Mitä korkeampi painopiste (pidemmillä yleensä korkeampi ja yläkropan lihasmassat nostavat) sitä huonompi ketteryys.
Futiksessa tämän merkitys näkyy selvemmin kun monet huippupelaajat (Messi, Iniesta, Xavi) ovat lyhyitä.
Mites Zlatan, Christiano Ronaldo, Van Persie... Kannattaa seurata muutakin kuin Barsaa.
Noihan on target-kärkiä... no, ei ehkä ihan, mutta kaikki mainitut taitavat tehdä maaleja myös päällä, missä tottakai on pituudesta hyötyä.
Jalkapallossa se taitaa olla aika pelipaikkariippuvaista. Maalivahdit, topparit ja tietyntyyppiset hyökkääjät saa mieluusti olla isokokoisia. Keskikentän ja laitojen pelaajat, sekä Messin tyyppiset hyökkääjät saa puolestaan olla pienempiäkin, koska juuri em. ketteryydessä voittavat sen minkä mahdollisesti pääpalloissa häviävät.
Noiden Barsan pelaajien lisäksi lyhyenläntiä huippupelaajia jalkapallossa on esim. Frank Ribery, Wesley Snejder, Philipp Lahm, Juan Mata, Luka Modric, Jesus Navas, Sergio Aguero, Carlos Tevez jne. Yleensä pelaavat juuri noilla keskikentän tai laitalinkin paikoilla. Jokunen laitapakki tai piilokärkikin mahtuu joukkoon. Entisistä suuruuksista tulee pieninä suurina miehinä mieleen heti ainakin Diego Maradona, Roberto Carlos ja Paul Scholes.
Niin, jääkiekossa se on melkein pelipaikalla kuin pelipaikalla vain eduksi tuo koko. Onhan siellä joku Theoren Fleury ja Martin St. Louis poikkeuksena, mutta pääsääntöisesti on vaikea päästä jääkiekossa ihan huipulle, jos mittaa on 170 senttiä luistimet jalassa. Joten sikäli hyvä, että sitä mittaa on Patrik Laineelle kertynyt (noin, nyt ei mennyt viesti off-topiciksi).