Kirjoittaja Aihe: Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu  (Luettu 179022 kertaa)

Poissa Ljpp

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 2748
  • Profiili
Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu
« : Helmikuu 21, 2007, 15:38:42 »
Taas pisti vihaksi luekiessani ns. urheilutoimittaja J-P Lammin ns. raporttia eilisestä Tappara-HPK pelistä. Tämä kissankultaan, turkiin, bootseihin ja takatukkaan naamioitunut toimittaja, jota TPS:n Kent McDonnell ei pystynyt katsomaan nauramatta, kuvaili eilistä kamppailua "yhtä kiinnostavaksi kuin ruohon kasvu" tai "maalin kuivuminen". Viihdearvosta napsahti kaksi tähteä.

On käsittämätöntä, että jos Tappara ottaa kauden ensimmäisen voittonsa yhdestä suurimmasta mestaruussuosikista, ei toimittajalla ole mitään muuta sanottavaa kuin haukkua peliä. Väärin voitettu? Kaiken lisäksi, hänen kuvauksensa ei vastannut pelitapahtumia, sillä ottelu oli vähämaalisuudestaan huolimatta kohtalaisen vauhdikas ja monellakin tapaa mielenkiintoinen - mitattiinhan siinä jo keväänkin voimasuhteita. Vaikka kyllähän sen ymmärtää, että tällainen tiivis playoff-tyyppinen kiekko on Ilveksen miehelle vierasta.

Aamulehdellä tuntuu olevan selkeä anti-Tappara kampanjointi ja on ollut sitä jo pidemmän aikaan. Ilveksen sekoiluille, UTJ:n höpinöille ja tuleville ja meneville valmentajille riittää palstatilaa aamusta toiseen. Jos Ilves ottaa kotivoiton on ottelu loistava. Tapparasta ei sanota mitään positiivista vahingossakaan.

En ymmärrä tällaista toimitus- ja toimittajatyötä markkina-alueen 1. sanomalehdeltä. Jos J-P Lammi ei pysty objektiiviseen kirjoitteluun, niin miksei Tapparan pelejä hoida joku muu toimittaja. Olen Aamulehteen lähettänyt myös asiallisen palautteen, mutta tietenkään en ole saanut minkään sortin vastausta.

Aamulehden palautesivu: http://www.aamulehti.fi/cgi-bin/palaute.cgi?group=aamulehtipalaute
Tappara.co - osallistu yhteisöprojektiin!

Poissa Börje

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1599
  • Profiili
Vs: Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu
« Vastaus #1 : Helmikuu 21, 2007, 16:02:39 »
J-P Lammin jutut Tapparan peleistä ovat kyllä lähes poikkeuksetta sen luokan skeidaa, että usein jätän ne lukematta, kun huomaan toimittajan nimen. Tähtiä tippuu yksi tai kaksi ja yleisömäärästä tulee aina valitusta, jos sitä ei ole yli 6000. Jos hallissa on hyvin väkeä, siitä ei tietenkään mainita. Minun puolestani Lammi voisi Tapparan pelatessa jäädä kotiin hiplaamaan turkkiaan tai mennä kaupungille ostamaan uusia kivoja korvakoruja. Hän on aivan väärä mies arvioimaan jääkiekko-ottelun tasoa.

Muista toimittajista ei niinkään ole pahaa sanottavaa. Harmi, ettei Marko Leppänen ole enää Aamulehden hommissa. Hän oli kuitenkin oikea jääkiekkotoimittaja.

Aamulehdelle en jaksa palautetta lähettää. Joskus tuli sitä harrastettua, mitään ei takaisin kuulunut.

Ei Aamulehti mielestäni ole erityisen Ilves-painotteinen. Koko lehti tuntuu olevan käsittämättömän kiekkovastainen, vaikka puhutaan kaupungin selvästä ykköslajista ja asiasta, joka tulee monelle Tampereesta ensimmäisenä mieleen.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 21, 2007, 16:06:14 kirjoittanut Börje »

Poissa manu

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu
« Vastaus #2 : Helmikuu 21, 2007, 16:34:48 »
Ikuisuuskysymys.

Olen vuosien saatossa muutaman palautteen lähettänyt ja nollan vastauksen jälkeen todennut hyödyttömäksi moisen puuhastelun. Tuota Leppäsen ulostamista ihmettelin suuresti, mutta kaiketi jonkun oli jäätävä pois kelkasta ja vanhoja jääriä ei hevillä ulosteta. Kiekkotoimituksessa ei todellakaan olisi ollut yksi ammattilainen pahitteeksi. Tämän hetken kangistuneet ideat, jutut ja otteluraportit ovat huonoja kauttaaltaan ja juuri Leppänen oli ammattilaisena hieman päivää piristämässä. Nopeasti pääsivät kuitenkin eroon moisesta kummajaisesta.

Aamulehdessä on kyllä tilaa kiekolle ja nykyistä enemmän sitä soisin siellä olevan, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta jopa Ilveksestä kirjoitetut jutut polkevat paikallaan. Huvittavaa toimintaahan tuo on kahtiajakautuneen kaupungin urheilutoimitukselta. Jalkapalloa fanitetaan aina Valkeakoskea myöten, mutta Tampereelta löydetään vain yksi kiekkoseura. Koko toimituksen tasoa kuvaa kuukauden pelimiehen äänestäminen. Ovat itse voineet lopettaa ajattelun (eli puolet työstään) ja laittaaneet lukijat äänestämään. Öhmannin ohituksesta lukeminen aiheutti myötähäpeää ensimmäisen kerran elämässäni urheilu-uutisia lukiessani. "Juupas-eipäs Stefan vai Raimo" -juttu oli kaiken kaikkiaan niin kamala, että koko jutun julkaisu ihmetytti aikuista miestä.

Itse arvostan Aamulehdessä paikallisten asioiden uutisointia ja sitä ekan sivun kolumnia, kaiken muun saisin pääkaupunkimme vastaavasta tuotoksesta. Ja kyllä minä ne urheilusivut kuitenkin aina luen, vaikka se liian usein pistääkin vihaksi. Vaihtoehtoa ei ole, koska muija ei anna tilausta lopettaa. Jatkan siis samaan malliin tulevaisuudessa pakon sanelemana. Yrittäisivät edes.

P.S. Kun kerran näitä lapsellisia palstoja lukevat niin voisivat joskus lainata juttuhinsa myös kritiikkiä näiltä palstoilta.

Poissa Wille

 • Pappateam
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1342
  • Profiili
Vs: Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu
« Vastaus #3 : Helmikuu 21, 2007, 17:16:34 »
Eiköhän se Leppänen joutunut lähtemään ihan jo siksi, että kehtasi julkisesti ihmetellä AL:n urheilutoimituksen päällikön ratkaisua jättää Jannen 700. piste kokonaan pois ja tilalle jälleen kerran 1,5 sivua ipan valkkuerotusta. Taisipa arvostella tätä "kuukauden pelaaja"-äänestystapaustakin. Positiiviset uutiset kun kuulemma eivät tuolle pomoihmiselle kelvanneet.

Lehden kiakkouutisten taso on todella matala, eikä edes ottelun lopputulosta välillä meinaa löytää ko. läpyskän jutusta. Perusteluinaanhan he ovat ilmoittaneet, että kaikki kuitenkin seuraa netistä jne. Jos 50v päästä joku haluaa saada jonkun näköisen kuvan millaista kiekko oli nyt, niin ainakaan Aamulehdestä ei saa mitään kuvaa.
Äijät nää, ei suostu enää häviään: Willen jengi, Roskasakki, Pappateam, Glad to be a Janari

Poissa Manse-Fani

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1131
 • "Te voitte lähtee."
  • Profiili
Vs: Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu
« Vastaus #4 : Helmikuu 21, 2007, 17:37:35 »
Onpahan meinaa järkyttävä aviisi, tai ainakin urheiluosio on niin kamalaa sontaa ettei sitä voi nauramatta (itkemättä) lukea. Tosiaan, pääpainoisesti Ilveksen 'lähellä olleet' voitot kyllä mainitaan puolisivua täyttävillä kirjaimilla, mutta jos Tappara vie pisteet vieraissa sarjakärjeltä, ei siitä ole kuin pienen pieni maininta jossain alakulmassa. Silloinkin peli on tietenkin ollut tasollisesti vain välttävää ja voitto keskinkertainen suoritus. Ei ma ummarra.

Takka räiskyy tosin iloisesti.

Poissa Trafan

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 4066
  • Profiili
Vs: Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu
« Vastaus #5 : Helmikuu 21, 2007, 18:07:59 »
Takka räiskyy tosin iloisesti.
AL on aviisi joka ei kelpaa edes kissan kuivikkeeksi: se on suoraan painosta tullessaan jo niin täynnä "tavaraa".
Lisäksi kun myös tiedetään ettei totuus pala tulessakaan, löytyy AL:lle sen omin käyttötarkoitus:
se palaa kirkkaalla sinisellä liekillä ja sopii takkaan sellaisenaan.
Tällä palstalla toteutuu sanalasku "Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan".
Jos Aamulehdessä kerran on otettu tavaksi lorottaa suoraan Tapparalaisten kintuille,
ei täälläkään tarvitse ko. julkaisua suurella lämmöllä ajatella. Paitsi siellä takassa.

Poissa marjo

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 458
 • Roskasakki
  • Profiili
Vs: Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu
« Vastaus #6 : Helmikuu 21, 2007, 21:59:00 »
Leppäsen erottamisen aikoihin laitoin aikas roisiakin palautetta jonkin pelin jälkeen. Kyseisestä pelisepustuksesta ei löytynyt edes ottelun tulosta saatika minkäänlaista kuvausta ottelun kulusta. Samaan palautteeseen laitoin vielä Leppäsen erottamisesta, ihmetellen kuinka lehti voi potkia ainoan kiekkotietäjän palkkalistoiltaan pois. Kyseisen otteluraportin kirjoittajaa en nyt tähän hätään muista, mutta J-P Lammi se ei tainnut olla.
Vastauksena sain kiukuttelevaa teiniangstia täynnä olevan ruikutuksen itse jutun kirjoittaneelta toimittajalta, joka ei kestänyt itseensä osuvaa kritiikkiä.. Suunnilleen käski itse kirjoittaa paremman jutun, jos osaisin.
Asiallisen vastauksen sain Leppäseltä, joka ihmetteli Aamulehden linjaa.
Ja kyllä Tampereella seuraa jääkiekkoa paljon sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät netin ääreen pääse ja silti haluaisivat lukea itse pelitapahtumista.
Ne henkilökuvaukset sun muut "kissanristiäis" - jutut vois kirjoittaa ihan erikseen.
14.8.08 Hakametsä 2 Blues-fania: " Täällä lukee seinässä monta kertaa I love Mika Lehto.. Vielä vaan pitäs tietää kuka se on ? "

Poissa Hemuli

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 460
  • Profiili
Vs: Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu
« Vastaus #7 : Helmikuu 22, 2007, 17:19:01 »
Sinällään olen siitä samaa mieltä, että Aamulehden urheilu- ja varsinkin kiekkotoimitus kaikkine lammeineen ja silvennoisineen on aika totaalisen perseestä, mutta viihdearvosta Kerho-pelin kahden ensimmäisen erän osalta lausunto oli kuitenkin kohdallaan. Todellakin mieluummin olisi katsellut vaikka maalin kuivumista, koska kahdessa ensimmäisessä erässä ei ollut tunnetta, liikettä, taitoa eikä yritystä. Harhasyöttöjä, kiekonmenetyksiä, hiiiiiiihhtelyä, sekoilua ja tasan yksi todellinen maalipaikka kotijoukkueella.

Menipäs vähän ohi aiheen, mutta todettakoon siis että Aamulehden urheilutoimitus on yksi asiantuntemattomimmista tässä maassa. Ei ne edes yritä. Vaimo pakotti kuitenkin lehden tilaamaan joten näillä mennään. Ja on se kuitenki ainoa läpyskä mikä noteeraa Pirkanmaan talousalueen eli sen tärkeimmän.
"Ilveksen kannattajien patologiseen kateellisuuteen sekoittunut krooninen vahingonilo yhdistettynä aidon ja oikean kunnioituksen puutteeseen sekä paskaan asenteeseen on kyseisen jengin kannattajien tyypillisin luonteenpiirre." -Kankaantaan profeetta

Poissa Mac

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 540
 • Tappara
  • Profiili
Vs: Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu
« Vastaus #8 : Helmikuu 22, 2007, 17:40:34 »
Onkos tää Marko Leppänen tää kaveri, joka kirjottaa nykyään NHL -juttuja IS Veikkaajaan. Ihan hyviä juttuja ne ainakin on.  :) Sama nimi on ainakin. Jos joku tietää, niin kertokoon. Kannattaa lukee ne NHL -jutut kyllä, jos yhtään NHL kiinnostaa, siellä on monesti hyviä juttuja.

offtopic
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 22, 2007, 17:42:24 kirjoittanut Mac »

Poissa Wille

 • Pappateam
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1342
  • Profiili
Vs: Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu
« Vastaus #9 : Helmikuu 22, 2007, 21:05:36 »
On se.
Äijät nää, ei suostu enää häviään: Willen jengi, Roskasakki, Pappateam, Glad to be a Janari

Poissa Ljpp

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 2748
  • Profiili
Vs: Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu
« Vastaus #10 : Helmikuu 26, 2007, 23:26:01 »
Kun kerran haukutaan, niin pitää muistaa kehuakin. Tapani Salon raportti Jokerit-matsista oli, kaikessa lyhyydessään, asiallinen ja kertoi tiivistettynä aivan oikeita asioita. Onnistui välittämään totuudenmukaista kuvaa ottelusta.
Tappara.co - osallistu yhteisöprojektiin!

Poissa JoKaGO

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1775
  • Profiili
Vs: Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu
« Vastaus #11 : Helmikuu 28, 2007, 15:42:27 »
Jäi toi Aamulehti pois syksyllä erään ... no olkoon, ei pengota sitä enää.
Mutta sain käsiini tuon numeron, jossa J-P Lammi -niminen kaveri antoi täyslaidallisen skeidaa HPK-voiton jälkeen. Ihmiset kuulemma menivät katsomaan Janne Ojasen syöttöennätyksen syntymistä ja pettyivät tai jotain sinnepäin. Eli on miehellä kipeä kohta vieläkin tuo Jannen pisteidenrohmuaminen, kun sitä ei voi loputtomiin kieltääkään olemasta.
Aivan oikein mies huomasi HPK-pelissä Tapparan lukuisat pitkätkiekot, mutta jätti kertomatta, että Tappara onnistui juoksuttamaan Kerhon kahdessa erässä väsyksiin. Lopulta kolmannessa erässä Tappara oli parempi ja HPK kusessa. Ai niin, se potkumaali ja se pitkäkiekko, mikä jäi viheltämättä... My ass! Pitkää ei nykyään enää vihelletä, jos maalivahti poistuu alueeltaan, kuten Chiodo ehkä tulkinnanvaraisesti tilanteessa teki. Mutta HPKhan ei ikinä ole hyötynyt tuomarivirheistä tai edes oudoista tulkinnoista! Jukka Jii on aina oikeassa.
Mutta pitäköön lehti ja J-P linjansa...
Ai niin jääkiekon vastaisuus. Sehän johtuu siitä, että päätoimittaja Pokkisen (tuon avarakatseisen ja kaikki mielipiteet hyväksyvän, kunhan ne ovat samat kuin miehen omat mielipiteet) rakkaiden ****tappien laji on koripallo. Peli, jossa ei koskaan olla epäurheilijamaisia tai väkivaltaisia tai ... Apusen Matti vaikuttaa fiksulta mieheltä, enkä tiedä, onko hän jääkiekon vastainen tai mitä lajia hän seuraa mieluimmin. Eli jos ei jääkiekkoa, niin selitys on siinä.

STRYPER

 • Vieras
Vs: Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu
« Vastaus #12 : Helmikuu 28, 2007, 17:40:26 »
Olen ehkä huono sanomaan omaa mielipidettäni otsikon mukaisesta asiasta, sillä en ole kertaakaan lukenut noita juttuja Aamulehdestä. Syy: en ole tilaaja. Mutta voin ehkä kuvitella monien mielipiteet tästä kyseisestä mikälie jiipeelammista, joka niitä analyysejään ahteristaan suoltaa koko kansan kritisoitavaksi. Miksi kaverilla on sitten tuollainen asenne Tapparaa kohtaan ja miksi hänen mielestään Ilves on se joukkue joka ansaitsee kaiken kunnian ja suitsutuksen Tampereen paikallis-sanomalehdessä? Voisin kuvitella, että ukkoa risoo HIRVITTÄVÄSTI se totuus, että Tappara on tänäkin vuonna kymmenen potkua metsämirrilaumaa edellä, johan sen sarjataulukkokin osoittaa. Se nyt, että Ipa on Kirvesrinnat muutaman kerran tällä kudella voittanut, ei tee joukkueesta yhtään sen suuremaa suosikkia, katsottiin asiaa sitten ihan millä suurennuslasilla tahansa. Vaivoin pääsevät pudotuspeleihin ja ehkä rahkeet riittävät 8 parhaan joukkoon, mutta sitten tulee noutaja ja kesäloma alkaa tupsuilla. Tämän tiedostaa myös JP Lammi. Koska hänen suurin suosikkijoukkueensa on hätää kärsimässä ja oma ego kulkee käsikädessä joukkueen esitysten rinnalla, ei voi muuta kuin todeta, että vähiin käy pojan aiheet kolumneissaan. Ja kun omaa joukkuetta ei voi kritisoida alisuorittamisesta ja ei voi todeta realistisesti, että Helminenkin (kaikki kunnia hänelle) on jo vanhainkotiosastoa, niin jostainhan ne kritiikin kohteet ja oman egon kiillottamisen kohteetkin on revittävä. Kärsijäksi olemme joutuneet siis me Kirvesrintalaiset. Mutta onko se nyt niin vakavaa? Mitä sitten, jos luemme vain negatiivisvaikutteisia asioita omasta joukkueestamme? Saattaahan se ärsyttää, mutta pieni vilkaisu sarjataulukkoon muuttaa kummasti jo omia tuntemiksia. Antaa Lammin jauhata paskaa nyt tämä alkukevät, eiköhän pleijareiden ekan kierroksen jälkeen ukko hiljene kuin napista. Kyllä sitä menee kovemmallakin ukolla jauhot suuhun kun todellisuus valkenee lähitulevaisuudessa. Ilves on mansen ikuinen kakkonen, ei siitä pääse yli eikä ympäri.

Poissa pieni m

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 703
  • Profiili
Vs: Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu
« Vastaus #13 : Maaliskuu 02, 2007, 11:06:55 »
Tänään Aamulehdessä oli hyvä juttu Ojasesta ja etusivullaki maininta. Samoin Jatkoaika oli korjannu aiempaa erehdystään ja tehny Jannesta jutun.

Jaakkima

 • Vieras
Vs: Aamulehti: Ilveksen joka-aamuinen fanijulkaisu
« Vastaus #14 : Maaliskuu 02, 2007, 16:35:06 »
Ilves kaatui eilen flunssaan, mää ku luulin että TPS teki yhden maalin enemmän....