Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

1
Yleinen kiekkokeskustelu / Vs: Liigan kurinpito
« : Marraskuu 21, 2015, 13:25:22 »
Ottamatta kantaa Tyrväisen temppuun, niin tuo sakko on 100% liian suuri (ts. kaksinkertainen) siihen verrattuna mitä pelikielloista yleisesti tulee.

Kun pelaaja N.N saa x ottelua pelikieltoa, saa hän sakkoa (x / 120) * kausipalkka.

Nyt Tyrväiselle määrätty sakko on luokkaa (x / 60) * kausipalkka.

Siten sakon tulisi olla 50 % pienempi (ts. puolta pienempi) mitä on määrätty. Varmaan tähän tässä nyt vedotaan ensisijaisesti.

Aikamoinen virhe kurinpitäjältä, pitäisi tuollaiset päätökset lukea ainakin pariin kertaan ennen julkistamista.
Ymmärrän, mitä kirjoitat, mutten ymmärrä mitä tarkoitat. Eikös jakaja nouse 120:sta 60:aan, jos saa toistamiseen pelikieltoa kauden aikana? Tämä oli Tyrväiselle toinen pelikielto tällä kaudella. Vai tarkoitatko, että se on nyt moraalisesti liian korkea? Vai onko lopullinen twisti se, että mä olen kassalla?

Pointtini on se, että sama linja joka pelaajan kohdalla. En tiedä onko tuollainen sääntö, että jakaja muuttuu toistuvasta rikkeestä. Jos näin on, niin sitten olen itse väärässä.

2
« : Marraskuu 21, 2015, 12:51:08 »

3
Ottelut / Vs: Playoffs 2015
« : Huhtikuu 23, 2015, 12:23:35 »
Tässä on muutama kausi opeteltu johtoasemassa pelaamista, eikä se onnistu! Huvittaa kuunnella kommentaattoreita, kun he usein puhuvat Tapparan olevan todella hyvä johtoaseman pitämisessä.  Ei kai sitä (varmistelua) tarvi AINA aloittaa, jos peliä on yli 5 minuuttia jäljellä, saati koko erä. Eilenkin hyvä peli heitettiin menemään ja oltiin täysin tuurin sekä Karhusen varassa. Valmentajan piikkiin toi menee ihän täydellisesti, aattelin että kaksi erää oli niin hyvää peliä, että kun samalla tavalla jatkaa, niin voitto on lähellä. Erätaukohaastattelussa Tapola puhui jostain kiekon heittämisestä Kärppien päätyyn, jotta saavat tehdä työtä enemmän. Siinä vaiheessa ruupesin aavistelemaan, mitä tuleman pitää. Ja vajaat 20 sekuntia siinä meni, kun kolahti. Siis 20 s, kun 40 minuuttia pidettiin nollat. Tämä tapahtuu oikeastaan aina, kun ollaan johdossa, mitään ei opita. Miksi liikkuminen ja hyökkääminen täytyy lopettaa, toi on aivan järjetön tapa suojella johtoasemaa.

Voisko valmentaja ensi kerralla sanoa pelaajille vastaavassa tilanteessa, ettei pidä muuttaa mitään, jatketaan samalla tavalla. Safety -peliä sitten viimeiset pari minuuttia, jos on tarvis. Jos huomenna Tappara johtaa parilla maalilla kolmannessa ja taas munataan ja hävitään, niin GoTapparaGo on hyvin, hyvin vihainen.

4
Ottelut / Vs: Kärpät–Tappara 5. finaali 22.4.2015 (Ke)
« : Huhtikuu 22, 2015, 20:16:47 »
Tappara ja 2 maalin johto = paniikki

5
Toivottavasti Tapola saa jatkaa. Vasta ensi kaudella näkisi paremmin oikean "tason". Nyt käsissä oli melkein valmis joukkue, jolla on ollut suuria vaikeuksia läpi kauden. Mutta myös hyviä jaksoja. Ensi kaudella saisi rakentaa uuden, mahdollisesti enemmän oman näköisen joukkueen. Kun täällä niin haikaillaan sen Rautakorven perään, niin katsokaa, miten ne ekat kaudet menivät pudotuspeleissä. Tapola selvitti Tapparan heti ensi yrittämällä finaaliin, jossa parempi joukkue tuli vastaan. Paremmalla tuurilla / tekemisellä oltaisiin mestaruusjahdissa vielä hyvin mukana.

2003 qf Blues  - Tappara 3-4, HPK - Tappara 2-3, f Kärpät - Tappara 0-3

Kaikkiaan play off -sarjat 14-12, play off -ottelut 64-58 (52 %).
2 mestaruutta (1 HPK:ssa) ja peräti 5 hävittyä finaalisarjaa (kaikki Tapparassa).

6
Ottelut / Vs: Tappara-Kärpät 4. finaali 20.4.2015 (Ma)
« : Huhtikuu 20, 2015, 20:41:57 »
Harmin paikka, ei voi mitään. Virheet ratkaisee, niitä tuli pari isoa tänään. Jatkoaika nyt oli aika pyöritystä. Mutta eniten ottaa aivoon on se tilanne, kun ylivoimassa jälleen kerran annetaan jäähyn loppuessa kiekko pois ja läpiajo, josta tuli tasoitusmaali. Näitä on nähty tänä keväänä aiemminkin, ei vaan oteta opiksi. Eikö se ole jonkun tehtävä hakata mailaa jäähän tai jotain, kun ylivoima on loppumassa?

7
Ottelut / Vs: Tappara-Kärpät 2. finaali 17.4.2015 (Pe)
« : Huhtikuu 18, 2015, 08:57:39 »
Lisää posia:
Lainaus
- Emme voi menettää tällaista johtoa, jos haluamme mestaruuden. Saimme otteluun hyvän alun, mutta johtoasemasta on osattava pitää kiinni. Emme voi johtoasemassa muuttaa peliämme liikaa, tämä oli muistutus siitä, Green sanoi.

- 2-0-johto on varmaankin pahin mahdollinen henkisesti ajateltuna. Se nähtiin taas kerran. Tietysti se on inhimillistä, että vähän löysätään, kun ollaan johdossa. Sitä ei saisi kuitenkaan tapahtua. Jalkaa ei saa laskea kaasulta, Green harmitteli.

Green teki perjantaina Tapparan avausmaalin, mutta se oli laiha lohtu pelin päätyttyä.

- En piittaa siitä maalista nyt. Tätä tappiota on erittäin vaikea niellä. Onneksi seuraava peli on jo lauantaina, Green huokasi.

Taisteluhenkeä!

On se outoa. Sanotaan, että älykkäät oppivat toisten tekemistä virheistä, eivätkä niitä sitten juuri itse tee. Fiksut taas oppivat omista virheistään ja tyhmät, no ne eivät opi ikinä.

Monesti Tapparan tekeminen on kuin hölmöläisten hommaa. Kuinka monta kertaa peli lopetetaan kesken? Tai koomaillaan jotain muuta. Katsotaan nyt vaikka tämän kauden pudotuspelejä. Tää kahden maalin johto 3. erässä tuntuu olevan se, missä kannattajana saa pelätä aina.

QF1: Tappara-IFK, ajassa 40:42 Tapparan Palola tekee 3-1. Vähän taas löysätään ja sitten Ramstedt tekee 2 maalia tasoittaen peliin. Haapala kuitenkin pelastaa Tapparan lopussa.

SF1: Tappara-Lukko taas 3-1 johto, mutta 57:06 Komulainen kaventaa 3-2. Tilannetta edelsi Niämisen riehuminen hylätyn maalin vuoksi. Tappara kestää kuitenkin ja painaa vielä pari tyhjiin.

SF2: Lukko-Tappara. Järvinen viltissä, meillä Masi 13.hyökkääjänä (parhaita pelaajia tällä hetkellä), eikä myöskään pelaa. 6. erä on alkamassa, valmentajalta kysytään erätaukohaastattelussa, että tuleeko Masi pelaamaan. Ei ainakaan vielä, vastaa Tapola. Siis 100 minuuttia jo täynnä, pelataan mieluummin vajaalla miehistöllä. Tappara on aivan kuitti ja lopulta Lukko pomputtaa kiekon sisään.

SF4: Lukko-Tappara 10 minuuttia kellossa, pelio 3-0. Nyt ei oikein oltu hereillä alussa. Mutta nyt tehdään mahtava nousu 3-3 ja kaikki on taas auki. Sitten toisen erän loppuun yv ja paikka siirtyä johtoon, mutta kiekko menetetään juuri kun Lukon pelaaja pääsee jäähyltä. Seuranneesta vastahyökkäyksestä maali Tapparan pelaajien laiskotellessa. Ja vielä noustaan tasoihin, ainoastaan hävitäkseen pelin jatkoajalla.

SF5: Tappara-Lukko. Johdetaan lopussa 2-0 ja ihme kyllä nyt johto myös pitää. Mutta oliko lopun pelaaminen hanskassa. Niinkuin Metsola sanoi, että pikku paniikki siellä taas tuli.

SF6: Lukko-Tappara, peli on 4-1 Tapparalle, kiitos kuuluu pitkälti Zapolskille. Lukko ottaa jäähyn, kun peliä on n. 3 ja puoli minuuttia jäljellä. No tästähän ei voi tulla edes piukkaa enää, eihän. Niinpä niin, taas se alkaa. Ensin "vaaraton" kavennus 2-4:een ajassa 58:24 ja sitten minuutti myöhemmin 3-4. Täysi paniikki, pitkä kiekko ja aloitus omaan päähän 6 s jäljellä. Ja siihen täydellinen aloitushäviö ja Kousalle paikka, ei onneksi osu kiekkoon.

SF7: Tappara-Lukko, 50 min kellossa, Tappara teki juuri 4-1. Homma selvä. No ei ihan, Lukko tekee 4-2 ja aikaa 7:28 jäljellä. Nyt Lukko on kuitenkin sen verran väsynyt, ettei paikkoja tulee kovin montaa. No oli siellä Nurmella puoli maalia tyhjänä, mutta veto suoraan Metsolaa päin.

F2: Tappara-Kärpät. No tän kaikki muistaakin.

Että olisko tossa jo tarpeeksi, mistä ottaa oppia. Peli kestää vähintään 60 minuuttia. Jos ei sitä ymmärrä, niin ei voi mitään.

8
Varmaan ruvettiin säästeleen huomista varten.

9
« : Huhtikuu 17, 2015, 20:20:49 »
Kumma juttu, että ei vaan koskaan täyttä 60 minuuttia. Ei oikeastaan mitään hätää kahteen ekaan erään. Sitten ykköskenttä lahjoittaa 2 ja molkke avittaa mukavasti.

10
Tänään tullaan näkemään sisuuntunut Kärppä -ryhmä. Tappara pitää lisätä omaa luistelua, jottei jäädä jälkeen. Ekassa pelissä Kärpät ei oikein saanut vauhtia päälle kuin yhden kentällisen voimin, minkä Tappara hyödynsi hienosti.  Kärppien ylivoima on todella vaarallista, joten niitä jäähyjä ei nyt parane kovin montaa ottaa. Silti - se oman maalin edusta pitää tylysti putsata, siihen ei saa päästää huseeraamaan, ei kiekon kanssa eikä ilman. Mielenkiinnolla odotetaan tuomarilinjaa. Tähän saakka Tappara on ollut oikeastaan joka sarjassa hiukan ihmeissään tuomarien kanssa. Tasekentällisin on pärjätty, ainakin toistaiseksi hyvin.

11
« : Huhtikuu 12, 2015, 10:22:00 »
Oman tilastomielenkiinnon tuohon Kärpät-JYP sarjaan tuo se, että kaikki on olleet kotivoittoja... Jatkuuko näin vai murtuuko "tilasto"?

Paras seitsemästä -sarjoissa ei SM-Liigassa ole koskaan pelattu pelkkiä kotivoittoja ja jotenkin on sellainen olo, ettei niin mennä nytkään ...

Paras viidestä on menty pelkillä kotivoitoilla 5 kertaa
1979 sf Tappara - TPS 3-2, 1984 sf Ässät - Kärpät 3-2, 1992 sf JYP - IFK 3-2, 1992 sf Jokerit - Ässät 3-2 ja 1993 sf HPK - JYP 3-2.

2001 qf IFK - Ilves 2-3 oli pelkästään vierasvoittoja

12
Ottelut / Vs: Lukko-Tappara 6. Välierä 11.4.2015 (La)
« : Huhtikuu 11, 2015, 19:45:54 »
Eilen vielä oman pään hölmöilyjä nähtiin, mutta tänään ei enää juuri lainkaan. Virheitä pitäisi tietysti aina vältää, mutta erityisesti tässä sarjassa. Lukko ei pysty paljonkaan paikkoja rakentamaan tuolla hyökkäyskalustolla, joten ei pitäisi tarjoilla niille paikkoja. Jos omat virheet pidetään minimissä, niin Tapparan laadukkaampi hyökkäys rakentaa paremmat paikat ja homma hoidetaan taatusti kotiin sillä. Tämä on täysin omissa käsissä ja nyt vain pidetään se niissä!

Tais niitä hölmöilyjä siinä lopussa "hiukan" kuitenkin tulla. Mutta tää on meidän Tappara, ei ollut eka eikä vika kerta, kun tarjotaan voittoa kaverille. Joko nyt lopultakin menis pelaajille jakeluun, että peli kestää vähintään 60 min. Tuskin.

13

Tappara pelaa parhaillaan Liigan välieriä ja silti ollaan jo heitetty hukkaan joukkueen potentiaali? Ei jumalauta tätä foorumia.

Tappara on häviämässä välieriä joihin rämpi rimaa hipoen puolivälieristä ajoitettuaan kuntopiikkinsä helmikuulle, ja hukaten pelinsä sen jälkeen ihan tyystin.

4-2 voitoin on rimaa hipoen? 4-0:ko olisi pitänyt voittaa että siellä oltaisiin tyytyväisiä? Lukkokin siis rämpi Kalpaa vastaan?

[/quote]

Kyllähän se munki mielestä aika piukilla oli, meinaan jo IFK:n kanssa. 4 maalin voittoa ja niistäkin puolet tuli jatkoajalla. Yhdessä pelissä otettiin kuonoon huolella. Sikäli huolestuttavaa, etenkin kun Ilves vei IFK:ta Tampereen pelissä ihan totaalisesti, muttei saanut mistään maalia.

Tapparan play off -pelaaminen on ollut todella suuri pettymys ja ihmetyksen aihe. Oikeastaan vain kaksi ehjää peliä kymmenestä pelatusta (5. peli IFK:ta ja 1. peli Lukkoa vastaan). Tapparalta on puuttunut se taisteluilme, jonka luulisi tulevan näihin peleihin automaattisesti. Etenkin kun ollaan oltu pari vuotta aika lähellä mestaruutta. Kovin vaisua on tekeminen, ei kai siellä nyt enää kauheesti reenatakaan, että voisi olla kyse siitä, että ollaan väsyjä. Eipä ole kovin montaa onnistujaa, Elorinne omasta mielestä on ollut hyvä. Ainoa pakki, joka liikkuu. No Palola tietty pelaa hyvin, mutta tarvis olla joku, joka pystyis rakentamaan peliä ja luomaan maalipaikkoja. Ykkössentteri puuttuu edelleen. Malinen olis ok, mutta joutuu pelaan puolustavassa roolissa. Muut sentterit eivät saa mitään aikaan.

14
« : Huhtikuu 09, 2015, 17:02:46 »
Jottei kaudesta jäisi täysin p**** maku, niin toivon että huomenna pistettäisiin kaikki peliin. Lopetettaisiin se h******* kyttääminen ja virheiden varominen. Tota kävelyhokia on jo tarpeeksi katseltu, oikeastaan useamman kauden ajan. Ei se toimi enää näissä peleissä, runkosarjassa saattoi katsojien lisäksi myös vastustaja nukahtaa tohon hautomiseen, muttei enää. Ja miksi joka pelissä omissa kolisee viimeistään 5  minuutin kohdalla. Miksi ei olla valmiina peliin HETI? Tapparalla on kuulemma nopeita hyökkääjiä. Olis kiva nähdä. Peli nopeammaksi ja yksinkertaisemmaksi, katsokoot toisesta välieräparista mallia, jos ei muuten onnistu. Ylivoimapeli kuntoon, maski & vetoja viivalta. Ei tarvi hinkata sitä pientä syöttöä ahtaaseen paikkaan, kun ei se kerran onnistu.

15
« : Huhtikuu 08, 2015, 21:13:00 »
Hyvä, että luottoa löytyy. Onhan SM-Liigassakin 1-3:sta vielä noustu jatkoon. 45 sarjassa tilanne on ollut 3-1 ja 7 kertaa takaa on tultu ja menty ohi. Oma mielipiteeni on, että Tappara pelaa pronssista. Ei tällä pelillä voiteta kolmea peräkkäistä, se on varma. Ylivoimalla ei saada mitään aikaan, liikettä ei ole, puolustus on ottelusta toiseen levällään, eikä ole molariakaan, joka pitäisi joukkuetta pystyssä. Toivottavasti olen väärässä.