Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Le GoaP

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10 11
121
Yleinen keskustelu / Vs: Surullinen uutinen
« : Heinäkuu 06, 2014, 17:45:15 »
Tapparan päävalmentajana vuosina 1982-84 toiminut Olli "Molla" Hietanen on kuollut.

Oh-hoh!!!

Useasti on tullut mietittyä että mihin Molla aikoinaan "katosi". Omat muistikuvat olivat 80-luvun alun Jokereista josta mies sitten tuli Tapparaan kaudeksi 1982-83. Tämä 1982-83 oli kausi jolloin Jokerit yhtäkkiä ponnahtikin yhden kauden ihmeeksi SM-liigan monivuotisilta peräpään paikoilta, ja itseasiassa pudotti Tapparan välierissä 3-0 voitoin. Mieleen jäi kuitenkin se, että Jokereiden valmentaja Reino Ruotsalainen kiitti Mollaa hienosta pohjatyöstä jonka hedelmiä hän (siis Ruotsalainen) nyt poimii. Ihan mestaruuteen asti Narrit eivät yltäneet vaan saavuttivat hopeaa ja Tappara taisi ko. kaudella jäädä neljänneksi tai saada pronssia.

Mutta seuraavalla kaudella 1983-84 sitten Mollan valmennuksessa Tappara voitti mestaruuden ja Jokerit taisivat jäädä kokonaan playoffien ulkopuolelle.

Jotenkin jäi kuva, että kyseessä oli toisaalta aliarvostettu ja toisaalta menestymään kykenevä valmentaja. Mutta Jatkoajalta luin äsken, että ehkä Molla Hietanen ei kuitenkaan viihtynyt ihan terävimmällä huipputasolla valmentajana, vaan paremminkin ruohonjuuritasolla luomassa perustaa huippu-urheiluun.

R.I.P. hieno mies on poistunut.

122
Yleinen kiekkokeskustelu / Vs: KHL: Kontinental Hockey League
« : Heinäkuu 02, 2014, 20:58:35 »
Harkimon onnistumiset nyt ovat vaan melko vähässä loppujen lopuksi, paljon kaatuneita yritelmiä on ollut ja tässä Kauppalehden "Paljon työtä ja vähän tuottoa"-juttu jo monen vuoden takaa: http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/03/31149

Paljon on HH naamaansa mediaan työntänyt vuosikymmenten aikana, se on ehkä aiheuttanut ihmisissä väärän näkökulman. Eipä ne todelliset bisnesmenestyjät paljoa mediassa esiinny, ja silloin kun esiintyvät niin taso on hieman toista kuin mitä HH tekee. Ja anyway Narrien nykytilanne johtuu vain ja ainoastaan ylimitoitetusta hallistaan, joka loppujen lopuksi tuotti niin paljon tappiota (yhteiskunnan tuesta huolimatta) että Jokerit piti myydä samalla.

123
Asioissa on aina myös lyhyt ja pitkä perspektiivi. Nykyajan kiireessä ihminen keskittyy vain lyhyeen perspektiiviin=esimerkkinä ihmisten "poliittinen muisti", jonka harjalla moni saamattomuus ja säheltäjä saa kansalta luottamuksen kerta toisensa jälkeen siistiin ja melko hyväpalkkaiseen sisähommaan.

Itse en voi unohtaa erästä tapahtumaa lopputalvesta 2012 jossa oli eturivin Tappara-toimijoita mukana, ja innosta kihisten he odottivat parin kuukauden päässä odottavaa Rautakorven aikaa, kunhan vain ppppiiiiiiitttttkkkäää löysä ja hengetön kausi (monta vuotta) vain saataisiin pian pelailtua alta pois ja unohdettua mahdollisimman pian... Eli jos nyt henki ei ehkä ole ollut ihan katossa, niin kannattaa katsoa muutaman vuoden taakse ja miettiä että millainen henki oli silloin.

124
Pelaajat / Vs: Juniorit 2013-14
« : Toukokuu 24, 2014, 07:09:28 »
Tämä on nyt vähän vaikea keskustelu, kun viestit haluaa pitää lyhyinä ja ollaan topikissa Juniorit 2013-14, mutta:

Tarkoitinkin juuri sitä, että Sundin ja Teude ovat mielestäni samassa korissa pelaajina ja itse pidän sitä kolmoskorina (näitä koreja on yli kymmenkunta...). Ykköskori on eittämättömät Legendat: Gretzky, Howe, Plante jne. Kakkoskori on loistavat pelaajat ja suuret voittajat: Forsberg, Jagr, Kurri, Richard, Roy, Sakic, Lidström, Messier jne.jne. Kolmonen on hyvät pelaajat: Lehtinen, Marjamäki, Sundin, Salami... Nelonen on normi-änäritaso: Leinonen, Nieminen... Vitonen on Liiga- ja maajoukkuelegendat: Lehtonen, Susi...

Toki nämä on hlökohtaisia mieltymyksiä, ja esim. itselläni on vaikeuksia sijoittaa Salmingia muualle kuin 2-3 korin väliin. Salming oli uudisraivaaja, mutta pelaajana ei kuitenkaan mikään lahjakkuus, silti kova työ vei NHL:n pitkäaikaiseksi tähtipuolustajaksi ja äijässä on jyhkeää karismaa huikeasti, mutta ei ollut silti koskaan mikään voittajakarisman omaaja. (muuten knoppitietona, että Salmingin sukunimi voisi olla Salmi, mutta hänen isänsä tai isoisänsä lisäsi sukunimen loppuun -ng.). Ja sitten esim. Marjamäki menee mulla eittämättä kolmoskategoriaan vaikka pelasikin "vain" Suomessa ja Ruotsissa.

Mutta edelleen, jotkut pelaajat vain omaavat voittajuuden he ovat niitä jotka vetävät muun joukkueen läpi harmaan kalliovuoren ja esim. Peter Forsberg oli tällainen. Heiltä löytyy ne kaksi vaihdetta enemmän siinä tarpeellisessa ratkaisupaikassa kuin pelkiltä hyviltä pelaajilta, vaikkakaan esim. Forsberg ei hänkään sinänsä mikään värikäs, sympaattinen tai avoin persoona ole.

Aika pahasti OT:ssa ollaan, mutta ehkä junnut voi miettiä näitä pohdintoja siitä viimeisestä silauksesta kohti todellista voittamista...

125
Pelaajat / Vs: Juniorit 2013-14
« : Toukokuu 23, 2014, 07:31:22 »
Noh, ehkä se siinä mielessä liittyy juniorikeskusteluun, että juniorit oppivat mitä on todellinen voittamisen kulttuuri.

Se ei välttämättä ole sitä, että ollaan mediassa koko ajan. Se ehkä ainakin omasta mielestäni muuta kuin neljännesvuosisadan tahkoaminen huipulla sinänsä ihan suht hyvin tehoin, ja tuloksena pari pystiä. En tiedä mikä tietosanakirja on kyseessä, mutta Jagr, Lidström ja etenkin esim. P Forsberg ovat mielestäni jääkiekkoilijoina eri korin kastia kuin Tiimu. Sundin, joka sinänsä on myös hyvä pelaaja on ehkä lähellä samaa kategoriaa, mutta Sundinkin on maajoukkuetasolla voittanut enemmän. Ja en ole sitä mieltä, että Syvänne nyt olisi huono tai paska, ei missään nimessä. Hyvä jääkiekkoilija on kyseessä, mutta itse vain arvostan Jari Kurria, vaikka sinänsä ehkä kaukalon ulkopuolella väritön persoona onkin, huikeasti korkeammalle. Mutta tässä onkin kyse jääkiekkoilijana ei sympaattisena mediahlönä olosta.

Lisäksi tämä, että "Ruatti sentään voitettiin joskus puolivälierässä olumppialaisissa" on niin väsynyttä, että huhhuijaa. Se Ruåtti on ton yhden puolivälierätappion ulkopuolella vienyt Suomea todellisissa arvokisoissa joka kerta, ja lisäksi paria poikkeusta lukuunottamatta myös näissä kevään IIHF-höntsissä. Jos mennään johonkin pohjoismaiden ulkopuolelle ja kysytään kumpi on menestyksekkäämpi jääkiekkomaa Suomi vai Ruotsi, niin vastauksen kuultuaan ei kannata sanoa, että me voitettiin sentään 98-puolivälierässä, sillä lisäperusteluna vastaaja saattaa heittää mm. että svenssoneilla on kolmisenkymmentä Stanley Cup voittajaa ja teillä on alle kymmenen.

Se on Tapparan kanssa nyt vähän sama asia. Nyt tupla-hopea tuntuu sillain joltain menestykseltä aneemisten vuosien jälkeen, mutta kymmenen vuoden päästä kukaan ei näitä hopeita muista, varsinkin kun hopealla ovat viime vuosina yltäneet mm. Blegsu ja Pelicans. Kymmenen vuoden päästä muistetaan tällä hetkellä Ässät, mutta Tapparalla on vielä mahdollisuus tulla muistettavaksi...

126
Muistaakseni 10kk sitten kirjoitin "Rautakorpi-KHL:ään" huhujen kohdalla, että jos lähtee, niin SM-liigan viimeinenkin uskottavuus ropisee samalla. Noh, kun nimi Liiga lanseerattiin mahtavien tulospalveluongelmien kanssa, sen jälkeen nämä kabinettinostot yms. yms. ja nyt tulee tämä niin, niiii-iiin? Miten eteenpäin?

KHL on mahdoton ajatus. Vaikka itse nykyinen KHL on täyttä keinotekoista roskaa, niin silti taustalla on yli puolivuosisatainen huippukiekko. Vaikka KHL joskus romahtaa omaan mahdottomuuteensa, niin Venäjän kiekko ei kyllä romahda, mutta silti suomalaisen joukkueen pelaaminen venäläisessä sarjassa on mahdoton ajatus, paitsi toki Narrien kohdalla. Mutta ei Narritkaan kauaa Hgistä käsin pelaa, jos Suomi pysyy itsenäisenä maana.

CHL vaikutti lupaavalta, mutta nyt esiin tulleet vain maksukanavapelit yms.= ei tule toimimaan.

Ainoa vaihtoehto on jatkaa repaleisessa Liigassa, sekä CHL:ssä ehkä luomassa The Eurooppalaista Huippuliigaa. Tosin ei sitä ole yritetty kuin vasta 60-70-luvun taitteesta alkaen, eli vielä ole kertaakaan onnistuttu. Mutta kun sitkeästi...

Voivoi, ainoa syy seurata jääkiekkoa on ikuinen Tappara-fanius, sekä NHL:ssä peli näyttää aika kivalta nykyään, mutta siellä ei fani-seuraa ole, joten NHL:ää tulee katsottua silleen päältä päin, ilman Suurta Tunnetta.

127
Fanitoiminta / Vs: Liput Tapparan peleihin
« : Toukokuu 16, 2014, 20:32:35 »
Eikös tosta E4:sesta näe vain 2/3 kenttää? Joskus sain johonkin paikallispeliin vikan lipun johonkin noista E-katsomoista, ja sen kokemuksen perusteella tuo hinta 6€ tuntuu ihan kohtuulliselta hinnalta, kun koko kenttää ei näe.

128
Pelaajat / Vs: Juniorit 2013-14
« : Toukokuu 10, 2014, 18:08:30 »
Blues on organisaationa kuitenkin vielä aika nuori, vaikkapa molempiin tamperelaisiin verrattuna. Sen lisäksi Espoo alueena on haastellinen, ja vaatii aikaa, että sinne saadaan identiteettiä kasvatettua. Tämä siksi, koska vasta viime vuosina Espooseen on synnytty, aikasemmin sinne muutettiin muualta.

Jostain ne suomalaiset liigapelaajat tulevat, mutta tällä hetkellä harvemmin Tapparasta. Harmi sinänsä, kyllä ne omat kasvatit kiinnostaa. Sitä en tiedä mistä tämä johtuu, tahtotasosta organisaatiossa, vai mistä?

Noh, kyllä Espooseen on synnytty jo 60-luvulla ja onhan yksi Suomen menestyneimmistä joskin Suomessa aliarvostetuimmista kiekkoilijoista Jere Lehtinen lähes täysin espoolainen tuote. Ja onhan sen yhden pitkäaikaisen runkosarjan ja pronssiotteluiden maalitykinkin juuret vahvasti espoolaisessa kiekkoilussa, mutta hänellä ei tuota tosiotteluiden voittamisen kulttuuria ole pitkästä urasta huolimatta juurikaan ollut paria suonenvetoa lukuunottamatta. Sinänsä kyllä ihan suloista, että tämän jälkimmäisen viisihenkinen (vai montako niitä on?) keskivertoperhe tuntuu olevan jossain iltapulussa joka viikko, ehkä se kertoo olennaisen kansaluonteesta... ::)

Mutta joka tapauksessa pääkaupunkiseutulainen jääkiekkokulttuuri syntyi varsinaisesti kaupungistumisen myötä. HIFK:sta tuli vähän kaikkea (myös jääkiekkoa) husaavan palloiluseuran sijaan jääkiekkojoukkue vasta 1967 ja samana vuonna perustettiin Jokerit. Espoossa syntyneillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin valita Jullit tai Narrit, jos halusi perustaa kannattamisensa nurkkapatriotismille. Espoolainen huippujääkiekko alkoi vasta vuonna 1992.

Tosiasia on myös, että se "Oma junnu" hämärtyy hyvin pian. Mm. moniko oikeasti muistaa/ haluaa muistaa, että esim. Jori Lehterä on täysin espoolaisen jääkiekon ja Narrien kasvatti? Toki nyt hänessä on kaikesta huolimatta ns. "Tapparan miehen"-leima. Ja katsoo esim. Tapparan rosteria ja Puistolan, Järvisen, Metsolan taustaa, niin Ipa sieltä löytyy...

Mutta silti eniten mieltäpainava asia on, että jos junnutuotanto ei enää Liiga-joukkueita kiinnosta panos-tuotos-suhteen takia. Niin kuka sen hoitaa? Jonkun se on hoidettava jos jääkiekko halutaan pitää Suomessa huippu-urheiluna!

129
Yleinen kiekkokeskustelu / Vs: Maalivahtivalmentaja Petri Tuononen
« : Toukokuu 10, 2014, 15:22:41 »
Onko Tuonosen jatkosta tietoa? Sopimushan päättyi kai pari vkoa sitten päättyneeseen kauteen. Tuonosen jatkoa vastaan itselläni ei olisi mitään, ei edes vaikka tossa "playoff-lausunnossa" olisi totuus mikä tahansa. Hän on ollut vaan Tapparassa nyt sellaisen tovin, että saattaa hlökohtaisesti tarvita uusia tuulia tai sitten ei niitä tarvitse. Mutta onko kenelläkään lisätietoa asiasta?

130
Pelaajat / Vs: Juniorit 2013-14
« : Toukokuu 09, 2014, 20:22:06 »
Täältä pk-seudulta katsottuna herää kaksi asiaa:

x Pk-seutuhan on imevä tekijä monessa suhteessa, mutta huolimatta Blegin huikeasta menestyksestä junnuissa koko seura on edelleen vailla mehukasta identiteettiä ja junnujen menestys ei näy juuri hitustakaan Liiga-Blegun kannatuksessa. HIFK:sta ja Narreista ei kannata puhuakaan junnujen=>edustusjoukkue suhteen.

x Onko siis "Omat Pojat"-ajattelu jo wanha juttu? Mitäs sitä muille junnuja tuottamaan, kun huippuedustusjoukkueessa on sitten sitä imua. Esim. Blegu on tästä hyvä esimerkki.

Mitäs mieltä olette? Toki pitkässä juoksussa se ei ole suomalaisen jääkiekon etu, että kukaan ei halua enää junnuja kasvattaa.

131
Kyllähän Rane Korven valintoja -86 Moskovan kisoihin kritisoitiin todella voimakkaasti mediassa, nythän Erkkaa on kohdeltu ihan silkkihansikkain. Tuolloin VPK hommiin vanhan Tappara-valmentaja Olli Hietasen kanssa lähtenyt Korpi valitsi kirvespaidoista jengiin kuusi miestä (Lehtonen, Susi, Pohja, Oksanen, Grönstrand, Laksola). Lopputulos kisoista oli viittä vaille ja kyyneleet.

Jääkiekon MM-kisat nyt ovat olleet ihan pellekisat viimeistään kommunismin kaaduttua. Ennen kommunismin kaatumista pidin jääkiekon MM-kisoja enemminkin EM-kisoina.

Noh, itse en kisoja seuraa, koska pilipalit ne on, mutta asiaan: Kyllähän Korven kaksoispestin aikana myös siitä oli joskus puhetta, että melko kovasti välillä peluutettiin Izvestioissa yms. höntsissä Tapparan pahimpien kilpailijoiden parhaimpia pelaajia puhki...eli kyllä Erkka&co osaa, mutta osattiin sitä ennenkin laittaa seurajoukkue maajoukkueen edelle.

132
Pelaajat / Vs: Juha Metsola
« : Toukokuu 01, 2014, 21:40:08 »
Yritin jättää oranssit linssit pois, mutta silti kaikki torjuntatilastot, joukkueiden materiaalit, kunkin mv:n pelatut ottelumäärät ja joukkueen lopullinen sijoitus sekä kauden dramaturginen kaari huomioiden menisi mun palkintokategoriassa seuraavasti, jos ehdolla olisivat samat mv:t:

1. Metsola
2. Markkanen
3. Rynnäs

133
Muu urheilu / Vs: Kaikki futis keskustelu
« : Huhtikuu 30, 2014, 17:53:05 »
Yeah, eilen lähdin suurella varovaisuudella katsomaan BM:n peliä koska lauantai painoi vielä liian pahasti ja lähtökohta oli jo valmiiksi 0-1 espanjalaiselle yhteiskunnan loisimijälle... Ko. muovikasan tekemä 0-3 (eli yhteistilanne 0-4+ vierasmaalit) sulki tv:n, koska uskoni saksalaiseen nousuun oli ensimmäisen kerran ikinä ja milloinkaan olematon. Ja se oli siksi, koska 0-1 ja 0-2 maalit tulivat...niin ei voinut tajuta millään tuollaisia maaleja saksalaista huippujalkapallojoukkuetta vastaan kotikentällä. Suljin tv:n heti 0-3 maalin jälkeen, en pettymyksen vaan hämmästyksen ja ihmetyksen ja epäuskon vallassa.

134
Pelaajat / Vs: Andy Chiodo
« : Huhtikuu 27, 2014, 21:59:58 »
Hienoja viestejä.

Harmi, että Chiodo ei ole onnistunut lunastamaan uran alun odotuksia. Varmaan loukkaantumiset haitanneet treenausta ja uraa liiaksi. Vaikuttaa kyllä tällä hetkellä vähän päälle kolmikymppiseksi ja ei kolossiksi mv:ksi yllättävän kankealta ja suppeatekniikkaiselta. Noh, on vielä aikaa, mutta pitäisi hänen saada peliaikaa treenien lisäksi. Toivottavasti löytää joukkueen jossa on ykkösmv.

135
Pelaajat / Vs: Juha Metsola
« : Huhtikuu 27, 2014, 18:23:41 »
Tää on aika mielenkiintoista, että hirveän usein tuota tandem-peluutusta vaaditaan maalivahdeilta, mutta se on liigassa todella harvassa joukkueessa oikeasti käytössä.

Nyt mun kysymys liittyykin vaan siihen, että Rautakorvelle sataa tästä aina kritiikkiä, että näin on, mutta kyllähän toimiva tandem-pelaaminen on selkeästi harvinaisempaa liigassa kuin yksi huippuvahti, joka kannattelee jengiä. Käytännössä kaikki joukkueet joilla oli tasavahva tandemi lopulta päätyivät playoffien ulkopuolelle. Kärpät oli ainoa poikkeus sääntöön, mutta kyllähän loppukaudestakin oli selkeää, että Rynnäs ei voi olla ykkösmaalivahti vaan Karhunen, jotta voi voitosta haaveilla.

Itse jo aiemmin kirjoitin tästä tandemista ja edelleen olen tandemin kannalla, mutta en alun perinkään tarkoittanut 50-50 pelaamista vaan...sitä, että nyt kahteen kauteen Metso on kantanut selässään ihan hirveän pelimäärän. Viime kaudella sen jälkeen, kun Tuokkola lähetettiin muille maille Metso veti ns. lähes tyhjästä ykkösmv:n roolin. Noronen pelasi yhden runkosarjaottelun. Metso muut+poffit.

Tällä kaudella Metso taisi pelata kaikki pelit lukuunottamatta sitä joulun ajan flunssataukoa.

Viime kaudella Noronen olisi saattanut olla jopa paikkaaja jossain määrin, mutta tämän kauden Chiodo ei olisi ollut paikkaaja. Sääli sinänsä, ei mitään Chiodoa vastaan, mutta taso ei enää millään riitä nykyään.

Selkeä ykkösmv pitää mun mielestä olla, mutta joku 90-10 tai 80-20 tai jopa 70-30 peluutus on ok. Metso on nyt ollut ykkösmv tyyliin 99-1 tai jopa 99,5-0,5. Tällä kaudella Tapparan mv-parit olivat liian epätasaisia, paitsi torjuntatasollisesti niin Chiodon tulon myötä myös torjuntatyylillisesti.

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10 11