Tapparan epäviralliset jälkipelit

Jääkiekkokeskustelu => Ottelut => Aiheen aloitti: Screamager - Marraskuu 21, 2014, 14:43:14

Otsikko: Tappara-KalPa 21.11.2014 (Pe)
Kirjoitti: Screamager - Marraskuu 21, 2014, 14:43:14
Illalla on taas uusi mahdollisuus parantaa edellisestä pelistä.

Tuukka Smura
Otsikko: Vs: Tappara-KalPa 21.11.2014 (Pe)
Kirjoitti: #51 - Marraskuu 21, 2014, 15:57:22
Ei ole varmaan muutamaan kauteen ollut Tapparan kotipeleissä yhtä surullista yleisömäärää kuin tänään tulee olemaan. Ainakin lippukartta näyttää järkyttävältä. Kuuden euron lipuistakin lähes puolet myymättä. No, toivottavasti mattimyöhäisiä on paljon. Kai se on itse hallille raahauduttuva katsomaan tätä kahden viihdyttävän joukkueen kamppailua. Tänään Mäntylän lähdön "kunniaksi" Tappara pistää KalPalle luun kurkkuun ja vaientaa kritiikin!
Kirjoitti: juti - Marraskuu 21, 2014, 16:00:51
Veikkaan että Kalpa löytää takaisin Kuopioon siinä lauantai aamupäivällä sen verran kylmää kyytiä luvassa tänään Hakametsässä. Jos rahaa haluatte tehdä niin tulosvetoon isolla kii Tapparan 5,6 - 1,2 voittoa. Kannattaa erityisesti tarkkailla Greenin kenttää tullee tekemään tuhoja tänään!
Kirjoitti: gatecrasher - Marraskuu 21, 2014, 16:34:05
Itsekin seuraan tämän matsin kotisohvalta, edellisen kerran viikonloppukotipeli jäi väliin pari vuotta sitten lokakuussa SaiPaa vastaan. Onhan tämä Tapparan "markkinointi" ollut niin masentavaa ettei yleisömäärä ole mikään yllätys. Juuri ennen taukoa oli varsin positiivista meininkiä ilmassa, mutta nopeasti joukkue on ihan itse tämän käännöksen saanut velttoilulla aikaan.
Kirjoitti: KILO - Marraskuu 21, 2014, 17:22:09
Mihin tämä näkemys perustuu? KalPalle on tehty kaksi kertaa neljä maalia, ei kertaakaan enempää. Tappara on tehnyt kerran viisi maalia, ei kertaakaan enempää. Lisäksi esim. neljää maalia ei ole saatu aikaiseksi kertaakaan. Toki KalPa on ollut kehno viimeiset ottelut, mutta maaleja sitä vastaan on tehty kahta ja kolmea.

Sanotko tämän vain siksi, että jos nyt näin kävisi, niin voisit olla jälkiviisas ja "hyvä tietäjä". Jos tämä menee väärin, kukaan ei luultavasti ota sitä framille. Mikään, ei yksinkertaisesti mikään muu kuin varianssin mahdollisuus muutoin itseään toistavassa tilastossa tue tätä.

Vai oliko tämä jotain miinahuumoria?
Kirjoitti: juti - Marraskuu 21, 2014, 17:34:32

Perustuu tasan siihen millainen kutina mulla on hanurissa. Sanon tämän siksi kun tää sattuu olemaan Tappara-Kalpa pelin otteluketju jossa veikkaillaan tulevan ottelun tapahtumia.
Kirjoitti: soosi - Marraskuu 21, 2014, 17:50:47

Legendaarisella "hanuri kutinalla" rahat kotiin?
Isoja kaloja haalivat laskee, että TÄSSÄ pelissä Tapparan apinat tippuu selästä, ketsuppipullot aukeaa ja .... Kotijoukkue tekee YLI KAKSI maalia ja Kalpa kangistuu: 5-1
No; oma hanurini soittaa todennäköisemmäksi 3-1 ja viimeinen tyhjii, kun Kalpa ottaa maalivahdin pois 15s ennen loppua.

Kunhan ei tämänkin pelin jälkeen pidetä koppipalaveria.
Kirjoitti: KILO - Marraskuu 21, 2014, 17:51:40
Eikö tämä nimenomaan ole sellainen ketju, jossa ei veikkailla? Keskustelupalstan kategorioiden mukaan veikkailu kuuluu Tulosveikkaus ja otteluseuranta -osion alaisiin ketjuihin. Nostin viestisi esille sillä ihmettelin mihin visioon tulosveikkauksesi perustuu, koska se on täällä "virallisemmalla puolella".

Siitä jatkaen, en usko ketsuppipullon erityiseen avautumiseen.
Kirjoitti: Ioni - Marraskuu 21, 2014, 18:10:42
Onko jotain ketsuppipulloa mitä ylipäätään aukaista? Jos Tappara loisi edes ison määrän maalipaikkoja, niin luottamus olisi paljon korkeammalla. Nyt hyökkäyspeli on ollut keskialueelta asti niin aneemista, että ei ole voinut edes olettaa maaleja syntyvän...

Perusasiat kuntoon ja vastaiskuilla 2-3 häkkiä, niin peli voidaan taas voittaa puolustamalla viimeinen erä silmät, jalat ja kädet ristissä. Voitto tarvitaan tänään  joukkuehengen vuoksi jo pelkästään.
Kirjoitti: gatecrasher - Marraskuu 21, 2014, 18:13:44
Jos ei nyt ihan pakkovoiton paikka niin aika lähelle kuitenkin. Mutta vieläkin tärkeämpää olisi saada taas peli-ilme taistelevaksi ja tunnetta mukaan touhuun. Noilla saa jo paljon anteeksi. Mutta kolmen edellisen matsin kaltaista hiihtelyä ei kukaan sulata.
Kirjoitti: wild - Marraskuu 21, 2014, 18:26:18
Pron haastattelussa Jormakka painotti, että tänään pitää taistelua näkyä! Luotto on kova, että tänää jätkät ryhdistäytyy
Kirjoitti: juti - Marraskuu 21, 2014, 18:59:30

Öö eikö tulevasta ottelusta puhuminen ole aina veikkailua? Anteeksi nyg tuo minun pieni heitto "väärään paikkaan" toivottavasti saat nukuttua yösi hyvin.
Kirjoitti: tukkajukka2012 - Marraskuu 21, 2014, 19:03:23
12 ja 24 kokoajan pulassa. Ja hyökkäys ei toimi sit yhtää
Kirjoitti: Tammos - Marraskuu 21, 2014, 20:57:09
Mukava peli katsoa, vaikka turpaan tulikin rajusti. Oli hyvä intensiteetti loppuun saakka. Kalpa oli erinomainen. Tapparan pelistä puuttui aluksi luistelua, ja sitten onnea ja maalintekopaikoissa hyviä ratkaisuja.

Palola oli tappiosta huolimatta kentän paras pelaaja. Hrachovina otti hyvin koppeja.
Kirjoitti: 67 - Marraskuu 21, 2014, 21:12:21
Kutina hanurissa menikin toisin. Aika käsittämätön muutos tullut tuohon Tapparaan tauon jälkeen. Surullista.
Kirjoitti: #27 - Marraskuu 21, 2014, 21:27:59
Tuukan viimeinen esiintyminen tälle kautta Tapparassa mutta eletään jännä äärellä kauanko Tapolalla on aikaa.
Kirjoitti: #51 - Marraskuu 21, 2014, 21:28:45
+ Da Costa, aloitukset, yleisömäärä, ei jääty nollille, Hrachovina, Palola
- loput
Kirjoitti: TJ - Marraskuu 21, 2014, 21:34:19
Näin pelin jälkeen tää vaikuttaa aika hauskalta. Siis ei sun luottos, vaan Jormakan lausahdus. :D
Kirjoitti: Slobo - Marraskuu 21, 2014, 21:37:26

Muuten ok paitsi Palola ja Da Costa eivät ansaitse plussaa

Kirjoitti: #27 - Marraskuu 21, 2014, 21:46:41

Palola oli kyllä ainoa jolla oli edes jotain eloa kentällä mutta silti ihan ******* harhasyöttöjä. No katsotaan mitä tapahtuu. Tässä eletään jännän äärellä.
Ovet tulevat käymään suuntaan jos toiseen.

Oliko yleisömäärä muka noin suuri? Ei mielestäni.
Kirjoitti: Andy - Marraskuu 21, 2014, 21:46:54
Tämä oli kyllä pahin pohjanoteeraus muutamaan kauteen. Ei sitten toimi yhtään mikään.
Kirjoitti: bastardo - Marraskuu 21, 2014, 21:53:35

Joo. Kalpan kolmanteen maaliin tiivistyi hienosti mielestä Tapparan tämän kauden kiekollinen ilme. Kun ei ***** yhtään mikään toimi.
Tuollaisesta katastrofaalisesta suosta olisi mahdollista nousta jos saisi yhden osa-alueen pelistä toimimaan, esim. ylivoiman kautta maalinteon, mutta kun ylivoima on kusipaskaa niin minkäs teet.

Mielestäni Tapolalle voisi antaa kenkää jo sillä perusteella, ettei ole saanut koko kauden ajan päin helvettiä mennyttä ylivoimaa korjattua.
Kirjoitti: LK - Marraskuu 21, 2014, 22:02:45
"Virta hämmästeli Mäntylän temppujen lisäksi oman joukkueensa runsasta jäähymäärää. Tapparalle tuomittiin ottelussa kolme kahden minuutin rangaistusta, kun taas KalPan pelaaja passitettiin boksiin seitsemän kertaa."

Virta on kyllä ihme pelle, tuomarit puhalsivat tasaisesti mutta paskasti, ********* kyllä lujaa tollaset saatanan apinat jotka itkee ja kitisee joka asiasta.
Kirjoitti: #27 - Marraskuu 21, 2014, 22:12:51

En ymmärrä miksi Virralla paloi käpy, peli oli jo aivan selvä ja silti pitää mussuttaa tuomareille. Kaikki tavallaan.
Kirjoitti: Virveliä kainaloon - Marraskuu 21, 2014, 22:13:36
No mä en kyllä anna Da Costalle posia tänään. Mitä helevetin hyötyä on heittää vetopaikassa metrin rystylätty viereen yhtä huonoon paikkaan. Tästä sitten lähti KalPan 4-2 maali.

Posia Kankaanperälle, Palolalle ja Järviselle. Kanki parantaa kuin sika juoksuaan.

Toinen erä oli pirun hyvä, lukuun ottamatta ylivoimia. Oikeasti parasta Tapparaa moneen peliin. Nyt vaan se, että kun sinne maalille menee niitä miehiä, niin ei ole mitään järkeä heittää kavereiden selän taakse poikkisyöttöä. Elikkä kiekkoa maalille, kun sinne kerta mennään.

1. erä oli kummaltakin huono, 2. erä Tapparalta hyvä, ja kolmannessa kamelin selkä katkesi 4-2 maaliin. Mennään eteenpäin ja Dominaattori maalille ens matsiin. Ei nyt vielä anneta Tapolalle het kenkää.
Kirjoitti: Tmo - Marraskuu 21, 2014, 22:16:44

Niin, tuo on varmaan ainoa alue johon Tapola ei ole mitenkään vaikuttanut vaan kentälliset saavat niitä itse miettiä.
Kirjoitti: cace6969 - Marraskuu 21, 2014, 22:24:49
Ensimmäinen erä selvästi Kalpan. Juoksutti Tapparaa kiekolla ja silloin harvoin kun Tappara sai kiekon niin ei saatu minkäänlaista hyökkäyspeliä aikaan. Siihen erän loppuun kuitenkin todella tärkeä maali hieman yllättäen.  Toiseen erään Tappara tuli hyvin ja oli aktiivinen. Tappara oli parempi toisessa erässä ja siinä oli se hetki kun Tapparan olis pitäny peli kääntää. Ylivoima on vaan niin luokatonta nyt. Malisella oli siinä lopussa paikka viedä Tappara johtoon, mutta ei saanu sisään. Kalpa tietysti pomputteli heti tuon paikan jälkeen kiekon Karjalaisen kautta maaliin. Tappara tuli myös kolmanteen erään ihan hyvin ja sai sen ylivoiman. Ei maalia tietenkään. Vähän tuon jälkeen Kalpa tekee maalin ja Tapparan selkäranka katkes siihen. Vaikee on pelejä voittaa jos et ylivoimalla tee maaleja. Tänäänkin noista ylivoimista olis se 1-2 maalia pitäny tehdä.
Kirjoitti: Messi - Marraskuu 21, 2014, 22:29:41
Onko täällä ihan tosissaan  palstaveljiä, jotka uskovat, että päävalmentaja ei vaikuta mitenkään ylivoimapeliin, joka pyörii 10 % teholla? Jos jossain on sellainen valmentaja, niin kyllä on tyhmä valmentaja. Epäilen kuitenkin, että sellaista ei ole.
Kirjoitti: gatecrasher - Marraskuu 21, 2014, 22:32:50

Niin, jos meidän valmentaja(t) antaa pelaajien keskenään sopia kaikesta ja nähdyn jälkeen ei puutu tai harjoita (l.valmenna) mitenkään niin työsopimus pitäisi purkaa samantien.
Kirjoitti: JoKaGO - Marraskuu 21, 2014, 22:49:25
Minä en ainakaan ymmärrä, miten valmentaja voi vaikuttaa siihen, että yv:llä ei tule tehoja. Eihän Tapola siellä jäällä ole kuin treeneissä! Vika on vain ja ainoastaan pelaajissa, jotka eivät pärjää edes ylivoimalla.
Miettikää, neljä hampparia käy viiden miehen kimppuun kadulla, niin nämä viisi paskovat housuihin. Kuka palstaveljistä tunnustaa, että juoksee miesylivoimalla pakoon alivoimaista uhkaajaa? JUMALAUTA, siellä ovat toistensa kanssa samantasoiset pelaajat vastakkain, ja jos yksi on vapaana, niin verkko täytyy laittaa pullottamaan! Ainoastaan super-maalivahti voi olla maalin esteenä, kaikki muu on selittelyä. YV-teho pitää olla lähellä 100%, kaikki muu on selittelyä tai velttoilua. Tehdäänhän maaleja täysin kentäälisinkin / tasavajaalla / av:lläkin. Yritysmaailmassa ei hyväksyttäisi sitä, että 20%:n ylivoimalla ei saada tulosta, päitä putoaisi 3 kk:n sisällä.
No, jääkiekkojoukkue saa tunnetusti imeä tissiä puoli vuotta ilman mitään tulosvastuuta ja jos se sitten keväällä menee päätyyn asti, niin kaikki kauden epäonnistumiset unohdetaan. Mutta miettikää, jos johtaisi koko kauden sarjaa ja lopulta pokkaisi Cänädä-maljan keväällä, mitkä olisivatkaan lipputulot.
En enää ymmärrä tuotetta nimeltä Tapparan liigajoukkue, mutta ei se mitään!
Kirjoitti: Jarzo - Marraskuu 21, 2014, 22:52:47
Tämä On Vissiin Tervetuloa Helvettiin Ketju ! Jotem Tervetuloa Helvettiin !
Kirjoitti: 67 - Marraskuu 22, 2014, 00:06:09
Neljäs tappio varsinaisella peliajalla, sitä ennen mieletöntä peliä kymmen peliä. Mikä helvetti tää on niille jotka vieläkin katsoisivat saarisia ja hirvosia valmentamassa?
Joku ..tun ihme siellä on tapahtunut tauolla, eihän toi ole se sama Tappara. Mr Greenin tulo sai jotain tapahtumaan?
Kirjoitti: #27 - Marraskuu 22, 2014, 00:40:28

Siellä on sellainen Tapola penkin päässä jota vastaan pelaajatkin jo äänestävät jaloillaan. Aamulehti sanoi hyvin: Tapola myönsi oman virheensä kun palautti Palola-Järvinen-Jormakka ketjun entiselleen kun aiemmin hajoitti sen. Mies ei ole tehnyt kuin virheitä, ja Green pelaa paljon paremmin nyt kuin mitä pelas ennen loukkaantumistaan.
Kirjoitti: jallu_tane - Marraskuu 22, 2014, 01:12:58
Peli 6-2 ja johtava joukkue ottaa aikalisän, ei oo vastustajan kunnioituksesta virran pellellä tietookaan. Paska maku koko pelistä ja ei tarvi halliin raahautua taas hetkeen. Ei se että hävitään, vaan ettei ees yritetä.
Kirjoitti: juti - Marraskuu 22, 2014, 01:23:15
Ei se että hävitään, vaan ettei ees yritetä.

Tuo on taas melkoista paskaa. Väitän että Tappara olisi voittanut pelin jos Karjalainen ei olisi sohinut kiekko omiin. Eihän peli ollut lähellekkään noin huono mitä lukemat antaa ymmäörtää. Josko tämä peli toimisi ponnahduslautana kuten Rautakorven kaudella suurinumeroinen tappio HPK:lle? Noh ainakin uskoa vielä on!
Kirjoitti: #27 - Marraskuu 22, 2014, 01:37:35

Kyllä se oli, vaikka Tappara pelasi kuinka hyvän 20 minuuttisen alkaen Palolan maalista, loppuen Karjalaisen omaan maaliin niin kyllä KalPa oli ekassa ja vikassa erässä se ainoa joukkue kentällä.
Kirjoitti: Screamager - Marraskuu 22, 2014, 13:29:50
Tasakentällisin Tappara sai jälleen aikaiseksi vain puolet vastustajan laukausmäärästä: Tapparalla 21 tasakentällislaukausta ja KalPalla 43. Maalia kohti tasakentällislaukaukset menivät Tappara 13 ja KalPa 27. Vaikka alla esitetyt suhteelliset lukemat kaikista laukauksista ovat Tapparalla kelpo luokkaa, niin määrällinen tarkastelu ei samaa kerro, varsinkin kun erotetaan yv- ja tasakentällislaukaukset.

Voittoputkessa ei ilmennyt tämmöisiä eroja, joita nyt on ollut jo kolmessa neljästä viime pelissä tasakentällislaukausten suhteen. Voittoputken suurin ero tasakentällislaukausmäärissä oli 14.10 SaiPa-Tappara-pelissä, jossa SaiPa sai tasakentällisin 37 laukausta, joista 27 maalia kohti ja Tappara sai tasakentällisin 27 laukausta, joista 17 maalia kohti. Silloinkaan ero ei siis ollut näin suuri, kuin nyt on lyhyen ajan sisään ollut kolmessa pelissä.

Kirjoitti: Line - Marraskuu 22, 2014, 14:17:14

Samaa mieltä. Peli oli ajoittain ihan kohtuullisen hyvää, jos yv:tä ei lasketa ja tuurimaali ratkaisi paljon. Tuurikin toisaalta usein ansaitaan ja tuntuu, että Tapparalla ei tuollaista tuuria juuri ole ollut tällä kaudella. Jostain sekin ehkä kertoo. Tämä peli ei kuitenkaan kaatunut yrityksen puutteeseen, vaan muutamiin puolustusvirheisiin, maalivahdin heikompaan iltaan ja ehkä uskon puutteeseen tuon tuurimaalin jälkeen.
Kirjoitti: peterra - Marraskuu 22, 2014, 20:11:29
Mä sanoisin tästäkin pelistä vanhan tutun mantran:

Jos jalka ei ala liikkua tuota paremmin niin voittamiseen on vielä todella pitkä matka riippumatta siitä valmentaako joukkuetta ketään tai kukaan. Tapolan potkut avaavat henkisen akuutin kriisin, joka voi palauttaa pelaajille sellaisen ihmillisen asian kuin halun näyttää. Tältä osin ymmärtäisin Tapolan potkut jopa loistavasti. Joku täsmähankinta voisi toimia samalla tavalla ja herätellä joukkuetta, mutta sen hankinnan pitäisi olla todella kova ja nimenomaan lisätä uskoa myös henkisellä puolella eli ns. johtava pelaaja myös kopissa. Johtajuutta Tapparassa tosin pitäisi olla jo nyt riittävästi, mutta jossakin kohdin mättää nyt enemmän kuin vuosikausiin. Joko johtaminen on väärää tai huonoa tai yksinkertaisesti keinoja ei enää ole; pelaajien luottamus valmentajaan on mennyt ja toisin päin, tämäkin voisi puhua sen puolesta, että Tapola on pakko kenkiä.

Mutta jos mennään itse peliin tarkemmin niin toistan tuon ekan lauseen:
Jos jalka ei ala liikkua paremmin niin voittoja ei ole tulossa ensi viikolla eikä seuraavallakaan. Puolustajat on jatkuvasti omissa myöhässä ja jatkuvasti nukutaan. Nimenomaan tämä "sleep while wide awake" -ilmiö on se, joka näyttää hyydyttävän kaiken liikkeen. Jätkät jää seisoskeleen ja vastustaja yksinkertaisesti ihan luistimella vie tapparan 100-0. Sen lisäksi, että meillä on valmis raskastekoiset ja hitaat pakit (Kankaanperä, Saravo, Aalto) vs. "liikkuvat" Mäntylä/Kolomatis/Mäkinen) +- Puistola joka myös on raskaalla jalalla liikkunut niin nyt mennään senttereistäkin heittämällä ohi. Eilen aukesi ihan tuhottomasti paikkoja, kun JMJ kierrettiin keskialueella ja nimenomaan hänen miehensä purjehti maalille. Green on ihan yhtä nopea kuin aiemmin ja itse asiassa pysyy jopa hyvin pelin sisällä, mutta hänen kanssaan yritetään pelata jääkiekkoa, jota Green ei vaan voi pelata. Green yrittää ehtiä kulmavääntöihin mukaan, mutta sillä väli ku Green sinne yrittää niin jo on kaksi vihollista kiinni kiekossa.

On turha puhua pelitavoista yms. jos liike ei parane. Jos puolustajat eivät pysty avaamaan liikkuville laitureille ja laiturit/sentterit vaan seisoskelee ja sitten vastaavasti valmiiksi hitaat pakit nostelevat hyökkäyksiä jalalla niin onhan se semmoista hidastettua filmiä koko peli ja todella vähäisillä vaihtoehdoilla mennään. Jalat on saatava auki ja niiden pitää alkaa liikkua siten, että saadaan vielä aikaan peliäkin. Tapparan otteluraportti on eilisestä pelissä sinänsä oikeassa, että olihan tokassa erässä semmonen hetkikin, jossa peliä oltais viety, mutta sitten tämä ylivoima. Ja nimenomaan tuon ylivoiman heikkous on jo sitä luokkaa, että mitää ei menetetä, vaikka nyt ei edes tehtäisi ylivoimaketjuja. 1. ja 2. ketju samanlaisissa muodoissa kuin peleissä pelaamaan yv:tä ja katsotaan toimiiko. 5vs5:llä nää kentät saa edes paikkoja luotua, yv:llä eivät edes paikkoja saa.
Kirjoitti: gatecrasher - Marraskuu 22, 2014, 20:29:43
Yllä 100% asiaa. Herää vain pari kysymystä. Mihin meidän ihan kelvollinen liikkuminen on hävinnyt? Ja miksi? Tapparan liikkumisessa on nyt  havaittavissa samaa tahmeutta, siis suoraan sanottuna hitautta, kun esimerkiksi 2011-12 kauden alussa. Vastustajat luovat tilanteita ihan pelkästään paremmalla liikkumisella, kun itse ei ehditä mihinkään ja vapaita miehiä on siellä ja täällä koko ajan. Vastustajat tuntuvat saavan tästä syystä näitä lapsellisia ohoh-maaleja. Itse en usko mihinkään maaottelutauon harjoitusjumiin, kun joukkue on enemmänkin pitänyt vapaata ja harjoitellut omatoimisesti. Esimerkiksi JYPiin ja KalPaan verrattuna liike ja intensiteetti kadonneet totaalisesti. Joukkueessa on kuitenkin todella paljon kevytjalkaisia pelaajia, mutta näilläkin toiminta ihan suossa tarpomista. Puhuttamattakaan raskasjalkaisista pakeista. Pitäisiköhän pikkuhiljaa päivitellä myös voimavalmentaja osastoa tähän päivään? Vai mistä kyse? No kevääseen on vielä aikaa.