Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 109
46
Yleinen keskustelu / Vs: Liigapörssi ja muut haastesarjat
« : Lokakuu 25, 2015, 10:40:05 »
Kiitos tästä! Tietää ainakin, minkä joukkueen pelajilla tulee irtopisteitä seuraavassa jaksossa. Muistanko omiani vai tilastoitiinko viime kaudella noita blokkeja hetken aikaa liigan sivuilla? Jotenkin on mielikuva, että jossain oli blokkaustilasto esillä ja jo tuolloin Ässä-pelaajat dominoivat tilastoa.

Illalla oli väärät filtterit käytössä ja tässä oikea lista blokatuista laukauksista paikkakunnittain eli ko. joukkueiden kotiotteluissa:
TPS 1,2

Eli eroja on oikeasti. TPS:n lukema ei voi selittyä pelkästään sillä, että ei vaan blokata. Sportin kotipeleissä blokataan semmoinen kahdeksan kertaa ahkerammin kuin TPS:n kotipeleissä?

47
Tänään vietiin kyllä Tepsiä kuin litran mittaa. Pelillisesti aivan huikea ottelu ja kuten Karri Kivi sanoi 1.erän tauolla ettei hetkeen muista tällä kaudella nähneensä vastaavaa erää kuin Tappara esitti, ei ainoatakaan huonoa suoritusta koko erässä ja pelin jatkumo kävi kokoajan.  Toki TPS:n maalivahtipeli ei ollut parasta, mutta silti Tappara omalla pelillään ja tavalla paukutti noi tilanteet ensin ja nyt vedot sattui uppoamaan.

Mun muistaakseni Karri sanoi, että ei ole ikinä nähnyt Liigassa samanlaista esitystä suhteessa vastustajaan kuin Tappara eka erässä esitti. Kaikki toimi eikä moitteen sijaa ollut. Ja olihan se Tapparalaista pelaamista parhaimmillaan, miehet ja kiekko liikkui, pelinopeus oli korkea, viisikko oli tiivis molemmissa päissä kenttää. Kommentaattori Grönman kirosi että ei tykkää hitaista lähdöistä/viivelähdöistä ja tää peli on ollut hyvä kun ei ole ollut hitaita lähtöjä. Sitten Tappara ryhmittyy viiveeseen .. "Nyt on pelin toinen hidas lähtö" toteaa Grönman ja siitä kymmenen sekuntia niin peli on 0-2. Siinä oli Tapparalainen vastalause pelillistä vanhoillismia vastaan ja millä ajoituksella!

Tämä on nyt ensimmäinen kunnollinen Tapolan Tappara ja se näkyy. Pelaajat tukevat Tapolan pelitavan vaatimuksia, peli on kontrolloitua ja nopeaa kun on riittävästi kykyä ja älyä sen toteuttamiseen sekä yksilönä että kollektiivina. Viime kaudella oli pakon sanelema tilanne pelaajien sopimustilanteen osalta, mutta lopputulos oli silti niin likellä kärkeä kuin voi olla. Nyt on päästy kokoamaan Tapolan pelille omannäköisempi joukkue ja kauden alku on ollut mahtava.

Maaleja on syntynyt eniten niin kokonaisuudessaan kuin tasakentin. Joukossa on toki maali-iloitteluja jotka nostavat kokonaismäärää, mutta voidaan myös todeta, että jonkun takiahan ne maali-iloittelutkin syntyvät. Ei ole kyse vain vastustajan puolustuspelin heikkoudesta, kun runsasmaalisempia otteluita on ollut jo neljä. Näissä otteluissa Tapparan peli on ollut paikoin täydellistä modernia kiekkokontrollia, jollaisesta syksyisin on yleensä saatu vain haaveilla.

Tappara ei ole perinteinen "syksyn joukkue", koska nimilista on kolmea hyökkäysketjua myöten Liigan kärkitasoa ja puolustus on rutinoitunut. Kun peli on jo tässä vaiheessa suhteessa vastustajaan noin hyvännäköistä kuin Tapparalla on, niin kauden etenemistä voidaan seurata poikkeuksellisen paljon lupauksia herättävissä merkeissä.

48
« : Lokakuu 24, 2015, 22:46:47 »

Oli ne viime kaudella hetken aikaa, ja muistan että oli tälläkin kaudella alkuunsa siinä pelaajien päätilastosivulla B-otsikon alla aloituksien vieressä. En tiedä miksi vedettiin nyt pois. Ässät oli tosiaan viime kaudella vahvasti edustettuna ko. tilastossa ja ainakin tämän kauden alun perusteella sama näyttää jatkuvan.

49
« : Lokakuu 24, 2015, 22:37:08 »
Mitäs mieltä palstalaiset on näistä täksi kaudeksi tulleista aloitus- ja blokkauspisteytyksistä?

Omasta mielestäni erittäin heikot uudistukset. Nyt hyvän, paljon aloittavan sentterin arvo on pörssissä liian suuri ja käytännössä on mahdoton menestyä, jos joukkueessa on pelkkiä laitahyökkääjiä. Lisäksi tuo blokkaustilasto on täysin mielivaltaista. Tänään Elorinne otti kahteen erään ainakin kolme selvää blokkia, jotka selostamokin huomasi ja liigapörssissä hänelle on merkitty 0 blokkia. Itsekin noita selviä blokkeja laskin jostain Tapparan pelistä ja sain niitä muistaakseni 8, joista liigapörssi oli tilastoinut 2.

Siä on kuitenkin sillä Liigan tilastoijalla ollut tiukka tilanne kimpassa ja katsonut, että saatana Elorinne on lähimpänä olevalla toisena pakkina. Ei anneta liikaa pisteitä..

Jotain sekin kertoo että blokit ei löydy tilastointina Liigan sivuilta vaan ne on esillä pelkästään Liigapörssissä. Vähän teennäinen lisä ainakin tuo blokkauspisteytys, aloituksien arvon ymmärrän paremmin ja kun se on yksiselitteinen tilasto toisin kuin blokkaustulkinta.

Blokatut laukaukset joukkueiden kotiotteluissa, lukemassa kotijoukkue+vierasjoukkue (keskiarvot):
TPS 3,2

Ässät on pelannut vasta 5 kotipeliä, mutta ehkä siellä sitten vaan uhraudutaan kolme kertaa enemmän kuin Turun peleissä. Muuten aika tasaista mutta täytyy seurailla miten keskiarvot kehittyvät kun joukkueet pääsevät "sekoittumaan" ja kaikki pelaa enemmän kaikkia vastaan.

50
Ottelut / Vs: Tapparan yv/av-pelaaminen 2015-2016
« : Lokakuu 23, 2015, 10:57:13 »
Niin Tapparan YV:stä puuttuvat jo toista kautta peräkkäin vedot.

Sitten puuttuu monen muunkin porukan yv:ltä. Tappara on laukonut Liigassa neljänneksi eniten per yv-minuutti eli 1,53 laukausta per yv-minuutti. Eniten on laukonut Kärpät 1,98 laukausta per yv-minuutti. Vähiten on laukonut TPS 1,25 laukausta per yv-minuutti. Tappara on laukonut kohti maalia ylivoimalla kolmanneksi eniten: 0,87 laukausta per yv-minuutti. Eniten kohti maalia on laukonut Kärpät 1,01 laukausta per yv-minuutti ja vähiten Blues 0,70 laukausta per yv-minuutti.

Määrän sijasta ongelma on enemmänkin laadussa. Roolit ja kätisyydet menevät parissa kuviossa vituralleen, kun esimerkiksi Dixon kiertää leftin miehenä keskelle ja hälle yritetään siniseltä katsoen oikealta pelata laukauspaikkaa - ei onnistu. Siinä kohtaa peli tuntuu seisahtuvan ja vaihtoehdot rajautuvat turhan ennakoitaviksi. Poikittaissyötöt ovat turhan tiedetty vaihtoehto, mutta onnistuessaan toki tehokkaita. Poikittaissyötön kohde eli toisessa yv:ssä Ilomäki ei kuitenkaan ole viime otteluissa ollut "paikkauskollinen" vetojen suhteen vaan vähät vedot ovat häneltä tulleet enemmän keskeltä eikä vasemmalla laidalla ole ollut laukausuhkaa kuin Kuuselan muodossa ykkös-yv:ssä. Lajunen on ykkös-yv:ssä mies paikallaan maalin edessä ja kakkos-yv:ssä Savinaisella on vastaava homma, mutta tällä hetkellä kakkos-yv:ssä ei ole riittävää laukausuhkaa laidoilta. Eli Laineelle olisi kysyntää.

51
Yleinen kiekkokeskustelu / Vs: Tilastoketju 2015–2016
« : Lokakuu 22, 2015, 19:39:56 »
Lähdetään tämmöisellä tilastolla liikkeelle kuin Tapparan ja vastustajan maalintekotehokkuus laukausetäisyyden mukaan. Kyseessä on "kumulatiivinen tehokkuus" eli tehokkuutta lähdetään laskemaan nollasta metristä ja kokonaistehokkuus on viimeisenä lukuna. Kuvaaja liitteenä.

Huomiot:
- Tapparan maalintekotehokkuus "metristä" yli 30 %
- Tapparan ja vastustajan tehokkuus tasoittuu 3 metrin etäisyydellä
- Tapparan laukominen saavuttaa edun suhteessa vastustajaan 5-6 metrin etäisyyksillä
- Vastustajan laukominen on ollut hieman Tapparaa tehokkaampaa 15 metrin tienoilla, mutta ei luonnollisesti niin paljon tehokkaampaa että saavutettu ero 5-6 metrin tienoilta lähteneistä laukauksista tasoittuisi kovin paljon

Tapparan on laukomisessaan Liigan tehokkain joukkue "2-sektorilta" eli 5-10 metrin päästä keskeltä tehokkuudella 9,5 %. Heikoin on HIFK tehokkuudella 3,5 %.

Tapparan vastustajan maalintekotehokkuus 2-sektorilta on toiseksi alhaisin (3,5 %), alhaisin lukema on KooKoolla 2,9 %. Tästä siis syntyy merkittävin ero Tapparan hyväksi.

Yli kymmenestä metristä keskeltä Tapparan maalintekotehokkuus on 2,5 % (Liigan viidenneksi paras, kärjessä Pelicans 3,1 %) ja Tapparan vastustajan maalintekotehokkuus 2,9 % (Liigan toiseksi korkein, ykkönen Sport 3,2 %). Laukomisen tehokkuuden ero siis tasoittuu hieman näiden lukemien myötä, koska vastustaja on ollut tehokkaampi. Tässä kohdin vaadittaisiinkin puolustuksen skarppausta, ettei vastustaja pääse laukomaan kauempaa vaarallisesti ja maalivahdin pitäisi olla hereillä.

Liigan tasoon vertailtuna, Tapparan maalintekotehokkuus 6,5 % on Liigan toiseksi paras ja Tapparan vastustajan maalintekotehokkuus 4,4 % on Liigan kolmanneksi alhaisin. Hyvät on siis sijoitukset kokonaisuudessaan.

52
Pelaajat / Vs: Stephen Dixon
« : Lokakuu 21, 2015, 22:43:44 »
Dixon on ehkä Tapparan paras pelaamaan yhden kosketuksen peliä. Tarkoittaa siis sitä, että Dixon pystyy pelaamaan kiekkoa oikeaan paikkaan pienillä liikkeillä (yhdellä kosketuksella) peliä edistävästi ja se näkyy parhaiten hyökkäyspäässä. Kun tämä taito on noin näkyvästi tallella mitä se esimerkiksi Sportia vastaan oli ensimmäisessä erässä, voidaan Tapparan nykytilanteessa aivan hyvin odotella Dixonin pistehanojen aukeamista, koska tuolla menolla ne kyllä aukeavat.

Dixonin pelityylillä viisikon pelinopeudella on mahkuja kasvaa todella korkeaksi, kun muut vaan pääsevät samalle sivulle. Ja voisihan Dixon itse niistä 1- ja 2-sektorin laukauksistaan jonkun maalinkin tehdä!

53
Ottelut / Tappara-Kärpät 8.10.2015 (To)
« : Lokakuu 08, 2015, 10:45:06 »
Kevään joukkueet kohtaavat syksylläkin, nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Mukana menossa on myös 30-50 eNHooeL-skouttia seuraamassa Patrik Lainetta ja Jesse Puljujärveä: http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1444131364705.html

Joukkueiden pelin tasoa mitattaessa huomataan, että ollaan aika tasoissa. Molemmilla on pistekeskiarvo 1,78 ja maalisuhdekin samankaltainen, molemmilla 19 päästettyä ja Tapparalla 26 tehtyä, Kärpillä 23.

Vaaralliselta maalintekoalueelta tasakentällisin Tappara on laukonut 12,1 laukausta per peli ja Kärpät 14,7 laukausta per peli. Määrällisesti ero on melko pieni, mutta Tapparan lukema sijoittuu Liigassa sijalle seitsemännelle sijalle Kärppien lukeman ollessa Liigan paras. Puolustuksen kantilta, Tapparaa vastaan on tasakentällisin lauottu vaaralliselta maalintekoalueelta 9,9 kutia per peli ja Kärppiä vastaan 8,3 laukausta per peli. Tässä suhteessa joukkueet ovat kärkipäätä, sillä molemmat ovat top-3-tasoa; Kärpät tässäkin suhteessa kärjessä ja Tappara kolmantena.

Vaarallisen maalintekoalueen maalintekotehokkuutta tasakentällisin mitattaessa Tappara on Liigassa sijalla 2 (maalintekotehokkuus 13,8 %) ja Kärpät sijalla 9 (10,6 %). Vastaavasti puolustustehokkuutta samalta alueelta mitattaessa Tappara on sijalla 3 (vastustajan maalintekotehokkuus 6,7 %) ja Kärpät sijalla 13 (14,7 %). Tehokkuutta mitattaessa Tappara on siis Kärppiä edellä sekä hyökkäys- että puolustusmittaristolla. Maalilukemina nämä tarkoittavat sitä, että Tappara on tehnyt tasakentällisin vaaralliselta maalintekoalueelta 109 laukauksella 15 maalia ja Kärpät 132 laukauksella 14 maalia. Tapparaa vastaan on vaaralliselta maalintekoalueelta tehty 89 laukauksella 6 maalia ja Kärppiä vastaan 75 laukauksella 11 maalia.

Erikoistilanteista huomionarvoisin tilasto on Kärppien alivoiman taso: AV-prosentti lähes 97 % eli 51 minuuttia alivoimaa ja sinä aikana vain yksi päästetty maali. Laukauksetkin ovat olleet todella vähissä Kärppien alivoimilla, sillä Kärppiä vastaan on ylivoimalla oleva joukkue laukonut vain 1,04 kutia per yv-minuutti, kun muita joukkueita vastaan on lauottu keskimäärin 44 % enemmän per yv-minuutti. Tappara on tässä tilastossa tosin heti toisena Kärppien jälkeen, Tapparan alivoimalla vastustaja on laukonut keskimäärin 1,21 kutia per yv-minuutti.

Odotusarvona siis on kahden hyökkäysvoimaisen joukkueen kohtaaminen, joista Tapparan puolustuspeli on tässä vaiheessa kautta paremmalla tolalla. Erikoistilanteissa Kärpillä on kuitenkin etulyöntiasema, mikä voi kääntää yksittäisen ottelun. Kärpillä on ollut myös loukkaantumishuolia, kun viimeisimpänä Junttila tippui pois ja Pirnes on ollut sitä ennen sivussa day-to-day, eli saattaa pelata illalla. Tapparalla ei ole vastaavia huolia rotaatio-Kaksosta lukuunottamatta ollut.

54

Fanipaidat-ketjussa oli kuitenkin tämän ketjun aiheeseen mitä "mainioin" kirjoitus:

Tuli tilattua, oli sen verta mukavan näköinen.
Tuon paidan kun saisi vielä ilman tuota logoa, ni silloin paidan käyttö kasvaisi ainakin itselläni (tarkoittaen iha joka paikkaan ei voi mennä fanipaidassa), mutta kuitenkin kaikki vähäänkään kiekkoo seuraavat ymmärtäisivät uskollisuuden :)
Hieno väritys, hieno paita (y)

Mihinkä mennään college-paidassa, jossa "ei voi" näkyä jääkiekkoseuran logo? College on käsittääkseni kohtuu rento asuste luonteeltaan, ja baaritiskillähän ei saa turpaan väärään paitaan pukeutuneena..  ::)

Yleisestikin tämä on sellainen aihe, jota voisi puida enemmän. Mikä Tappara-asusteissa, esim. tuossa retrocollegessa, on semmoista että niitä ei niin yleisillä paikoilla näe, ja tässä tapauksessa tärkeä tunnus eli logo pitäisi saada piiloon? Värithän ovat mitä mainioimmat ja tunnistettavat, mutta mielestäni näyttäisi hieman tönköltä ilman logoa. Pelipaitamainen asettelu kaulanyöreineen saa aikaan vahvan vaikutelman pelipaidasta, jossa yleensä logo on keskeisellä paikalla.

55
Ottelut / Vs: Tapparan peliesitykset 2015-2016
« : Lokakuu 04, 2015, 15:29:12 »
Käytännössä ensimmäinen kuudennes Liigaa pelattu ja vaikka CHL:ää välissä pelataankin, niin Tapparalla on pieni tauko liigapeleistä kun ensi torstaina kohdataan Kärpät. Tässä välissä on hyvä tehdä pientä katsausta pelin tilastolliseen ja tulokselliseen tasoon erityisesti verrattuna muihin joukkueisiin.

Liitteenä on tasakentällis-laukaustilastot hyökkäys- ja puolustuspelin osalta, aukiluettuna lisäyksin alla. Vaarallinen maalintekoalue = Sektorit 1 (etäisyys < 5 metriä) ja 2 (etäisyys 5-10 metriä ja laukauskulma > 45 astetta)

Tasakentällisin Tappara on laukonut 10. eniten per peli (32,9 kutia), mutta vaaralliselta maalintekoalueelta laukauksia on tullut 7. eniten per peli (12,1 kutia). Eniten on tasakentällisin laukonut TPS (39,8 kutia per peli) ja eniten vaaralliselta maalintekoalueelta Kärpät (14,7 kutia per peli). Vähiten on laukonut KooKoo (25,0 kutia per peli) ja KooKoo on myös laukonut vähiten vaaralliselta maalintekoalueelta (7,9 kutia per peli).

Tasakentällisin Tappara on kuitenkin tehnyt eniten maaleja, 21 kappaletta! Vähiten tasakentällismaaleja ovat tehneet KalPa ja Ässät, molemmat 8. Tasakentällispelin maalintekotehokkuudessa Tappara on toisena tehokkuudella 7,1 % heti kärki-Ilveksen tehokkuuden 7,2 % jälkeen. Vaaralliselta maalintekoalueelta Tappara on ollut 3. tehokkain lukemalla 13,8 %, jaetulla kärkisijalla ovat HIFK ja SaiPa tehokkuudella 14,7 %.

Puolustuspeliä mitattaessa Tapparaa vastaan on tasakentällisin lauottu 6. vähiten per peli (31,4 kutia) ja vaaralliselta maalintekoalueelta 3. vähiten (9,9 kutia). Vähiten on lauottu TPS:iä vastaan (27,2 kutia per peli) ja vähiten laukauksia vaaralliselta maalintekoalueelta on lauottu Kärppiä vastaan (8,3 kutia per peli). Eniten on lauottu KooKoota vastaan (50,6 kutia per peli) ja KooKoo on ”kärjessä” myös verrattaessa vastustajan vaarallisen maalintekoalueen laukauksia, KooKoota vastaan on lauottu 17,4 kutia per peli vaaralliselta maalintekoalueelta.

Tappara on päästänyt tasakentällisin kolmanneksi vähiten maaleja (11), vähiten on päästänyt Ilves (7) ja eniten HPK (27). Puolustuspelin ”tehokkuutta” tasakentällisin vertailtaessa Tapparan vastustaja on onnistunut laukauksissaan 3,9 %:sti, joka on 4. alhaisin lukema. Alhaisin vastustajan maalintekotehokkuus on Ilveksellä, 2,7 %. Heikoin tällä mittarilla on HPK, jonka vastustaja on onnistunut laukauksissaan 7, 9 %:sti. Vaaralliselta maalintekoalueelta Tapparan vastustajan maalintekotehokkuus on 3. alhaisin (6,7 %), kärjessä ovat Ilves ja Lukko joiden molempien lukema on 5,5 %. HPK on tässäkin tilastossa heikoimmilla, sillä HPK:n vastustaja on onnistunut jopa 18,2 %:sti vaarallisen maalintekoalueen laukauksissaan.

Eli tällä objektiivisella mittaristolla Tapparan tasakentällispeli on tällä hetkellä oivalla tolalla tuloksien valossa. Sekä hyökkäys- että puolustustehokkuudet ovat top 4-tasoa. Vielä kootusti tasakentällispelin tilastot (vertailulukemat siis ”per peli”):

- Tappara on laukonut 10. eniten ja Tapparaa vastaan on lauottu 6. vähiten
- Tappara on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta 7. eniten ja Tapparaa vastaan on lauottu vaaralliselta maalintekoalueelta 3. vähiten
- Tapparan maalintekotehokkuus on 2. parasta ja Tapparan vastustajan maalintekotehokkuus on ollut 4. heikointa
- Tapparan maalintekotehokkuus vaaralliselta maalintekoalueelta on 3. parasta ja Tapparan vastustajan maalintekotehokkuus vaaralliselta maalintekoalueelta on ollut 3. heikointa

56
Ottelut / Vs: Tappara - HPK 2.10.2015 (pe)
« : Lokakuu 02, 2015, 11:05:54 »
Kolme pistettä on vähimmäisvaatimuksena. Kerho ei tosin ole ollut mielestäni niin huono kuin tulokset osoittaa. Ilves-ottelussa joukkue kaatui avauserässä Kristian Järvisen umpisurkeaan peliin, vaikka sai itse paremmat maalipaikat. Lisäksi joukkue haki pisteen Helsingistä ja voiton Jyväskylästä. Tosin HPK:n maalin eteen on ilmeisesti jokaisessa pelissä (etsivä löytää laukaisukartat) päässyt todella helposti ja sinne pitää Tapparankin pyrkiä. HPK:n puolustus on kokematon ja virheherkkä. Tänään näkisin mielelläni myös CHL-peleistä tuttua aggressiivista karvausta, joka on liigan puolella ollut hieman vaatimattomampaa.

Oikeansuuntainen havainto. Puolustuspelin rakenteellista onnistumista mitattaessa, HPK:ta vastaan on vaaralliselta maalintekoalueelta lauottu tasakentällisin keskimäärin kolmanneksi eniten - 12,6 kutia per peli. "Kärjessä" on KooKoo 18 kutia per peli, toisena KalPa 13 kutia per peli. Tappara on tässä tilastossa sijalla 11 eli paremmalla puolen keskiarvoa. Tapparaa vastaan on vaaralliselta maalintekoalueelta lauottu tasakentällisin keskimäärin 9,9 kutia per peli.

Puolustustehokkuutta mitattaessa sekä koko kentän alueelta että vaaralliselta maalintekoalueelta HPK on heikoin. Vastustajan maalintekotehokkuus HPK:ta vastaan on 7,3 % (Liigan heikoin lukema) ja vaaralliselta maalintekoalueelta HPK:n vastustaja on onnistunut laukauksissaan 15,8 %:sti (samaten Liigan heikoin lukema). Tapparalla vastaavat lukemat ovat järjestyksessä 5,3 % (Liigan 5. paras) ja 8,7 % (Liigan 3. paras)

Aggressiivinen karvaus voisi olla päivän sana. HPK:n puolustus on kärsinyt vammoja, sillä sitten viime pelin kokoonpanon sieltä on ilmeisesti tippunut Santeri Saari joka satutti päänsä ja Martti Järventie pelasi Bluesia vastaan kauden ensimmäisen pelinsä ja ensimmäisen ottelun ylipäätään sitten viime kauden. Muutenkin siellä on ollut miehiä rikki, mm. Riku Hahl hyökkäyksestä.

Eli toivottavasti pistetään tötinää ja tytinää pyttyyn ja hyrskyn myrskyn!

57
« : Syyskuu 27, 2015, 12:44:00 »
No joo, ukot on suorittaneet yllättävänkin tasaisesti eikä ole tarvinnut vaihtoja tehdä. En mä noita pelimääriä ole seurannut muuten kuin sen verran, että viimeistään heti perjantai-iltana pitää vaihtaa ainakin Tapparan ukot pois. Tää on ollut tasanen jakso. Ekilläkin vielä hyvät iskuetäisyydet, joukkueen rosteri on ainakin ihan jäätävän nimekäs.

Kannattaa seurata tuota Pirneksen tilannetta, mun mielestäni jättäytyi KooKoo-pelissä kesken pois.

Kah, Pirneksen peliaika 11:35 ja jatkoajan otteluraportissa mainitaan että tippui kolmoserässä pois. Kiitos vinkistä, enpä olisi huomannut muuten.. Pirnekseltä eilen 3 pisteen ilta + kapteenilisä 1 piste, no oli sekin parempi kuin Tukosen pelaamattomuus.

58
« : Syyskuu 27, 2015, 08:21:28 »
Joo, ei nyt taas mennyt niinku piti.

Vaihdoin Vänttisen pois eilen. Alkuperänen suunnitelma oli, että otan ukon takas tälle päivälle. Ensimmäinen ajatukseni oli vaihtaa Vänä Paajaseen, mutta rahat ei riittäneet. Puuttu tyyliin 500 euroo. Paajanen teki sitten 24 pojoa ja hänen sijastaan hankkimani Nättinen 5 pistettä. Jätin kuitenkin Nättisen joukkueeseeni ja ostin Zapolskin. En siis hankkinut Vänttistä takaisin, koska rahat meni Zapoon. Kai Vänä teki sitten kaksi maalia, joista toinen oli voittomaali alivoimalla, 28 pistettä. Ajattelin saavani lohtua Zapolskin nollasta, mutta nollakin rikkoontui 14 sekuntia ennen päätösvihellystä.

Tää peli on mulle would've-could've-should've ja siks "inhoon" tätä.

Mutta oot silti aika kovan ja kärsivällisen suorituksen tehnyt kun vaan kaksi vaihtoa koko jakson aikana vaan mennyt, ja kärjessä 14 pisteen erolla. Mun porukalla on 44 peliä 11+12=23 (10 rankkuminuuttia) ja sulla 40 peliä 12+13=25 (18).

Koitin nokkelasti panostaa nyt Kärppiin kun ensin oli vastassa KooKoo ja ti Ässät, mutta ei ainakaan ensimmäisessä onnistunut. Toki 0 ja 1 on parempi kuin 0 ja 0, mutta kyllä Pirnes, Laatikainen ja Hakanpää vähän pettivät. Tiistaina paikon paikka.

Jakso päättyy ensi viikon lauantaihin, eli ei kun tiukka loppukiri päälle..

59
« : Syyskuu 26, 2015, 00:35:22 »
Peliesityskritiikkiin liittyen tilastofakta: Tappara on tehnyt toiseksi eniten tasakentällismaaleja (12), eniten on tehnyt SaiPa 14 ja Tapparan kanssa tasoissa ovat HPK ja Kärpät. Tappara on päästänyt kolmanneksi vähiten tasakentällismaaleja (7), vähiten on päästänyt HIFK ja Ilves 6, Tapparan kanssa tasoissa ovat JYP ja SaiPa. Aika hyvät lukemat.

Tahtoo sanoa siis sitä, että ongelmia kannattanee tässä vaiheessa kautta (otanta pieni -> pienet erot ratkaisevat korostetusti) hakea enemmänkin heikosta yv-pelistä, jossa ollaankin sitten jäljessä enemmän. Tämä tuo painetta tasakentällispelin onnistumiseen, mutta sitä ei määräänsä enempää voi tässä vaiheessa kautta pitää onnistumisen takeena. Kun tasakentällispelissä on kasvanut paine, eivät ratkaisut ole vapautuneita vaan haetaan korostetusti harjoittelun muistoista kuvioita ja luistelulinjoja.

On toki totta, että Dixonin ja Lajusen ketjut ovat tuloksellisesti olleet kohmeessa, mutta etenkin Dixonin ketjun pelissä on ollut parissa viime koitoksessa erinomaista otetta. Lajusen kenttä ei tuollaisenaan vaikuta toimivan.

Kausi etenee omalla painollaan ja on totta kai asioita joita täytyy parantaa. Tällä hetkellä ykkösprioriteetti on erikoistilannepelaamisen saamisessa uomiinsa, sillä se vaikuttaa yksittäisissä otteluissa huomattavasti tulokseen, jos tasakentällisin ei synny kuin se pari kolme maalia. Mutta kuusi ottelua on vasta takana ja erikoistilannepelaamiselle on oma ketjunsa.

Liitteenä tähän astisista otteluista 1-, 2-, 3- ja 4-ketjun hyökkääjien laukauskartat tasakentällisin eroteltuna ketjuittain (lämpökartta = mitä punaisempi, sitä enemmän ko. alueelta on lauottu). Siitä huomaa selvästi, että Dixonin ketju (lähinnä Savinainen) yrittää niin maan perkeleesti, mutta ei uppoa ja on joukossa ollut aivan loistaviakin paikkoja esimerkiksi suoraan syötöstä, kyllä sen kohta pitäisi aueta. Kakkoskentän kuvio on kaikista tyhjin eikä sieltä löydy hyökkäyksien päättäjää - siinä on kehityksen paikka, jos jossain, mutta pitää varoa sekoittamasta toimivien yhdistelmien peliä liiaksi. Kolmosen kuvio on lähes oppikirjasta ja nelonenkin on saanut painetta maalin eteen yllättävänkin mukavasti.

60
Ottelut / KooKoo-Tappara 24.9.2015 (To)
« : Syyskuu 24, 2015, 09:48:38 »
Tänään asettuu vastaan kohtuu pirteästi tuloksellisesti aloittanut liiganousija KooKoo.

Tiedä sitten mistä KooKoo on tuon buustinsa alkuun saanut, mutta tilastojen valossa joukkue vetelee hyvässä vireessä. Maalintekotehokkuus on Liigan toiseksi parasta (6,9 %) heti SaisPan (7,3 %) jälkeen. Tapparalla vastaava tehokkuus on vastaavasti kolmanneksi parasta yhdessä TPS:n kanssa (6,1 %).

Puolustamisen "tehokkuudessa" KooKoo on Liigan neljänneksi paras, kärjessä on JYP jolla vastustajan maalintekotehokkuus on vain 2,4 %. KooKoolla se on 4,6 % ja Tapparalla sijoitus on kahdeksas vastustajan maalintekotehokkuudella 5,1 %.

Yhteenlaskettuna tasakentällispelin laukausprosentti ja torjuntaprosentti KooKoo on liigassa toisella sijalla JYPin jälkeen, Tappara on jaetulla kolmannella sijalla. Tiedämme kuitenkin, että Tapparan ei voida tituleerata olevan vielä potentiaalinsa edellyttämässä "hot streakissa".

Pitemmän päälle on kuitenkin vaikea nähdä KooKoon nykyvireen jatkuvan. Joukkue on selvästi "kärjessä" mitä tulee maalivahdin työmäärään eli kohdattuihin laukauksiin. KooKoon maali kohden on lauottu keskimäärin 37 laukausta per peli kun Tapparan maalia kohti on lauottu 26 laukausta per peli. Vaaralliselta maalintekoalueelta näistä KooKoolla 15 ja Tapparalla 11.

Tapparan kultakypäränä ryskää Teme Aalto!