Hienoa nähdä politiikkaketju liekeissä.
Inhoan poliittista korrektiutta. Se on sellainen koodi, jota tuntematon on sitten väärässä ja pahan asialla. Olen sen verran vanha, että muistan Neuvostoliiton ja sen eron, mikä oli oikeiden uutisten ja virallisten uutisten välillä. Nyt uidaan samoissa synkissä vesissä. Nyt vaan vaaleanpunaiseen hameeseen pukeutunut vihreä tonttu kertoo, mikä on se ainoa oikea mielipide.
Tämä "tasa-arvoisen avioliiton" asia liittyy valtionkirkkoon, jolle tullaan hyvin pian osoittamaan paikka nurkassa. Uskovaiset vaihtavat seurakuntaa ja päiväkodeissa ja kouluissa opetetaan...niin mitä? Samaan aikaan maailmalla on sellaisia instansseja kuin katolinen kirkko, ortodoksinen kirkko, islaminusko ja Goldman Sachs. Ne eivät murehdi tasa-arvoisuutta. Joku niistä valtaa aatetyhjiön, saa nähdä mikä.
Mukava kirjoitus. Oikeastaan aika hauskaa, että välillä puhutaan jostin muustakin kuin Tapparasta, vaikka se paras puheenaihe onkin.
Suvaitsevaisuus on ihmeellinen asia. Sen autuutta toitottavat yleensä kovaäänisimmin ne, jotka eivät itse suvaitse muita mielipiteitä kuin sen suvaitsevan omansa. Tässä mielessä ymmärrän mainiosti vertauksen Neuvostoliittoon, oikeaan ja viralliseen ja siihen, kuka mitäkin saa sanoa.
Valtion ja kirkon liitto on asia, jota en ole koskaan käsittänyt. Monet hyvät ystäväni ovat pappisvihkimyksen suoruttaneita, eivätkä hekään asiaa järkevänä pidä. Se, että kirkko olisi kokonaan erillinen on enää ajan kysymys. Huomiotta on vaan jäänyt se, että tämä vääjäämätön muutos on parempi jopa kirkolle. Sen jälkeen yksin kirkko tekee päätöksiä siitä, mitä kirkossa tehdään ja miten. Siihen ei eduskunta eikä mikään muukaan vaikuta. Ja hyvä niin.
Koulun opetusohjelmasta uskonto on jo poistunut siinä muodossa, kuin meille 60- ja 70- lukujen taitteessa syntyneille asiaa opetettiin. Silloin valtio ja kirkko olivat yhtä. Nykyään opetetaan elämänkatsomuksellisuutta korostaen. Käytännössä opetetaan eri uskontojen periaatteita mitään erityisesti tuputtamatta. Kerrotaan historia ja ydinasiat. Kuullostaa fiksulta. Uskon, että kirkon ja valtion aikanaan tapahtuva erottaminen toisistaan vain vahvistaa nykykäytäntöä uskonnonopetuksessa.