Kirjoittaja Aihe: Kehityskeskustelu: Onko Tappara.infon kulttuuri liian negatiivinen?  (Luettu 5791 kertaa)

Poissa Le GoaP

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 163
  • Profiili
Olen myös näiden megakeskustelujen kannalla ja olen myös sitä mieltä, että niiden sisältöä voisi ruotia joskus tiivistetysti esille. Ihan sillä näkymällä, että kirjoittajan oman pahan olon purkaukset vähenisivät ja aidosti jääkiekkoilullisesti näkevämpi ote ehkä toivottavasti lisääntyisi. En usko, että näin tulee tapahtumaan (että kirjoittajan oman pahan olon purkaukset vähenisivät) mutta jos ei jotain kokeile eikä yritä niin sitä ei tapahdu.

Ihan nyt esimerkkinä Tapparan edellisen ja nykyisen maalivahdin megakeskustelujen vuoristoratamaisen käyrän avaaminen voisi olla hyvä asia, ja myös esim. Greenin megakeskustelun jutut olisi hyvä tuoda esiin.

Ihan vaan sillä, että hetki hetkeltä enemmän vtuttaa tulla tälle palstalle, kun mistään menneestä ei näytä opittavan yhtään mitään. Luulisin, että tämä on Tapparan fanien ja kannattajien keskutelupalsta, eikä herkkähipiäisten katkerien kriitikoiden. Mutta kun thredejä katsoo, niin 70% tämä tuntuu herkkähipiäisten katkerien kriitikoiden pahanolon oksennuspaikalta, eikä Tapparan kannustajien ja fanien keskustelupalstalta. Toki asianmukainen kritisointi kuuluu asiaan, mutta täällä vedetään sellaisella ajattelemattomalla hälläväliä meiningillä, että se ei ole kannustavaa.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 24, 2015, 23:17:23 kirjoittanut Ljpp »

Poissa Ljpp

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 2748
  • Profiili
Vs: Kehityskeskustelu: Onko Tappara.infon kulttuuri liian negatiivinen?
« Vastaus #1 : Lokakuu 24, 2015, 23:28:15 »
Irrotin tämän tuolta toisesta kehityskeskustelusta, koska siellä on tarkoitus puhua enemmän palstan teknisestä kuin henkisestä puolesta. Tämäkin on hyvä aihe ja paras tapa vaikuttaa siihen on keskustella asiasta.

Tämä on hyvin kriittinen yhteisö, siitä olen samaa mieltä. Tosin tällainen kriittis-negatiivisuus on hyvin suomalaista. Ihminen on myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten mukaan noin 8..10 kertaa herkempi valitamaan kuin kiittämään ja kehumaan.

Ristiriita tulee siitä, että joukkueellahan on mennyt viime vuodet erittäin hyvin, vaikka se himoittu mestaruus on jäänyt saamatta. Jonkinlainen negatiivisuuden huipentuma koettiin toisen perättäisen finaalitappion jälkeen, kun siihen pääle tuli vielä Ville Niemisen siirtoa, Tapolan alkuvaikeuksia, paskauutisointia ja muuta sellaista. Joillekin tämä palsta toiminee terapiana, kun on joku paikka mihin vitutuksensa voi oksentaa ja saada vertaistukea saman henkisiltä. Olisipa mielenkiintoista siirtää tämä palsta aikakoneella keskelle 90-luvun rämpimistä ja katsoa miten keskustelu kulkisi. Silloin meni oikeasti huonosti, niin kentällä kuin konttorillakin.

Toisaalta se ei kyllä palstan henkeä ja kulttuuria ainakaan paranna, jos käy kirjoittamassa että täällä on niin paska meininki ettei halua edes lukea. Itse kukin voi ryhtyä palstakulttuuritekoihin, tarkastella omia kirjoituksiaan ja jatka vähän positiivisemmassa ja rakentavammassa hengessä. Eikä tässä nyt mitään Marco Bjurströmin nami-namia kaivata, mutta ihan joka asiaa ei tarvitse lähestyä negatiivisuuen kautta.
Tappara.co - osallistu yhteisöprojektiin!

Poissa peterra

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1211
  • Profiili
Vs: Kehityskeskustelu: Onko Tappara.infon kulttuuri liian negatiivinen?
« Vastaus #2 : Lokakuu 28, 2015, 12:57:35 »
En tiedä, mutta itselleni kanssa jäi erityisesti viime vuoden kesä/syksy jonkinlaisena negaatioiden purkuna erityisesti mieleen täällä palstalla. Tällainen yleinen negatiivisuus ei vaan hyödytä ketään ja monella käyttäjällä oli kyse enemmänkin ongelmasta itsensä kuin Tapparan kanssa.

Mun mielestä se tosin on tässä hommassa aika perinteistä, että erityisesti jääkiekko on sellainen laji, jossa herkästi tulos ohjaa ajattelua todella rankastikin. Viime syksynä negatiivisuudelle oli kyllä ihan oikeaa katettakin, koska olihan se sellainen vuoristorata, että en kyllä fanejakaan syyttäisi. Kuitenkin yleinen negatiivisuus joukkueen ympäriillä on aika mielenkiintoinen ilmiö varsinkin silloin, kun sille ei ole mitään katetta. Itse asiassa tällä kaudella on näkynyt varovaista kehitystä tässä suhteessa, että tappioita siedetäänkin joskus varsinkin jos ne tulevat taistellen. Lukkoa vastaan ei keräytynyt mitään hirveää likasangollista tavaraa palstalle, vaikka tappio tulikin.

Tapparalla jos ajatellaan yleisesti niin maalivahteja tällä palstalla ei kyllä ymmärretä yhtään ja tuo tapa, jolla Metsolaa käsiteltiin kolme kautta on kyllä synkkä historia Tapparalle. Samaisilla luupäillä, jotka pitivät mekkalaa 24/7 Metsola ketjussa sama touhu on jatkunut myös Karhusen ketjussa. Tällainen keskustelu (siis yleisen negatiivisuuden levittäminen) jollain perusteella tyyliin "En vain luota Karhuseen" ei oo mitenkään mielekästä / järkevää eikä se vie ketään eteenpäin. Siltikin joka tappion jälkeen Karhusen ketjuun tulee noita "epävarma, en luota" - Ei toi vaan auta yhtään. Ei sillä oo mitää väliä, mitä mieltä me täällä ollaan, jos joukkue ja valmennus Tomiin luottaa.

Poissa Ljpp

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 2748
  • Profiili
Vs: Kehityskeskustelu: Onko Tappara.infon kulttuuri liian negatiivinen?
« Vastaus #3 : Lokakuu 29, 2015, 16:09:15 »
Tällainen keskustelu (siis yleisen negatiivisuuden levittäminen) jollain perusteella tyyliin "En vain luota Karhuseen" ei oo mitenkään mielekästä / järkevää eikä se vie ketään eteenpäin. Siltikin joka tappion jälkeen Karhusen ketjuun tulee noita "epävarma, en luota" - Ei toi vaan auta yhtään. Ei sillä oo mitää väliä, mitä mieltä me täällä ollaan, jos joukkue ja valmennus Tomiin luottaa.

Varsinkin kun millä tahansa mittareilla tai värilaseilla tarkasteltuna Karhusen "epävarmuuden" mainostaminen tai pelin haukkuminen ei tällä hetkellä ole tästä maailmasta. Tomi aloitti kauden tyydyttävällä tasolla ja suorituskäyrä on ollut tasaisen loivasti nouseva. Erittäin hyvä maalivahti joka on tullut uuteen seuraan ja 1. maalivahdin rooliin varsin terävästi - ja parasta on se, että pystyy vielä parantamaankin.

Juu, ei ole vielä uusi Juha Metsola, mutta pitää muistaa että Metso kehitti peliään Tapparassa kolme kautta nykytasonsa saavuttamiseen. Ja tuskin kukaan Tapparan resursseilla hankittavissa oleva maalivahti olisi suoraan Juha Metsolan tasolla. Eikä ollut Kärpillä Juha Metsolaa, mutta on kaksi tuoretta viiriä katossa.
Tappara.co - osallistu yhteisöprojektiin!