Tapparan epäviralliset jälkipelit

Yleinen keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: Anikos - Helmikuu 15, 2007, 12:55:14

Otsikko: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Anikos - Helmikuu 15, 2007, 12:55:14
Olen tehnyt maikkarin ja ylen vaalikoneilla ja molemmat tyrkkää koko ajan jotain hemmetin Perussuomalaista... No, he ehkä osaiskin pitää meteliä (en tarkoita Halmeen kaltaista meteliä) mäjellä mutta kun mä en sitten yhtään pidä heidän ulkomaalaispolitiikastaan...
Mulle tärkeitä asioita on lasten hyvinvointi (tähän liittyy myös urheilu, mikäs sen parempi kuin fiksusti urheileva lapsi/nuori), ympäristö (ne saasteet, ne saasteet... huokaa yksityisautoileva laiskimus...) ja yleensäkin kaikkien ihmisten hyvinvointi.
Ketä kummaa mä äänestän?! Kokoomuslaiset vois olla lähinnä meikäistä mutta niiden ehdokkaat tuntuu täällä meillä päin olevan Keskustan Matti Vanhasen tyyliin TODELLA HARMAITA. Mä tahdon räväkän tyypin joka osaa positiivisella tavalla herättää huomiota. Siis muutenkin kun vetelemällä savuja tai ampumalla vaimoja...
Aiotteko te äänestää? Äänestätkö puoluetta vai henkilöä?
Mulle loppujen lopuksi puolueella ei ole väliä jos sopiva henkilö löytyy.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: jtv - Helmikuu 15, 2007, 13:11:11
Aiotteko te äänestää? Äänestätkö puoluetta vai henkilöä?

Pelkkää henkilöä on aika vaikea äänestää, kun ääni menee puolueelle. Vaikka äänestäisi puolueen X ehdokasta Y, se ääni voi olla ratkaiseva saman puolueen ehdokkaalle Z.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: maqpie - Helmikuu 15, 2007, 13:29:38
Todennäköisesti menee ääni Itsenäisyyspuolueelle. Kaikkihan ne puhuu paskaa ja lupailee paskaa, mutta nuo puhuvat paskaa minun makuuni.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: klage - Helmikuu 15, 2007, 15:23:57
Taitaa porvareille mennä ääni. Yhden hiukan päälle parikymppisen "kokoomusjuniorin" jutut alkoivat vahingossa kiinnostamaan ja huomasin ajattelevani monista asioista suht samalla tavalla.  Ei tuo pelkää Natoa tai ulkomaalaisiakaan. Tärkeimpänä ominaisuuksina tietysti pokerin pelaaminen ja Veikkauksen monopolin vastustus ;)

Ps. ethän sinä maqpie voi olla edes tosissasi tuon itsepäisyyspuolueen kanssa. "Maamme itsenäisyys on palautettava"...hih. No ei vaan, ei yksi tykkää toisesta ja toinen toisesta.


Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: HAL9000 - Helmikuu 15, 2007, 15:25:22
"Henkilön äänestäminen" on modernien individualistien höpsötystä ja itsepetosta. Henkilön äänestämisellä voi olla jotain käytännön merkitystä vain jos äänestää erittäin marginaalisen puolueen (1 tai 0 edustajaa istumassa eduskunnassa) edustajaa. Jos äänestää suuren puolueen edustajaa, ääni menee käytännössä joka tapauksessa puolueelle - joko suhteellisen vaalitavan tai viimeistään puolueen ryhmäkurin takia. Ei siinä paljon auta että jollain vaikkapa demarilla on järkevältä kuulostavia näkemyksiä, yhtä lailla hän painaa (95% todennäköisyydellä) äänestyksessä samaa nappia kuin puoluetoverinsakin. Ja vaalien alla ehdokkailla on muutenkin mielenkiintoisia näkemyksiä (ts. mahdollisimman populistisia ja vaaleissa mahdollisimman hyvin toivottuun äänestyskäyttäyttäytymiseen johtavia), jotka ihmeesti tuntuvat unohtuneen tai muuttuneen, kun tulee aika painaa nappia eduskunnassa.

Käytännössä kiinalaisuomalaisessa demokratiassa voi äänestää vain puoluetta. Puolueet tietävät tämän, ja siksi listoilla keikkuu vaikka minkä sortin nimekästä epäpätevää idioottia (en nimeä ketään, päätelkää itse), jos niillä saadaan enemmän ääniä kasaan kuin pätevillä ja järkevillä ehdokkailla. Tulokset on sitten sen mukaisia.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Ljpp - Helmikuu 15, 2007, 17:19:24
Kyllähän äänestäminen on kansalaisvelvollisuus joka tulee hoitaa. Ja porvareille ääni menee, mutta ennenkaikkea vasemmistojunttaa (Vasemmisto-SDP-SAK) vastaan.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Anikos - Helmikuu 15, 2007, 19:29:20
Aiotteko te äänestää? Äänestätkö puoluetta vai henkilöä?

Pelkkää henkilöä on aika vaikea äänestää, kun ääni menee puolueelle. Vaikka äänestäisi puolueen X ehdokasta Y, se ääni voi olla ratkaiseva saman puolueen ehdokkaalle Z.
Pitäisikö vaalijärjestelmää muuttaa niin että äänestäisimme puoluetta?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Dolphin - Helmikuu 15, 2007, 21:13:39
Aion äänestää, mikäli löydän sopivan ehdokkaan. Meikäläinen kuuluu kanssa siihen ryhmään, jotka äänestävät henkilöä enemmänkin kun puoluetta. Vaalikonettakin on tullu jo kokeiltua.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Gamla - Helmikuu 15, 2007, 22:00:04
SAK-SDP-Vasemmisto. Työläinen äänestää omien etujen puolesta.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: kake - Maaliskuu 09, 2007, 13:33:48
Jep.
SAK-SDP-Vasemmisto. Työläinen äänestää omien etujen puolesta.

Samat sanat. Kunpa ihmiset muistaisivat äänestyskopissa sen, missä asemassa he itse tässä yhteiskunnassa ovat. En oikein usko, että monikaan oikeiston äänestäjistä ymmärtää keiden hyväksi se ääni menee.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Romppa - Maaliskuu 09, 2007, 15:34:54
Eduskuntavaalit juu. Mulla on neljä ehdokasta, joista pitäisi valita. Tai kuten Hal9000 jo viittasikin, kiitos suhteellisen vaalitavan (http://www.fi.wikipedia.org/wiki/Suhteellinen_vaalitapa) ja ryhmäkurin, mun on käytännössä valittava neljästä puolueesta, minkä ohjelmaa haluan tukea.

YLEn vaalikoneen antamassa järjestyksessä varteenotettavat ehdokkaani edustavat Vihreitä, Kokoomusta, SDP:tä ja Keskustaa. Kolme naista ja yksi mies, kaksi näistä ovat mulle jotenkin tuttuja.

Vihreiden ohjelmassa mua viehättää lisäydinvoimavastaisuus ja myönteisyys kansalaispalkkaa (perustuloa) kohtaan, närää aiheuttaa jätteenpolttokielteisyys ja yleislinja ”antaa kaikkien kukkien rehottaa”.

Kokoomuksella nuo mulle kaikkein tärkeimmät, eli lisäydinvoima ja kansalaispalkka menevät taas ihan väärin päin. Muuten kelpais vallan mainiosti, sitä paitsi se ehdokas kestää pidempääkin katselua.

Demariehdokkaan mää tunnenkin. Fiksu nainen, jolla on varmasti selkärankaa äänestää ryhmää vastaan tärkeissä kysymyksissä. Närää aiheuttaa nimenomaan SDP, sekin Tampereen pormestari-häpeningin jälki-itkuista (ts. "Kokoomuksen Haba"). Kummasti demareille alkoi kelpaamaan pormestarin valinta kansanäänestyksellä sen jälkeen kun heidän oma ehdokkaansa ei tullutkaan valituksi. Sitä saa mitä tilaa.

Keskustalaisenkin mää tunnen jotenkuten. Fiksu mies, jonka ”selkärangan” lujuudesta en kuitenkaan osaa varmaksi sanoa. Lisäplussaa tälle ehdokkaalle ehdottomasti parhaista kotisivuista ja musiikkiharrastuksestaan. Keskustan suhtautuminen kansalaispalkkaan on kynnyskysymys.

Ydinvoimaan mää suhtaudun kielteisesti. Kyllähän se on päästöjen puolesta puhdas keino tuottaa energiaa, mutta se jäte. Melkoisen tappava perintö jälkipolville. Eikä ne maapallon uraanivaratkaan rajattomat ole.
Jotakin muuta tilalle, mutta mitä? Säästöjä, uusiutuvia ja ihan uusia energiamuotoja, kiitos.

Kansalaispalkka puolestaan on mun mielestäni ainut keino, millä sekä oikeasti kannustetaan työllistymiseen että säilytetään yhteiskuntarauha osa-aikaisten työsuhteiden tullessa pysyviksi.

Nykyiset tuet eivät työntekoon kannusta, matalapalkka-aloilla tää on nähtävissä joka ikinen päivä. Ei vaan kannata mennä töihin, kun tuet poistuu ja kokopäivätyölläkin käteen jää hyvässä lykyssä vähemmän rahaa.
Lisäksi nykyjärjestelmä on todellakin järjettömän byrokraattinen, joustamaton sekä ihmisarvoa alentava. Kahden viimeisen vuoden aikana olen tämän oppinut kantapään kautta.

En mää ole minkään vasemmistolaisen ”kaikille tonni käteen verottomana” –linjan kannattaja, vaan noin puolet siitä. Suurin piirtein kansaneläkkeen verran, ehkä hieman vähemmän, mutta verottomana. Se pitää hengissä, mutta lisätukien puuttuessa pakottaa hakemaan lisätienestejä elintason kohottamiseksi. Vaikka niitä kuuluisia marjoja poimimaan, enkä nyt tarkoita niitä Nikkilälle varattuja.

Täydellisen työkyvyttömyyden sekä vanhuuden varalle tukitaso pitäisi olla kaksi- tai kolmiportainen. Varathan kansalaispalkkaan ovat jo lähes kokonaan olemassa, nykyisissä tukimuodoissa ja niiden vaatimassa järjestelmässä, jota tietenkin purettaisiin.

Ei prkl, tästähän tuli vaalipuhe. Mun piti äänestää eikä olla ehdokkaana. Sori.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: janneojanenonjumala - Maaliskuu 12, 2007, 20:59:46
Tulipa äänestettyä jo ja samaa kuin viime vaaleissa ja taas oottelen hänen läpipääsyään. Sen verta tsekannut ko. mimmin tekemisiä että paljon on juuri niihin asioihin yrittänyt keskittyä, joita itse pidän tärkeänä, esim. pienyrittäjien (ei-tod. maatalousyrittäjien) ja myös aikuisempien opiskelijoiden asiaa + muutakin jolla pystyisi yhdistelemään työtä,opiskelua ja/tai vapaa-aikaa.
Mitä noihin suurempiin yleisteeseihin tulee niin ydinvoimaa lukuunottama (paitti vihreissä puh.johtajan puheista huolimatta) ei juurikaan yksittäinen edustaja saa kantaansa muodostaa vaan porukalla äänestetään. Ite näen Olkiluodo 7:n tulevaisuudessa ;) NATO:sta paha sanoa kun en oo tarpeeksi siihen perehtynyt ja kaikenmaailman kansalaispalkkajärjestelmiä en käsitä ollenkaan, vaikka tyviaukisia ollaan niin en kyllä käsitä et miks pitäs jotain saada tekemättä mitään. Ite oon aikuisempana lähtenyt uudelleen koulunpenkille täyspäiväisesti ja mielestäni tuet kyllä piisaa huolimatta muutaman kymmenen kilsan koulumatkasta huolimatta, kun ei vaan joka päivä käy hakemassa vaate- tai muuta ylellisyyskauppaa tyhjäksi.
Muutosta ois kiva saada, jota tuskin nähdään koska 3 suurta vie aina niin ison potin äänistä. Vaikka itse kuulunkin yhden suuren puolueen vakiäänestäjiin niin mielenkiintoisin vaalikeskustelu oli jälleen kerran pienten kansanedustajamattomien puolueiden kinaus- ja kehumiskisa, niillä on ainakin mielipiteitä !
Äänestää pitää silti vaikka yhden ihmisen ääni onkin hyvin pieni vaikute vaalin tuloksiin, voi ainakin sanoa olleensa mukana.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: motomies - Maaliskuu 12, 2007, 21:21:35
SAK-SDP-Vasemmisto. Työläinen äänestää omien etujen puolesta.
ihan samat sanat.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: H5N1 - Maaliskuu 13, 2007, 13:10:52
Minä äänestän aina numeroa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Fabio - Maaliskuu 13, 2007, 17:21:03
SAK-SDP-Vasemmisto. Työläinen äänestää omien etujen puolesta.
ihan samat sanat.

Jos suomalainen työläinen äänestäisi omien etujensa mukaisesti, hän äänestäisi tasan sitä puoluetta, joka alentaisi reilusti verotusta ja erityisesti yritys- ja pääomaverotusta. Tämä ei tosin toteudu kovin monessa maassa, koska syy-seuraussuhteiden ymmärrys päättyy keskimääräisellä ihmisellä siihen ensimmäiseen linkkiin. Mitä korkeampi koulutusaste, sitä helpommin näitä suhteita on ymmärretään, ja osataan myös valita se puolue joka oikeasti ajaa niitä omia asioita populismin sijaan.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Gamla - Maaliskuu 13, 2007, 18:22:56
Kokoomus ja keskusta ei tehdastyöläisen etuja aja. Fabio saa korkeakoulutuksineen ja älyineen äänestää mitä haluaa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Fabio - Maaliskuu 13, 2007, 18:54:47
Tehdastyöläisiä ei isossa mittakaavassa pelasta suomessa mikään pitkällä tähtäimellä, mutta roimat alennukset yritysverossa ja muissa veroissa tekisivät suomesta oikeasti kilpailukykyisen paikan perustaa toimipisteitä ja pääkonttoreita. Työvoimapulan synnyttäminen on järkevin tapa ajaa suomalaisen työvoiman etuja. Esimerkiksi lääkäriliitto on onnistunut tässä erinomaisesti hyvin suunnitellulla ja pitkäaikaisella lobbauksellaan. Nyt se kantaa hedelmää, alkupalkat ovat parhaimmillaan 8000 euroa kuussa. Ok, tämä ei voi laajassa mitassa toistua mutta se on esimerkki siitä, että toimivin tapa nostaa palkkoja on synnyttää työvoimapulaa, ja työvoimapulaa on ylivoimaisesti helpoin luoda lisäämällä kysyntää. Kysynän kasvattaminen ei voi Suomen kaltaisessa maassa taas onnistua suuremmassa mitassa oikein muuten kuin painamalla veroja alas ja tekemällä ahkerasti töitä. Työnantajan kanssa neuvottelemalla ammattiliitto ei ikinä pysty hilaamaan palkkoja sille tasolle, minne ne voivat nousta jos joistain osaajista oikeasti tulee pulaa. Tässä tapauksessa osaajia ovat ihan yhtä hyvin tietyt kädentaitajat kuin korkeammin koulutetutkin osaajat, joita aina julkisuudessa hehkutetaan.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Ljpp - Maaliskuu 13, 2007, 22:28:57
Jos suomalainen työläinen äänestäisi omien etujensa mukaisesti, hän äänestäisi tasan sitä puoluetta, joka alentaisi reilusti verotusta ja erityisesti yritys- ja pääomaverotusta. Tämä ei tosin toteudu kovin monessa maassa, koska syy-seuraussuhteiden ymmärrys päättyy keskimääräisellä ihmisellä siihen ensimmäiseen linkkiin.
Tämä on kyllä harvinaisen totta. Työelämä on kuitenkin ensikädessä markkinatalouden sanelemaa, joten kannattavinta olisi äänestää niitä jotka kannattavat tehokasta markkinataloutta ja huolehtivat Suomen kilpailukyvystä. Hauska nähdä vaalien tulos, kun vasemmistojuntta on itsekin oivaltanut, että mitään oikeita argumentteja heillä ei ole, joten viimeinen oljenkorsi on tämä nyt nähty loanheittokampanja.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: jtv - Maaliskuu 13, 2007, 22:38:23
Miten olisi SKP:n äänestäminen? Ylen vaalikoneesta poimittuja kommunistien mielipiteitä kolmelta ehdokkaalta ja perustelut omalle kielteiselle kannalle:

18. Asuntolainojen korkojen verovähennysoikeus pitää rajata vain ensiasunnon ostajille.

Tossavainen, Mirva: "Korkojen verovähennysoikeus tulee kohdistua vain siihen asuntoon, joka on asunnon haltijan itsensä asuttama."

Packalén, Petra: "Ylimääräinen asunto lähes poikkeuksetta ei tule omaan käyttöön eikä näin ollen ole tarpeellinen saati sitten verovähennyskelpoinen."

Hollo, Taina: "Asunnon "huvikseen" vaihtamista ei mielestäni tarvitse tukea; sen sijaan jos vaihtamiseen on tarve (muutto toiselle paikkakunnalle, perheen kasvaminen tms.), tulisi olla korkojen verovähennysoikeus."
(oletteko monestikin vaihtaneet omistusasuntoanne huviksenne lauantai-illan ratoksi?)

Brander, Juhani: "Asun itse vuokralla ja näin minusta tuntuu."
(muuten vain jäätävä perustelu)

En tiedä itkeäkö vai nauraako näiden vastausten kanssa. Tarvitaankohan kansanedustajan työssä lukutaitoa tai luetun ymmärtämistä?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Nikkilä#50 - Maaliskuu 13, 2007, 22:50:33
kuponki tais mennä roskiin.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Kohmo - Maaliskuu 17, 2007, 11:31:12
Olen tehnyt maikkarin ja ylen vaalikoneilla ja molemmat tyrkkää koko ajan jotain hemmetin Perussuomalaista... No, he ehkä osaiskin pitää meteliä (en tarkoita Halmeen kaltaista meteliä) mäjellä mutta kun mä en sitten yhtään pidä heidän ulkomaalaispolitiikastaan...
Mulle tärkeitä asioita on lasten hyvinvointi (tähän liittyy myös urheilu, mikäs sen parempi kuin fiksusti urheileva lapsi/nuori), ympäristö (ne saasteet, ne saasteet... huokaa yksityisautoileva laiskimus...) ja yleensäkin kaikkien ihmisten hyvinvointi.
Ketä kummaa mä äänestän?! Kokoomuslaiset vois olla lähinnä meikäistä mutta niiden ehdokkaat tuntuu täällä meillä päin olevan Keskustan Matti Vanhasen tyyliin TODELLA HARMAITA. Mä tahdon räväkän tyypin joka osaa positiivisella tavalla herättää huomiota. Siis muutenkin kun vetelemällä savuja tai ampumalla vaimoja...
Aiotteko te äänestää? Äänestätkö puoluetta vai henkilöä?
Mulle loppujen lopuksi puolueella ei ole väliä jos sopiva henkilö löytyy.

Perussuomalaisten ulkomaalaispolitiikka on nykylinjaa suosiva. Se mistä puoluetta on hyvin onnistuneesti leimattu on toi kysymys, että pitääkö vakavista rikoksita tuomittu pystyä palauttamaan? Tarkoittaen esim. Raiskaukset ja henkirikokset ja kyllähän ne täytyy pystyä palauttaa. Veltto Virtanen (nro.68) on ainakin värikäs persoona (tosin en itse kyllä sitä äänestä :))
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: seminologi - Maaliskuu 17, 2007, 12:13:05
Tottakai vakavan rikoksen tehneet pitää palauttaa kotimaahansa. En ainakaan itse keksi yhtä ainoata syytä, miksi heitä pitäisi hyysätä Suomen vankiloissa, kyllä meillä riittää omastakin takaa selleihin porukkaa.

Perussuomalaisten ulkomaalaispolitiikka sopii meikäläisen makuun. Rehellisiä työtäpelkäämättömiä ulkomaalaisia Suomeen mahtuu, kriminaalit palautettakoon sinne mistä tulivatkin.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Ljpp - Maaliskuu 17, 2007, 12:37:20
kuponki tais mennä roskiin.
No, onneksi sitä ei tarvita. Henkkarit riittää.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Ljpp - Maaliskuu 18, 2007, 23:38:03
Tästähän tulikin hieno päivä! Hyvä Suomi ja suomalaiset. Katajainen kansa ei olekkaan niin tyhmää kuin SAK/SDP luuli ja pystyi näkemään säälittävän loanheittokampanjan läpi. Aivan kuten Sauli Niinistökin totesi pari viikkoa sitten, että jos vasemmisto mainostaa tuolla tavalla, niin eihän porvareiden tarvitse mainostaa ollenkaan.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: karsson - Maaliskuu 18, 2007, 23:46:37
Niin ja kun räntä sade alkoi juuri silloin kun demarien pääjoukkojen piti lähteä äänestyspaikoille ;)
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Keyman - Maaliskuu 19, 2007, 00:06:44
Mielenkiintoinen vaalitulos kieltämättä. Oma ehdokas meni läpi heittämällä, joten siinä mielessä ollaan tyytyväisiä. Toki tämä oli tiedossa jo etukäteen.

Otan avoin mielin vastaan tulevan porvarihallituksen. Tosin voitto oli sen verran radikaali, että näyttöjä pitää seuraavan neljän vuoden aikana tulla todella paljon. Muuten tapahtuu taas paluu "vanhaan", kun oppositiossa kärkkyvä vasemmisto iskee vastaan. Hallituksessa oleminen tietää Suomessa lähes väistämättä vaalitappiota.

No nyt sitten nähdään tuleeko oikeiston niin kovasti lupailemia veronalennuksia ja yrittäjyyteen panostamisia. Vastuu on kova ja jos parin vuoden sisällä ei ala näkymään tuloksia niin kansa kääntää takkinsa aika nopeasti.

Onneksi jääkiekossa EI VOI kääntää takkia...
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Trafan - Maaliskuu 19, 2007, 00:33:14
Henkilökohtainen näkökulma vaaleihin:
Oma ehdokas ei ole koskaan aiemmin mennyt läpi missään vaaleissa, ei edes presidentin vaaleissa.
Ei siis yllätys, ettei niin käynyt nytkään.
Alkaa pikku hiljaa potuttaa koko kansalaisvelvollisuus, tuntuu että ääni menee hukkaan...
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Desperado - Maaliskuu 19, 2007, 01:07:41
Trafan: ääni ei mene koskaan hukkaan.

Kieltämättä mielenkiintoinen vaalitulos. Vähän yllätti kokoomuksen menestys mut kun ajattelee viime viikkojen tapahtumia niin kai se oli odotettavaa. Oma ehdokas meni läpi, no katsotaan miten lupaukset pidetään tai edes yritetään pitää.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Tsemppari - Maaliskuu 19, 2007, 02:18:35
Vaalitulokseen olen tyytyväinen ja oma ehdokaskin pääsi taas eduskuntaan. Ei tarvitse kalastella mitään ääniä ja kamppanjoida kauppakeskuksissa kun ne olennaiset tärkeät asiat mitä ajetaan on sanottu jo heti vaalien alussa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: JoKaGO - Maaliskuu 19, 2007, 08:49:42
Nyt sitten loppu se verojen alentaminen ja pistetään vanhusten ja lapsiperheiden asiat kuntoon! Samoin työllisyyskehitys on ollut sikamaista, työttömyys takaisin ja äkkiä. Kyllä kai minäkin äänestäisin Kokoomusta, jos vaihtoehtona olisi joutenolo työttömyyskorvauksella eikä töissäkäynti, niinkuin edellisen hallituksen aikana. Pätkätyöt saadaan näppärästi pois tekemällä niiden tekijöistä työttömiä, helppoa kuin heinänteko!
Ja perkeleesti lisää rahaa kansallisiin maataloustukiin, ne kun ovat jälkeenjääneitä. Kuka nyt puolalaista ruista söisi, vaikka se olisi kuinka paljon parempaa ja halvempaa kuin suomalainen. Lisää liksaa sairaanhoitajille ja opettajille, kirjastontädeille jne. Eihän suomalaisia ammattimiehiä enää kannata työllistää, kun puolalaiset tekee kaiken halvemmalla.
Onneksi perintövero poistuu... Siis ainakin isoilta perinnöiltä ja maatiloilta, koska niistä kertyvä verotulo on muutenkin niin vähäistä. Perintövero on pakko pitää pienillä perinnöillä, koska muuten vaarantuu sosiaalipalvelut.
Siirretään ruuan alv. suoraan kauppiaiden taskuun ihan niinkuin kampaajien kanssakin kävi.
Ja onneksi ei liitytä NATOon.

Täällä Tampereella ei mikään ole mahdotonta. Taas saatiin Veltto sisään, sen kuuluisan naisenemmistön ansiosta?
Vaimonhakkaajatkin ovat nyt täällä arvossaan!

No nii, hyvää nelivuotiskautta vaan ja erityisesti Saulille ääniennätyksen johdosta! Sikamaiseksi homman tekee se, että mies poistuu Eurooppaan ensimmäisellä junalla niinkuin Väyrynenkin, ja eduskuntaan saadaan joku muu kuin sinne äänivyöryllä äänestettiin. Kepun linjalla kokoomus tässäkin! Onneksi ollaan maanviljelijöitä!

Pistäkääpä oma ennustuksenne neljän vuoden päähän:
1) työllisyys (yli 350.000 työtöntä)
2) ka. eläke (1000 e/ kk), sairaanhoitajien palkka (nousee vasta vaalikauden lopussa.)
3) köyhyysaste, siis köyhien määrä EU:n periaatteen mukaan. (tuplaantuu)
4) ruuan hinta (nousee 15%)
5) bensan hinta (nousee yli Saksan hinnan)
6) perintövero (joudutaan maksamaan vielä tällä vaalikaudella)
7) uusi 7. ydinvoimala (ei saa lupaa)
8.) Niinistön tehtävä (ei ole edustaja koko neljää vuotta)
9) TUPO (ei synny enää, nyt ajetaan suomalainen teollisuus alas)
10)Ylipaino (mää pudotan 10 kiloa tällä vaalikaudella)

suluissa mun veikkaus.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Gary Strang - Maaliskuu 19, 2007, 11:25:44
Työpaikan taukotilaan ilmestyy päivittäin muiden lehtien ohessa Uutispäivä Demari. Usein tuokin tulee läpi plärättyä. Useita viikkoja ennen vaaleja ko. lehti sisälsi päivittäin runsaasti juttua ja hehkutusta vaaleista. No, ajattelin tietenkin, että tämän päivän lehdessä ei juuri muuta käsitelläkään. Kuitenkin jostain kumman syystä tämän päivän lehdessä ei vaaleista ollut asiaa kuin nimeksi. Pääkirjoituksessa toki valiteltiin, kuinka SDP:n asialinja ei riittänyt imagovaaleissa.

TV:ssä Erkki "mikinsuojus" Tuomioja kommentoi Kokoomuksen ollessa n. prosentin demareiden takana tällaisen tilanteen olevan ihan lähtökohta. Ja pian Kokoomus meni ohi että heilahti.

En olisi uskonut, että vahingonilo tuntuu näin hyvältä. Mainonnan voimaa varmaan suureksi osaksi. Kiitos SAK!
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Hemuli - Maaliskuu 19, 2007, 11:32:55
No pannaan nyt sitten. Näkemys on tietysti aavistuksen erilainen.

Pistäkääpä oma ennustuksenne neljän vuoden päähän:
1) työllisyys (yli 350.000 työtöntä)

Kasvaa tasaisesti talouskehityksen mukana. Työttömiä selvästi vähemmän kuin nyt. Tietyillä aloilla vakavaa pulaa työvoimasta (lopettakaa perkele se maisterien teko)

Lainaus
2) ka. eläke (1000 e/ kk), sairaanhoitajien palkka (nousee vasta vaalikauden lopussa.)

Paljos ka. eläke nyt on? (Guugeli sanoo että 1130e/kk). Nousee vähän ja lisäksi veroa lasketaan ansiotulojen tasalle. Ei suurta muutosta tähän kaikkinensa. Saikut saa ansaitsemansa tasa-arvo tupon, siitä ei luulisi kokoomuksen pääsevän irti. Hyvä niin.

Lainaus
3) köyhyysaste, siis köyhien määrä EU:n periaatteen mukaan. (tuplaantuu)

Tuskin tuplaantuu. Jos hipit pääsee hallitukseen, niin perustuloa ajetaan tod näk jossain vaiheessa sisään. Poistaako se köyhyyttä? Ei kait, mutta ihmiset vois mennä töihinkin. Sieltä sitä rahaa saa.

Lainaus
4) ruuan hinta (nousee 15%)

Miten helvetissä? Ei tod nouse.

Lainaus
5) bensan hinta (nousee yli Saksan hinnan)

Tuskin kokoomuskaan voi vaikuttaa öljyn barrellihintaan maailmalla. Verojakaan ne tuskin kiristää.

Lainaus
6) perintövero (joudutaan maksamaan vielä tällä vaalikaudella)

Toivottavasti ei, tästä en ole niin varma että tekisivät sen minkä lupaavat. Korkeintaan kosmeettisia muutoksia (alaraja 3400e => 20ke tjsp)

Lainaus
7) uusi 7. ydinvoimala (ei saa lupaa)

Tulis vaan niin sais kaikki hiilivoimalat ja osan Venäjän tuonnista korvattua osittain paremmalla tavalla. Ropelleista ja vesivoimasta ei kuitenkaan ole vielä pelastajaksi.

Lainaus
8.) Niinistön tehtävä (ei ole edustaja koko neljää vuotta)

Ministeri. Ehkä ulko. Istuu kakkunsa viimeiseen päivään.

Lainaus
9) TUPO (ei synny enää, nyt ajetaan suomalainen teollisuus alas)

Lieneekö kokkareillakaan halua ajaa tupoa alas? Joka tapauksessa teollisuuden kilpailukykyä on nostettava rajusti ettei paikat valu muualle. Sitäpaitsi kaiketi tupo vaikuttaa muihinkin kuin paperimiehiin.

Lainaus
10)Ylipaino (mää pudotan 10 kiloa tällä vaalikaudella)

Tarvis varmaan ja tupakinpoltonkin vois lopettaa, mutta kattellaan ny

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Scharfyr - Maaliskuu 19, 2007, 16:55:08
Pistäkääpä oma ennustuksenne neljän vuoden päähän:
1) työllisyys (yli 350.000 työtöntä)

Työttömien määrä laskee huomattavasti. Ota p*ska duuni vielä p*skemmalla palkalla tai älä nauti valtion tuista. Eihän kolmannessa valtakunnassakaan tainnut olla työttömiä

Lainaus
2) ka. eläke (1000 e/ kk), sairaanhoitajien palkka (nousee vasta vaalikauden lopussa.)

Eläke, mikä se on? Menkööt jumalauta töihin älkööt istuko kotona kattomassa matlockia

Lainaus
3) köyhyysaste, siis köyhien määrä EU:n periaatteen mukaan. (tuplaantuu)

Eihän paratiisissa ole köyhiä

Lainaus
4) ruuan hinta (nousee 15%)

Ne joilla on rahaa vielä ostaa ruokaa tuskin huomaavat hinnoissa mitään eroa ja muillahan ei ole väliä

Lainaus
5) bensan hinta (nousee yli Saksan hinnan)

Ei kuulu mulle, mulla ei oo autoa

Lainaus
6) perintövero (joudutaan maksamaan vielä tällä vaalikaudella)

Tämäkään ei kuulu mulle. Kaikki sukulaiset o köyhiä kuin kirkonrotat

Lainaus
7) uusi 7. ydinvoimala (ei saa lupaa)

Vähän riippuu

Lainaus
8.) Niinistön tehtävä (ei ole edustaja koko neljää vuotta)

Puhuva pää

Lainaus
9) TUPO (ei synny enää, nyt ajetaan suomalainen teollisuus alas)

Hyss, älä mainitte tuota sanaa, vielä tulee SuPo morjestaan

Lainaus
10)Ylipaino (mää pudotan 10 kiloa tällä vaalikaudella)

Lihavat lihoo ja loput laihtuu

Ja juu, oli täsä vähän läppääki mukana  :P

Ps. minä ainakin nauroin sille SAKn mainokselle ja se minusta mainoksissa on tärkeintä. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa...
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: DON - Maaliskuu 19, 2007, 21:49:46
Sossuista aika on ajanut jo ohi, uusi aika ja tulevaisuus rakentuu Kokoomuksen johdolla. Suurien ikäluokkien sossumammajäänteet vielä jaksavat demareita äänestää, mutta kun järki ja tulevaisuuden rakentamisen halu valtaavat uusien sukupolvien myötä on aika Kokoomuksen yhä vahvemmin.

Hieno vaalitulos!
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: janneojanenonjumala - Maaliskuu 19, 2007, 22:37:24
En tiedä sitten oisko näistä vaaleista tullut tietyiltä tahoilta niin paljon porua jos Kepukin olis jäänyt Kokoomuksen taakse? Kuitenkin reilun kymmenen vuoden takaa tuttu tilanne että SDP mennee oppositioon ja Suomeen rakennetaan porvaripohjainen hallitus, noin ainakin puoleiden nimien perusteella, ajatusmaailmat toki ovat muuttuneet paljon, tosin ei vasemmiston mielestä näköjään. Joskus 60-luvulla historioitsijoiden mukaan on ollut tälläinen prosenttijakauma, mut sillon taisikin olla SKDL demareita suurempi. Vaikeaksi hallitusneuvottelut tekee se, kun punamulta oli jo valmistautunut jatkoerään, mut Kataisen/Niinistön vetovoima tais yllättää vähän kaikki paitti Kokoomusta äänestäneet. Perussuomalaiset tuskin lähtee hallitukseen EU-mielipiteensä vuoksi, mut Vihreät vois kyllä koittaa kun kerran ainakin vähän voittivat. Onhan vihreillä muistaakseni ennenkin ollut tilanne, ettei puh.johtaja ollut eduskunnassa eikä näin myöskään ministerinä. En tosin tiedä missä määrätään että ministerin pitäisi olla kansanedustaja, onhan niitä virkamieshallituksiakin ollut Suomen historiassa. Muuten olis varmaan kiva nähdä joskus kolmen suuren yhteishallitus, mut eipä taida SDP kuulua porukkaan noin suuren tappion jälkeen. Sitä ihmettelen kun Vanhasen mielestä kaikkien vaaliohjelmat ovat niin erilaisia, TV-keskutesluissa ne kyllä kuullostivat hyvinkin samanlaisilta.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Pee - Maaliskuu 20, 2007, 00:13:17
Kerrassaan riemukas vaalitulos kaikin puolin. Pääministerinä jatkaa pätevä henkilö, ja kakkospuolueeksi tulee kokoomus, jolla näyttää olevan enemmän annettavaa yhteiskunnalle kuin juoksuhautoihin jämähtäneillä demareilla.

Jos näin on, että Uutispäivä Demarin pääkirjoituksessa on itketty, kuinka "SDP:n asialinja" ei purrut, niin ihmettelen. Mikä oli SDP:n asialinja? Pelotella maksullisilla kouluilla ja terveyskeskuksilla? Ottaa vastaan yrittäjiä solvaavaa SAK:n hämäräapua? Tosiasiassa asiat jäivät vähiin, mieleen jäi lähinnä hatusta heitettyjä numeroita, kuten 100 000 uutta työpaikkaa ja 20 000 uutta hoitajaa. Siinä kaikki SDP:n visiot.

Yrittäjiä potkinut SAK-SDP:n kampanja osoitti, että demarit eivät elä tällä vuosituhannella. Kansaa pelotellaan pahoilla kapitalisteilla, vaikka 70 prosenttia työpaikoista on alle 10 hengen yrityksissä. SAK:ssa istutaan miesvaltaisten alojen palkkojen päällä ja tupoissa jaetaan kaikille saman verran lisää, jolloin palkkaepätasa-arvo ei koskaan korjaudu. Lakoille löytyy tukea, kunhan kyse on paperimiehistä tai kuljettajista. Naiset raatakoot vaikka hautaan asti alipalkattuina.

Punamultahallitus aloitti kuntauudistuksen, mutta palveluiden järjestämiseen ei saanut kajota - tehottomat palveluorganisaatiot ovat SDP:n suojeluksessa. Tärkeää on pitää kiinni nykyisistä asemista, ei luoda uutta.

Tulemme näkemään, että työväen asiat itselleen omineen SDP:n lähtö hallituksesta ei heikennä työntekijöiden asemaa, vaan tuo uusia mahdollisuuksia. Oli jo aikakin!
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Hemuli - Maaliskuu 20, 2007, 11:11:50
Yksi asia tuli tuossa jälkipeleissä huomatuksi demarien kantilta; kun kysyttiin syytä tappioon, ne löytyi äänestäjien passiivisuudesta tukiseuduilla ja siitä ettei viesti mennyt perille kaiken "kohinan" keskeltä.

Voisiko mitenkään, edes hitusen, olla syytä siinäkin, ettei sossuihin oltu tyytyväisiä? Kuitenkin 12 pitkää vuotta hallituksessa, ja joka vaalikevät samat lupaukset, mutta mitään ei tapahdu ja politiikka on kokoomuslaisempaa kuin kokoomuksella itsellään. Paitsi vaalien alla.

Enivei, tulos oli mieleen ja nyt sitten odotellaan jännityksellä kuinka käy. Ei porvarit automaattisesti kesää tee, mutta josko niillä olis jotain tuoreita ideoita miten tätä maata kehitetään ja mihin suuntaan. Tajuasivat nyt vaan jättää ne ituhipit oppositioon, muuten ei väliä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Anikos - Maaliskuu 22, 2007, 07:54:22
Yksi asia tuli tuossa jälkipeleissä huomatuksi demarien kantilta; kun kysyttiin syytä tappioon, ne löytyi äänestäjien passiivisuudesta tukiseuduilla ja siitä ettei viesti mennyt perille kaiken "kohinan" keskeltä.
Iltalehdessä oli juttua Guzenina-Richardsonin äänistä. Oli joku toinen SDP naikkonen valitellut blogissaan että harmi kun ei Maria tuonut niitä uusia äänestäjiä kuten oli toivottu kun hänet ehdokkaaksi oli otettu. Maria oli vastannut että taitaa olla tyypillä joku kristallipallo, mistä se tietää ketkä häntä äänesti. SYYLLINEN ON LÖYDYTTÄVÄ, puukotetaan sitten vaikka kavereita selkään jos ei muuten.
Moon kanssa tyytyväinen, joskin pääministerin olisin suonut vaihtuvan.. Mutta on se kakkonenkin ihan hyvä sija ja mun ehdokkaani pääsi toiselle kaudelle eduskuntaan.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: JoKaGO - Maaliskuu 22, 2007, 11:18:53


"Ps. minä ainakin nauroin sille SAKn mainokselle ja se minusta mainoksissa on tärkeintä. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa..."
Samaa mieltä.
Oisko tää ollu sitä kohinaa? Omaisuusvero oli kai isoin moka sossuilta.?
No, kokoomushan oli heti vallan kahvassa kiinni, kun äänet oli laskettu, ja heti oltiin potkimassa hävinneitä ja äänestäjien kiittäminen unohtui, kun oltiin itse tehty niin kova duuni vaalivoiton eteen. Tämä vähän haisee.
Samoin 24 tuntia myöhemmin Katainen tv-uutiisissa kertoi Kokoomuksen tavotteista seuraavalla vaalikaudella, eli lupaukset olikin muuttuneet tavoitteiksi! Eli tuolla kirjoittamani listan tiellä ollaan...

Ja lopuksi: Mun pointtini on se, että sama p*ska eri paketissa, kaikki ne on samanlaista jengiä. Itselle kahmitaan ja muut jääköön ilman! Hupaisinta on, että vaalikeskusteluissa Katainen sai kiemurrella veronkevennysten kanssa. Kokoomus kun oli luvannut pienemmät veronkevennykset 2003 kuin mitä hallitus sitten toteutti. Ja sitten veronalennusmieliset äänestivät kokoomusta 2007!

Mulle on oikeastaan sama, kuka siellä heiluu puikoissa. On vaan kiva käräyttää niitä lupausten pettämisestä. Ja oisko nyt munaa lopettaa ne veronalennukset korkeasuhdanteessa, kun niitä ollaan taas nostamassa pakon edessä huonoina aikoina? Siis ensimmäistä kertaa Suomen historiassa yritettäisiin tasoittaa talouden vaihteluita.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: pikipoika - Maaliskuu 22, 2007, 11:51:43
Kyllä sitä vielä kansa kiristelee hampaitaan,kun annetaan Niinistölle valtiovarainministerin salkku.Loppuu rahan jako juuri niihin kohteisiin mikä voisi auttaa kansalaisia.Taistelu tulee olemaan kova,kun aloitetaan hallitusneuvottelut kepun ja kokoomuksen välillä.Tulos "kansan tahdosta" voi vielä näyttää pyllyä palkansaajille.No sitä saa mitä tilaa ja aika näyttää omansa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: marjo - Maaliskuu 23, 2007, 04:07:51
Kerrassaan riemukas vaalitulos kaikin puolin. Pääministerinä jatkaa pätevä henkilö, ja kakkospuolueeksi tulee kokoomus, jolla näyttää olevan enemmän annettavaa yhteiskunnalle kuin juoksuhautoihin jämähtäneillä demareilla.

Tulos oli loistava muuten, mutta ykkösen olis pitänyt olla kokoomus. Tässä näkee sen kuinka Suomi on jakaantunut "kahtia", maalaiset ei edelleenkään osaa äänestää muuta kuin keskustaa. miksi ei:)
Olisin halunnut nähdä nyt Kataisen pääministerinä.. mut periaatteessa eihän tässä mitään ole vielä rakennettu :) katsotaan kuinka käy..
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Justjoo - Maaliskuu 23, 2007, 09:47:35
Minä olen aika tyytyväinen, että näillä näkymin päästään eroon siitä risupartapellestä. Saa painua Pariisiin höpöttelemään muiden boheemihörhöjen kanssa välillä omalla kustannuksellaan. Tsunamin aikana huomasi hyvin, minkäläinen tämän kaverin varsinanainen toimintakyky on.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Haukilahti - Maaliskuu 23, 2007, 11:04:14
Minä olen aika tyytyväinen, että näillä näkymin päästään eroon siitä risupartapellestä.

Tää kyseinen risupartapelle on kuitenkin nykypolitikoista niitä harvoja oikeita valtiomiehiä, toisin kuin esimerkiksi tämä epävarma rippikoulupoika.
Otsikko: Kanerva ja Väyrynen ministereiksi!
Kirjoitti: jani73 - Huhtikuu 17, 2007, 15:04:40
Kyllähän tässä kahdeksankymmentä luvun lopun ja ysärin alun fiiliset palaavat puseroon, kun Paavo ja Ile pantiin taas ministereiksi. Aivan käsittämätöntä puolueilta jotka haluavat valmentaa Suomen 2010-luvulle. Tietenkään kaksi ministeriä ei paljoa 20:n joukossa paina, mutta kuitenkin.

Paavo oli maikkarin kymmenen uutisten vuosi juhlassa viime vuonna edelleen sitä mieltä, että maikkarille ei olisi saanut antaa toimilupaa :) Suorassa lähetyksessä hanasi vastaan kuin parhaimpina päivinään 80-luvun lopussa. Tietenkin positiivista tässä asiassa on, että kun kerran on Paavo ollut jotain mieltä, niin kantaahan ei vaihdeta ja seisotaan omien päätösten takana loppuun asti. Kanerva sai palkkion elämäntyöstään kommunistien kätyrinä ja Paavo ... Paavo ... Paavo ... niin ... yleensä sanavalmiina ihmisenä tämä vetää kyllä hiljaiseksi. Kyllä yrittäjät ovat tyytyväisiä, kun Paavo Väyrynen lähtee viemään suomen 2010-luvun teknologiaa ulkomaille pääministerin tai presidentin seurueessa.

Suomea siis edustavat seuraavat 4 vuotta Presidentti Halonen, ulkoministeri Ilkka "lähetän 15-v tytöille tekstareita" Kanerva sekä ulkomaankauppaministeri Paavo "tanhuaja" Väyrynen.

Siis ei hyvää päivää :'( Kyllä nyt vi*uttaa ja hävettää olla suomalainen.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: baldie - Huhtikuu 17, 2007, 17:51:55
Paavo "väykkä" Väyrynen pyrkyreitten pyrkyri. "mää en ala, jos ette minua valitse" Oishan tonne voinu vähän enemmän uutta verta yrittää hallitukseen, mutta ei ku ei....
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: pieni m - Huhtikuu 17, 2007, 22:20:41
Kyllä toi ministerin pesti on tässä maassa yks niistä pesteistä, joihin ei paljo soveltuvuutta testata. Jos vertaa vaikka poliisin, sotilaan, opettajan, sairaanhoitajan jne. työhön. Ministeriks riittää ku on kansanedustaja (vaikkei edes tarvis olla) ja kuuluu tiettyihin piireihin. Ja niihin piireihin pääsee kuka milläki keinolla. Nytki Kokoomuksen ja Keskustan piti väkisin raapia riveistään ne 8 ministeriä ja potentiaalisia ehdokkaita (puolueen johdon mielestä) oli molemmilla varmaan joku 10. Sit salkut roiskitaan: ota sää toi, annetaan tolle toi jne. Opetusministeriks röntgenhoitaja, Väyrysestä ja Kanervasta ei tartte mitään sanoakkaan, Linden on niin "pätevä", että sille voi heittää salkun ku salkun... Onneks kulttuuriministeri vaikuttaa enemmän urheilumieheltä ku noi pari aiempaa.
Otsikko: Vs: Kanerva ja Väyrynen ministereiksi!
Kirjoitti: HAL9000 - Huhtikuu 18, 2007, 08:34:41
Tietenkin positiivista tässä asiassa on, että kun kerran on Paavo ollut jotain mieltä, niin kantaahan ei vaihdeta ja seisotaan omien päätösten takana loppuun asti.

Puhummeko samasta henkilöstä? Paavo "yön yli nukuttuani" Väyrysestä? Siis miehestä joka esim. toimi ensin Suomen EU-jäsenyyden puolesta, kunnes sitten yhtenä päivänä käänsi kelkkansa täysin ympäri?

Muodollisestihan valtiotieteen tohtori Väyrynenhän on varmaan pätevin poliitikko koko hallituksessa. Henkilönä täysi peluri, joka on valmis tekemään mitä tahansa ja kääntämään takkinsa koska tahansa missä tahansa asiassa edistääkseen omaa uraansa - tuoreimpana esimerkkinä tämä valtakirjapelleily. Luottaisin enemmän venäläiseen käytettyjen autojen kauppiaaseen kuin Väyryseen.

Miksi sitten Vanhanen (olettaen että ei ole tyhmä, kuten ei mielestäni olekaan) nimen omaan HALUSI saada Väyrysen hallitukseen? Yksinkertaisesti tämän päivän reaalipolitiikkaa. Keskustan "väyrysläisen" siiven suututtaminen rikkominen voisi vaarantaa puolueen sisäisen yhtenäisyyden. Osa keskustalaisia saattaisi jopa eduskunnassa vastustaa hallituksen esityksiä.  Nyt Paavo & hänen tukijansa ovat tyytyväisiä - ja Vanhanen (+ muut Suomen kansasta) voi vain toivoa että Paavo ei innostu hallituskauden aikana normaaleihin temppuihinsa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: pieni m - Huhtikuu 18, 2007, 20:30:50
Tarttee vielä sen verta sanoa ku vähä kattelin noita ministerien tietoja, ni kyllä Paavo Vee on ainaki muodollisesti pätevin noista. Persoonaan en puutu mutta on ainaki lukenu ja kokenu. Se, että on pärjänny tolla "maineella" kertoo kai jotain kans. Onneks ei kuitenkaan Tiuraa valittu. Ei ne pelkät äänet sentään voi mitään ratkasta ministerin pätevyydelle.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2007
Kirjoitti: Justjoo - Huhtikuu 19, 2007, 11:00:09
20:stä ministeristä 12 on naisia. Ihan jees mun puolesta, mutta eikö vaan jonkun tasa-arvohörhön mielestä naisia taas sorrettu tässäkin asiassa. No menihän ne parhaat salkut miehille, mutta onko tässä nyt tosiaan taas oltu niin saa*anan epätasa-arvoisia.

Jos kansanedustajia on suhteessa 116/84, on miehen mahdollisuus päästä ministeriksi 7%. Naisella vastaava luku on 14%. Tästä epäsuhdanteesta ei kukaan ns. tasa-arvo valtuutettu tjms. ole missään vaiheessa valittanut. Jos luku olisi toisinpäin, niin olisi älämölö taas käynnissä.

Onhan meillä vielä naispresidentti, joten eiköhän nyt olla jo aika lähellä sitä tasa-arvoa. En todellakaan vihaa naisia, mutta ei jaksa kuunnella tuota iänikuista valitusta.

Kun mikään ei riitä...