Jääkiekkokeskustelu > Yleinen kiekkokeskustelu

NHL Entry Draft 2007, Columbus

<< < (2/3) > >>

Wille:
Helsingin lehtiä harmittaa, kun yksikään pääkaupungin mies ei kelvannut. Syitähän tuohon suomalaisten varaamattomuuteen on hieman enemmän kuin IL tai IS kertoivat.

1) Draftista työsulun jälkeen putosi 60 draftausta pois, kun kierrokset 8 ja 9 pudotettiin pois uudessa CBA:ssa
2) Ennen työsulkua eurooppalaisten pelaajien oikeudet säilyivät NHL-joukkueella jonnekin 30-vuotiaaksi, nykyään draftauksesta on aikaa kaksi vuotta tehdä sopimus, muuten menettää oikeudet -> eurooppalaisten houkutus laski heti, sillä mitään long shot -varauksia ei enää voi tehdä
3) Jääkiekkoliiton hieno päätös olla "Kaikki pelaa"-liitto: Millä niitä tähtiä syntyy, jos täysin pelikyvyttömienkin pitää saada pelata tasan saman verran jääaikaa?
4) Joidenkin suomalaisten "huippu"valmentajien täydellinen kyvyttömyys antaa nuorille pelaajille vastuuta
5) Jääkiekkojunioreiden määrä on romahtanut ja kun massaa ei ole, niin niitä tähtiäkin on toki vähemmän
6) Juniorijoukkueiden pelaaminen systeemillä: voisi sanoa, että jopa rautakorpimaisia tapoja sisältävä juniorikiekko ei kehitä tähtiä

Varmasti syitä löytyisi enemmänkin, mutta tässä ennen aamukahvia mielessä olleet.

FORTUNA:
Amen Wille! Näinhän se menee, mutta tuosta "long shot"-kohdasta voidaan vain ihmetellä rakasta naapuriamme Ruotsia josta kuitenkin varattiin olikohan se nyt 17 kpl pelimiehiä. Onkohan se niin, että naapurissa tuota kaikki-pelaa-tasapäistämishömppää ei käytetä vaan annetaan lahjakkuuksien höntsätä juniorisarjoissa suurella peliajalla.
Yksi hyvin merkittävä asia junioreiden määrän vähentymiseen on lajin kalleus. Lisääntyneet hallit ja lukemattomat muut systeemit ovat tehneet sen, että lajin harrastaminen tulee vanhemmille paljon kalliimmaksi kuin esim. 15-20v. sitten. Talvella kun kulkee ulkokaukaloiden ohitse niin tosiharvoin näkyy, että joku olisi höntsäilemässä, nykyipanoille ei taida kelvata lajin harrastamiseen muut kuin huippumerkkiset varusteet ja halliolosuhteet. 

Wille:
1) Kaudella 2005/06 Ruotsissa oli rekisteröityneitä kiekonpelaajia 65739, Suomessa 60811. Näistä junioreita oli Ruotsissa yli kymmenen tuhatta enemmän kuin Suomessa. Suomessa yli 20-v kiekkoilijoita oli kahdeksan tuhatta enemmän kuin Ruotsissa...

Junnut pelaavat Suomessa halvempia lajeja esim. jalkapalloa ja salibandyä. Siihen päälle vielä Nuori Suomi, niin kuusessa ollaan ja lujaa. "Nuori Ruotsi"-projektista en ole kuullut, joku sikäläinen voisi valaista asiaa.

2) Ruotsi voitti jo vuonna 1953 ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

Siellä on asioita tehty oikein jo kauan sitten ja sama tyyli on jatkunut pitkään. Suomella ihan noin pitkiä menestysperinteitä ei ole, mutta Suomesta moni pienempi maa on ottanut mallia ja näyttää siltä, että osa opetuslapsista taitaa mennä jopa ohi. Suomen ongelmaksi laskisin myös voimakkaiden persoonien tunkemisen sellaisiin asioihin, josta heillä ei ole tarpeeksi ammattitaitoa.

3) Nuori Suomi

Nykyään mulle on aika sama vaikka omissa höntsyissä tulee turpaan ja joukkue häviää, kun pääpaino on sillä liikkumisella ja hikoilemisella. Nuorempana piti voittaa kaikki. Ilman voittamisen tahtoa ei varmasti kehity. Suomessa myöskin varotaan nostamasta lahjakkaita pelaajia vanhempia/isompia vastaan pelaamaan, ettei vaan liian aikaisin jnejnejne. (Gretzky pelasi jo 6-vuotiaana 10-vuotisten sarjassa.)

Nää nyt oli ihan omasta päästä lyhyellä mietinnällä vedetty. Totuuspohjaa on kuin Virmasen "Näillä mennään"-lausunnolla.

Cissboll:

--- Lainaus käyttäjältä: FORTUNA - Kesäkuu 26, 2007, 10:01:06 ---Amen Wille! Näinhän se menee, mutta tuosta "long shot"-kohdasta voidaan vain ihmetellä rakasta naapuriamme Ruotsia josta kuitenkin varattiin olikohan se nyt 17 kpl pelimiehiä. Onkohan se niin, että naapurissa tuota kaikki-pelaa-tasapäistämishömppää ei käytetä vaan annetaan lahjakkuuksien höntsätä juniorisarjoissa suurella peliajalla.
Yksi hyvin merkittävä asia junioreiden määrän vähentymiseen on lajin kalleus. Lisääntyneet hallit ja lukemattomat muut systeemit ovat tehneet sen, että lajin harrastaminen tulee vanhemmille paljon kalliimmaksi kuin esim. 15-20v. sitten. Talvella kun kulkee ulkokaukaloiden ohitse niin tosiharvoin näkyy, että joku olisi höntsäilemässä, nykyipanoille ei taida kelvata lajin harrastamiseen muut kuin huippumerkkiset varusteet ja halliolosuhteet. 

--- Lainaus päättyy ---
Kyllä,samaa mieltä.C-junnuikäsen kausimaksut on n.pari tuhatta ekee,repikää siitä.Tosin siihen kuuluu kaikki varusteet,pelimatkat ym.
Ei kummiskaan joka jampalta löydy tommosia rahoja ku on kaikki asuntolainat,autolainat ja mitä kullakin ny lienee....
Voi Vihtorin kevät...poikakin haluis joukkueeseen on siinä iässä jo...no,elämä on!

JoKaGO:

--- Lainaus käyttäjältä: Wille - Kesäkuu 26, 2007, 10:44:16 ---Junnut pelaavat Suomessa halvempia lajeja esim. jalkapalloa ja salibandyä. Siihen päälle vielä Nuori Suomi, niin kuusessa ollaan ja lujaa. "Nuori Ruotsi"-projektista en ole kuullut, joku sikäläinen voisi valaista asiaa.


--- Lainaus päättyy ---

No en oo sikäläinen, mutta jotain tiedän minäkin. Ruotsissa jääkiekkojunnut vielä yli kymmenen vuotta sitten eivät juurikaan pelanneet, vaan treenasivat henk.koht. taitoja, luistelua lähinnä. Suomessa alettiin taklaamaan ja lämmäämään 12-vuotiaina, jolloin Ruotsissa aloitettiin pelaamaan junnusäännöillä (= ei taklata, ei lämmätä). Suomessa otettiin askeleita tähän suuntaan vuosituhannen vaihteessa, eli juuri, kun oltiin päästy menestykseen kiinni omaa tietä kulkien! No aina ei voi voittaa... Naapurissa ainakin yksi tämän vuoden "varmoista" NHL-varauksista (jota kuulemma Tapparakin yritti "värvätä" viime suvena) sanoi pikkupoikana, ettei jatka enää siinä iässä, kun taklaukset sallitaan. Se henki oli niin vahvasti vallalla tuolloin, että taisikin olla juuri -88 syntyneet, jotka alkoivat taklaamaan vasta 14-vuotiaina.
No tiivistettynä: Kuljettiin omaa tietä ja saavutettiin MM. Sitten lähdettiin Ruotsin tielle ja tässä nyt sitten ollaan!

Mitä tulee muihin lajeihin niin Ruotsissa vasta harrastajia joka ihmeen sählyyn riittää! Ja menestystä tulee lajissa kuin lajissa, siis kun puhutaan pallopeleistä. Joukkuelajeissa niillä toimii joukkuepeli aina, ihan aina! Niillä on kyky löytää porukan jokaisen jäsenen vahvat puolet lisäämään koko porukan vahvuutta ja peittämään porukan heikkoudet. Tätä suomalaiset joukkueet voivat vain kadehtien katsoa viereltä. Yksilöpeleissä niillä on vahvuutena käsittämätön itsetunto ja -luottamus, vai oletteko koskaan kuullut, että ruotsalainen (yksilö tai joukkue) olisi hävinnyt paremmalleen? Ei, aina selitys on tuuri tai uu-tuuri, tuomaripeli, YLEn videoklippi tai mikä ihme milloinkin.

Tiivistys: Itseluottamus, ja lähes sairaalloinen muiden aliarviointi, tappioiden unohtaminen ja selittelytaito, niitä niillä riittää!

Ja noihin harrastajamääriin totean: Huomatkaa, että Ruotsissa on populaa lähes tuplasti Suomeen verrattuna, joten prosentuaalisesti suomalaiset nuoret harrastavat selvästi useammin jääkiekkoa kuin ruotsalaiset!


--- Lainaus käyttäjältä: Wille - Kesäkuu 26, 2007, 10:44:16 ---
2) Ruotsi voitti jo vuonna 1953 ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

Siellä on asioita tehty oikein jo kauan sitten ja sama tyyli on jatkunut pitkään.
--- Lainaus päättyy ---

Joo, ja meidän ei siis pidä lähteä junnutoiminnassa tuohon suuntaan, vaan palattava vanhaan. Voittamisen taito me ollaan jo opittu, jätetään se selittely niille!



--- Lainaus käyttäjältä: Wille - Kesäkuu 26, 2007, 10:44:16 ---
3) Nuori Suomi

Suomessa myöskin varotaan nostamasta lahjakkaita pelaajia vanhempia/isompia vastaan pelaamaan, ettei vaan liian aikaisin jnejnejne. (Gretzky pelasi jo 6-vuotiaana 10-vuotisten sarjassa.)



--- Lainaus päättyy ---

Junnujen pitää ehdottomasti pelata taitojensa mukaisella tasolla. Etenkin ikäluokissa 11 - 16 fyysinen ikä ja kalenterivuodet saattavat poiketa paljonkin. Vapaamatkustajat eli ne, jotka fyysiseltä iältään ovat edellä omanikäisiään ja pärjäävät sillä, pitää pistää tosipaikkaan eli "isojen poikien" porukkaan. Toisaalta, miten niitä kretskejä syntyy, jos ei siten, että taitava saa limutella mielin määrin vähemmän taitavia ikätovereitaan? Paradoksi, mutta ainakin futispuolella Ajax-Amsterdamissa tämä homma haltsataan!

Mun mielestä jääkiekon pitäisi olla nuoren ja pikkupojan kakkos- tai kolmoslaji. Ykkönen pitäisi olla yleisurheilu (=moniottelu) ja kakkonen voimistelu tai toisinpäin. Talvella luistelua ja jääkiekkoa, jotta lajitaidot kehittyvät. Sitten 14 - 15 -vuotiaana tehdään lajivalinta eli keskittytään pelkästään jääkiekkoon, jos taitoja ja kiinnostusta riittää.
Kun viisivuotiaana aloittaa pelkän jääkiekon lajiharjoittelun, niin ei tuu mittään! Ei Gretzkykään pelkästään kiekkoillut kuusivuotiaana, vaan oli tuolloin lahjakas myös voimistelussa ja juoksuissa/hypyissä. Tätä ei koskaan tuoda riittävästi tietoon.

Näitä kasikymmenluvun puolivälin jälkeen syntyneitä on tullut seuratuksi sattuneesta syystä tarkasti, ja muistan hyvin, kun noin vuonna -93 tai -94 alkoi mediassa aivan sairas jääkiekon dissaus. Ilmeisesti useammankin toimittajan oma poika tai tuttavan poika ei päässyt "edustusjoukkueeseen"? MM -95 oli kuin turpaanlyönti näille, koska jääkiekko nousi aivan uuteen suosiotasoon entiseen verrattuna. Sitten median juniorikiekkoon kohdistunut dissauskin nousi aivan uuteen tasoon ja esiin nostettiin sellainen marginaalilaji kuin salibandy. No, nyt viimeistään mennään jo ohi aiheen...


--- Lainaus käyttäjältä: Cissboll #13 - Kesäkuu 26, 2007, 14:44:35 ---Yksi hyvin merkittävä asia junioreiden määrän vähentymiseen on lajin kalleus. Lisääntyneet hallit ja lukemattomat muut systeemit ovat tehneet sen, että lajin harrastaminen tulee vanhemmille paljon kalliimmaksi kuin esim. 15-20v. sitten.
--- Lainaus päättyy ---

Joo, ja moni vanhempi, joka on menettänyt nuorensa esim. huumeisiin, maksaisi vielä paljonkin enemmän, jos voisi palauttaa ajan takaisin ja pelastaa tämän! Älkää nyt saamari menkö ostamaan niin kallista kämppää, että ei oo varaa lasten harrastuksiin (no joku raja tottakai niissäkin), jos lapsella on halua/intoa/taitoa/kaverit... harrastaa vaikka nyt sitten jääkiekkoa. Mutta ei saa myöskään pakottaa niitä johonkin isän tai äidin toteutumattomaan omaan nuoruushaaveeseen!

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta