Kirjoittaja Aihe: Palstan säännöt  (Luettu 9800 kertaa)

Poissa Moderaattori

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Viestejä: 483
    • Profiili
Palstan säännöt
« : Kesäkuu 29, 2006, 22:42:29 »
Palstan uudistuneet säännöt 25.3.2012 alkaen:

§1. Tappara.info -keskustelupalstalla noudatetaan Suomen lakeja. Rekisteröitynyt käyttäjä on itse laillisessa vastuussa siitä, mihin tarkoitukseen palstaa käyttää ja mitä sen välityksellä julkaisee. Erityisesti käyttäjiä muistutetaan ottamaan huomioon tekijänoikeuslaki, koskien mm. palstan ulkopuolelta tehtyjä lainauksia. Tappara.info:n palvelin sijaitsee Yhdysvalloissa, joten palsta kuuluu myös Yhdysvaltojen lainsäädännön piiriin.

§2. Lakien lisäksi palstalla tulee noudattaa yleisiä hyviä tapoja ja käyttäytyä asiallisesti. Tahallinen, hyvän maun rikkova provosointi, ns. trollaus sekä keskustelun häiriköinti on kielletty.

§3. Rekisteröidy vain yhdellä nimimerkillä. Useamman kuin yhden nimimerkin käyttö johtaa pääsääntöisesti pysyvään kirjoituskieltoon. Rangaistuksena saadun porttikiellon kiertämisyritys luomalla uusi nimimerkki johtaa poikkeuksetta pysyvään kirjoituskieltoon.

§4. Jälkipelit on keskustelupalsta eikä täten ole tarkoitettu ns. chattaukseen, joten kirjoita asiallisesti. Vältä muutaman sanan kommentteja (ns. onelinereita), elleivät ne tuo tarpeellista lisäarvoa keskusteluun. Henkilökohtaiseen viestintään on palstalla yksityisviestitoiminto.

§5. Pyri kirjoittamaan mahdollisimman selkeästi käyttäen isoja alkukirjaimia sekä välimerkkejä. Lue kirjoittamasi teksti läpi ennen kuin painat "lähetä"-nappia.
 
§6. Lainaa muiden kirjoittajien tekstiä harkiten, äläkä muuta alkuperäistä toisen kirjoittamaa tekstiä.
1) Kun lainaat, älä kirjoita lainauksen sisään.
2) Kun lainaat, lainaa vain tarpeellinen.
3) Säilytä lainatun viestin tunnistetiedot
Katso tarkemmin erillisestä ohjeistuksesta.

§7. Kirjoita oikeaan kategoriaan ja ketjuun.
1) Kun olet avaamassa uutta ketjua, muista tarkastaa, ettei samasta aiheesta ole jo avattu keskustelua. Tätä varten palstalla on hakutoiminto.
2) Varmista, että kirjoittamasi viestin sisältö ja ketjun aihe vastaavat toisiaan.
3) Älä pyri tietoisesti eriyttämään keskustelua itse ketjun aiheesta.

§8. Tahallinen perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä. Jos kirjoitat huhun, mainitse se selkeästi ja ilmoita huhullesi myös lähde edes kierrellysti, esim. "joukkueemme sisäpiirissä vaikuttava henkilö". Oma toiveesi, haaveesi tai spekulaatiosi ei ole huhu. Jos kirjoitat palstalle jonkin tahon jo julkaisemasta uutisesta tai artikkelista, on lähde aina linkitettävä tai muuten mainittava (esim. viittaukset lehtiartikkeleihin tai TV/radio-ohjelmiin).

§9. Älä jätä viesteihisi sokeita linkkejä. Jos viittaat toiselle sivustolle, tee se kuvailevalla linkilllä tai kerro linkin yhteydessä, mihin linkkisi vie ja mitä linkin päästä löytyy, esimerkiksi viittamasi uutisen otsikko tai sisältötietoja.

§10. Palstan järjestystä ylläpitävät ja valvovat tehtävään nimetyt moderaattorit. Jos sinulla on huomautettavaa jonkun toisen kirjoituksista, älä pyri jakamaan oikeutta itse vaan käytä Ilmoita moderaattorille -toimintoa.

§11. Palsta tarjotaan käyttäjille sellaisenaan, ilman mitään takuita tai lupauksia palvelusta ja sen sisällöstä. Käyttäjä on aina palstalla omasta vapaasta tahdostaan ja omalla vastuullaan.

§12. Palstan ylläpito varaa itselleen oikeuden korjata, muuttaa ja kehittää palstan sääntöjä ja sisältöä parhaaksi katsomallaan tavalla.

§13. Palstalla on myös Palauteketju, jossa ylläpito ja moderaattorit vastaavat kritiikkiin, kehitysehdotuksiin ym. asialliseen palautteeseen.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 25, 2012, 18:57:03 kirjoittanut Moderaattori »