Kirjoittaja Aihe: Politiikkaketju  (Luettu 27011 kertaa)

Poissa Paarma

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 811
    • Profiili
Politiikkaketju
« : Toukokuu 31, 2014, 03:58:22 »
Mistähän sitä alkusanat tälle rakentaisi. Tämä on nyky-Suomessa sellainen asia, mistä varmasti mielipiteitä, kinaa ja kommentteja riittää, eli miksipä ei tappara.infossakin asioita jauhettaisi?

Aloitan ranskalaisilla viivoilla:
-Suomi hyvinvointivaltiona
-Suomen verotus
-Kokoomus

Ja oma näkemys näihin kolmeen: Liian vähän ihmisiä, liian paljon maa-alaa, ja hyvinvointivaltion ylläpitämisen vuoksi verot korkealla. Siksi ulkomaan yritykset vetää toimipisteensä pois Suomesta kun muualla Euroopassa halvempaa tuottaa = suomalaisia jää työttömäksi  --> veroäyrit valtiolle jää vähemmälle päivä päivältä --> verotuksia korotetaan. Täten hyvinvointia voidaan ylläpitää tekohengityksellä. Kuinka pitkälle tämä kantaa? Tämän päälle on kansalaiset äänestäneet Herrat, Kokoomuksen maata johtamaan, jotka kerää ne hillot päältä ja maksut jää kansalle. Loppuuko liitoilta ja Kelalta rahat joskus? Tuleeko Suomessa Ukrainat viiden vuoden sisään? Erisyistä, mutta kuitenkin.

Edelläolevalla provosoivalla tekstillä saa toivottavasti jotain keskustelua aikaiseksi, ja sen alle kaikkea sitä, mitä maailmalla, EU:ssa ja Suomessa tulee tämän tekstin jälkeen tapahtumaan.



« Viimeksi muokattu: Toukokuu 31, 2014, 04:29:25 kirjoittanut Paarma »

Poissa Paarma

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 811
    • Profiili
Vs: Politiikkaketju
« Vastaus #1 : Toukokuu 31, 2014, 04:15:41 »
Ja yksi elävä esimerkki lähipiiristä:

Ystäväni luki ensin itsensä ylioppilaaksi ja tämän jälkeen meni TAMK:iin lukeen itsenä auto-alan insinööriksi. Valmistuttuaan sieltä pari vuotta sitten, on todennut ettei vaan pääse mihinkään töihin, ei alan töihin eikä muuhunkaan. Edes tehdastöihin. Mihinkään. Päättänyt siis, että pakko lähteä opiskelemaan vielä enemmän, ettei päivärahat lopu ja kun töihinkään pääse. Samalla ne samalta luokalta yläasteelta ja lukiosta valmistuneet, jotka ovat siihen hantti-duuniin päässeet, ovat maksaneet omakotitalojaan ja tovin kun saivat sen paskaduunin kun muualle ei päässyt.

Tämä tarina ei varmasti ole ainoa. Miten tällainen ihminen, joka on periaatteessa tehnyt kaiken oikein, voi olla kolmekymppisenä työtön? Perustappa siinä perhettä, kun rahaa ei tule kuin tuilla, ja se lähihoitajamuija valittaa baareissa kun mies ei käy töissä. Perusta siinä perhe.... Paljon tulet saamaan eläkettä kun on kymmenen työvuotta jo mennyt sivusuun tämän systeemin kanssa?

Olen tässä tarinassa se ihminen, joka ylioppilaaksi valmistumisen ja armeijan jälkeen pääsi säkällä hanttityöhön, ja ehti 6 vuotta sen ansiosta maksamaan asuntolainan lähes pois, ennenkuin tuli tuotannolliset syyt. Tämä luokkakaverini samalla tuskastelee sen muijansa ja rahattomuuden kanssa, vaikka oli todistuksissa 2 numeroa parempi joka aineessa.

Mikä tässä mättää? Annetaan ilmaiset koulutusmahdollisuudet eikä ihmiset työllisty siltikään? Keniassa oltaisiin tyytyväisiä, jos saisi edes opiskella.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 31, 2014, 04:48:14 kirjoittanut Paarma »

Poissa Vilttitossu

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1716
    • Profiili
Vs: Politiikkaketju
« Vastaus #2 : Toukokuu 31, 2014, 08:38:36 »
Mitenhän innokas kaveri tää eläväesimerkki on sitä hanttiduunii hakemaan/tekemään?
Tampereellla oli äsken 668 avointa työpaikkaa ja Pirkanmaalla 1117. Varmasti varastomiehenpaikallekin pääsis, jos vaan haluja oikeesti olis...
Näitä työtä vieroksuvia ikuisia opiskelijoita tässä maassa on muitakin. Kaikille ei vaan maistu, vaikka kovasti puhuvat, että tekisin mitä duunii vaan, kun vaan jotai sais. En arvosta.
"Varo ettei talos pala!"

Poissa Viisastelija

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 355
    • Profiili
Vs: Politiikkaketju
« Vastaus #3 : Toukokuu 31, 2014, 18:52:53 »
Ensiksi hanttihommista: itse olen työelämään päässyt sisään tekemällä paskista paskasimmat duunit for ever. Haisin kirjaimellisesti yhden aikaa mausteilta (vaatteet, reppu, iho) ja olen tehnyt vaikka mitä hanttihommia. Sitten suoraan koulusta (AMK) töihin ja tekemään duunia ja opiskelua samalla. Sitten siitä eteenpäin pikku hiljaa pienin askelin. En tunne muutenkaan ketään, joka olisi suorilta saanut unelmiensa duunin. Itse olen ainakin joutunut menemään varastojen ja ties minkä kautta.

edit: Pakko vielä jatkaa Paarman kaverista. Onkohan kaveri mennyt koskaan kesäduuniin vai onko hän niitä ihmisiä, jotka kysyvät KESÄTÖISSÄ, että voiko pitää vaikka juhannuksesta kolme viikkoa lomaa? :)

Sitten aloittajan teesit:

Suomi hyvinvointivaltiona

Tämä on mennyt käsite. Käytännössä sitä ei ole ja olemme nykyään siirtyneet jo palveluyhteiskuntaan. Tätä niin kutsuttua hyvinvointiyhteiskuntaa yritetään pitää vielä pystyssä velanotolla, mutta jokainen vähänkin rahasta ja reaalitaloudesta ymmärtävä tietää, ettei se tule loputtomiin jatkumaan. Nokia-ilmiö aiheutti meille 10 vuotta kestäneen valheen, jossa julkista sektoria kasvatettiin juuri täysin poikkeuksellisen Nokia-huuman seurauksena. Nyt kun Nokia-ilmiö on ohi, niin julkinen sektori ja päättäjät eivät ymmärrä, että olemme palanneet takaisin "normaaliin" tilanteeseen. Ilman Nokiaa tähän meillä on oikeasti varaa (eli n. miinus 7-miljardia pienempi julkinen sektori). Jos tätä reaaliongelmaan ei nyt herätä, niin ongelmia seuraa vielä jatkossa, koska muutamat puolueet täällä Suomessa (ja AY-liike) eivät ymmärrä sitä, millaisessa maailmassa nykyään elämme. Se maailma ei ole sulkeutunut, vaan globaali. Tämän lisäksi liian vahva euro syö teollisuudeltamme kilpailukykyä (eivät palkat sitä oikeastaan tee). Tämäkin on mediassa välillä toistettu teema, mutta tähän ei varsinkaan hallituspuolueissa uskota.

Suomen verotus

Jokainen TYÖSSÄ käyvä palstalainen ymmärtää, että Suomen verotus on monessa asiassa mennyt jo kipupisteen yli. Autoverotuksen muutoksen jälkeen veron tuotto on ollut negatiivinen, joka jo yksistään todistaa sen, kuinka byrokraattinen järjestelmämme on ihan helvetin sekaisin. Meidät käytännössä verotetaan hengiltä ja aivan kuin se ei riitä, niin heitellään kateusveroja (vaikka perintövero) ja erilaisia maksuja (vaikka autolle) vaikka meidän on käytännössä pakko liikkua autolla. Verotus on korkea Suomessa vain ja ainoastaan sen takia, että sillä ylläpidetään ylisuurta byrokraattista sektoria. Jos yksinkertaistamme lakeja, niin verotuksemme laskisi myös.

Kokoomus

Kokoomus, kuten monet muutkin puolueet ovat välillä ihan helvetisti väärässä ja välillä ihan helvetisti oikeassa. Plussiksi lasken verotuksen laskemisen yrittämisen ja miinuksiksi eurolle ja EU:lle kumartamisen liiaksi. Aika neutraali puolue minun silmissäni ja puolueella on ihan oikeasti fiksujakin jäseniä, kuten vaikka europarlamentista pudonnut Korhola. Ja lasketaan plussaksi vielä se, että puolue todennäköisesti ymmärtää, että koko suomalainen yhteiskunta olisi mennyttä ilman yrittäjyyttä, jota varsinkin vasemmalta parjataan ihan huolella. Meillä on uskomaton määrä ihmisiä, jotka ovat sitä mieltä, että työpaikat ovat olemassa heitä varten, joka on sinällään ihan päin **** ajateltu. :)
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 31, 2014, 18:58:31 kirjoittanut Viisastelija »

Poissa peterra

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1211
    • Profiili
Vs: Politiikkaketju
« Vastaus #4 : Kesäkuu 01, 2014, 12:18:57 »
Niin no, itse suhtaudun tähän poliittiseen tilanteeseen vähän toisin.

Kun vanha ajautuu vaikeuksiin on vaan pakko uusiutua. Tämä meidän nykyinen malli ja teollisuuden työpaikat ovat nykymaailmassa ajautuneet vaikeuksiin ja nyt meidän on vain yksinkertaisesti löydettävä uutta ja uusia mahdollisuuksia. Valtio ei ole sen kummempi kuin mikä tahansa yritys, niillä samoilla jipoilla ei joka vuosi vaan saa samaa tulosta.

Työpaikkoja lisätäksemme meidän tarvitsee keksiä uusia työpaikkoja tyhjästä ja siinä riittää mietittävää meille kaikille. Sen teollisuuden perään vinkuminen on mielestäni pahinta energian tuhlausta, kun ei ne asiat enää sellaisiksi palaa kuin ne joskus olivat.

Kannattaa katsoa eteenpäin eikä taaksepäin. Suomessa tosin on suuri valtaväestö, joka tykkää katsella taaksepäiin, mutta siitä vaan ei ole mitään hyötyä nyt. Monet asiat riippuvat ihan siitä, miten asiat näkee; haluatko nähdä ympärilläsi mahdollisuuksia vai uhkia. Yleensä, kun tarpeeksi suuri kollektiivi näkee ympärillään pelkkiä uhkia ja olemassa olevia vanhoja rakenteita yritetään tekohengittää ongelmat vain paisuvat. Täytyy löytää vastauksia ja uusia lähestymistapoja.

Siitä olen samaa mieltä, että Suomi on jämähtänyt johonkin 2000-luvun alkupuolelle ja mietitään liian paljon, miten se silloin meni. Ei kannata vuonna 2014 enää miettiä, mitä joskus oli vaan miten me saataisiin tulevaisuudessa jotain. Uhkakuvia on ihan riittävästi, joten kannattaa suunnata ajatukset siihen, miten me saataisiin niitä mahdollisuuksia.

Esim. verratessa Viroon Suomi häviää ulkomaalaisten silmissä todella paljon, koska mikään ulkomainen yritys ei halua verotuksen vuoksi tuoda toimintojaan Suomeen. Virossa ei ole yhteisöveroa ja muutoinkin vero on mallia tasavero, jonka jälkeen yrityksien ei tarvitse tehdä nollatuloksia siinä pelossa, että jos jotain voittoa/rahaa saadaan jätettyä yrityksen tileille niin verottaja luuhaa ne lävitse ja repii hullulla prosentilla päältä pois rahat. Eräs ystäväni kertoi, että monet virolaiset yritykset jättävät hyvinä aikoina huomattavia rahasummia seisomaan yrityksen tileille, jolloin rahoja voidaan heikompana aikana suunnata yrityksen toiminnan ylläpitämiseen. Tietysti tämä nyt on sitten eri asia, toimiiko asia oikeasti näin ja toimitaanko näin, mutta se on erittäin potentiaalia omaava tie, koska silloin yritykset pystyvät itse sääntelemään omaa riskiään. Totuus on se, että Suomessa kun rahoja ei voida jättää mihinkään yrityksen tileille makaamaan verotuksen pelossa hyvänä aikana raha tulee aina kiertämään muualle tai se pyritään välittömästi kadottamaan tileiltä, joko investointeihin tai sitten suoraan voitonjakona. Näin ollen suomalaiset yritykset ovat heikkoina aikoina lähes järjestäen pulassa, kun mitään turvaverkkoa ei ole eikä sellaista voi edes rakentaa.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 01, 2014, 12:26:20 kirjoittanut peterra »

Poissa warthog

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 45
    • Profiili
Vs: Politiikkaketju
« Vastaus #5 : Kesäkuu 13, 2014, 23:30:47 »
Ainahan sitä voi vähän politiikkaa puhua.

Hyvinvointivaltio: koko sana on kuin mainostoimiston keksimä, ärsyttää. Jos täällä sairastuu tai loukkaantuu vakavasti, niin tuo sana pitänee paikkansa. Muuten ollaan jo syvällä jonkinlaisessa virkamiesvaltiossa, jossa tavallinen kansalainen joutuu jonottamaan ja tappelemaan saadakseen itselleen jotain julkisia palveluita. Auttaa jos kuuluu sopivaan ryhmään tai tuntee ihmisiä. Lahjuksia ei onneksi vielä anneta. Pahoinvointia kyllä hoidetaan, monen mielestä ei sitäkään riittävästi. Mutta sen kaiken pahoinvoinnin syihin on hiukkasen hankala puuttua.

Verotus: sitä vaan miettii mihin kaikki se raha menee, ja mikä muu tekee elämisestä niin sietämättömän kallista. Verotus ja kallis elämä kun tekevät sen että kunnan ja valtion työntekijöille pitää maksaa tarpeeksi...kierteessä ollaan. Minusta kaikesta keskustelusta puuttuu sellainen näkökulma, että purettaisiin kaikkea olemassa olevaa lainsäädäntöä, johon meillä ei vaan ole enää varaa. Mihin tahansa jaloon tavoitteeseen tai havaittuun ongelmaan on regoitu uusilla säädöksillä, ja mukana on aika kasa yritysten lobbausta. Tulos: mitään ei tehdä ilman valituskierrosta, naapurien lupaa, ympäristövaikutusten arviointia, kaikkien elollisten olentojen tasa-arvoa, jonotusta, odotusta, maksamista...

Kokoomus: maan johdossa on ollut vuorotellen muutaman puolueen porukkaa, enkä ole nähnyt mitään suurta eroa linjassa. Eduskunta, hallitus, EU ja maailmantalous ovat kaikki samassa karusellissa. Joku presidentti siinä kyllä on (ennen nykyistä) rimpuillut ja tunkenut kapuloita kansantalouden ja maanpuolustuksen rattaisiin. Mutta siltä tuntuu, että laitetaan pääministerin hommaan kuka tahansa niin kohta marssii samaa rataa vallitsevissa olosuhteissa. Ja höylää sitten vaan sieltä mistä määräävät asiat ja tahot sallivat höylätä. Ei ole enää kotiinpäin vetämisen kulttuuria. Ongelma politiikassakin on itsekkyys. Minä minä minä kaikki mulle ja kaverillekin jotain. Jos esim. Katainen nyt saa jonkun ison EU-viran, niin kyllä minä haluaisin tietää millä lehmänkaupoilla siihen on päästy, ja mistä Suomi on luopunut.

Katson joo taaksepäin. Ajan henki on minusta vaan se, ettei keneenkään voi luottaa paitsi omiin kyynärpäihin. Täytyy vain haistella missä on voittajien leiri; opiskelussa, asuinpaikassa, työpaikassa, työpaikalla. Onneksi ei sentään kiekkokatsomossa. Tästähän kyllä pääsee uuteen sfääriin: Mikko Leinonen pääministeriksi! Pitää talouden näpeissään eikä provosoidu. Ottaa ministereiksi taitavia nuoria kykyjä jotka vielä jaksavat kiinnostua yhteisistä asioista eivätkä vain mieti sitä seuraavaa sopimusta. Joo! Piti tulla mielipidekirjoitus, tulikin pakina.

Poissa Ansakorpi

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 566
    • Profiili
Vs: Politiikkaketju
« Vastaus #6 : Kesäkuu 14, 2014, 23:03:54 »
Olisin toivonut Vapaavuoresta jämäkkää pääministeriä Suomelle!

Nyt sen sijaan voidaan laulaa Eppu Normaalia mukaillen tästä uudesta Stubidosta " Siis twiittaamaan, twiittaamaan joka aamu uudestaan ja kun päivä on ohi, niin lisää twiitataan. Tahdon olla Twitterissä aina sekä maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja torstaina!
Ei myö tiietä, myö ajetaan vaan mopolla!

Poissa Timde

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vs: Politiikkaketju
« Vastaus #7 : Kesäkuu 15, 2014, 15:28:14 »
Itselläni nyt ei tuosta kolmikosta ollut selkeätä ykkösehdokasta, mutta ehkä Vapaavuorta olisin mieluummin toivonut kuin hymypoikaa.

Huvittaa, että ihmiset pitävät Stubbia jotenkin liberaalina. Ilmeisesti homoavioliittojen kannatus riittää tuohon. Mikä sellainen liberaali on, joka kannattaa pakkoruotsia ja muita rajoituksia sekä vallan keskittämistä pienemmälle joukolle Brysseliin. Mielestäni tuossa ei ole paljoakaan vapauteen viittaavaa. No toivotaan nyt, että nää kaverit saisivat järkevämpiä päätöksiä aikaan kuin nappula ja Jutta. Yes we can!!

Verotusta käsittääkseni Stubido haluaisi laskea, mikä voisi kyllä tuoda ostovoimaa kotimarkkinoille, kun vienti vetää koko ajan huonommin ja huonommin. Arvolisäveron korotukset tappavat kotimaista ostovoimaa ja etenkin pienituloiset kärsivät tuollaisista päätöksistä.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 15, 2014, 15:31:39 kirjoittanut Timde »

Poissa Melu

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 113
    • Profiili
Vs: Politiikkaketju
« Vastaus #8 : Kesäkuu 15, 2014, 18:42:50 »
Jos jäät jostakin kiinni,niin nou hätä.
Todennäköisesti jää myös meidän pääministerikin hampaistaan.

Sori oli huono...

Poissa Vilttitossu

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1716
    • Profiili
Vs: Politiikkaketju
« Vastaus #9 : Kesäkuu 15, 2014, 20:39:21 »
Luojan kiitos Vapaavuoresta ei pääministeriä leivottu, ni maakunnillakin on vielä hetki aikaa hengittää. Hänhän haluaa keskittää kaiken kehäkolmen sisäpuolelle, sen ulkopuolelle ei hänen mielestään pitäisi satsata voimavaroja saatikka panostaa rahallisesti.
"Varo ettei talos pala!"

Poissa Ljpp

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 2748
    • Profiili
Vs: Politiikkaketju
« Vastaus #10 : Elokuu 12, 2014, 13:50:04 »
Poliittiselle keskustelulle ja yhteiskunnan epäkohtien kritisoinnille on nyt aivan oma keskustelufooruminsa. Ylläpitotiimissä on täältä enemmän ja vähemmän tuttuja henkilöitä:

Tasavalta.com - tasavallassa kaikki hyvin?
Tappara.co - osallistu yhteisöprojektiin!

Poissa Tapparan näköinen mies

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 887
    • Profiili
Vs: Politiikkaketju
« Vastaus #11 : Elokuu 12, 2014, 18:26:50 »
Minä kyllä tykkään nyky-Suomen meiningistä suhteessa paljon. Jos siis vertaa n. 99,9 %:iin kaikista nykyisistä ja entisistä valtioista, mitä maailmassa on ollut. On lottovoitto syntyä Suomeen, jos ei nyt ihan seitsemän oikein, niin kuusi ja lisänumero ainakin.

Pohjoismainen hyvinvointivaltio ei ehkä ole kehityksen päätepiste, mutta aika lähellä parasta kuitenkin, mitä maailmanhistoriassa on toistaiseksi keksitty. No joo, ehkä siinä on vähän liikaa veroja, virkamieskoneistoa, yleistä hyysäämistä ja sossuilua, mutta ei kuitenkaan paljon. Matala veroaste ja olemattomat julkiset palvelut luonnehtivat yleensä banaanivaltioita, joissa on meneillään sisällissota tai muuten vain ovat helvetillisiä paikkoja elää.

Tietysti Suomen yhteiskuntajärjestelmän yksittäisistä epäkohdista voi tehdä niin pitkän listan kuin huvittaa - niin kuin muissakin valtioissa. Mitään perustavanlaatuista vikaa ei ole kuitenkaan.

Jossain Jenkkilässä on kuulemma astetta karumpi meininki, ja se varmaan sopiikin, kun ovat suurvalta ja resursseja riittää. Jokainen olkoon oman onnensa seppä, eikä ole niin väliä, vaikka puolet kansasta hieman syrjäytyisikin - kunhan eivät liikaa ala rotumellakoida. Mutta Suomen tuskin kannattaa ottaa mallia.

Poissa iceman

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1400
    • Profiili
Vs: Politiikkaketju
« Vastaus #12 : Lokakuu 18, 2014, 10:00:32 »
Täytyypä kommentoida tähän uutta Suomen "kieltolakia" ennen kuin sekin on kiellettyä täällä.

Onneksi Tapparassa ei pelaa enää Koskenkorvakaan, kun siitäkään ei kohta saisi tykätä somessa (Kohta tunnettu pelaajana, jolla on "musta palkki" selässä valokuvissa ja videoissa...?). Kuinkahan käy Finlandia-hymnin ja soitellaanko sitä kohta taas salaa Finlandia-talossa ("Musta palkki" -hymni, "Musta palkki" -talossa)?

Lisää näitä Ilta-lehdessä:
http://www.iltalehti.fi/fiidifi/2014101518747742_fd.shtml

Ajatus alkoholin kulutuksen vähentämisestä on toki hyvä asia, mutta tässäkin tapauksessa aika on ajanut ohi lain säätäjien. Nyt jälleen kielletään yksittäisiä asioita, joita ei pystytä valvomaan ja laki kääntyy lopulta itseään vastaan... ::)

(Tässä kommentissa ei ole mainittu alkoholijuomien nimiä. Nimien samankaltaisuudet alkoholijuomien kanssa ovat puhdasta sattumaa...)

Ps. Leijonien Suomi- pelipaitakin on hieman epäilyttävä... Leijonasta puhumattakaan.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 18, 2014, 10:10:23 kirjoittanut iceman »

Poissa Desperado

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 290
    • Profiili
Vs: Politiikkaketju
« Vastaus #13 : Marraskuu 18, 2014, 22:08:57 »
Kommentoin tähän ketjuun.

Ei työntekijäkään ole ollut herillä työsopimusten kanssa. Jollei tässä ole sitten ollut kyse työntekijästä joka on ollut jollain lailla rajoitteinen ja ole ymmärtänyt asiaa. Mutta oli miten oli niin tämä osoittaa kuinka isot kusettaa ja muut vikisee.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/yle-citymarketin-kassalla-26-vuotta-osa-aikaisena-nainen-haastoi-keskon-oikeuteen/4539356

Poissa Messi

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3365
    • Profiili
Vs: Politiikkaketju
« Vastaus #14 : Marraskuu 18, 2014, 22:16:48 »
Minä mietiskelin tuota casea aikaisemmin. Kaupassa on sellainen problematiikka, että kaupan aukioloaika on 12 tuntia ja kaupassa eivät ratkaise tuntimäärät vaan ensisijaisesti nuppiluku ja sitten työtunnit. 6 tunnin tekijät on helpompi jaksottaa päivälle kuin 7,5 tuntiset, jolloin tulisi keskelle iltapäivää luppoaikaa, joak on kallista ja tehotonta. Tuossa syy, miksi osa-aikaisia käytetään. En ole ihan varma onko tuo työtekijä tämän oikeusjuttuidean äiti. En tässä sen isommin viitsi alkaa tuota pureskelemaan, koska minulle on aivan sama, miten tuossa käy. Mutta kannattaa ulkopuolisena ajatella tuota monelta kantilta.
En ole täysin varma, että tuota kannetta olisi kannattanut lähteä ajamaan. Toivottavasti tuolla hakijalla on sponsori, saattaa käydä vähän huonosti.
" Ei, en mää tiedä mihin kannattaa ampua"