Kärpät otti kaksi kiinnitystä viikonlopun peleissä ja peli oli siinä mielessä oikeudenmukaista, että molemmilla oli omat hallintajaksonsa joista ratkaisuja olisi voinut tehdä. Kärpät kuitenkin vaikutti sen yhden ketjun verran paremmalta ja Tapparan kärkikentät eivät ole samanlaiseen jatkuvaan uhkaan pystyneet kuin Kemppaisen ketju.
Tasakentällisin joukkueiden peli on edelleen tasaista niin hyökkäyksiinlähtöjen määrän kuin laukaustenkin suhteen, eikä ylivoimallakaan ole tuloksellisesti ratkaisevia eroja. Kolmen pelin jälkeen Kärppien lukemat vaikuttavat kuitenkin hieman Tapparaa paremmilta, mutta suuria eroja ei ole. Kärpillä on ollut suurin piirtein 6 % Tapparaa enemmän hyökkäyksiinlähtöjä omista (Kärpillä enemmän palautuksia eli peruutteluja, jotka nostavat lähtöjen kokonaislukemaa) ja tasakentällislaukaukset Kärpille 93-80 joista vaaralliselta maalintekoalueelta 30-32. Ylivoimalla Tappara on laukonut 14 kertaa ja tehnyt kolme maalia, Kärpät on laukonut ylivoimalla 35 kertaa ja tehnyt kaksi maalia (molemmilla pauttiarallaa 10 yv-kertaa).
Tänään nähtäneen välipäivän jälkeen taas aktiivinen Tappara, sillä pelistä ja pelinopeudesta kumpuavan tunteen kautta Tappara on tällä kaudella menestynyt, nyttemmin myös taklauspelin ryydittämänä. Kahdessa viimeisimmässä tappiopelissä on paikoin ollut Tapparallakin nähtävävissä turhaa omaehtoista hidastelua, mutta onhan tuo pelitahtikin ollut sen verran kova että joskus kannataa pitää järkeäkin korostetusti pelissä mukana.
Viime vuoden finaalisarja kuitenkin osaltaan ratkesi siihen, että Kärpät nopeutti pelaamistaan viimeisissä voittopeleissä, nyt joukkueet ovat tähän mennessä rytmittäneet peliään suht samankaltaisesti. Kumpi yrittää tänä keväänä tehdä muutosta ensimmäisenä ja onnistuuko siinä? Tapparalla olisi muutokseen enemmän tilausta, koska sarja on 2-1 Kärpille eikä Tapparan hyökkäyspelissä ole ollut tarpeeksi suoraviivaisuutta, varsinkin kun katsoo Karhusen torjuntatyöskentelyä ja hänen torjuntamääriä. Tappara ei ole mielestäni vielä testannut Kärppien puolustusta sillä tasolla kuin Tappara parhaimmillaan pystyisi. Tapparan hyökkäysalueen pelissä on toki leimallista se, että haetaan miestä takatolpalta, mutta joskus yksinkertaisempi ratkaisu kertautuu paremmaksi kun kiekko vain on maalilla.