Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

31
Muu urheilu / Vs: Pahalammen rullakiekkojoukkue
« : Toukokuu 14, 2009, 06:30:15 »
Hieno raportti Turun pelistä. Kiitoksia Willelle.

Hakametsä 2:ssa on jo sinällään pelipaikkana oma hohtonsa. Siellä tuntee tamperelaisen kiekon perinteet. Monelle kiekkoihmisille tuttu ja rakas paikka. Kun lisätään tähän vielä Puuskan ja muiden vapaaehtoisten ottelutapahtuman eteen näkemä vaiva, niin lopputulos on erittäin hieno. Yksi peli kannattaa käydä katsomassa jo pelkästään sen tapahtuman takia. Veikot-pelissä pääkatsomon "lehdistöaitiossa" peliä seuratessa tuli sellainen olo, että tässä vaalitaan upeasti tamperelaista kiekkokulttuuria.

Peliin lähtöä empiessä ei sovi unohtaa Pahalammen pelaajalistaa, joka varsinkin kotipeleissä on varsin vaikuttava. Mukana on suomalaisen jääkiekkoilun huippuja. Suurelle yleisölle tuntemattomat nimet taas edustavat rullakiekon parhaimmistoa.

Toivotaan, että Pahalampi onnistuu kasvattamaan uskollista kannattajakuntaansa tällä kaudella taas merkittävästi. Keväisin satunnaiskatsojilla kestää kuitenkin muutama peli ennen kuin löytävät katsomoon. Lyhyt sarja tekee sen, että kausi tahtoo mennä nopeasti ohi.

Perjantaina kannattaa tulla katsomaan paitsi vapaaehtoistyöllä tehtyä hienoa ottelutapahtumaa myös loistavaa rullakiekkoa. Vastakkain ovat viime kevään finalistit ja peli lienee kaikkea muuta kuin tylsä.

32
« : Toukokuu 10, 2009, 11:10:12 »
Loistavaa Pahalampi!!1 Voitto ja yleisömäärä yli 200. Tästä se lähtee. Eiköhän toi yleisömäärä rikota tällä kaudella vielä muutaman kerran. Eilen sää tosin suosi peliä. Uskaltaakohan tässä itse enää halliin lähteä, kun 200 katsojaa tuli heti, kun itse jäin pois?

Paljon kiitoksia jarnop:lle raportista.

Perjantaina voisi kyllä poiketa toteamassa Jäähovin ovella, että onko siellä todella yksityistilaisuus. =) Ja peliin tullaan ilman muuta ja tarvittaessa vaikka muun kanssa.

33
« : Toukokuu 09, 2009, 08:13:20 »
Pahalampi10: Kun kausikorttia hain niin taisi olla puhetta näistä raporteista. Jatkoaikaan en enää ala anella oikeuksia, mutta jos saat ja haluat ton jutun sinne ujuttaa, niin laita vaan. Pistä mun nimimerkki "JH75" kuitenkin siihen yhteyteen. Samoilla ehdoilla saa laittaa teidän kotisivuille, jos haluatte.

34
« : Toukokuu 09, 2009, 08:09:50 »
Piti kirjoitella jo eilen omaa raporttia pelistä, mutta menee varmaan sunnuntaille. Laitan näkyviin silloin, jos vielä kelpaa. Tänään jää valitettavasti peli muiden kiireiden takia väliin. :(

pahalampi10: Et ole yksin ajatustesi kanssa. En uskaltanut jättää peliin tuloa viime tippaan, kun oletin ilman muuta, että halli on täynnä. Vielä vartti ennen peliä ilahdutti kovasti, kun löytyi lukuisia hyviä paikkoja. Ajattelin, että ihmiset varmaan haluavat nauttia säästä hallin ulkopuolella. Lopulta yleisömäärä herätti itsessä ristiriitaisia tunteita. Toisaalta hyvä että tämänkin verran, mutta olisi niitä katsojia saanut olla enemmänkin. Toivotaan, että tämä on pelipaikan vaihtumisesta aiheutuvaa tilapäistä vähentymistä yleisömäärässä ja jatkossa yleisö löytyyä paremmin peleihin. Tämä petturi ei tosiaan tänään ehdi mukaan.

Itse pelistä nyt lyhyesti. Vuorelan Veikot aloitti aktiivisemmin ja loi ensimmäiset tilanteet. Suurta huolta Pahalammella ei kuitenkaan ollut ja huippuvaarallisia paikkoja ei ollut. Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Pahalampi teki kaksi maalia, joista jälkimmäinen upealla syöttökuviolla. Kaksikko Timo Ruuska ja Sami Ryhänen aiheutti kentällä ollessaan harmaita hiuksia Veikkojen alakerralle. Erätauolle mentiin numeroissa 2-0.

Toisen erän alussa Pahalammen Jussi Puuska oli karata läpiajoon ja Veikot joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ylivoimalla ei kuitenkaan saatu ihmeitä aikaan. Tuomas Viitasen jalkakikkayrityskin läpiajossa jäi Petri Karhun suojiin. Veikot kavensi ajassa 14.44 ja sai maalista uutta sykettä peliinsä. Ottelun ensimmäinen ja taisi olla ainoa pitkäkiekko nähtiin ajassa 16.56, kun Veikkojen läpisyöttö karkasi hyökkääjältä aina Pahalammen päätyyn asti. Sitten nähtiin pelin ratkaisu. Ajassa 17.05 Pahalampi pääsi pelaamaan ylivoimaa. Aloitus voitettiin taakse. Semi Pekki antoi kentän poikki pakki-pakki-syötön Marko Anttilalle. Markolla oli aikaa asetella kiekko sopivasti ja ampua hurjalla lämärillä 3-1. Saman minuutin päätteeksi Tapparasta värvätty Kim Strömberg nousi hienosti ylös kiekon kanssa. Kiekko jäi Veikkojen puolustajiin, mutta ajautui suoraan Miikka Kuuselalle, joka laukoi loistavasta paikasta kiekon maaliin. Tilanne oli 4-1. Seuraavaksi pelattiin jakso ilman maaleja ennen seuraavaa ilotulitusta. Ottelua oli pelattu reilu 20 minuuttia, kun Antti Räikkönen ajoi hienosti kiekon kanssa maalille. Maalin edessä päivysti valmiina Ruuska, jolla oli helppo työ tyrkätä kiekko maaliin ennen kuin Veikkojen puolustajat ehtivät auttamaan maalivahtiaan. Vain hetkeä myöhemmin Räikkönen teki jälleen hyvän esityön ja tällä kertaa oli Veli-Matti Myllymaan vuoro päästä nauttimaan maalin muodossa. Maalista ei ehtinyt kulua minuuttia, kun Puuska syötti maalin takaa maalin edessä olleelle Anttilalle. Tämä nosti suoraan syötöstä maalin yläosaan 7-1. Toisen ilotulituksen viimeisen maalin teki Veikot. Veikkojen pelaaja nousi oikeata laitaa ja laukoi tarkasti takakulmaan 7-2. Puoliajalla Pahalampi johti aivan ansaitusti 7-2. Veikkojen maalivahti Karhua ei voi numeroista syyttää.

Kolmannen erän alussa Tuukka Mäntylä joutui jäähylle. Jäähy taisi johtua lähinnä pelaajan tottumattomuudesta rullaluistimiin. Mäntylä katsoikin pitkään epäuskoisena, mutta jäähy oli aivan aiheellinen. Seuraavan 1,5 minuuttia Tapparan ja Ilveksen miehet istuivat sulassa sovussa Pahalammen jäähyaitiossa. Jälkimmäinen vartioi ensimmäisen rangaistusta. Veikot sai hyvän ylivoiman aikaan, mutta eivät maalia. Lähes heti jäähyn päätyttyä Räikkönen otti uuden rangaistuksen ja Pahalampi pelasi taas alivoimaa. Vielä ylivoimalla Veikot eivät päässeet kaventamaan. Ajassa 29.05 vieraat kavensivat terävän vastahyökkäyksen päätteeksi 7-3:een. Edeltäneessä tilanteessa Veikkojen maalivahti Karhu oli loukannut hiukan itseään ja tuomarit määräsivät maaliin Joni Torvisen. Torvinen ei ehtinyt pitkään olla maalilla, kun jo joutui kaivamaan kiekon verkosta. Puuska antoi keskelle syötön Mäntylälle, joka sai rauhassa katsoa ennen kuin laukoi kiekon maaliin ja numeroiksi 8-3. Kolmas erä oli toista selvästi tasaisempi ja molemmat joukkueet saivat paikkoja. Pahalammen päässä oli hauska aloitus. Aloitukseen kumartuva Juha-Matti Vanhanen kävi neuvomassa Pekille paikan, mihin tämän tulee asettua. Hetkeä myöhemmin Vanhanen voitti kiekon juuri siihen kohtaan, mihin Pekki oli hetkeä aiemmin hänen neuvomanaan asettunut. Erän kaksi viimeistä minuuttia oli juuri käynnistymässä, kun Pahalampi sai ylivoiman. Vieraiden Petri Partanen piti kotijoukkueen ylivoimanelikkoa pilkkanaan pitkällä kuljetuksella ympäri kenttää. Erän lopussa Pahalammen tapparalaisista Sami Ryhänen sai jäähyn. Erätauolle lähdettiin numeroissa 8-3.

Kun Partanen oli lähellä onnistua alivoimamaalissa Veikkojen jäähyn aikana kolmannessa erässä, niin Pahalammen jäähyn aikana tempussa meinasi onnistua Strömberg. Nyt pelissä oli selkeä suvantovaihe, kun yleisö oli aivan hiljaa ja joukkueetkin lähinnä pelailivat kentällä. Hiljaisuus rikkoontui, kun Sasu Hovin maila jäi kiinni jonnekin maalin edessä ja hän joutui hetken torjumaan selkä kentälle päin. Peitto ei onnistunut vaan Veikot laukoi varmasti numeroiksi 8-4. Veikot haki selkeästi suoraviivaisemmin maaleja, kun Pahalampi taas pelasi hienoja kuvioita. Sasu Hovi oli välillä hiukan ihmeissään, kun hänen vartioimansa maali siirtyi paikaltaan ja peli oli käynnissä. Tuomari näytti Hoville, että siirretään se maali takaisin paikalleen. Ajassa 43.30 Ryhänen nosti läheltä ylös numeroiksi 9-4. Erän loppuun Ruuska sai jäähyn, kun ilmeisesti vastustaja hänen mielestään kikkaili liikaa keskialueella. Veikot eivät saaneet luotua kunnon tilannetta. Jäähyn päätyttyä Pahalampi pääsi hyökkäämään. Kiekko oli Ruuskalla Veikkojen maalin takana. Hänen onnistui pitää peliväline itsellään tilanteen rullatessa hänen ohitseen kulmaan. Kun vapaata tilaa oli sopivasti auennut, niin Ruuska syötti kiekon maalin eteen Strömbergille, joka nosti pelivälineen maaliin ja loppunumeroiksi 10-4.

Illan anti oli upeissa puitteissa komeita maaleja ja Pahalammen voitto. Tänään sitten toivottavasti mahdollisimman moni pääsee katsomaan Pahalammen peliä Pepe Rolleria vastaan.

Ps. Näköjään juttu syntyi nyt. :)

35
« : Toukokuu 08, 2009, 20:13:29 »
Olin jo. =) Oli sen verran makea peli, että mulla on nyt vasta ihan kipeä mässäilystä. Voi olla, ettei maha toivu huomiseen mennessä tämän päivän pelistä. Saattaa siis olla pakko jättää huominen väliin. :(

Kun ei kerran raporttia ilmesty pelistä, niin kai se on pakko alkaa itse itselleen kirjoitella jotain. ;)

« : Huhtikuu 11, 2009, 08:45:15 »
Naisten salibandyn Tampereen finaaleissa oli oiva oppitunti siitä, miten hyvä tunnelma syntyy. Toinen hyvä esimerkki on KooVeen naisten runkosarjan pelit.

38
Fanitoiminta / Vs: Videoita ja kuvia maailmalta
« : Huhtikuu 04, 2009, 21:37:12 »
Uskotko edes itse oman viestisi sisältöön? Oikeastaan vain ensimmäinen virke piti paikkansa. Muu olikin sitten varsin reippaasti väritettyä ja fantasiaa.

Ja otsikossa lukee videoita ja kuvia maailmalta. Pysytään jatkossa siinä aiheessa.

39
« : Maaliskuu 12, 2009, 22:44:17 »
Näin ajattelinkin. Edellisenä päivänähän on peli Haka 2:ssa eikä niitä kamoja ole järkeä lähteä niin pikaisella aikataululla yhden sarjapeli takia siirtämään. Varmuuden vuoksi kuitenkin tarkistaa. Ja olisihan se selvinnyt hallille saapuessa. Kyllä tässä jo kauden alkua odotellaan.

40
Fanitoiminta / Vs: Fanimatkat 08-09
« : Maaliskuu 11, 2009, 22:32:11 »
Pakko ottaa kantaa tähän playout-vieraspelimatkoille osallistumattomuuteen.

Ilmaisen tietysti vain oman mielipiteeni. Kevään 2008 fanimatka pronssiotteluun Helsinkiin oli sen verran reilusti ylihinnoiteltu, että ainakin mulle jäi siitä summasta ikävä maku. Päätin jo silloin, että harkitsen entistä tarkemmin, koska lähden TFC:n järjestämille fanimatkoille.

Mitä tulee playout-pelien merkitykseen, niin mun nenään ne tuoksahtaa tosi vahvasti vain ylimääräiseltä rahastukselta. Kesällä 2007 kävin katsomassa Tapparan harjoitusottelun Kajaanissa silloista hallitsevaa Mestismestaria Hokkia vastaan. Kun katseli sitä kaupunkia, jäähallia ja muutenkin olosuhteita ja vertasi niitä SM-liigan liigapaikalle asettamiin ehtoihin, niin alkoi mietityttää, että kuinkahan avoin se SM-liiga todellisuudessa on. Nyt se mun silmin näennäinen karsija ratkeaa järjettömällä määrällä otteluita. Näistä peleistä pitäisi vielä innostua maksamaan. Mun kohdalla tuli seinä vastaan.

Jokainen on toki vapaa matkustamaan katsomaan haluamiaan pelejä haluamallaan hinnalla. Mun kohdalla playout-pelit oli kiitos-ei.

41
« : Maaliskuu 11, 2009, 21:26:26 »
Tänään kävin hakemassa oma kausarin. Nyt voi tulla nostamaan otsikon takaisin esiin, kun ei ole pelkoa, että jää ilman kausikorttia. Mukavaa ja hyvää viihdettä halvalla tiedossa. =)

Katselin tuota jarnop:n laittamaa otteluohjelmaa. Missä hallissa tuo 9.5. pelattava Pahalampi-PePe pelataan? Kai sekin Haka 2:ssa on?

42
Muistuu mieleen tapaus viime keväältä, kun eräs itseään toimittajaksi kutsuva henkilö kirjoitti jutun, jossa kehotettiin faneja unohtamaan utopistinen haaveilu ja olemaan realistisia. Juttu oli saanut alkunsa siitä, kun pari jääkiekkofania olivat baarissa hiukan virvokkeita nauttineena keskustelleet Tapparan mahdollisesta mestaruudesta, kun välieräsarja oli käynnissä. Mielenkiinnolla odotan, onko samainen itseään toimittajaksi kutsuva henkilö nyt kirjoittanut jutun, missä pyydetään sanomalehtien urheilutoimitusten päälliköiltä realismia juttuihinsa. Olisi tosi ihmeellistä, jos fanien baarikeskusteluihin toivotaan lisää realismia, mutta sanomalehden etusivulle saa painaa urheilutoimituksen päällikön märkiä unia.

Ilmeisesti nyt saatiin taas oikeita jakkaroita sopivasti tuettua tällä "uutisella". Veikkaan, että Summasen osalta Ilves ei ollut lähelläkään sopimusta.