Kirjoittaja Aihe: Numeroilla todistettu/ennustettu  (Luettu 24441 kertaa)

Poissa Rixa

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 317
  • Roskasakin kannatusyhdistyksen jäsen
    • Profiili
Vs: Numeroilla todistettu/ennustettu
« Vastaus #15 : Tammikuu 26, 2013, 23:32:08 »
Ihan ok tilanne näin 47 ottelun jälkeen:

- Tappara ylivoimaisesti eniten rangaistuksia saanut joukkue
- Tapparan alivoimapeli kolmanneksi huonointa

Numerot on numeroita, mutta nyt kun runkosarajaa on pelattu jo kolme neöljäsosaa niin emävalekin alkaa kertoa jotain. Kyllä tämä vaan paremmalta näyttää kuin viime vuosina. Voisivatko kaikki, jotka ovat tyytyväisiä (muttei liian tyytyväisiä) ottaa kantaa näihin tilastonostoihin - ja myös ne, jotka vaativat Rautakorvelle eroa syksyn vaikeina hetkinä. En millään jaksaisi alkaa kaivamaan teidän nimimerkkejänne esiin, mutta kantaa saa ottaa aina.

En ole eroa vaatinut. Mutta minua oikeasti kiinnostaa tietää mitä helvettiä alivoimalle tapahtui?

- Jannik Hansen antoi kuuluisia neuvoja?
- Jätkät hitsautui yhteen (vaihtuvuus aika helvetinmoista viimekauteen)?
- Kuun ja tähtien kierto nyt vain tapahtui?

Siis oikeasti, alkukauteen verrattuna alivoima rokkaa huolella. Loistavaa kerrassaan.

Poissa mrcrowley

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 553
    • Profiili
Vs: Numeroilla todistettu/ennustettu
« Vastaus #16 : Tammikuu 27, 2013, 00:49:54 »
- Tapparalla 450 katsojaa enemmän kotiottelussa kuin paikalliskilpailijalla

Mielenkiintoinen tilastofakta siinä mielessä, että vaikka Tappara on valovuoden edellä sarjan jumbopaikkaa hallussa pitävästä Ilveksestä niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin, niin silti yleisökeskiarvo kotiotteluissa on vain 450 katsojaa suurempi. Vieraskaukaloissahan Tappara on jo monena kautena ollut Ilvestä kiinnostavampi joukkue ja tällä kaudella tuo ero yleisökeskiarvossa on n. 850 katsojaa.

Olisikohan nyt viimeistään kaikkien Tapparakiekon ja hyvän jääkiekon ystävät ylipäänsä aika herätä ja alkaa käydä peleissä. Tänään HPK -pelissä tästä "heräämisestä" tosin oli jo hyvää esimakua. Sen sijaan tiistain HIFK -matsi oli aikamoinen pohjanoteeraus ottelun ennakkoasetelmiin nähden.

Mjones

  • Vieras
Vs: Numeroilla todistettu/ennustettu
« Vastaus #17 : Tammikuu 27, 2013, 01:02:59 »
Mielenkiintoinen tilastofakta siinä mielessä, että vaikka Tappara on valovuoden edellä sarjan jumbopaikkaa hallussa pitävästä Ilveksestä niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin, niin silti yleisökeskiarvo kotiotteluissa on vain 450 katsojaa suurempi.

En pitäisi tätä kovin suurena ongelmana koska Tapparan tulopuolen €/katsoja summa on melkolailla isompi kuin ilveksen. Naapuri nyt on vuosikausia manipuloinut noita katsojalukuja junnukausareilla/ilmaislipuilla/haamukatsojilla... Jotka kyllä sitten ovatkin realisoituneet tilinpäätöksissä...

Poissa Screamager

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1636
    • Profiili
Vs: Numeroilla todistettu/ennustettu
« Vastaus #18 : Tammikuu 27, 2013, 02:35:17 »
- Kaikki joukkueet pelanneet 45-47 ottelua, Tappara runkosarjan toisena,  80 pistettä, vain 7 pistettä vähemmän kuin sarjajohtajalla
- Tapparalla kolmanneksi eniten tehtyjä maaleja
- Tapparalla neljänneksi vähiten päästettyjä maaleja
- Tappara jaetulla kärkisijalla n. tammikuun (Tapparan viimeiset  12 ottelua) kuntopuntarissa
- Tapparan maalivahti torjuntaprosentin, maalikeskiarvon ja voittoprosentin perusteella sarjan paras maalivahti
- Tappara ylivoimaisesti eniten rangaistuksia saanut joukkue
- Tapparan ylivoimapeli viidenneksi parasta
- Tapparan alivoimapeli kolmanneksi huonointa

Voisivatko kaikki, jotka ovat tyytyväisiä (muttei liian tyytyväisiä) ottaa kantaa näihin tilastonostoihin - ja myös ne, jotka vaativat Rautakorvelle eroa syksyn vaikeina hetkinä.

Kyllä kiitos otetaan kantaa. Numerot ovat ihan kivoja kohtuudella käytettynä ja tässä tilanteessa kertovat faktaa. Saksin listaa koskemaan tärkeimpiä joukkuetason kenttäsuoritteita ja joku voi ottaa itteensä, että nyt jäi tämä ja tuo viiva pois, saattoi jäädä, mutta ei sillä väliä koska ne kaikki kuitenkin ketjusta löytyvät. En keskity niinkään esim. yleisömäärään, vaikka kentällä olevan joukkueen suorittaminen siihenkin osaltaan vaikuttaa. En kuitenkaan aliarvioi mitään viivaa alkuperäisessä kirjoituksessa!

Lueskelin illan mittaan läpi syksyisiä kirjoituksia ja analyysejä nykytila- ja Rautakorpi-ketjusta, joissa käsiteltiin alkusyksyn tuloksellisesti heikkoa suoritustasoa. Joku ehkä muistaa mitä mieltä siellä kukin oli, mutta niitä on ihan mielenkiintoista peilata tähän tammikuun loppupuolella olevaan hetkeen, jossa ollaan seitsemän pelin voittoputkessa ja runkosarjassa kakkosena. Ketjujen kirjoituksissa oli tunteita laidasta laitaan, kannattaa perehtyä niihin uudelleen.

Rautakorpi on alusta alkaen puhunut prosessista. On ensialkuun hyvä tiedostaa, mitä kaikkea tähän prosessiin vaikuttaa. Pääpiirteissään seuraava jako: sisäinen, ulkoinen ja satunnaiset tekijät.
- Sisäinen käsittää joukkueen toiminnan kokonaisuutena: valmennus, pelaajat, toimihenkilöt (toimisto) -> luotu pelitapa + harjoittelu, pelaajien yksilötaidot + harjoittelu, toimihenkilöiden kyvykkyys -> pelitavan sopivuus joukkueelle, yksilöiden kehittyminen pelitapaan, toimihenkilöiden reagointi omilla vastuualueillaan -> synkrooni valmennuksen tahtotilan ja pelaajiston kyvykkyyden välillä yhdistettynä toimiston toimintaan (markkinointi, taloudenpito, ..).
- Ulkoinen käsittää ympäristön toiminnan, siis sen toiminnan, joka ei ole oman suoran vaikutusvallan piirissä, mutta liittyy sisäiseen toimintaan: SM-liiga kokonaisuutena, sen joukkueet, peliohjelma, tuomarit..
- Satunnaiset tekijät ovat lisäksi aina mukana asiassa kuin asiassa. Loukkaantumiset ovat siinä määrin ennakoitavia, että jos et huolla itseäsi, riski kasvaa. Aina on kuitenkin fyysisessä pelissä riski pidempäänkin sairaslomaan esimerkiksi yksittäisen huonon tilanteeseenmenon seurauksena. Loukkaantumiset ovat kuitenkin kiertäneet Tapparan aika hyvin, satunnaistekijät ovat siis mielestäni erittäin hyvin hallussa, lähes niin hyvin kuin niihin omalla toiminnallaan pystyy vaikuttamaan. Satunnaistekijät sisältävät oikeastaan kaiken satunnaisen oman suoran ja epäsuoran vaikutusvallan piirin ulkopuolella olevat asiat.

Syksyllä tällä palstalla Tapparan toimiva prosessi nähtiin ehkä enemmänkin toimimattomaksi proteesiksi, mutta sehän on ihan ymmärrettävää: intohimo kulkee kannattajan sielussa ja kannattaja odottaa intohimoa joukkueeltakin. Muutosprosessi vaatii veronsa, eikä se ole aina helposti ymmärrettävissä niinkin fyysisessä ja kiihkeässä urheilulajissa kuin jääkiekossa, että joukkue ei näytä pelaavan täydellä sydämellä ja buustilla tilanteesta toiseen. Lokakuinen Tappara ei ollut SM-liigatasolla valmis sekä fyysisen pelin että lähes teknis-tieteellis-taiteellisen pelitavan toteuttamiseen synkroonissa, vaan täytyi tyytyä ennaltavalittuun linjaan pelitavan sisäänajosta. Kuviot oli sisäänajettava tositilanteessa, treeneissä ei ikinä saavuteta sarjapelin intensiteettitasoa aitoa ja aidosti vastaantaistelevaa vastustajaa vastaan. Nyt on kuitenkin eniten rangaistuksia, joten ainakin palanen fyysisyyttä on tullut peliin.

Prosessin sisäänajajan Rautakorven täytyi ajatella itsekkäästi valittua linjaansa puolustaen. Puhuttiin, että jossakin vaiheessa peliä kuitenkin yksinkertaistettiin ja suoraviivaistettiin; ok, paljonko tässä oli oikeastaan kyse pelaajien oppimisesta ja oppimisen nivoutumisesta joukkueen suorittamisen eduksi? Maalivahtipeli parantui (Metsola!) ja puolustustyöskentelyssä pystyttiin luottamaan viimeiseen lukkoon eli maalivahtiin paremmin kuin alkukaudesta. Onnistunut maalivahtipeli on taasen säteillyt koko joukkueeseen ja alivoimankin huimaan parantumiseen.

Orjallinen suorittaminen on pelikirjapelaamisen avainasioita, yksittäisen pelaajan täytyy mennä suurin osa ajasta pelikirja-ajattelu oman henkilökohtaisen mielipiteensä edellä, jotta joukkue menestyy toivotusti. Onnistunut joukkueen kokoaminen tietysti edesauttaa määritetyn pelitavan suurien linjojen oppimista, kun henkilökohtaiset mielipiteet eivät merkittävästi eroaisi valmentajan vaatimuksista. Peliä edistävä pelitavan mukainen sijoittuminen ja luistelulinjat oikeata puolustusta vastaan kehittyvät vain ja ainoastaan itse pelissä, ei missään muussa. Pelaajien perustaidot säilyvät koko ajan pohjalla, mutta pelitapa ja sen toimivuus joko vähentää tai korostaa niiden näkyvyyttä. Missä vaiheessa taasen kesällä luotu kuntopohja tuottaa optimitulosta? Tuntuu ainakin nyt toimivan, ei voi kiistää!

Johtoasemapelaaminen vielä tässäkin vaiheessa herättää ihmetystä. Usein nostetaan esiin termi passivoituminen. Mielestäni se on kuitenkin yksi pelikirjan keino taistelussa pelaajien henkistä väsymystä vastaan. Jos pelitapa on siinä määrin tuloksellinen, että joukkue on päässyt johtoon, onko tarpeen toteuttaa samoja puolustustekniikoita, viivelähdön kaavoja ja keskialueen ylityksiä kerrasta toiseen pitäen mielessä se, että yksittäinen peli kestää minimissään 60 minuuttia ja kaudessa on 60 runkosarjapeliä sekä tavoitteellisessa toiminnassa kevään ratkaisupelit? Henkinen kantti ei ole ihmisellä ääretön ja pelinsisäinen reagointi pelitapaa muuttamalla auttaa virkeyden ylläpidossa, kun tulostaululle pyrkivä pelitapa on kuitenkin jo osoittautunut toimivaksi. Rautakorpi tykkää ainakin haastatteluissa termistä "pelitavan jauhaminen", ja pelitapa pitää sisällään vielä eri pelitapoja, johtoasemassa, tasatilanteessa tai tappiolla. Kuntopohja voi liittää myös tähän: kestäisikö fyysinen ja henkinen kuntopohja määrättömästi vain sillä yhdellä "epä-passiivisella" pelitavalla?

Väite: Tähän tammikuun hetkeen mennessä ja kulunutta kautta kokonaisuutena tarkastellen Tapparan prosessin tavoitteidenmukainen toteutuminen on numeroillakin todistettu. Paino ilmaisulla "tähän mennessä", katse keväässä. Pakko siihen on viimein uskoa!

juujep

  • Vieras
Vs: Numeroilla todistettu/ennustettu
« Vastaus #19 : Tammikuu 31, 2013, 15:27:53 »
Löytyykö aloitustilastoja mistään? Tuli vaan mieleen kun mietin HPK pelin loppua, jossa Malinen ja Koskiranta hävisivät kaikki aloitukset omassa päässä viimeisellä puolellatoistaminuutilla. Aloituksia oli 6 tai 7.
Näppituntumalla ollaan aika huonosti pärjätty aloituksissa ja varsinkin lopussa omassa päässä maalin otteluissa on tullu lähes 100-0 turpaan vastustajan parasta aloittajaa vastaan. Aika iso asia kun puhutaan mahdollisista "jäätymisistä" tärkeissä peleissä.

Poissa Screamager

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1636
    • Profiili
Vs: Numeroilla todistettu/ennustettu
« Vastaus #20 : Tammikuu 31, 2013, 16:54:21 »
Jatkoajan SM-liigaosion tilastoketjusta:

Tapparan aloitustilastot

Aloitustilastot koko liigasta

Väh. 20 peliä pelanneista koko liigan tilastossa suunnilleen Barkov 7., Koskiranta 11. ja Makkonen 17. prosentin mukaan. Ei ihan kärjessä mutta kokonaisuudessa kohtuu hyvin.

Mazza

  • Vieras
Vs: Numeroilla todistettu/ennustettu
« Vastaus #21 : Tammikuu 31, 2013, 16:56:30 »
Aloitustilastoja tehdään mutta ne taidetaan jakaa vain joukkueille. Jokuhan on aina välillä niitä Jatkoajan keskustelupalstalle postannut.

Tuosta juujepin viestistä kuitenkin sain kimmakkeen ja oli pakko katsoa HPK-pelin kolmas erä tallenteelta. Ja aivan oikein, Tappara aloitti huonosti oikeastaan koko erän ajan. Keräsin tuohon alle senttereittäin aloitukset ja ketä oli vastassa. H=häviö, t=tasuri ja v=voitto.

Koskiranta
------------
Kiilholma (h, keskialue)
Viitaluoma (h tai tasuri, av, puolustusalue)
Kiilholma (v, hyökkäysalue)
Piispanen (h, keskialue)
Viitaluoma (h, av, puolustusalue)
Viitaluoma (v, av, puolustusalue)
Viitaluoma (h, puolustusalue) 0.55 jäljellä
Viitaluoma (v (kiekko kerholle), puolustusalue) 0.35 jäljellä
Piispanen (t (kiekko kerholle), puolustusalue) 0.16 jäljellä
Viitaluoma (v, yv, hyökkäysalue) 0.07 jäljellä

Barkov
-------
Viitaluoma (h, hyökkäysalue)
Piispanen (h, av, puolustusalue)
Piispanen (t (kiekko kerholle), av, puolustusalue)
Kiilholma (t (kiekko tapparalle), av, puolustusalue)
Kiilholma (h, keskialue)
Piispanen (v, hyökkäysalue)
Piispanen (h, puolustusalue) 0.11 jäljellä

Makkonen
---------
Leino (h, puolustusalue)
Viitaluoma (h, hyökkäysalue)
Viitaluoma (h, hyökkäysalue)

Malinen
-------
Kiilholma (h, puolustusalue)
Viitaluoma (t (kiekko kerholle), puolustusalue) 1.16 jäljellä


Tasuri on joskus tulkintakysymys enkä edes tiedä tarkasti miten aloitusprosentti lasketaan, mutta tuosta saa osviittaa miten HPK-pelin päätöserän johtoasemassa aloitettiin. Koskiranta on selkeä ykkösaloittaja, mutta myös Barkovia käytettiin. Makkonen aloitti vähän, samoin Malinen joka kuitenkin joutui aloittamaan tuossa lopussa omasta päästä pitkän kiekon jälkeen. Siitä kiekko ajautui lopulta Kerholle ja paine pysyi puolustusalueella lähes koko loppupelin ajan. Silmiinpistävää oli, että kun kiekko jäi aloittajien jalkoihin tai viereen, HPK-pelaajat korjasivat ahnaasti irtokiekot. Aloittamisessa siis oli ainakin lauantain päätöserässä koko viisikkotasolla ongelmia, tai sitten HPK oli vaan tilanteissa erittäin hyvä.

Tuosta 1.16 ennen loppua olleesta aloituksesta alkoi se pitkä viimeinen minuutti, jonka aikana oli viisi puolustusalueen aloitusta ja kiekko ajautui joka kerta HPK:lle. Toki ilman maalivahtia yhden kenttäpelaajan ylivoimalla pelaaminen vaikuttaa, mutta yksikin selkeä aloitusvoitto olisi auttanut Tapparaa purkamaan painetta. Nyt sellaista ei saatu, ja vastustaja sai pidettyä pelin Metsolan päädyssä. Ennen viimeistä minuuttia Tappara pelasi hienoa johtoasemakiekkoa eikä Kerho päässyt kunnon takaa-ajoon, mutta loppu oli hankala.

Poissa Börje

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1599
    • Profiili
Vs: Numeroilla todistettu/ennustettu
« Vastaus #22 : Tammikuu 31, 2013, 17:33:39 »
HPK-pelissä Tappara hävisi aloitukset 27-34. Pelaajittain Malinen 5-4, Koskiranta 13-13, Makkonen 5-9 ja Barkov 2-8. Ulmer ja Lucenius voittivat ainoat aloituksensa.

Syyskaudella Tappara oli jossain vaiheessa liigan ykkönen aloituksissa. Pelaajien sijoituksista päätellen tällä osastolla on tullut takapakkia. En ole nyt laskenut prosentteja joukkueittain, mutta enköhän ne jossain vaiheessa pistä ilmoille. Saa ne teki toki joku muukin laskea, kaikki löytyy Jatkoajan puolelta jo mainituista viesteistä.

juujep

  • Vieras
Vs: Numeroilla todistettu/ennustettu
« Vastaus #23 : Helmikuu 01, 2013, 19:52:29 »
Kiitoksia vastauksista. Sama näppituntuma kuin Börjellä, että syksyllä aloitukset sujuivat todella hyvin, jopa Makkonen kaapi voiton melkein kaikista aloituksista. Nyt vain näyttää siltä, että alivoimalla aloittaessa ja ratkaisuhetkillä turpaan tulee. Koskiranta näyttää olevan ykkösaloittaja ja saa jatkaa vaikka häviää aloitukset vastustajan samalle aloittajalle monta kertaa peräkkäin. Kanadassa ei ikinä voisi näin tapahtua.
Sen verran vielä, että mä katson aloituksen aina hävityksi jos kiekko menee vastustajalle, tavalla ei ole väliä. Häviäjänä tai voittajana on on myös koko kenttä. Osa aloittajista pelaa sovitulla tavalla ns. tasurin, josta enalta sovitulta puolelta oma kaveri hakee kiekon. 100-0 voitot menee aloittajan voitoiksi tahi päinvastoin.

edit joukkue vaihdettu sanaan kenttä
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 01, 2013, 20:00:42 kirjoittanut juujep »

Poissa KILO

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1903
    • Profiili
Vs: Numeroilla todistettu/ennustettu
« Vastaus #24 : Helmikuu 04, 2013, 23:38:26 »
Tässä on nyt laukaukset otteluittain, ja laukaukset on sen mukaan, mitä sm-liiga.fi näyttää kunkin ottelun laukaisutilaston kohdalla – ei siis torjuntojen mukaan. Parissa kohdassa laukaukset meni tasan, joten merkkasin ne voitetuiksi.

14.09 Ilves - Tappara 1-7 L: 38/55
15.09 Tappara - KalPa 2-3 L: 56/37
19.09 Tappara - Blues 3-4 L: 59/43

22.09 Kärpät - Tappara 1-3 L: 49/33
25.09 Tappara - JYP 2-3 L: 47/35
27.09 Pelicans - Tappara 6-3 L: 72/50
28.09 Tappara - Ilves 4-2 L: 49/50

02.10 HIFK - Tappara 2-3 L: 48/46
05.10 Tappara - Jokerit 3-5 L: 32/45
06.10 KalPa - Tappara 6-2 L: 52/36

10.10 Blues - Tappara 3-4 L:43/61
12.10 Ässät - Tappara 4-2 L: 41/68
13.10 Tappara - Ässät 2-1 L: 53/50
19.10 Tappara - SaiPa 1-2 L: 55/48
20.10 TPS - Tappara 3-1 L: 45/56
26.10 Tappara - HPK 1-4 L: 51/44

27.10 JYP - Tappara 4-5 L: 77/40
30.10 Lukko - Tappara 0-5 L: 45/38


01.11 Tappara - KalPa 5-1 L: 50/37
03.11 SaiPa - Tappara 3-2 L: 55/46
13.11 Tappara - TPS 5-4 L: 66/37
16.11 JYP - Tappara 4-3 L: 57/48
17.11 Tappara - Pelicans 6-1 L: 47/42
20.11 Tappara - HIFK 3-2 L: 46/46
23.11 HPK - Tappara 1-3 L: 49/31
24.11 Tappara - Lukko 1-4 L: 40/29
28.11 Tappara - Kärpät 3-1 L: 46/36
29.11 Jokerit - Tappara 3-2 L: 66/43

01.12 Tappara - Lukko 3-2 L: 40/34
05.12 Ilves - Tappara 3-0 L: 43/54
07.12 Tappara - TPS 3-1 L: 54/54
08.12 HPK - Tappara 1-2 L: 46/51
18.12 Tappara - Ässät 1-4 L: 69/44
28.12 HIFK - Tappara 5-1 L: 45/43
29.12 Tappara - JYP 5-1 L: 34/46

02.01 Kärpät - Tappara 0-3 L: 40/31
04.01 Jokerit - Tappara 3-2 L: 47/29
05.01 Tappara - KalPa 2-3 L: 38/42

08.01 Tappara - SaiPa 3-0 L: 26/47
10.01 Pelicans - Tappara 2-1 L: 45/47
11.01 Tappara - Blues 3-0 L: 48/27
15.01 Ässät - Tappara 4-5 L: 61/45
18.01 Jokerit - Tappara 1-3 L: 48/22
19.01 Tappara - Jokerit 2-1 L: 35/52
22.01 Tappara - HIFK 3-2 L: 36/48
24.01 Ilves - Tappara 0-3 L: 45/38
26.01 Tappara - HPK 3-2 L: 32/49

31.01 Tappara - Jokerit 2-3 L: 42/49

02.02 SaiPa - Tappara 4-3 L: 66/36

Voitto ottelussa ja laukauksissa (12 kpl)
Voitto ottelussa ja tappio laukauksissa (15 kpl)

Tappio ottelussa ja laukauksissa (11 kpl)
Tappio ottelussa ja voitto laukauksissa (11 kpl)
Numerot ei valehtele, mutta tilastot ei kerro koko totuutta.

Poissa KILO

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1903
    • Profiili
Vs: Numeroilla todistettu/ennustettu
« Vastaus #25 : Helmikuu 05, 2013, 12:03:09 »
Eikö paljon laukominen enää olekaan maalinteon tae niinkuin aina itsekin on ajatellut ja tuttuna sanontanakin tunnettu jääkiekossa?
Vepsu heitti tällaisen Tapparan peliesitykset -ketjussa. Tästä innostuneena listailin joukkueiden laukaisu- ja maalimääriä antamaan pientä osviittaa. Joukkueet on järjestetty laukaisumäärän mukaan.

Lauk.TM L%L/ott.
Jokerit25211465.7950.5
Pelicans24981244.9652
SaiPa24741245.0151.5
HPK23941285.3550
Kärpät23851496.2548.5
JYP23691255.2849
Ässät23521285.4449
KalPa22931416.1547
Blues22691325.8246.5
HIFK22201285.7745.5
Lukko22141245.6047
Tappara21981396.3245
TPS21521215.6244
Ilves1985914.5842


Toistaiseksi Tappara on tehnyt parhaimmalla laukaisuprosentilla maaleja SM-liigassa tällä kaudella eli se on tarvinnut vähemmän laukauksia maalin tekemiseen kuin muut joukkueet. Tappara tarvitsee keskimäärin alle 16 laukausta maalintekoon. SM-liigan vähiten laukonut ja maaleja tehnyt Ilves vaatii melkein 22 laukausta maalintekoon.

Pelicans laukoo keskimäärin koko liigan eniten (52 L/ott.), mutta se on tehnyt kolmanneksi vähiten maaleja. Se tarvitsee noin 20 laukausta yhtä maalia kohden. Sijoituksen Pelicansin kanssa jakaa SaiPa ja Lukko. Lukko on tarvinnut silti 284 laukausta vähemmän samaan maalimäärään.

Tappara laukoo keskimäärin alle 45 kertaa pelissä, mutta on kauden aikana tehnyt neljänneksi eniten maaleja. Tapparaa vähemmän laukoo vain TPS ja Ilves kertaa. Tapparaa ja TPS:ää yhdistää pienten laukaisumäärien lisäksi se, että molemmista joukkueista löytyy kuitenkin liigan 3. ja 4. eniten laukoneet pelaajat. Willsie 269 ja Aalto 256 – ero pelaajilla on laukaisuprosentissa. Willsiellä se on ammattimiehelle sopiva 8,9%, kun Aallolla se on 2,0%. Pelaajia erottaa 19 maalia. TPS:llä on toki laittaa tähän vielä 6. Anttila 234 6,0%.

En tiedä, miten kävisi, jos Tappara laukoisi kuin Jokerit tai Pelicans. Kontrolliin ja paikan luomiseen perustuva pelitapa kärsisi ja tuskin laukaisuprosentti noin hyvänä pysyisi. Jokereiden kohdalla voi sanoa, että kannattaa laukoa: se on laukonut määrällisesti eniten ja tehnyt maaleja toiseksi eniten. Taulukkoa hieman hämää se, että joukkueilla on eri määrä pelejä pelattuina.
Numerot ei valehtele, mutta tilastot ei kerro koko totuutta.

Mazza

  • Vieras
Vs: Numeroilla todistettu/ennustettu
« Vastaus #26 : Helmikuu 05, 2013, 12:08:49 »
Kokonaislaukaisumääriä oleellisempaa olisi omasta mielestäni puhua maalia kohti ammutuista laukauksista, en tiedä miksi SM-liigan osalta usein puhutaan noista kaikista laukauksista joita on hirveä määrä maalivahtien torjuntoihin nähden. Ja jos verrataan Willsien ja Aallon prosentteja niin toinen ampuu vetonsa paljon lähempää, ei niitä oikein voi verrata edes.

Poissa Harald

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 605
    • Profiili
Vs: Numeroilla todistettu/ennustettu
« Vastaus #27 : Helmikuu 05, 2013, 12:58:01 »
Willsie 269 ja Aalto 256 – ero pelaajilla on laukaisuprosentissa. Willsiellä se on ammattimiehelle sopiva 8,9%, kun Aallolla se on 2,0%.

Hyvilläkin viivapakeilla on aina heikko laukaisuprosentti hyökkääjiin verrattuna, koska laukaukset tulevat kauempaa. Esim. tällä kaudella SM-liigan 10 tehokkaimman hyökkääjän laukaisuprosentti on 9,32 % ja 10 tehokkaimman pakin 3,28 %. Erik Karlsson 3,6 %.  NHL:ssä vastaavat luvut viime kaudella 13,65 % ja 5,48 %, joskaan nuo eivät ole tänne vertailukelpoisia, koska laukaukset tulevat keskimäärin lähempää pienemmän kaukalon vuoksi.

Poissa keigykedy

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 590
    • Profiili
Vs: Numeroilla todistettu/ennustettu
« Vastaus #28 : Helmikuu 18, 2013, 10:47:29 »
Kuntopuntarien mukaan runkosarjan loppusijoituksemme olis 3

15 ottelun kuntopuntari (Tapparan pistekeskiarvo/ottelu 1,87):
1. Jokerit 107
2.  Jyp 105
3. Tappara 102
4. Kärpät 101
5. HPK 100
6. Lukko 98
-------------------
7. KalPa 98
8. Ässät 97
9. HIFK 90
10. SaiPa 83
--------------------
11. Pelicans 82
12. Blues 79
13. TPS 69
---------------------
14. Ilves 50

ja 10 ottelun kuntopuntarin mukaan (Tapparan pistekeskiarvo/otelu 2,1) :

1. Jokerit 109
2. Jyp 108
3. Tappara 104
4. Kärpät 101
5. HPK 99
6. KalPa 97
------------------
7. Ässät 97
8. Lukko 95
9. HIFK 88
10. SaiPa 86
------------------
11. Pelicans 84
12. Blues 75
13. TPS 69
------------------
14. Ilves 49

Tapparan jäljellä olevat pelit ja pistesaldo/ottelu vastustajisa tällä kaudella :
Lukko-Tappara (2)
Tappara-Kärpät(3)
Jyp-Tappara(1,5)
Tappara-Ilves(2,25)
TPS-Tappara(1,67)
HPK-Tappara(2)
Tappara-SaiPa(1,33)
KalPa-Tappara(0,75)
Tappara-Pelicans(1)

Samaan tahriin kun pelataan nuo loput pelit saadaan kasaan 15-16 pistettä jolla irtoaa toki paikka 6 joukossa mutta kotietu saattaa mennä. Hommaa toki "helpottaa" vähän se että suurella todennäköisyydellä Ilves,TPS ja Pelicans kohdataan ilman että vastustajalla on mitään panosta pelissä.

Poissa Väsyneet Kädet

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 990
    • Profiili
Vs: Numeroilla todistettu/ennustettu
« Vastaus #29 : Helmikuu 18, 2013, 19:19:00 »
Mielenkiintoiseksi menee tuo loppu. Äkkiseltään katsottuna Tapparan loppuohjelma olisi hivenen helpompi kuin Jypillä ja KalPalla. Mutta pisteitä ei auta sössiä yhtäkään näille "varmoille voitettaville" ja keskinäisistä peleistä täytyy raapia pinnoja.