirvesiskua mutta jollain tapaa se oli hieno turhautuminen.

Toivoisin että Tappara saisi todellakin lihasta luiden ympärille ja mielenkiintoisia pelaajia. Onhan se surullista että HIFK tulee ja käytännössä raiskaa meidät jokaisella sektorilla.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 14, 2012, 20:04:10 kirjoittanut coly »

Poissa Hende

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 924
  • Profiili
Vs: Tappara: Liigan munattomin joukkue
« Vastaus #2 : Maaliskuu 14, 2012, 21:28:58 »
Täytyypä todeta, etten vois olla enempää samaa mieltä Ljpp:n ja Colyn kanssa. Eilen Metsola jyrättiin, mitä tapahtui? Ei mitään.
Peltola ajettiin semi-sialla taklauksella laitaan, mitä tapahtui? Järvinen kävi nöyrästi taluttamassa Jukin vaihtoon.
Tässä vaan pari esimerkkiä ja yhdestä pelistä. Ihan säälittävää touhua.

Ite toivon, että Mäntylä tekis comebackin mahku nopeesti ja odottaisin siltä ja haluaisin nähdä samanlaista peliä mitä "ajojahti"-kaudella. Kovia taklauksia ja puhtaasti. Jos joskus tulee boxiin komennus ni mitä sitten? Niemisen Ville tekee varmasti oman osuutensa ens kaudella hämmennyksestä mutta kyllä jonkun tommosen vähän isomman kaverin haluisin sinne maalin eteen. Sen luokan kaveri mielellään, että jos joku ajaa maalivahdin yli, ni meiän kaveri hakkaa päätä pleksiin niin kauan ku tuomarit ehtii väliin. (Ehkä hieman kärjistettyä tekstiä, herkkähipiäiset älkää provosoituko.)
Maalivahdin koskemattomuus pitäis olla Tapparassakin asia mitä noudatetaan.

Taklauspeli tuo myös lisäviihdettä peleihin. Hakametsäkin herää kun olisi pelissä vähän enemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita, eikä pelkkää kaunoluistelua.
Hanssonin veljekset Tapparaan!  :P
Ugh, olen puhunut!
Voi kuinka me Joria kaivataan...

Poissa Ljpp

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 2748
  • Profiili
Vs: Tappara: Liigan munattomin joukkue
« Vastaus #3 : Maaliskuu 14, 2012, 22:26:59 »
Onhan se surullista että HIFK tulee ja käytännössä raiskaa meidät jokaisella sektorilla.

Jokusen IFK pelin olen tällä kaudella nähnyt, ja mielenkiintoista siinä on se että se ei pelaa näin kaikkia vastustajia vastaan. "Ylikova" peli tulee korostetusti käyttöön Tapparaa vastaan, koska Matikainen tietää että kirvesrinnoilta lurahtaa vetelät housuun. Nähdäkseni esimerkiksi JYPiä vastaan IFK ei käytä niin paljon energiaa vastustajan horjuttamiseen, koska se olisi paljon vaikeampi tehtävä. JYP ei ole mikään goonijoukkue, mutta kestää fyysistä peliä hyvin ja pystyy vastaamaan siihen, vähän vuosituhannen alun Tapparan tyyliin.
Tappara.co - osallistu yhteisöprojektiin!

Poissa ekunkikat

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 425
  • Profiili
Vs: Tappara: Liigan munattomin joukkue
« Vastaus #4 : Maaliskuu 14, 2012, 23:18:57 »


Taklauspeli tuo myös lisäviihdettä peleihin. Hakametsäkin herää kun olisi pelissä vähän enemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita, eikä pelkkää kaunoluistelua.
Hanssonin veljekset Tapparaan!  :P
Ugh, olen puhunut!

Miten olis Hansonien poika... Statsit alla. :D
Aika taitavakin vielä. Kannattaa tsekata pätkiä youtubesta.

http://eliteprospects.com/player.php?player=31218

"Elämää opitaan menneisyydestä, mutta se eletään eteenpäin" S. Kierkegaard
"Mennään eteenpäin" T. Jutila

Poissa Manse-Fani

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1131
 • "Te voitte lähtee."
  • Profiili
Vs: Tappara: Liigan munattomin joukkue
« Vastaus #5 : Maaliskuu 14, 2012, 23:54:57 »
Raaka on ketjun otsikko, mutta toki täyttä totta.

Tämä asia on kyllä hävettävä ja tällä kaudella antifyysisyys näkyi kyllä enemmän kuin ikinä ennen. Itsekään en kaipaa mitään Vitjaz-kiekkoa, mutta kyllä jonkinlaista kontaktia kaveriin voisi kai ottaa. Hakametsässä kun kotijoukkue saa kohtalaisen taklauksen perille, yleisö on aivan tohkeissaan, muualla näitä vastaanotetaan lähes tonnin seteli -ilmeellä. Toisille kun taklaaminen jääkiekossa on arkipäivää. Asia, joka yksinkertaisesti kuuluu lajiin.

Koko kentän mittainen vauhti saadaan kyllä kerättyä ja kohti tullaan lujaa. Metri ennen kohdetta luikkarit auraan ja varmuudeksi se töytäisykin pyritään järjestämään taklaajan ja laidan väliseksi. Ettei kaverilla vaan tulis poru.

Tapparasta ei kukaan tapellut kaudella 2011-2012.

Poissa tonizzz

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 242
  • Profiili
Vs: Tappara: Liigan munattomin joukkue
« Vastaus #6 : Kesäkuu 18, 2013, 14:07:37 »
Rautakorpi on kyllä äijä. Miten paljon yks mies pystyy muuttaan asioita joukkueessa? Viime kaudella ei kertaakaan ollut "pelkoa" ilmassa. Oltiin liigan yks fyysisimmistä joukkueista eikä jääty yhtään fyysisyydessä jälkeen esim. Jokereille tai IFK:lle. Ja viime kaudella oli muistaakseni 2 tappelua jossa molemmissa oli Tapparan mies mukana:)

Poissa Vilttitossu

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1716
  • Profiili
Vs: Tappara: Liigan munattomin joukkue
« Vastaus #7 : Maaliskuu 27, 2015, 15:40:58 »
Taitais olla taas aiheellinen ketju...
Kyllähän se vaan niin on, että pelaajat näyttäisivät pelkäävän tuolla kentällä. Hifk ei pelaa edes erityisen fyysistä peliä, vievät ainoastaan kamppailutilanteet loppuun asti, ihan niinku jokaisen muunkin joukkueen pitäisi, myös Tapparan. Silti tuolla on joukkueellinen arkajalkoja kaukalossa. Kankaanperän ja Marjamäen toivoin tuovan fyysistä esimerkkiä joukkueeseen, mutta ei näyttäis erityistä taistelutahtoa löytyvän, Niemistä ja Mäntylää kaivataan...
"Varo ettei talos pala!"

Poissa iceman

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1400
  • Profiili
Vs: Tappara: Liigan munattomin joukkue
« Vastaus #8 : Maaliskuu 29, 2015, 18:51:57 »
Ilta-Sanomissakin huomioitu asia lauantaisen pelin jälkeen ja voiko tällaisen otsikon edes painaa koko perheen lehteen ;)

Lainaus
IS:
Kommentti: Tapparalla vihdoin munaa ja meisseliä
http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1427526354959.html

 
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 29, 2015, 18:53:36 kirjoittanut iceman »

Poissa #51

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 2649
  • Profiili
Vs: Tappara: Liigan munattomin joukkue
« Vastaus #9 : Marraskuu 13, 2015, 23:51:53 »
Tyrväinen hakkaa jäässä makaavaa Bonsaksenia -> Kukaan ei tee mitään.
Tyrväinen taklaa Kuuselan sairastuvalle -> Kukaan ei tee mitään.

Nyt jumalauta! Miten voi koko joukkue pelata kuin lammaslauma tuon Kuuselan loukkaantumisen jälkeen. Tuosta sitä vasta pitäisi sisuuntua antamaan kaikkensa. Ilvekselläkin oli kolmas peli neljään päivään ja varmasti väsytti, mutta kyllä siellä sentään yritettiin. Mitä helvettiä tuossa tauolla oikein on tehty, kun huhujen mukaan mitään treenikuuriakaan ei ole vedetty. Pitkään alkukaudesta paistoi joukkueen tekemisestä hyvä fiilis ja positiivisuus, nyt vaihtopenkilläkin kaikki on naama näkkärillä. Huomenna munaa siihen touhuun ja äijää seinälle!

Poissa Ranari

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 72
  • Profiili
Vs: Tappara: Liigan munattomin joukkue
« Vastaus #10 : Marraskuu 14, 2015, 14:01:43 »
Otsikko hiukan sensaatiomainen, mutta tavallaan totta....nykyään. Ennen kun kaikki oli hyvin tai vähintäänkin paremmin oli HIFK, Ässät ja Tappara joukkueta, joita vastaan ei yksinkertaisesti uskallettu tehdä Tyrväisen-temppuja. Tai jos teki niin siitä joutui tilille ennemmin tai myöhemmin.
Tarina kertoo eräästä 70-luvun lopussa  pelatusta kuumasta Tappara-Ilves ottelusta: Ilveksen Antti Heikkillä taklasi Tapparan Keijo Männistöä jäähyn arvoisesti. Marja kävi kysymässä jäähyboxissa istuvalta Heikkilältä, että meinaatko tulla vielä kentälle? Jolloin Heikkilä jäähyn suoritettuaan luisteli suoraan vaihtoaitoon ja lähti koko hallista ulos :D
Tietynlaista pelotetta kaipaisin nytkin, kun muistaa kuinka esim. Metsolan päälle sai viimevuodet ajaa ilman seuraamuksia...

Poissa Screamager

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1636
  • Profiili
Vs: Tappara: Liigan munattomin joukkue
« Vastaus #11 : Marraskuu 14, 2015, 15:05:04 »
Vähän (tai siis helvetin paljon) nyt kyllä menee överiksi tämän ketjun nostaminen, samoin kuin yleinen palstakritiikki eilisen esitystä kohtaan. Ipa-pelin otteluketjussa "munattomuuden" pääsyy on mielestäni erinomaisesti muotoiltu:

Pelaajatkin ovat ihmisiä. Entä jos peli vain menetti täysin merkityksensä, kun näkivät erätauolla vintti pimeänä olevan Kuuselan. Huoli kaverin terveydestä. Itselle olisi riittänyt tuo jäältä talutuksen näkeminen, sen verran pihalla näytti olevan.

Tämän näki mielestäni selvimmin tilannetta seuranneesta viiden minuutin ylivoimasta. Syötöt aivan luokattomia, kiekollinen peli pupellusta jne.

Hivenen odottaisin empatiakykyä myös tällä palstalla, kun on joukkueen parasta pelaajaa ihan oikeasti kolhittu täysin peliinkuulumattomalla tavalla. Ettei meinaan oltaisi heti ensimmäisenä ihmettelemässä, että kun eikö ne perkeleen koneet (=pelaajat) käännä nuppeja kaakkoon, anna "oikeaa" kovuutta, pistä laitoja ryskymään ja ilmoja pihalle vastustajalta. No juurikin siksi, kun eivät ne mitään koneita ole vaan täysillä pelissä eläviä ihmisiä. Minun ja monen muun "mielenkiinto" pelin tulosta kohtaan lopahti kun näki hoippuvan Kuuselan + pyörivät silmät pois talutettaessa, niin en yhtään ihmettele jos läheiset joukkuekaveritkin menettivät keskittymistään.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 14, 2015, 15:07:54 kirjoittanut Screamager »

Poissa Harald Hokiman

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1628
  • Profiili
Vs: Tappara: Liigan munattomin joukkue
« Vastaus #12 : Joulukuu 11, 2015, 23:47:03 »
Tämä tulee ihan aiheesta tähän osastoon, -Jussi Tapola mtv3;n nettisivuilla:
– Otan omaan piikkiin sen, että ei oltu valmiina tänään peliin, vaikka oli pitkä tauko alla. Tässä pelissä nähtiin kaksi eri Tapparaa. Viimeisessä erässä oltiin ytimessä, mutta se ei riittänyt. Tästä asiasta meidän on puhuttava joukkueen kesken, Tapparan käskyttäjä Jussi Tapola puolestaan sanoi. 

tapparasydän, vuodesta 1978

Poissa Jaukki

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1147
 • Tappara.co --> Treppu
  • Profiili
Vs: Tappara: Liigan munattomin joukkue
« Vastaus #13 : Joulukuu 12, 2015, 00:08:35 »
Tämä tulee ihan aiheesta tähän osastoon, -Jussi Tapola mtv3;n nettisivuilla:
– Otan omaan piikkiin sen, että ei oltu valmiina tänään peliin, vaikka oli pitkä tauko alla. Tässä pelissä nähtiin kaksi eri Tapparaa. Viimeisessä erässä oltiin ytimessä, mutta se ei riittänyt. Tästä asiasta meidän on puhuttava joukkueen kesken, Tapparan käskyttäjä Jussi Tapola puolestaan sanoi.
Avaas vähän miten tää liittyy munattomuuteen?
Titta på ylähylly!

Poissa forrest

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 946
  • Profiili
Vs: Tappara: Liigan munattomin joukkue
« Vastaus #14 : Joulukuu 12, 2015, 09:39:45 »
ei oltu valmiina tänään peliin,

Tämä ei kohdistu erityisesti Tapolaan, mutta tällaista paskaa ei pitäisi kenenkään valmentajan suoltaa. "Ei oltu valmiita".
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 12, 2015, 09:41:57 kirjoittanut forrest »