Tapparan epäviralliset jälkipelit

Jääkiekkokeskustelu => Ottelut => Aiheen aloitti: Messi - Lokakuu 11, 2015, 16:30:55

Otsikko: JYP-Tappara 11.10.2015 (Su)
Kirjoitti: Messi - Lokakuu 11, 2015, 16:30:55
Ihan vaan kuriositeetit vuoksi. Katsokaapa Liigan sivuilta tuo Järvisen maali. Siinä tuli siirretty rangaistus. Ensin kaveri, joka kierretään, lyö mailalla Järvistä kylkeen, kuin olisi halkoja hakkaamassa. Sen lisäksi tulee toinen kaveri, joka niittää Järvisen jalkoihin, niin että Järvinen lentää nurin.
Tulee kuitenkin maali. Eikö tuo toinen jäähy olisi silti pitänyt merkkauttaa? Vai saako vaikka koko vastustajan joukkue käydä vetämässä turpiin siirretyn rangaistusken aikana?
Otsikko: Vs: JYP-Tappara 11.10.2015 (Su)
Kirjoitti: Labrys - Lokakuu 11, 2015, 16:33:07
Ihan vaan kuriositeetit vuoksi. Katsokaapa Liigan sivuilta tuo Järvisen maali. Siinä tuli siirretty rangaistus. Ensin kaveri, joka kierretään, lyö mailalla Järvistä kylkee,n kuin olisi halkoja hakkaamassa. Sen lisäksi tulee toinen kaveri, joka niittää Järvisen jalkoihin, niin että Järvinen lentää nurin.
Käytännössä kyllä, jos ny henkiin jää niin ei jäähyä tuu noista.
Kirjoitti: Maikki - Lokakuu 11, 2015, 16:36:49
No niin ottelu tauonnut.. Täytyy sanoa, että kaksi ensimmäistä erää, niin ei edes hatuttanut, kun pelattiin aika hyvää puolustamista.. mutta sitten sen jypin kavennuksen jälkeen, joka oli huonoa kulmapelaamista, niin tiesin, että tästä tulee tiukkaa niukkaa.. No sitten elorinteen piti alkaa tehdä Saravoja, ja mäkinen oli niin hapoilla ettei jaksanut tulla maalineteen ottamaan miestä.. olihan siinä sitten pelailua ja kasattiin rivejä, otettiin lukua taas.. mutta muuten pelissä löysästi rannareita vetänyt haapala pisti hyvin ylämummoon.. kiitos kolmesta pinnasta..

Lajunen taisteli av.. kuusela ja haapala terävinä - parempana pv olis pinnoja enemmänkin tullu..
jmj katos pikku hiljaa.. ilomäki, yks hyvä kynä ja veto..
karjalainenkin näytti hitaalta..
nelosen peli oli fifty fifty - vaikutti karjalaisen siirto siitä vai mikä..

pakit tuttua kauraa.. sarava ja aalto näyttää hitaalta.. palatsi plastino oli sitä myös tänään..
Kirjoitti: gatecrasher - Lokakuu 11, 2015, 16:38:08

Samaa mietin jo pelin aikana, tuon maalin jälkeen, että homma olisi pitänyt jatkua Tapparan 5-4 ylivoimalla.
Kirjoitti: Messi - Lokakuu 11, 2015, 16:40:12
Laitoin tuon kyselyn erotuomarille. Katsotaan mitä vastaa?
Kirjoitti: KILO - Lokakuu 11, 2015, 17:15:11
Puhelimella sääntökirjasta plärätty:

SÄÄNTÖ 114 – SIIRRETTY RANGAISTUSVIHELLYS

"vi. Jos sen jälkeen, kun päätuomari on nostanut kätensä siirretyn rangaistustilanteen merkiksi, kiekkoa hallinnassaan pitävä joukkue tekee maalin, maali hyväksytään ja siirrettynä ollut pieni rangaistus mitätöidään. Jos pieniä rangaistuksia on siirrettynä useampia, ensimmäinen niistä mitätöidään, ja kaikki muut rangaistukset tuomitaan."

Oliko siinä siis tulossa jäähy jo ennen tuota maalin edustan rikettä?
Kirjoitti: bastardo - Lokakuu 11, 2015, 17:18:35
Oli kyllä taas kaksi erää hyvää peliä, mutta kolmannessa Tappara taas tiputti pallon ja JYP oli pakko päästää peliin mukaan. Onneksi lopun maali pelasti, mutta ihmetellä täytyy taas, missä välissä tämä joukkue alkaa pelaamaan 60 minuutin pelejä. Ja mielellään niin, ettei jotain maalin tai kahden johtoa koiteta puolustaa koko viimeistä erää.
Kirjoitti: KPH - Lokakuu 11, 2015, 17:20:07
Käsi nousi vasta toisen huitaisun jälkeen.
Kirjoitti: Messi - Lokakuu 11, 2015, 17:33:55
Eli läpiajossa voi yhdellä kädellä vetää vaikka niskaan? :D
Kirjoitti: gatecrasher - Lokakuu 11, 2015, 17:37:26

Kyllähän Tappara jo toisessa erässä luovutti kiekon aivan liian helposti vastustajalle ja tätä kautta hallinta siirtyi JYPille. Kiekkoa neppailtiin vain keskialueelle ja otettiin vastustajan hyökkäyksiä vastaan. Tuo kolmas erä oli vain jatkumoa. Tapparalla puuttui täysin syöttöketjut ja hyökkäyspelaaminen oikeastaan ekan vartin verran tuossa kolmannessa erässä. Viimeisellä vitosella Tapparakin alkoi päästä taas hyökkäyalueelle ja loi ennen viimeistä minuuttia useamman hyvä vetopaikan viivaan pitkien hyökkäysten jälkeen. Voittomaali oli hienosti rakennettu jo omalta alueelta lähtien, varsinkin tuo Lajusen keskialueen ylitys ja hyökkäysalueelle tuonti miellytti silmää, Kuuselan syöttö ja Haapalan jatkolaukaus vain kruunasivat tuon. Mutta tosiaan mistä tuo passiiviisuus lähtee? Kyllä mä keskialueen trapin ymmärrän, mutta tuo kiekosta luopuminen ja pelokkuus ihmetytti. Mutta kolme pinnaa tästä maistuu.
Kirjoitti: Andy - Lokakuu 11, 2015, 19:21:36
Jyp paransi myös, eikä Tappara tehnyt mielestäni mitään väärin kolmannessa erässä. Elorinteen virhe maksoi maalin, mutta muuten ihan ok erä. Makeaan paikkaan voittomaali, loppui se oijoijoin huutelu!
Kirjoitti: Eräskirves - Lokakuu 11, 2015, 20:13:01
Mun mielestä oli helkkarin hyvä peli!  Ja niin makee voitto  8)
Kirjoitti: Messi - Lokakuu 11, 2015, 20:22:19
Mistähän löytyy video pelin huippuhetkistä?
Kirjoitti: #51 - Lokakuu 11, 2015, 20:30:22

Olin kirjoittamassa toiseen ketjuun parhaillaan samaa  :D

Harmittavasti jäi tämä peli välistä ja Nelosen tiimi ei ole tässä ajassa saanut maalikoostetta Ruudun sivulle. Olisi ihan mukava nähdä maalitkin saatana!
Kirjoitti: Eräskirves - Lokakuu 11, 2015, 20:32:25
Järvisen maali löytyy ruutu.fi klipeistä
Kirjoitti: Messi - Lokakuu 11, 2015, 20:35:26

tarkoitat varmaan Järisen maalia, :D, joka löytyy myös Liigan sivuilta, samoin yksi Karhusen koppi.
Kirjoitti: tomppa94 - Lokakuu 11, 2015, 22:12:10
Kirjoitti: Ljpp - Lokakuu 11, 2015, 23:18:03
Siis hetkinen nyt arvon palstaveljet - tulkitsenko minä nyt oikein, että tässä ketjussa ollaan tyytymättömiä iltapäivän peliin?

Tappara ja JYP pelasivat vuodenaikaan nähden todella hyvän jääkiekko-ottelun. Tappara otti ison voiton etukäteen todella vaikeasta paikasta, eli sunnuntaina Jyväskylästä. Ensimmäinen voitto ko, kaukalosta vuosikausiin ja JYP lukeutunee tälläkin kaudella päävastustajiin. Samalla joukkue vahvisti asemiaan kärkikahinoissa ja saavutti 2PPG pistekeskiarvon - siis kaksi pinnaa per peli!  Joukkue on pitkästä aikaa melko hyvässä tuloskunnossa heti syksystä. Nähtiin hyvää kollektiivia ja yksilösuorituksia, puolustuksessa ja hyökkäyksessä. Näkemistäni peleistä tämä oli Tomi Karhusen paras matsi.

Joo, ottelu meinasi mennä hankalaksi kun JYP ensin kavensi ja tuli tasoihin, mutta Tappara otti oikeutetun voiton Henrik Haapalan hienolla maalilla. Kun runkosarjan lopujärjestystä lasketaan, ei sillä ole mitään merkitystä oliko siinä hetkeä aikaisemmin vähän vaikeuksia pelissä. En ollenkaan ymmärrä syytä negatiivisuuteen - tämähän oli mitä loistavin ryöstö ja vielä vastustajaa piinaavalla tavalla.

Hävitäkkö olisi pitänyt, jotta oltaisiin päästy taas haukkumaan kaikki pystyyn?
Kirjoitti: Vilttitossu - Lokakuu 12, 2015, 06:24:54
Jypillä 4 ottelua viikon sisään, ja edellinen niistä lauantaina. Tosta jos ei Tappara ois voittoo naarannu, ni ois ollu syytäkin haukkua.
Kirjoitti: Corkscrew - Lokakuu 12, 2015, 06:46:52
Jyp pelasi perjantaina, lauantai oli heilläkin lepopäivä. Mutta toki Tappara voitti vain siksi että vastustaja oli väsynyt. Ei kai me nyt muuten ketään voiteta.
Kirjoitti: Vilttitossu - Lokakuu 12, 2015, 07:36:57
Oon käsittäny useiden puheista, että hävitään, tai kolmannessa erässä hyydytään otteluruuhkien takia...
Kirjoitti: KILO - Lokakuu 12, 2015, 08:13:59
Eka erä oli vauhdikasta lätkää. Tokassa erässä Tappara tukki paikat melko hyvin, eikä kotijoukkue saanut peliään kuntoon. Kolmannessa JYP ei kovin väsyneeltä näyttänyt, kun sai ekan maalinsa. Vielä toisenkin maalin jälkeen JYP sai pyöritettyä peliä voimakkaasti Tapparan päätyyn. Säästyttiin onneksi takaiskulta ja saatiin painettua peliä kotijoukkueen päätyyn. Meidän voittomaali tuli hieman yllättäen, kuten tuollaiset maalit yleensä tuleekin.

Elorinne pelas perkeleen hyvin. Sitten piti kikkailla, menettää kiekko ja JYP tasoihin.
Kirjoitti: gatecrasher - Lokakuu 12, 2015, 10:16:46

Muuten matsi oli aivan loistavaa settiä, mutta kolmannen erän alussa kaivettiin verta nenästä. Oma kiekollinen peli aivan jäässä tuon ekan 10-15 min. Lopputulos toki mitä mainioin. Erityisplussa pelipäivälle ja alkamisajalle, siis sunnuntaille ja kello 15.
Kirjoitti: Gilbert 17 - Lokakuu 12, 2015, 20:22:56
Oli kyllä jäätävä 'vettä korvasta'-harhautus.. Koskahan viimeksi on menty pakista ohi itselleen laidan kautta syöttämällä?  ;D