Tapparan epäviralliset jälkipelit
Jääkiekkokeskustelu => Yleinen kiekkokeskustelu => Aiheen aloitti: kapri - Huhtikuu 13, 2007, 18:02:48
-
Kaksi vuotta sitten Tappara asetti kovat tavoitteet kymmenvuotistavoitteet. Kaksi vuotta on takana, ja toistaiseksi tavoitteet ovat jääneet kauaksi. Kun Jukka Rautakorpi palasi Tapparan ruoriin kaudeksi 2005-2006, seuran puheenjohtaja Kai Miesmäki julisti, että Tapparan kymmenen vuoden tavoitteena on kaksi kultaa, yhteensä neljä mitalia ja jokaisena vuonna on sijoituttava kuuden parhaan joukkoon.
Tuntuu tämän jutun valossa hieman oudolta, että joukkue heikkenee ensi kaudeksi melko rajusti. Miesmäki lupailee kuin poliitikko, mutta mitään ei tapahdu. Ei muuta kuin johtoporrasta vaihtamaan mikäli ei mitaleja ala tulemaan. Tappara on niin perinteikäs ja menestynyt seura, että sen PITÄISI tapella mitaleista kaudesta toiseen!!!!
Mahdollisuudethan on vielä, että Miesmäen lupaus pitää, mutta hieman alkaa usko horjumaan.
-
Joukkue heikkenee ehkä mutta ei rajusti. Nuorenee ehkä rajusti. Mutta niin käy tuulet muissakin joukkueissa. TPS, Blues ja moni joukkue on ilmoittanut säästävänsä pelaajabudjetissa. Sitä ei sovi myöskään unohtaa että moni päävalmentaja on lopettanut eri seuroissa. Hommaa ensin valkku joka valmentaa joukkueesta hyvän! Niin se homma menee aina. Minä uskon että ollaan ensi vuonna lähempänä mitalia kuin tänä vuonna.
-
En usko, että joukkue kovasti heikkenee. Junnut ilmoitetaan nyt ja nimimiehet erikseen. Parempi päästä eroon kehärääkeistä ja aloittaa uudelta pöydältä.
-
Tapparan johtoporras kasasi erittäin hyvän joukkueen kahdeksi edelliseksi kaudeksi ja kuten on moneen kertaan todettu, tuon joukkueen piti tuoda osansa tavoitteeksi asetetusta menestyksestä. Runkosarjasijoitukset olivat hyviä, mutta playoff menestys ei. Mielestäni ainoa asia joka playoff-epäonnistumisista menee konttorin piikkiin on se, että maalintekijätyyppiä ei saatu joukkueeseen hankittua. Tappara on viimeiset pari vuotta pelannut pienellä riskillä, eli kulujen kattaminen olisi edellyttänyt parempaa menestystä, jota ei saatu. Nyt on maksun aika ja vuoden-parin päästä jälleen uuden panostuksen aika.
Mitä mielestäsi Tapparan johto olisi voinut tehdä toisin? Olisiko Mattsonin pitänyt mennä maaliin ja Miesmäki sniperiksi?
-
Kaikki ovat vain hiukan turhautuneita ja heitä pelottaa ajatus uudesta -90 luvusta. Toisaalta varsin ymmärretävää.
Mutta alla oleva kommentti oli taas NIIIIIN turha. Anna ittelles varoitus..
Mitä mielestäsi Tapparan johto olisi voinut tehdä toisin? Olisiko Mattsonin pitänyt mennä maaliin ja Miesmäki sniperiksi?
-
Voiko Tappara-johto todella olla tyytyväinen siitä, että ollaan lähdetty pari vuotta tekemään riskillä tulosta? Luulisi olevan selvää, että Tapparan tasoisessa seurassa ja meidän seuran historian tuntien nämä riskit olisi jo haudattu todella syvälle. Samoja riskejä otettiin 90-luvulla ja tiedossa oli äärimmäisen raskaat ja pitkät elvytysvuodet. Ja nyt reilun kymmenen vuoden kuluttua ollaan lähdetty taas riskien tielle. Ei kehityksen. Näissä riskeissä on aina se huono puoli taloudellisen tappion lisäksi, että aika liukkaasti kuljetaan takaisin sinne kehityksen kotipesään kulkematta sen lähtöruudun kautta.
Ja nyt sitten näiden riskien vuoksi "muutama" kausi jännitetään säälipleijaripaikkaa. Vai kertooko Tappara-johto, että tänä vuonna pienen riskin sijasta strategiana on toivoa ihmeitä. Pahinta tietenkään pelkäämättä.
Tuon mitalitavoiteunelma-projektin voi sellaisenaan kiikuttaa Tarastejärven jätteenkäsittelykeskukseen, jossa se käsitellään riskittömästi.
-
Tapparan johtoporras kasasi erittäin hyvän joukkueen kahdeksi edelliseksi kaudeksi ja kuten on moneen kertaan todettu, tuon joukkueen piti tuoda osansa tavoitteeksi asetetusta menestyksestä. Runkosarjasijoitukset olivat hyviä, mutta playoff menestys ei.
Niinpä, sitä ei konttorissakaan voitu ennustaa että 2005-2006 pleijareissa Tapparalta on kolme parasta puolustajaa pois kokoonpanosta Ässiä vastaan. Tämän kevään pleijareista jää päällimmäisenä mieleen kolmannen pelin käsittämätön romahdus. Kaksi ensimmäistä olivat tiukkaa vääntöä jatkoajalle saakka. Kauden 2005-2006 pleijareista ei kukaan Porin ulkopuolella odottanut että Ässät menee jatkoon joten turha syyttää johtoporrasta. Tiputti se K-Espookin yhdellä kaudella Tepsin kun Jursi senior oli reenauttanut joukkueen ylikuntoon. Urheilu on ihmeitä täynnä. Mennään nyt sitten säästöliekillä tuleva kausi ja katsotaan kuinka pitkälle se riittää.
-
Voiko Tappara-johto todella olla tyytyväinen siitä, että ollaan lähdetty pari vuotta tekemään riskillä tulosta? Luulisi olevan selvää, että Tapparan tasoisessa seurassa ja meidän seuran historian tuntien nämä riskit olisi jo haudattu todella syvälle. Samoja riskejä otettiin 90-luvulla ja tiedossa oli äärimmäisen raskaat ja pitkät elvytysvuodet.
Nykymeiningillä ei ole mitään yhteistä 90-luvun kanssa. Nyt toiminnassa on kuitenkin strategista suunnitelmallisuuuta ja pidemmän aikavälin ajattelua. Lisäksi on sopeuduttu 2000-luvun kilpailutilanteeseen, kun taas 90-luvulla ei ymmärretty uusia menestymisen vaatimuksia ja toilailtiin myös taloushommissa oikein kunnolla.
Sijoituksiin ja yritysinvestoihin liittyy aina riski ja se riski on tietysti se, että suunniteltu tuotto-odotus ei toteudu. Jos Tappara pelaisi kaudesta toiseen matalariskisellä pelaajabudjetilla, vaatisi suurempi menestys todellisen jymy-yllätyksen. Mielestäni strategia jossa tehdään useampi vuosi tulosta ja panostetaan sitten pienellä riskillä pariksi vuodeksi on huomattavasti järkevämpi ja tuottaa todennäköisemmin menestyspiikkejä (vaikka nyt epäonnistuikin). Toisaalta urheilu ei ole koskaan riskitöntä. Joukkue voi aina myös epäonnistua syystä tai toisesta, aiheuttaen urheilullista ja taloudellista tappiota.
-
HPK on hyvä esimerkki, että pystytään vuodesta toiseen taisteleen mitaleista eikä silti tarvi ottaa taloudellisia riskejä. Turha Miesmäen on lupailla kuuta taivaalta jos ja kun kerran resurssit/taito ( johtoportaan ) ei riitä kasaan sellaista nippua, jolla menestys pystyttäisiin vuodesta toiseen takaamaan!
-
HPK on hyvä esimerkki, että pystytään vuodesta toiseen taisteleen mitaleista eikä silti tarvi ottaa taloudellisia riskejä. Turha Miesmäen on lupailla kuuta taivaalta jos ja kun kerran resurssit/taito ( johtoportaan ) ei riitä kasaan sellaista nippua, jolla menestys pystyttäisiin vuodesta toiseen takaamaan!
HPK on hyvä esimerkki siitä mitä hyvä valmennus saa aikaan suhteellisen edullisella pakalla. On aivan typerää kaataa kuraa johtoportaan niskaan koska menestys on muustakin kiinni kuin pakkaa kasaavien "johtajien" taidosta tai resursseista. HPK sattui nyt onnistumaan Jalosen johdolla vuodesta toiseen ja myöskin hankinnat joita tehtiin olivat kokonaisuuteen nähden hyviä ja Jalonen sai kaverista sen parhaimman irti.
Minusta on mielenkiintoista nähdä kuinka kausi lähtee käytiin huomattavasti Uraman näköisen rosterin kanssa.
Menestyksen takaamista jokaisella vuodolle on turha odottaa, jos sellainen keino olisi, niin ihan varmasti jokainen joukkue sitä samaa kaavaa noudattaisi.
-
HPK on hyvä esimerkki, että pystytään vuodesta toiseen taisteleen mitaleista eikä silti tarvi ottaa taloudellisia riskejä.
Varmasti on riskinsä Kerhollakin. He vain eivät ole epäonnistuneet urheilullisesti ja menestyshän tuo rahaa monessa muodossa - voittorahoina ja yleisötuloina.
HPK:n budjetti on muutenkin mielenkiintoinen juttu. On tunnustettava, että Kerho tekee hyviä kaappauksia sopu hintaan, mutta melkein joka vuosi joukkeessa on myös kalliita huippumiehiä, kuten esimerkiksi Moravec. Kerhon pelaajabudjetti ei kerrokaan koko totuutta, sillä ainakin osittain sielä (käsittääkseni) yhteistyökumppanit maksavat pelaajien palkkoja suoraan.
-
Maksaa, maksaa, mutta mitä viisaat edellä sitä tyhmät perässä! ( promillet noin 2 viestiä kirjoittaessa, Pahoittelen )
-
Muistakaa nyt hyvät ihmiset, että HPK on RY, muut liigaseurat on OY:itä. Se asettaa ihan eri vaatimukset joukkueille.
-
Muistakaa nyt hyvät ihmiset, että HPK on RY, muut liigaseurat on OY:itä. Se asettaa ihan eri vaatimukset joukkueille.
Varmasti näin, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, etteikö Hpk:ssa voisi olla osaavampi- ja pelivaatimukset paremmin tajuava organisaatio kuin tapparassa.En tarkoita, että johtoporrasta pitää syyttää sokeasti kaikesta, mutta jos sitä osaa tapparasta ei saa kyseinalaistaa, eikä osoitaa minkäänlaisella polemiikilla, on se enemmän merkki sisällön kuivumisesta, kuin halusta saavuttaa asetettuja tavoitteita.
-
Juuri näin!
-
[En tarkoita, että johtoporrasta pitää syyttää sokeasti kaikesta, mutta jos sitä osaa tapparasta ei saa kyseinalaistaa, eikä osoitaa minkäänlaisella polemiikilla, on se enemmän merkki sisällön kuivumisesta, kuin halusta saavuttaa asetettuja tavoitteita.
Kukas sitä on kieltänyt kyseenalaistamasta?
Mutta ns. päivittäinen työ toimistolla ei ole Kai Miesmäen homma, hänen hommansa on olla Tamhockey oy:n hallituksen puheenjohtaja. Miesmäki ei myy mainoksia eikä valmenna pelaajia jne., näitä varten on palkattu erikseen työntekijät. Hallituksen ensisijainen tehtävä on johtaa yhtiötä osakkaiden yhteisen edun mukaisesti ja periaatteessa se rajoittuu toimitusjohtajan "valvomiseksi".
-
[/quote]
Mutta ns. päivittäinen työ toimistolla ei ole Kai Miesmäen homma, hänen hommansa on olla Tamhockey oy:n hallituksen puheenjohtaja. Miesmäki ei myy mainoksia eikä valmenna pelaajia jne., näitä varten on palkattu erikseen työntekijät. Hallituksen ensisijainen tehtävä on johtaa yhtiötä osakkaiden yhteisen edun mukaisesti ja periaatteessa se rajoittuu toimitusjohtajan "valvomiseksi".
[/quote]
No, etkö pidä toimitusjohtajan- ja tulostavoitteitten valvomista hyvin merkittävänä osana tämän päivän kiekkoilua? Vaikkei se Miesmäki kahtakymmentä häkkiä tekisikään, on paljolti hänen vastuullaan valjastaa käyttöön niin tehokas koneisto, että tuote riittävän kiinnostava osakkaiden silmissä.Taas mitä tuotteen kiinnostavuuteen tulee, on toimitusjohtajalla kyllä osaa siihen, mutta kenen vastuulla onkaan toimitusjohtajan työn arvioiminen?
-
No, etkö pidä toimitusjohtajan- ja tulostavoitteitten valvomista hyvin merkittävänä osana tämän päivän kiekkoilua? Vaikkei se Miesmäki kahtakymmentä häkkiä tekisikään, on paljolti hänen vastuullaan valjastaa käyttöön niin tehokas koneisto, että tuote riittävän kiinnostava osakkaiden silmissä.Taas mitä tuotteen kiinnostavuuteen tulee, on toimitusjohtajalla kyllä osaa siihen, mutta kenen vastuulla onkaan toimitusjohtajan työn arvioiminen?
Tietysti tavoitteita valvotaanm se on nyt selvä ja varmasti organisaatiossa olevat henkilöt ovat niistä kiinnostuneita. Jos sinua kiinnostaa noin yleisesti hallituksen puheenjohtajalle määritetyt vastuut niin netistä (ihan vaikka kuuklettamalla) löydät useamman julkaisun kyseiseen asiaan liittyen. Kannattaa myös tutustua mitä Oy tarkoittaa, helpottaa asian käsittelyä kummasti.
Jätetään nuo mainitsemasi valjastamiset ja tuotteen rakentelu Leinosen tiimille. Minusta ainakin tulevan kauden rosterissa on monta mielenkiintoista nimeä jo nyt. Ihan turha ruveta nyt arvailemaan ja panikoimaan sijoitusten kanssa kun yhtään peliä, saatikka harjoituspeliä ei ole pelattu. Me emme tiedä paljonko rahaa on käytössä ja montako nimeä rosteriin tullaan vielä lisäämään. Odotetaan nyt ihan rauhassa.
Kyseenalaistaa pitää aina mutta joku järki kuitenkin siinä kehen sen kohdistaa, piste.
-
No, etkö pidä toimitusjohtajan- ja tulostavoitteitten valvomista hyvin merkittävänä osana tämän päivän kiekkoilua? Vaikkei se Miesmäki kahtakymmentä häkkiä tekisikään, on paljolti hänen vastuullaan valjastaa käyttöön niin tehokas koneisto, että tuote riittävän kiinnostava osakkaiden silmissä.Taas mitä tuotteen kiinnostavuuteen tulee, on toimitusjohtajalla kyllä osaa siihen, mutta kenen vastuulla onkaan toimitusjohtajan työn arvioiminen?
Tietysti tavoitteita valvotaanm se on nyt selvä ja varmasti organisaatiossa olevat henkilöt ovat niistä kiinnostuneita. Jos sinua kiinnostaa noin yleisesti hallituksen puheenjohtajalle määritetyt vastuut niin netistä (ihan vaikka kuuklettamalla) löydät useamman julkaisun kyseiseen asiaan liittyen. Kannattaa myös tutustua mitä Oy tarkoittaa, helpottaa asian käsittelyä kummasti.
Jätetään nuo mainitsemasi valjastamiset ja tuotteen rakentelu Leinosen tiimille. Minusta ainakin tulevan kauden rosterissa on monta mielenkiintoista nimeä jo nyt. Ihan turha ruveta nyt arvailemaan ja panikoimaan sijoitusten kanssa kun yhtään peliä, saatikka harjoituspeliä ei ole pelattu. Me emme tiedä paljonko rahaa on käytössä ja montako nimeä rosteriin tullaan vielä lisäämään. Odotetaan nyt ihan rauhassa.
Kyseenalaistaa pitää aina mutta joku järki kuitenkin siinä kehen sen kohdistaa, piste.
Haluatko ottaa kantaa Miesmäen taannoin esittämään kymmenvuoden periodiin, joka piti sisällään tavoitteen olla jokaisena vuonna kuuden parhaan joukossa ja samalla voittaa useita mitalleja, vai haluatko itsepäisesti työntää hallitusta, hallituksen puheenjohtajaa ja toimitusjohtajaa pois kaikesta vastuusta? Jos yhtiö asettaa tuleville vuosille toimintatavoitteet ja parin vuoden jälkeen huomataan, ettei asetettuja tavotteita ole täytetty, niin luuletko ettei toimenkuvien tarkistuksia tehdä silloin useammalla sektorilla?
Ei tässä haluta kyseenalaistaa vai yhtä henkilöä, mutta täällä on niin monta keskustelufoorumia, että asiat/henkilöt käsittääkseni käsitellään eri osioissa.
-
Haluatko ottaa kantaa Miesmäen taannoin esittämään kymmenvuoden periodiin, joka piti sisällään tavoitteen olla jokaisena vuonna kuuden parhaan joukossa ja samalla voittaa useita mitalleja, vai haluatko itsepäisesti työntää hallitusta, hallituksen puheenjohtajaa ja toimitusjohtajaa pois kaikesta vastuusta? Jos yhtiö asettaa tuleville vuosille toimintatavoitteet ja parin vuoden jälkeen huomataan, ettei asetettuja tavotteita ole täytetty, niin luuletko ettei toimenkuvien tarkistuksia tehdä silloin useammalla sektorilla?
Ei tässä haluta kyseenalaistaa vai yhtä henkilöä, mutta täällä on niin monta keskustelufoorumia, että asiat/henkilöt käsittääkseni käsitellään eri osioissa.
Missä vaiheessa minä olen ollut sysäämässä vastuuta pois? Totta kai myös OY:n hallitus kantaa oman vastuunsa mutta se "oikea" työ joka tehdään tuotteen puolesta tapahtuu Leinosen tiimissä jossa on ihan varmasti oman alansa osaajat. 10 vuotta on pitkä periodi, jossa on aivan liian paljon muuttujia jotka vaikuttavat suunnitelmien lopputulokseen, se että jos pyritään tuohon kuuden sakkiin on ihan realistinen joka vuodelta mutta mitalit, ehkä mahdollinen 1-3 vuodelle.
Toki jos pyritään maksimiin joka vuosi, niin rahaa pitäisi olla paljon ja joka vuodelle pitäisi ostaa, niin nimenomaan ostaa se joukkue jolla mitali tuodaan joukkueelle. En kyllä näe kauheasti järkeä siinä, että joka vuosi tuo joukkue ostettaisiin ja sitä paitsi siihen palaisi niin paljon rahaa ettei se ole mahdollista Tapparan varoilla.
Olen kyllä luottavaisin mielen tulevan kauden osalta ja varmasti hallitus tekee tarvittaessa ne omat siirtonsa jos heidän mielestään OY:n tuotannollinen osa ei toimi kunnolla, ei saada menestystä aikaan tmv. Joka tapauksessa pakkohan jossain vaiheessa on ottaa "välivuosi" ja rakentaa sitä runkoa jotta Tapparan varoilla olisi mahdollista saada se maksimisuoritus vuosi, johan edellisestä on vierähtänyt muutama vuosi.
Katsotaan nyt edes kauden alkua, miten homma lähtee pyörimään ennen kuin ruvetaan syyttämään hallitusta, toimaria tai jotain muuta Tapparan organisaatiossa osaamattomuudesta ja potentiaalisten pelaajien palkkaamatta jättämisestä. Sori vaan, en ymmärrä miksi tämmöinen kauhea kitinä kun kausi ei ole edes vielä alkanut.
-
Juups, turha panikoida.
Oliskohan tämän ketjun nimi vaihdettava, henkilöityy vaikka laajasti käsitelty Oy asioita :O
Ja tietty hämmennän soppaa :(
Eikös Toimitusjohtaja & Markkinointijohtaja & toimiston väki hommaa rahat ja tuhlaakin ne.
Tuhlaamisessa tietty pelaajien osalta Päävalmentaja auttaa osaltansa.
Ja sitten Päävalmentajan kaitsemat leijonat/lampaat pelillisellä tuloksellaan mitä suuremmin vaikuttavat Tuhlaamisen euromääräiseen suuruuteen ja etumerkkiin.
Hallitus seuraa, ähkii ja puhkuu pari kautta ja sanoo jotta ei poijjaat, samaan päästään puolet halvemmalla poppoolla.
Valomerkki, hanat kiinni.
Ja on se äveriämmilläkin ja taitavemmillakin Oy:llä lipsahtanu :)
Olisko auringonpistos iskeny.....
-
HPK on hyvä esimerkki, että pystytään vuodesta toiseen taisteleen mitaleista eikä silti tarvi ottaa taloudellisia riskejä. Turha Miesmäen on lupailla kuuta taivaalta jos ja kun kerran resurssit/taito ( johtoportaan ) ei riitä kasaan sellaista nippua, jolla menestys pystyttäisiin vuodesta toiseen takaamaan!
Sorry myöhästynyt vastaus, mutta ei kerinnyt aikaisemmin... HPK ei käy vertailuseuraksi, koska juuri siellä niitä riskejä on otettu aivan alyttömästi! Ilman samanaikaista urheilullista menestystä HPK olisi jotunut todella kusiseen tilanteeseen. Yhdistyksen omavaraisuusaste on käynyt (tarkkaa tietoa ei ole, kun yhdistyksen ei ole pakko lukujansa julkistaa) niin alhaisissa lukemissa, että osakeyhtiöltä ei sellaista olisi hyväksytty, vaan se olisi haettu selvitystilaan. Ry:llä ei pelkoa ole, niin pitkään kuin se saa laskunsa maksettua. Toki Kerholla on omat tukijansa, jotka olisivat varmasti hellittäneet kukkaronnyörejä, jos toiminta olisi missään vaiheessa ollut todella uhattuna...
Mutta siis HPK:sta ei missään nimessä pidä ottaa mallia kuin korkeintaa pelaajien ja valmentajien scouttaamisessa! Minusta on aivan oikein, että Tappara ei ole lähtenyt riskilinjalle, vaan taloudenpitoa tarvittaessa kiristetään, jotta turvataan toiminta myös tulevaisuudessa.
Toki Tapparan seurajohtoa saa - ja tuleekin - arvioida kriittisesti, mutta varsinkin kahden edellisen kauden urheilullinen tulos (5.) on tosiasiassa Tapparan resursseilla varustetulle organisaatiolle lievää ylisuorittamista. Vaikka kannattajana toivoisin mitaleja joka vuosi, niin niitä ei silti ole realistista odottaa. Miesmäen aikanaan julkistama tavoite kuulostikin jo silloin aika kunnianhimoiselta, mutta ehkäpä tavoitteiden tuleekin olla mahdollisuuksien ylärajoilla?
-
Offtopikkia HPK:n liittyen. Saattaapi tulla enskaudella seurattua HPK:ta senverta jotta kuinka pärjäävät uudella valmentajalla.
Kyllä tuo Jalonen vaan jotenkin hyvin sopi tuohon seuraan ja tulosta tuli.
-
Tuntuu osaltaan huvittavalta lukea tuolta Lukkoon liittyvistä ongelmista. Kiivasluontoisia ja peräänantamattomia päättäjiä joilla liikaa valtaa. Kääntävät kaikki ongelmat riitelyksi ja haukkumiseksi. Kaikkien mielestä toisen pitäisi saada potkut. Pidän jo sitä surkeana johtamisena jos ei osata keskustella asiallisesti ja ystävällisesti. Puhumattakaan jos johtaja ei ole alansa järkevä osaaja. Mikki Leinonen on joskus ollut liian hidas reagoimaan joukkueemme pelilliseen kriisiin. Mutta toivon hänen jo oppineen. Miesmäki on aina osoittanut hyvää neuvottelukykyä ja asiallista keskustelua. Luulen että Uramakin on tuonut Tapparaan kokonaisvaltaista hyvää ilmapiiriä jossa kaikkia kunnioitetaan. Valmentajatiimi kehitää joukkuetta parhaansa mukaan ja pelaajat kuuntelevat ja kunnioittavat heitä. Tietoa on käytössä paljon ja tulosta syntyy hymyssä suin. Olen iloinen että Tappara valitsee valmentajia joiden kanssa on mukavaa tehdä töitä!