Voisko joku selittää tyhmälle Tapparan hitaat/nopeat hyökkäykseenlähdöt. Onko siinä joku kuvio/idea? Miten Lekissä tämä toimi Hirvosen aikaan vai oliko se pelkkää taistelukiekkoa? Kiitokset etukäteen.
Mitä olen ymmärtänyt niin hyökkäys rytmejä on neljä. Nopea, puolinopea, viivelähtö ja palautus.
Nopeassa hyökkäykseenlähdössä pakki kiekon satuaan syöttää kiekon nopeasti ylöspäin tavoitteena nopea hyökkäys. Tätä Lukko käytti viime kaudella runsaasti. Nopea, muttai ihan niin nopea vaihtoehto on se, että pakki kiekon saatuaan syöttää yhden pakkipakki syötön jonka jälkeen toinen pakki syöttää kiekon nopeasti ylös.
Puolinopeasta ei ole hajua, mutta siinä vissiin tulee kaksi tai kolme pakkipakki syöttöä...
Viivelähtö on se, kun pakki kiekon saatuaan peruuttaa maalin taakse ja jopa pysähtyy sinne. Tässä kohtaa on mahdollisuus vaihtaa kentällinen, tai odottaa muuten vaan että kaikki 4 muuta pelaajaa tulevat omalle alueelle josta lähdetään organisoidusti, laiturit laidoilla ja sentteri keskikaistalla, hyökkäykseen.
Palautus on taas se, että jo alkanut hyökkäys palautetaan omalle alueelle kun mahdollisuus päästä hyökkäysalueelle näyttää estetyltä.
Kun puhutaan pystysuunnan jääkiekosta, jollaista JYP, ja viime kauden Lukko pelasivat, siinä nähdään erittäin harvoin viivelähtöjä ja palauttamisia ei nähdä koskaan. Pystysuunnan jääkiekossa kun pakki saa kiekon lähtee se välittömästi syöttämään eteenpäin (tai korkeintaan antaa pakkipakkisyötön) katsomatta onko vastustaja kuinka organisoitunut puolustamaan keskialuetta.
Tappara, Ilves ja moni muu ei esimerkiksi käytä ollenkaan tätä palauttamista paitsi ehkä kerran tai kaksi pelissä jonkun yhden pelaajan sen hetkisestä päähänpistosta. Liigassa tätä näkee muutenkin harvoin ja kiekko löytdäänkin yleensä päätyyn tai luovutetaan vastustajale jos hyökkäysalueelle ei päästä. Tuota palauttamista käyttää Liigassa KalPa erittäin paljon.
IlvesMan - Tämän palstan johtava analyytikko.