Itsekin olen eteenpäin menon kannalla. Lähinnä toiveena olisi, että topiccien luettavuus säilyisi nykyisen tasolla. Kun esim. tuota Linkin Park -foorumia tsekkasi niin vähän liikaa on liitetty jos jonkinlaista kuvaa. Toki käyttäjäthän tämän sisällön rakentavat, pelkona vain, että foorumi alkaa olla hetken päästä täynnä "Se oli tonnin seteli" yms. kuvia.
Aikalailla samaa mieltä Gatecrasherin kanssa.
Onhan nämäkin jälkipelit kokeneet jokusen muutoksen ja nollauksen matkan varrella ja hyvin on tullut uutta materiaalia niin vanhoilta, kun uusilta käyttäjiltä. Kaiken sometulvan keskellä Foorumeilla on vielä sijansa. Muutosta vastaan en siis ole, jos sille on hyvät perusteet. Ylläpito tekee tärkeää ja usein huomaamatonta työtä ja luovat perustan ja käyttäjät luovat sisällön - kiitos siitä kaikille
Tämän foorumin hyviä puolia on ollut mielestäni onnistunut aihejako, käytettävyys ja selkeys (ei turhia kilkkeitä). Näkee yhdellä silmäyksellä myös useamman otsikon sivulta Zoomaamalla (n. 20 riviä otsikoita tälläkin kännykällä) ja pitkänkin postauksen pieneltäkin ruudulta (yli 30 riviä tekstiä).
Esimerkkejä katsellessa isoin ero tuntui olevan se, että Discoursessa näkee vähemmän otsikoita/tekstiä ruudulta yhdellä silmäyksellä (noin puolet vähemmän tällä kännykällä) eli tuntui "ahtaammalta". Tietokoneelta/tabletista en vielä ole testannut, joten tämä on vain yhden kännykän käyttäjän mielipide parin esimerkin perusteella (Discoursesta vain vähän kokemuksia).
Myös kulttuurieron näkee hyvin, mutta se johtunee käyttäjistä. Suomessa fani/harrastepalstoilla jaksetaan kirjoittaa pitkiä ja perusteltuja postauksia, kun taas monessa muussa maassa foorumit ovat muuttuneet parin vastausrivin tsättipalstoiksi hassuine kuvineen (vertaa vaikka jokusen NHL-seuran foorumi vs tämä vanha, jatkoaikaa ja MuroBBS). Mutta ei tästä sen enempää... Käyttäjät luovat foorumin kulttuurin, jota ylläpito ohjaa
Eli lyhyesti: Luettavuus (kännykkä tabletti,tietokone#), selkeys, hyvä aihejako ja nopeus. Siinä valttikortit uuden pohjalle.
Ps.
#Minä nykyisin selaan nettiä siihen käytetystä ajasta: n. 60% kännykällä, 30% tabletilla ja 10% tietokoneella... Ennen järjestys oli toisinpäin.