Kyllä se suurin ongelma on että pakisto on kiekollisena selvästi huonompi kuin viime kaudella.
Siitä kärsii hyökkäyspelikin, koska se vaatii osaamista koko viisikolta varsinkin ylivoimalla.
Nythän ylivoima on odotetusti viimekautista huonompaa kun puuttuu ne hyvät yv-pakit.
Viime kaudella Tapparan pakit tekivät lähinnä ABS-kolmikon ansiosta keskimäärin 2.7 pistettä/peli.
Tämän kauden saldo on 1.6 pistettä/peli (ilman Cookia 1.3 pistettä/peli).
Ilveksen vastaava luku ovat nyt 2,54 / ottelu. Ilves on tehnyt kuitenkin vain 58 maalia Tapparan 60 vastaan (Tapparalla tosin 2 ottelua enemmän tehtynä). Tapparan tehtyjen maalien määrä ei poikea mitenkään olennaisesti poikkea muiden liigaseurojen maalimäärästä, paitsi JYP:n osalta joka on tehnyt uskomattomat 67 maalia ja päästänyt vain 38 maalia.
Tällä mittarillahan Ilveksellä on yksi liigan kiekollisesti taitavimmista puolustuksista ja tällä tahdilla koko kauden saldoksi tulee noin 150 pistettä. Viime kaudella Tapparan pakit tekivät 149 pistettä mikä saattaa olla liigahistorian ennätys.
Mutta Ilveksellä on ollut yhtä tuskaista maalinteon kanssa ja 7 pelissä tehty enintään 1 maali. Tapparan ongelmat ovat pakkien kädettömyydessä, Ilveksellä jossain muualla.
Koska Tappara on päästänyt eniten maaleja niin olisi pitänyt pystyä tekemäänkin enemmän maaleja jotta menestyttäisiin.
Jos Tapparan pakit pystyisivät tukemaan hyökkäyksiä yhtä hyvin kuin viime kaudella niin sillä olisi paljon epäsuoriakin vaikutuksia.
Hyökkääjien ei tarvitsisi liikkua niin paljon ja tehdä turhaa työtä maalipaikkojen luontia varten jolloin myös jaksettaisiin puolustaa paremmin.
Kun päästäisiin helpommin hyökkäysalueelle niin vastustaja vastaavasti pääsisi harvemmin puolustusalueellemme jolloin omissakin soisi harvemmin.
Tilastoista näkyy että Ilveksellä on ollut keskimäärin 2.2 lepopäivää ennen voitettua ottelua ja vain 1.3 lepopäivää ennen hävittyä ottelua. On vaikea voittaa rasittavalla pelityylillä jos ei saa riittävästi lepoa. Kyllä Tapparallakin on ollut enemmän lepopäiviä ennen voitettuja otteluita mutta ero on pienempi (1.9 versus 1.3).