Jääkiekkokeskustelu > Yleinen kiekkokeskustelu

Tapparan pelikirja ja yleinen pelitapakeskustelu

<< < (26/66) > >>

Börje:

--- Lainaus käyttäjältä: Ultra - Kesäkuu 18, 2010, 17:51:24 ---Pelikirjan merkityksen vain huomaa paremmin kun kentällä luistelee ryhmä pelaajia jotka eivät yksin pysty ratkaisemaan otteluita.
--- Lainaus päättyy ---

Eikö tämä juuri tarkoita, että systeemistä on tullut tärkeämpi, kun pelaajien taso on lähellä toisiaan tähtien puuttuessa.

Onhan liigan taso laskenut, mutta kummasti jälleen valitetaan tähtien karkaavan ulkomaille, vaikka tässä liigassa ei niitä tähtiä edes kuulemma pelaa.

Ultra:

--- Lainaus käyttäjältä: Börje - Kesäkuu 18, 2010, 20:12:42 ---
--- Lainaus käyttäjältä: Ultra - Kesäkuu 18, 2010, 17:51:24 ---Pelikirjan merkityksen vain huomaa paremmin kun kentällä luistelee ryhmä pelaajia jotka eivät yksin pysty ratkaisemaan otteluita.
--- Lainaus päättyy ---
Eikö tämä juuri tarkoita, että systeemistä on tullut tärkeämpi, kun pelaajien taso on lähellä toisiaan tähtien puuttuessa.

--- Lainaus päättyy ---
Ei. Jos syvennyt aikaisempaan tekstiini kokonaisuutena niin saatat oivaltaa tuonkin lauseen merkityksen. Pelisysteemin tai 'pelikirjan' palvomisesta on vain selvästi tullut jonkinlainen sairaus mediassa jonka SM-liigan tason romahdus on aiheuttanut. Valmentajien keskuudessahan koko aiheelle nauretaan suoraan päin naamaa.
     Esim. Suikkasta tällaista asiat suorastaan puistattavat. Kiekko Aamulehden haastattelun mukaan:"miehen suusta tulvi voimasanoja, kun hän painotti, että jääkiekko on pelaajien peli. Yksinkertainen urheilulaji, jossa tunne on aina kaikki kaikessa. Hänelle oli yksi hailee, pelaako hänen joukkueensa flow-kiekkoa tai karvaako se trap-systeemillä. Pelikirjan kohdalla hän naurahti, katsoi syvälle silmiin ja kysyi: "Eikö ole hienoa, että meillä on nyt oikein tällainen hieno sana, joka tarkoittaa samaa kuin jo iät ajat käytössä ollut pelisysteemi?"
    Toinen finalisti Jukka Rautakorpi allekirjoittaa Suikkasen mielipiteet toteamalla :"...tärkeä pohdiskelun paikka on tämä pelikirja / pelitapakeskustelu. Se vie tämän pelin metsään ihan totaalisesti koska siinä ei yksilölle anneta paljoakaan arvoa enää, aivan kuin pelaajat olisivat joitakin kauko-ohjattavia tunteettomia pelin osia. Heidän urheilulliset, pelilliset ja muuten elämiseen liittyvät erot eivät tunnu olevan tärkeitä tämän keskustelun "asiantuntijoille" ollenkaan. Pitää muistaa että jääkiekko on ihmisten inhimillistä toimintaa, joka juuri tekee siitä niin mielenkiintoisen ja haastavan."  Pelikirjan ja valmentajan merkitys ei ole siis kasvanut muualla kuin mediassa. Suomessa etsitään helposti henkilöitä, joita kiittää tai syyttää menestyksestä tai menestyksettömyydestä. Selvien tähtistatuksen omaavien yksilöiden puuttuessa huomio on kääntynyt valmentajiin. Tämä taas on synnyttänyt jonkinlaisen lähes uskonnollisen 'kultin', jossa ihmiset uskovat että valmentaja 'aurinkokuninkaana' voi vuolla paskasta kultaa pelkän 'pelikirjan' avulla. Toivoisin vain etteivät Tapparan fanit liityisi tähän median syytämään sairauteen. On siis periaatteessa ihan sama millaisilla Hirvosen tai Mattilan teeseille kauteen lähdetään jolleivat todelliset urheilulliset seikat ole ‘keskiössä’.

Börje:

--- Lainaus käyttäjältä: Ultra - Kesäkuu 18, 2010, 22:27:20 ---On siis periaatteessa ihan sama millaisilla Hirvosen tai Mattilan teeseille kauteen lähdetään jolleivat todelliset urheilulliset seikat ole ‘keskiössä’.
--- Lainaus päättyy ---

Urheilulehti on tarkoituksella ylikorostanut pelikirjan merkitystä pitkään ja viime aikoina keskustelu on levinnyt myös muihin medioihin. Kuten sanoit, keskustelussa on noussut hyvin vähän, jos lainkaan mitään uutta. Suurin osa ns. analyysistä on vanhojen termien korvaamista uusilla. Pelaajamateriaali on edelleen selvästi tärkein osa-alue lopputuloksen kannalta. Nykyliigassa pelaajien väliset erot ovat kuitenkin kaventuneet paria huippuyksilöä lukuunottamatta niin paljon, että jäällä erot ovat pienempiä kuin pelaajabudjetteja tuijottamalla luulisi.

Jostain ne erot kentällä kuitenkin syntyvät. Kuten toteat, tähtipelaajat ovat harvassa, joten heidän puoleensa kääntyminen ei enää SM-liigassa toimi. En jaksa uskoa, että mestaruus ratkaistaan kesäreeneissä tai kauden kestävällä itseluottamuspiikillä. Nämä ovat asioita, jotka pitää olla kunnossa jokaisella ammattilaisjoukkueella automaattisesti kauden käynnistyessä.

Olisi mielenkiintoista kuulla, miksi pelikirjan aiempaa selvempi näkyminen ei vaikuttaisi pelin kulkuun. Nyt pelaajat joutuvat noudattamaan systeemiä orjallisemmin, koska heillä ei ole kykyä ruveta sooloilemaan. Eikö tuo väkisin korosta systeemin merkitystä?

Karski:
Itseeni lähinnä naurattaa toi koko termi "pelikirja", koska meikäläisellä tulee tosta termistä aina mieleen sen keksijä eli Petteri Sihvonen joka on täysi pelle. Lähinnä naurahdan mikäli koko termiä käytetään missään.

Onhan Sm-liigan taso toki hieman pudonnut, mutta tota en allekirjoita, että valtaliigoista vain Tsekki ja Saksa olis huonompia. Sitäpaitsi liigoja on pelityyliensä takia välillä vaikeaa vertailla. Vaikka esimerkiksi Ruotsiin menee isompia nimiä ja vaikka meiltäkin sinne menee paljon hyviä pelaajia niin silti niiden peli ei oo kaksista Suomeen verrattuna. Taitoa on varmasti enemmän, mutta peli näyttää kun olisi hidastetusta filmistä.

Se nyt on huomattu ettei Sm-liiga pysty palkoissa taisteleen noiden muiden liigojen kanssa, mutta se ny olis tärkeetä tän tason kannalta, että noi vanhat parrat saatais kuitenkin tuleen takas tänne eikä esim KHL:ään. Ettei ne oo aina jotain 40vee tai vähän alle ku ne tulee tänne. Hyvä piristysruiske oli esimerkiks S.Kapanen ja tommosia tarvittais lisää. Vähän väliä saa lukea valituksia et se ja se taas lähtee Sm-liigasta, mutta täytyy muistaa, että kyllä liigaan tulee myös hyviä nimiä tilalle. Surkeeta tässä on kuitenkin se, että jos sieltä tulee joku valmis pelimies, niin tua liigassa on ne 5 joukkuetta joilla on oikeesti mahdollisuudet semmonen ostaa. Itselläni menis kiinnostus aika nopeesti tohon touhuun, jos mestari olis aina joku noista joilla on rahaa. Onneks siä finaalissa ei sit tänä keväännä ollutkaan mikään niistä ns. raha-joukkueista.
 
Se mitä Sm-liigaan haluaisin, on täysin erilainen katsomokulttuuri. Se on Ruotsissa ja Keski-Euroopassa ihan eri luokkaa ja pelkästään silläkin saisi lisää meininkiä halliin! Oli hieno kokemus käydä kattoon Tsekin liigan peli mikä oli tasoltaan suhteellisen huono, mutta kaikki muu olikin 100X parempaa kun mitä meillä on. Se avas kokonaan uuden perspektiivin tähänkin touhuun. Silti tottakai tärkein asia on se itse peli, mutta kokonaisuutta saisi paremmaksi kun parannettais muutakin.

aksu2000:

--- Lainaus käyttäjältä: Karski - Kesäkuu 20, 2010, 20:27:06 ---Itseeni lähinnä naurattaa toi koko termi "pelikirja", koska meikäläisellä tulee tosta termistä aina mieleen sen keksijä eli Petteri Sihvonen joka on täysi pelle. Lähinnä naurahdan mikäli koko termiä käytetään missään.

--- Lainaus päättyy ---

Juu ... vai että Sihvonen. Maailma on pieni.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta