Tapparan epäviralliset jälkipelit
Jääkiekkokeskustelu => Pelaajat => Aiheen aloitti: Betonileuka - Marraskuu 03, 2011, 13:12:54
-
Päätin koota kasaan kaikki Tapparan paidassa Sm-liigaa 2000-luvulla pelanneet ulkomaalaiset pelaajat ja suorittaa pienen arvioinnin heistä. Pelaajat on jaettu kolmeen eri kategoriaan, tähtipelaajat/todelliset vahvistukset, rivipelaajat ja flopit. Tässä on oma näkemykseni, toivottavasti herättää keskustelua ja mielipiteitä. Arviointi perustuu vain ja ainostaan Tapparassa nähtyihin esityksiin. Kaiken kaikkiaan, aivan putkeen ei 2000-luku ulkomaalaishankinnoissa ole mennyt.
Tähtipelaajat / todellliset vahvistukset
Aleksander Barkov Sr.
Roman Meluzin (ensimmäinen keikka)
Josef Boumedienne
Per Löfström
Mike Stapleton
Tom Draper
Jason Muzzatti
Alain Cote
Tom Bisset
Stefan Öhman (pl. viimeiset playoffit)
Dale Clarke (pl. viimeiset playoffit)
Jiri Marusak
Lee Goren
Andre Benoit
Kevin Doell
Rivipelaajat (vahvistaa joukkuetta/pelaa oman paikkansa, muttei ole tähtipelaaja)
Sean O`Brien
Robert Kantor
Leonids Tambijevs
Burke Henry
Quinn Hancock
Niclas Hardt
Charlie Cook
David Schneider
Henrik Petre
Steve Saviano
Steve Guolla
Shayne Toporowski
Flopit
Drahomir Kadlec
Scott Bailey
Alfie Michaud
Matthieu Descoteaux
Dylan Gyori
Roman Meluzin (toinen tuleminen)
Jeff Williams
Christian Sjögren
Andrew Raycroft
Tomas Chlubna
Robert Tomik
Mike Stutzel
Brian White
Greg Hawgood
Duane Harmer
Nick Angell
Greg Jacina
John Hughes
Scott Matzka
Jacob Cepis
Joey Tenute
Viktor Ekbom
-
Eilen pohdiskelin tätä samaa asiaa kun mietin viime vuosien ulkkarihankintojen menneen täysin vihkoon. Pitää kommentoida ja paneutua paremmalla ajalla.
-
Tapparan kotisivuilta lainattua:
WHITE, Brian
05-06 ottelut 54 0+0=0 84min
En edes kyseistä herraa enää muistanut, mutta toisaalta kun saldoja katsoo niin ei mikään ihme. Miten ulkkarivahvistus voikin pelata koko kauden kiikaritehoilla?
-
Onkos jollain ihan faktatietoa, että miksi Leonids Tambijevs ulostettiin joukkueesta silloisen koeajan jälkeen? Tehot 4+5 12 ottelussa ovat kuitenkin melko mukiinmenevät (olkoonkin, että yhdessä pelissä taisi tulla tehot 2+3).
Edit: Avausviestin listauksen kategorisointi osuu oman mielipiteeni kanssa kyllä melko hyvin yksiin. Toki Stapletonin ja Gorenin voisi ajoittaisten esitysten perusteella tiputtaa alemmaksikin.
-
Jakub Sindel, eikös tämäkin pyörähtäny viime kaudella päätyäkseen Lahteen.
-
Jakub Sindel, eikös tämäkin pyörähtäny viime kaudella päätyäkseen Lahteen.
Listalla taitaa olla vain liigaotteluita pelanneita ulkomaalaispelaajia. Kuba ei niitä Tapparassa ehtinyt pelaamaan.
-
Tambijevsilla oli pestin aikana nivusvammoja joiden takia oli pois kokonaisia pelejä tai jäi kesken sivuun, joten ymmärrettävää ettei Tappara antanut loppukauden sopimusta. Oli toki kunnossa ollessaan oma taitava itsensä mutta paikat eivät kestäneet.
White veti kiikareilla muttei hänestä pistemiestä odotettukaan. Itse jotenkin pidin hänen puolustavan puolustajan pelistään, vaikka ymmärrän näkökannan että hänen panoksensa ulkomaalaisvahvistuksena ei ollut riittävä.
Nick Angell ei kai ollut floppi, mutta kun tarkoitus oli ollakin vain hetki Tapparan mukana niin hänestä ei saatu ehkä irti ihan sitä mihin oli potentiaalia. Ei taidettu peluuttaa ylivoimallakaan?
Steve Guollan laittaisin flopiksi, ei peliesitysten vaan pelikunnon puolesta. Paikat eivät kestäneet liigatahdissa enää, toki kaukalossa ollessaan esitti pelimiehen merkkejä.
-
Monet noista flopeista (Gyori, Stutzel, White, Hughes, Matzka, Cepis) ovat "Sulo Vilen"-osastoa eli saatiin halvalla.
En kyllä ymmärrä näitä toivotaan-toivotaan ulkomaalaishakuja.
Järkevämpää olisi kokeilla kotimaisia halpoja kavereita.
Pahimmat mokat ovat ulkomaalaiset joihin on satsattu ja joilta on odotettu paljon.
Heitä ovat Kadlec (piti olla ykköspakki), Bailey(piti olla ykkösmolari), Michaud (ihmehaku kesken kauden), Descoteaux(piti olla avainpuolustajia), Hawgood(hankittiin suureen rooliin), Harmer(piti vahvistaa alakertaa) ja Chlubna(piti olla maalitykki).
Parhaimmat hankinnat hinta-laatu-suhteella ovat olleet Boumedienne (tuli tänne kehittymään ja oli toisella kaudella liigan parhaimmistoa), Benoit (loistava kiekollisena eikä hirveän kallis),Hardt (saatiin hyvää halvalla mutta miksi ei jatkanut?).
Bissetin ja Marusakin voi nostaa samaan listaan jos eivät olleet kalliita koska molemmat olivat sopivia vahvistuksia mestaruusjoukkueeseen.
O´Brien oli floppi ja harvinaisen kädetön (vaikka hieroikin Törmäsen naamaa) pakki.
-
Onkos jollain ihan faktatietoa, että miksi Leonids Tambijevs ulostettiin joukkueesta silloisen koeajan jälkeen?
Taisi olla hiukan ongelmia pukukopissa ainakin yhden entisen Tappara-pelaajan kertoman mukaan.
Itse en pitäisi näitä tryout-miehiä varsinaisina floppeina. He olivat koeajalla, koska tasosta ei ollut varmuutta, joten odotuksetkaan eivät olleet valtavat.
-
Osaako joku kertoa vähän tarkemmin tapauksesta Roman Meluzin? Ensimmäisellä keikalla iski runkosarjassa kovat tehot ja pelasi varsin näyttävästi, joskaan playoffit eivät menneet häneltäkään ihan nappiin. Saiko kovemman tarjouksen Saksasta, vai eikö sopimusta enää uusittu?
Toisella keikalla kaveri olikin sitten kuin varjo entisestään. Mitähän tuossa suht lyhyessä välissä mahtoi miehelle tapahtua? Tuossa kohtaanhan Melun ura lähti jyrkkään laskuun, vaikkei ikääkään ollut kuin kolmisenkymmentä vuotta.
-
en nyt tiedä voiko Raycroftia ihan flopiksi sanoa oli kuitenkin 1.moke. Ja Mazkakaan ei pelannu kuin 2.ottelua tehoin 1+0. Eikä ehkä Robert Tomikkiakaan voi täys flopiksi sanoa 12.ottelua 1+4 ja eikä siitä ny mitään pistenikkaria odotettu.
-
Mun mielestä toi David Schneider oli enemmän kuin rivimies,vaikka olikin vaan tovin ennen Ruotsia.Iski hyvät tehot ja oli muutenkin hyvä pakki.Eikä Angell ollut floppi.Tossa on pari semmosta mitä en kyllä edes muista vaikka kuinka väännän,eli Jeff williams ja Christian Sjögren.
-
Jeff Williams jäi vähän arvoitukseksi, mutta jälkeenpäin tilastoja katsellessa ura oli vähän ennen Tapparaan tuloa lähtenyt laskuun eikä siitä enää parempaan päin kääntynyt vaikka kyseessä olikin vasta 25-vuotias pelaaja. Paria vuotta aiemmin kuitenkin 46 maalia 74 AHL-peliin eli todella kova suoritus. Liigapeleissä ei kuitenkaan löytänyt itseään tai ketjukavereita, tehot jäivät puuttumaan ja itselleni jäi mieleen vaan yhdessä kotipelissä saadusta 10 min sukellusjäähystä.
Sjögren oli alempien ketjujen pelaaja Elitserienissä ja samaa tasoa Tapparassa, ehkä vähän outo haku alunperinkin.
-
Hienoa, että keskustelua ja mielipiteitä syntyy. Useammankin pelaajan kohdalla kategorisointi on vaikeaa ja jää hieman mielipidekysymykseksi. Itselleni näitä hankalia arvioitavia olivat erityisesti Goren, O`Brien, Henry, Schneider ja Angell.
Pääsääntöisesti olen sitä mieltä, että pelaaja voidaan luokitella flopiksi, jos try-out ei tuota tulosta. Poikkeuksena näistä edellä mainittu Tambijevs, jolle sopimusta ei tehty terveydentilan vuoksi. Muistaakseni "Leksalla" oli jonkin sortin ihottumaongelmia, jotka välillä estivät pelaamisen.
Muutaman "flopin" nostan esille. Maalivahti Andrew Raycroft tuli joukkueeseen vankalla NHL-statuksella (edelliskaudella hänet oli valittu NHL:n Rookie Teamiin), mutta peliesityksistä sitä ei huomannut lainkaan.
Brian Whitesta ei odotettukaan kuin varmaa oman pään luutaa. Silti on täysin käsittämätöntä, että onnistui pelaamaan yhtä vaille täyden kauden kiikaritehoilla! Vaikka olisi kuinka puukätinen ja hidas, jotain pisteitä kertyy lähes väkisinkin (vrt. esim Pentikäinen ja Honkanen). Taklausten vastaanottajana White oli kenties kovin mitä olen Hakametsässä nähnyt, tätä miestä ei kolattu kumoon.
-
White oli lähellä osua jatkoajalla maaliin siinä erittäin tärkeäksi osoittautuneessa Ässät-puolivälierässä joka hävittiin suvereenin hallinnan jälkeen kotona. Viides peli taisi olla, harmittava tappio ja playoff-sarja kokonaisuudessaan. Grönvallin ajojahti joka päättyi vakavaan jalkavammaan, Mäntylän erikoinen pelikielto, Puistolan loukkaantuminen, oikeastaan kaikki mikä voi mennä meni vihkoon. Ei voi sanoa että mestaruus oli lähellä keväällä 2006, mutta kyllä siihen täydet mahdollisuudet olisi ollut kun Kärpätkin oli alavireessä keväällä. HPK sai mestaruutensa vähän liian helpolla.
-
Padan seek & destroy taktiikka tuotti hopeaa. Nykymeiningilla pata oltais suljettu sarjasta, oravan rotat ja wild wild west touhu sai apuja koko ajan medialta, kamalaa hehkutusta. Onneks hpk nuiji ne.
-
Onkohan tämmöstä ketjua jatkoajassa? Jos ei, ni tän ketjun alottaja vois vaikka haastaa muitten joukkueitten fanit tekeen vastaavaa listaa. Olis kiva nähdä, miten paljo parjattu Leinonen tässä menestyis muitten vierellä. Jotenki mulla on semmonen kutina, että samanlainen poru huonoista vahvistuksista käy aika monen joukkueen fanien keskuudessa. Tappara vielä käyttää noihin aika vähä rahaa verrattuna moniin muihin seuroihin. Jokereitten floppien yhteenlasketut palkat vois olla aika mielenkiintosta nähdä... Enkä mää tällä yritä Leinosta puolustella, mutta olis kiva saada vähä vertailupohjaa.
-
Suomessa on edelleen paljon sitä ajattelutapaa, että ulkomaalaisen pelaajan pitää olla tähtipelaaja. Tämä ei ammattilaisurheiluun sovi, sillä pelaajan passilla ei ole mitään merkitystä jos mies täyttää hänelle kaavaillun roolin ja on siten vahvistus. Eivät NHL-johtajatkaan odota jokaisen suomalaisen olevan 1-2. kentän tähtiä, vaan heitä hankitaan myös alempien kenttien rooleihin.
David Schneider oli lyhyellä keikallaan muistaakseni varsin hyvä, joukkueen johtavia puolustajia. Sean O'Brien taas oli aivan käsittämätön haku puolustajaksi, sillä mieshän oli aggressiivinen hyökääjä joka sattumoisin/pakon edestä oli pelannut myös pakkia. Hän pelasi pari mainiota peliä 4. kentän laidassa (Jurassic Park -ketju, O'Brien-Kuki-Mäkinen), mutta puolustajana oli täysi sukka. Nick Angell pelasi näkemässäni harjoituspelissä poikkeuksellisen hyökkäävää peliä ja näytti erittäin taitavalta - sarjassa hänet laitettiin peruuttelemaan 3. pariin ja heittelemään kiekkoa pleksiin. Jos tällainen "4. hyökkääjä" hankitaan lyhyelle lainalle, niin miksi miestä ei käytetä siinä mitä hän osaa?
Josef Boumedienne tuli tänne nuorena poikana ja avauskausi ei todellakaan ollut kaksinen. Tapparassa hän kuitenkin kehittyi eurooppalaisen tason huippupuolustajaksi. Nichlas Hardt oli Tapparan aikanaan selkeäsi raakile, mutta syystä tai toisesta yhteistyö ei sitten jatkunutkaan vaikka potentiaalia oli.
Tom Bisset oli täsmäase rooliinsa - kokenut maalintekijä tuomaan leveyttä kevään peleihin. Ei kuitenkaan mikään tähti, vaan arvokas runkopelaaja. Coten ja Doellin tähtistatus on kyllä siinä hilkulla - ihan hyviä pelaajia, mutta mutta... Lee Goren teki hyvin pisteitä, mutta oliko kuitenkaan kokonaisvaltaisesti tähtitasoa?
-
Tom Bisset oli täsmäase rooliinsa - kokenut maalintekijä tuomaan leveyttä kevään peleihin. Ei kuitenkaan mikään tähti, vaan arvokas runkopelaaja. Coten ja Doellin tähtistatus on kyllä siinä hilkulla - ihan hyviä pelaajia, mutta mutta... Lee Goren teki hyvin pisteitä, mutta oliko kuitenkaan kokonaisvaltaisesti tähtitasoa?
Erityisesti tämä viimeinen kappale on kuin omasta kynästä. Eipä noita oikeasti tähtitason ulkomaalaisia ole täällä liiemmin nähty, ja Ljpp:n luettelemat herrat ovat omasta mielestänikin ennemminkin sellaisia hyviä runkomiehiä.
-
Off topic:
Kaikkien aikojen all time high-vahvistus on Theoren Fleury. Sitä miestä on ikävä!
No, onhan Barkov Sr myös huippu.
-
Oliko muuten David Schneider sama mies, joka pelasi TPS:ssäkin
Muuten muistan aika hyvin Tapparan ulkkareita, enemmän ja vähemmän vahvistuksia.
Allekirjoittanut on tykännyt erityisesti: Tom Draper, Andre Benoit, Mike Stapleton, Burke Henry, Josef Boumedienne, Dale Clarke, Jiri Marusak
Aika pulustusvoittoista :D
Jälkikäteen tuli mieleen Jiri Kucera, Aleksanders Kercs, Luciano Borsato,
Theo Fleury, Näiden pistemäärät ei kalpenis tänäkään päivänä.
-
Mulle jäi Dale Clarkesa niin paska maku suuhun sen Blues pudotuspelisarjan jälkeen, että miestä en ikinä halua apparassa nähdä enää. Niin löysä paska oli, kun oli uusi työnantaja vastassa.
Eikös Schneider pelannut kerhossakin. Eli, Lukko, Tps, Kerho ja sit Tapparassa parit pelit.
-
Mulle jäi Dale Clarkesa niin paska maku suuhun sen Blues pudotuspelisarjan jälkeen, että miestä en ikinä halua apparassa nähdä enää. Niin löysä paska oli, kun oli uusi työnantaja vastassa.
Eikös Schneider pelannut kerhossakin. Eli, Lukko, Tps, Kerho ja sit Tapparassa parit pelit.
Kappas vaan, 08-09 pelannu 12 peliä tehot 1+5 (Schneider)
-
Kappas vaan, 08-09 pelannu 12 peliä tehot 1+5 (Schneider)
Schneider oli siitä erikoinen artistipelaaja, että oli tyyliin kentän pienin mies, menossa muutaman pelin jälkeen oikeaan työpaikkaan, mutta silti oli paras pakki. Puolusti joukkuekavereita jne.. Pidin kovasti kaverista.
-
Tom Bisset oli täsmäase rooliinsa - kokenut maalintekijä tuomaan leveyttä kevään peleihin. Ei kuitenkaan mikään tähti, vaan arvokas runkopelaaja. Coten ja Doellin tähtistatus on kyllä siinä hilkulla - ihan hyviä pelaajia, mutta mutta... Lee Goren teki hyvin pisteitä, mutta oliko kuitenkaan kokonaisvaltaisesti tähtitasoa?
Erityisesti tämä viimeinen kappale on kuin omasta kynästä. Eipä noita oikeasti tähtitason ulkomaalaisia ole täällä liiemmin nähty, ja Ljpp:n luettelemat herrat ovat omasta mielestänikin ennemminkin sellaisia hyviä runkomiehiä.
Ehkäpä tuo "tähtipelaaja" nimitys on hieman harhaanjohtava, "erinomainen vahvistus" voisi olla parempi kategoria muutenkin.
Tom Bissett oli kyllä mielestäni ehdottomasti ykköskorin kaveri. Oli todellinen täsmätykki omassa hommassaan maalintekijänä. Iski tuona upeana keväänä 2003 monta tärkeää maalia niin runkosarjassa kuin pleijareissa, ollen siten tärkessää roolissa matkalla mestaruuteen.
-
Tom Bissett oli kyllä mielestäni ehdottomasti ykköskorin kaveri. Oli todellinen täsmätykki omassa hommassaan maalintekijänä. Iski tuona upeana keväänä 2003 monta tärkeää maalia niin runkosarjassa kuin pleijareissa, ollen siten tärkessää roolissa matkalla mestaruuteen.
Olen tästä täsmälleen samaa mieltä, tykkäsin äijästä kovasti. Ei ollut kentän näkyvin hahmo, mutta verkko heilui mukavasti. Seuraavan kauden Stapleton oli vähän samankaltainen haku.
Aika muuten näkyy mullanneen muistot Mika Saarisen ajasta Tapparan peräsimessä. Omien muistikuvieni mukaan meno oli koko ajan täyttä kuraa, mutta 12.1.2004 päivätyssä Stapletonia koskevassa siirtouutisessa mainitaan sijoituksen olleen tuolla hetkellä viides.
-
Pois potkittu Tenute ja kokoonpanon ulkopuolelle tippunut Ekbom siirtyneet juuri floppiosastolle.
-
Jälkikäteen tuli mieleen Jiri Kucera, Aleksanders Kercs, Luciano Borsato, Theo Fleury, Näiden pistemäärät ei kalpenis tänäkään päivänä.
Kun muistellaan viime vuosituhannelta hyviä, tai jopa loistavia pelaajia, niin ei saa unohtaa Derek Mayeria.
-
Derek Mayerissa oli kovuutta ja pinnojakin teki mukavasti-Huippumies
-
Derek Mayer oli varsinainen viivapelote.Teki muistaakseni 17 maalia -96 kaudella.Muistan hyvin ne lujat rannevedot yläpömpeliin.
-
en nyt tiedä voiko Raycroftia ihan flopiksi sanoa oli kuitenkin 1.moke.
Rayzor aloitti ykkösmokena, mutta edelliskauden NHL:n vuoden tulokas oli yhtä huono kuin Vokoun HIFK:ssa pudotuspeleissä. Tämä kovin odotuksin hankittu tähtivahvistus putosi kakkosveskariksi ja pelasi loppujen lopuksi vain 11 ottelua maalin suulla, joten puhutaan suuren luokan flopista. Samalla kaudella kovin odotuksin hankittiin myös JYP:ssä maaleja mättänyt Chlubna, joka on ollut yksi kovimpia pettymyksiä odotuksiin nähden itselleni aikoihin. Charlie Cookinkin laittaisin floppilistalle siitä syystä, että tämähän ei Tapparassa pelannut kuin 19 ottelua suhteellisen isoilla miinuksilla ja matkasi Lukkoon, jossa homma natsasi vähän paremmin. Goren oli myös ensimmäiset ottelut sellainen voimalaituri, jollaista ei Tapparassa ole hetkeen nähty, mutta taso putosi visiitin loppua kohti heikon kuntopohjan (?) vuoksi, joka tiputtaa tämän rivipelaajakoriin.
Luokittelua on luonnollisesti hankalahkoa tehdä, kun ei tiedä, millä hintalapulla eri heput on hankittu. Voidaan kuitenkin todeta, että parasta olisi pitää kiinni niistä ulkomaalaisista, jotka osoittautuvat tähtipelaajan tasoiseksi jäällä ja sen ulkopuolella. Ohilaukauksia tulee kuitenkin n. 50%:n todennäköisyydellä, joten pieni palkanlisä tuskin aiheuttaa sen enempää kustannuksia kuin mitä esimerkiksi kuluu siihen, että maksetaan palkkaa huhtikuusta elokuuhun ja ennen varsinaisten pelien alkua puretaan sopimus (Sindel).
Kucera ja Barkov ovat "minun aikakauteni" Tapparan kautta aikain ulkomaalaisvahvistukset siitä syystä, että nämä pelasivat Tapparassa pitkän uran ja aina korkealla tasolla. Kucerahan olisi todennäköisesti jatkanut täällä uransa loppuun, ellei sopimusta olisi purettu seuran rahaongelmien vuoksi. Derek Mayer oli lyhyen visiitin tehneistä se, jonka tilannekovuutta on ikävä nykyjoukkueen pakistoa katsellessa. 2000-luvun vahvistuksista ei oikein muihin kuin Barkoviin ole syntynyt erityisen vahvaa tunnesidettä, eikä ihan tähtikategorian kavereita ole kieltämättä ollut moniakaan. "Erinomainen vahvistus" onkin parempi termi.
-
Tiedä oikein, että onko tämä ketju oikea, mutta en viitsi uuttakaan perustaa...
Tänään tuli töissä mietittyä, että keitä pelasi Tapparan paidassa viimeisimmällä työsulkukaudella? SM-liigassa oli jonkin verran kovia nimiä, mutta keitä Tapparassa oli? Itselläni pää löi tyhjää (ja lyö vieläkin), mutta palstalla varmasti jotkut muistavat... Sen 90-luvun muistaa kun legendaarinen Theo Fleury tuli :)
-
Viimeisimmällä työsulkukaudella ei tainnut ulkomaalaisia olla kuin maalivahti Andrew Raycroft.
-
http://www.dropyourgloves.com/Stat/Players.aspx?League=4&Season=2005&Team=103 (http://www.dropyourgloves.com/Stat/Players.aspx?League=4&Season=2005&Team=103)
Tossa on kauden 04-05 rosteri. Reiska ja Niäminen oli meidän työsulkuvahvistukset.