(Referoiden)
1. Kaiken lähtökohtana pitäisi olla Tapparan kotiyleisöstään saama hyöty. Jos sitä lähdetään kehittämään, seuran ja organisoidun kannattajatoiminnan on oltava samoilla säännöillä mukana eikä vetää eri suuntiin tai olla vetämättä ollenkaan. Yksittäiset ihmiset tekee tietenkin aina ihan mitä huvittaa eikä siinäkään mitään.
2. Siinä ei ole mitään järkeä, että Tappara antaa jonkun joukon ostaa halvemmalla kausikortteja, jos se ei itse saa siitä mitään hyötyä tai saa korkeintaan mitä nyt sattuu saamaan. Tapparan pitäisi olla tässä kunnolla mukana tai ei ollenkaan. Jos Tappara olisi kunnolla mukana, se tukisi toimintaa sillä tavalla, että jokin Eteläpäädyn kaltainen huuto-osa saataisiin synnytettyä sopivaan kohtaan katsomoa ja muut tiiviisti sen ympärille.
3. Aina joku haluaa olla se marttyyri, joka sanoo, että: "olen istunut tällä jakkaralla 20 vuotta enkä suostu siihen, että paikkoja aletaan vaihtamaan." Tämä on kuulemma keskeisin syy, miksi Tappara ja TFC eivät ole tehneet käytännössä mitään.
1. Kannattajatoiminnan ydin. Kannattajilta löytyy intohimoa seuraa kohtaan, seuran kokema tunne kannattajia kohtaan pitäisi olla intohimon ja tahdon sekoitus. Molempien täytyy ottaa toisensa huomioon, se huomioonottaminen tapahtuu vain eri tavalla. Seura ajattelee taloudenpitoa, tarjoaa kannatuskohteen ja olosuhteet, kannattajat tarjoavat kannustuksensa.
2. Mutta onko Tapparan kannattajakunnan rakenne riittävä muutokselle? Mielestäni ensin pitäisi kartoittaa tarkasti se, kuinka "Eteläpäädyn kaltainen huuto-osa" tulisi täyttymään. Esimerkiksi nykyinen C-pääty olisi jo periaatteellisena nimenä hyvä, mutta kuinka paljon siihen osaan kertyy sitä huutavaa ja pomppivaa joukkoa? Tässä kohtaa mielestäni SiniOransseilla olisi oma iskunpaikka. Järjestäytykää, ottakaa fanikatsomoasia esille Fanclubin kanssa ja selvittäkää. SO, Fanclub ja Tappara yhteisen pöydän ääreen vielä, kun ensi kauteen on aikaa ja suunnitelmat pöydälle!
Silti edelleen, muutos lähtee kannattajalähtöisesti. Oli fanikatsomo missä tahansa, ihmiset siellä kannattavat ja luovat tunnelman.
3. Näitähän on aina joukossa kuin joukossa.