Äänestys

Tappara.info 10v - miltä kuulostaa täysremontti juhlan kunniaksi?

Hyvältä - kannatan muutosta ja olen mukana.
Aivan sama.
Huonolta - vastustan ja haluan pysyä vanhassa.

Kirjoittaja Aihe: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?  (Luettu 8903 kertaa)

Poissa Ljpp

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 2748
  • Profiili
Vs: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?
« Vastaus #45 : Marraskuu 19, 2015, 10:40:51 »
1 - 1. Onko valistunutta arviota, että kuinka todennäköistä XenForon "katoaminen" olisi?
...
1 - 2. Onko SMF avoimella lähdekoodilla? Jos on niin kuinka tätä on hyödynnetty tällä palstalla?
...
Tämän palstan yksi parhaimpia ominaisuuksia on se, että tätä katsoo mielellään...tämä palsta on tämmöisen insinöörihenkisen ihmisen mieleen, kaikki on selkeää ja hierarkista.
...
Jos/kun uudelle alustalle mennään, täytyisi uuden rakenteen tuoma muutos-shokki pyrkiä korvaamaan ”kaikella muulla” ja ulkoasu olisi yksi tärkeimmistä.
...

Kiitos Screamager, paljon hyvää asiaa.

1) XenForon, tai muun kaupallisen toimittajan katoaminen. Tämän miettiminen on aivan turhaa - olennaista on se, että se on mahdollista. Kukaan meistä ei tiedä miltä maailma ja varsinkaan Internet näyttää 10 vuoden päästä. Viimeisen 10v aikana se on muuttunut paljon (mm. mobiilin dominanssi) ja seuraavan 10v aikana se muuttuu enemmän.

2) Hyödyntäminen näkyy juuri siinä, että et asiaa huomaa. Olemme käyttäneet SMF:ää kymmenen vuotta ilmaiseksi ja nauttineet koko sen ajan mm. nopeasti toimitetuista tietoturvapäivityksistä. Jos SMF:ää tulee jostain kehua, niin siitä että tämä on ollut aivan helvetin vakaa järjestelmä, varsinkin sen jälkeen kun muutettiin nykyiseen Rackspacen palvelimeen. Käyttöjärjestelmä on CentOS Linux, avointa koodia sekin.

Palstaa katsoo mielellään/on insinöörin mieleen: Tästä en voisi olla juuri enempää eri mieltä. Varsinkin kännykällä (yleensä Android 720p resolla) palstalla surffailu on yhtä tihrustamista ja jatkuvaa zoomailua. Palsta näyttää juuri siltä mitä se on, eli vanhalta. Tässä pitää muistaa se, että edustamme old schoolia. Tähän on totuttu ja tältä foorumit ovat näyttäneet viimeisen 20 vuotta. Logiikka ja käyttöliittymä on itseasiassa BBS-järjestelmien aika suora käännös, eli historia on vielä pidempi.

Mutta n. 40 vuotias insinööri (viittaan omaan ikääni) ei edusta koko maailmaa. Facebook perustettiin 2004 ja "some-natiivi" sukupolvi alkaa olemaan jo parikymppistä. Heidän preferenssiensä taustalla ei ole BBS:t tai Internetin "kulta-aika" vuosituhannen vaihteessa. Myös päätelaitteiden käyttöliittymä on vaihtunut hiirestä ja näppiksestä kosketusnäyttöön. Tämä on yksi SMF:n isoin ongelma, eikä vahvuusalue. Oma ideani on nimenomaan päivittää palstaa seuraavalle vuosikymmenelle. En halua, että tämä foorumi on vain vanhoille enteille, vaan ajatus olisi tehdä tästä kotoisa myös nuorille some-natiiveille. Itseasiassa uskon että jos näin ei toimita, niin palsta kokee pitkän ja hitaan hiipumisen.

Ja mitä ulkoasuun tulee, niin ehdottomasti. Jos täysremonttiin lähdetään, niin uuden pitää oikeasti näyttää hyvältä. Siis ihan pro-tason jälkeä ja tietysti Tapparan-henkeen räätälöitynä. Sen takia tämä ajatustyö ja keskustelu aloitetaankin selvittämällä mitä osaamista palstan jäsenistöstä löytyy ja toisaalta tunnustelemalla saataisiinko ulkopuolista apua järkevin kustannuksin. Yllättävän moni on tarttunut Discoursen valkoiseen vakioteemaan, mutta sehän tosiaan on vain vakioteema ja täysin muokattavissa vain osaamisen toimiessa rajoitteena.

Mainitsit myös tuon Vanillan, jonka itse nostin keskusteluihin mode-alueella jo vuosia sitten. Vanilla on itseasiassa juuri se syy joka herätti tätä asiaa ajattelemaan aikoinaan ja jälkiviisaana voi todeta, että uudistusajatus jo tuolloin oli oikea ja olisi pitänyt toteuttaa. Vanilla, kuten Discourse, pyrki murtamaan perinteisten foorumien paradigmoja, mutta sen perusteella mitä olen molempiin tutustunut, niin Discourse on teknisesti paremmin toteutettu.

Iso muutos ottaa aina aikansa totuttautua ja on tosiaan harmi, että olen varmaan ainoa palstalainen joka on aktiivisena jäsenenä myös Discoursea käyttävilla foorumeilla. Siinä on oikeasti tosi paljon hyviä ominaisuuksia, joiden tarkoitus on tukea hyvää keskustelua, mutta niitä on pirun vaikea tiiviisti selittää tekstimuotoisena. Yksi sellainen on uuteen topiciin vastaaminen ja keskustelujen linkittyminen (esimerkki). Mielenkiintoinen on myös mahdollisuus nostaa kirjoituksia Wiki-sivuksi, jos sellaiseen sattuisi tulemaan tarvetta ja innostusta.

Yksi pyyntö teille jotka esitettyjä vaihtoehtoja arvioivat: Muodostakaa mielipiteenne mobiililaitekäyttö edellä. Fakta on se, että tälläkin palstalla mobiili on jo yli 50% liikenteestä ja edelleen kasvussa.

Hyvää keskustelua - lisää ääniä ja mielipiteitä kaivataan! Kiinnostaisi kuulla lisää perusteltuja kommentteja SO11 porukalta, sekä varsinkin käyttäjiltä jotka ovat 15-25 vuoden iässä.

Edit: Löytyipäs ainakin yksi kotimainen foorumi, joka hyrrää Discoursella: https://forum.bittiraha.fi/
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 19, 2015, 18:33:09 kirjoittanut Ljpp »
Tappara.co - osallistu yhteisöprojektiin!

Poissa Banzai

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 267
  • Profiili
Vs: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?
« Vastaus #46 : Marraskuu 20, 2015, 01:21:59 »
En kaikkia viestejä ketjusta jaksa lukea, sillä olen laiska. Palsta toimii tälläisenään itselleni riittävän hyvin (niin mobiilissa kuin koneellakin), joten miksi vaihtaa? Jos tämä uudistus tulee vaatimaan rekisteröitymisen uudestaan, niin tuskin jaksan vaivautua. Antini palstalle on kuitenkin hyvin minimaalinen. Luen kyllä edelleen, jos se vaan edelleen on yhtä helposti mahdollista.

Poissa kyynaama

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 330
  • Profiili
Vs: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?
« Vastaus #47 : Marraskuu 20, 2015, 05:50:54 »
Olen tykännyt nykyisestä palstasta ja muutos moderniin himmeliin ei juurikaan kiinnosta. Enpä kyllä ole mikään alan asiantuntija joten jos perustellusti ja megaketjut säilyttäen pystytään siirto tekemään niin ehkä se sitten on ok. En näe lisäarvoa jollain hymiöarmeijalla ja naamojen kuvilla.
Imaami on islamin pappi

Poissa Ljpp

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 2748
  • Profiili
Vs: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?
« Vastaus #48 : Marraskuu 20, 2015, 10:47:12 »
En näe lisäarvoa jollain hymiöarmeijalla ja naamojen kuvilla.

Mistä päättelit "hymiöarmeijan ja naamojen" olevan muutoksen keskiössä, tai edes millään tapaa olennainen asia?
Tappara.co - osallistu yhteisöprojektiin!

Poissa ozzi

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 189
  • Profiili
Vs: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?
« Vastaus #49 : Marraskuu 20, 2015, 12:00:49 »
Aina löytyy vanhaan takeltuneita jotka eivät halua kokeilla uutta. Ymmärrän toki "miksi korjata jos vanha toimii"-asenteen mutta olen itse enemmän uuden kokeilun puolella.

Uskoisin että päivitys toisi ihan uusia ihmisiäkin palstalle. Tuoreimmat sukupolvet ovat niin kännykkä käden jatkeena kasvaneet että sitä on vanhemman vaikea edes tajuta miten paljon he käyttävät nettiä kännykällä. Vaikka itse ajattelee että en minä jaksa alkaa kännykällä näpytteleen että kirjotan mielummin tietokoneella sitten illalla viestin niin se ei todellakaan ole enemmistön tapa nykyään.

Ljpp, miten tuossa Discoursessa toimisi otteluseuranta-ketjut? Osaako se päivittää ruutua hyvin kun tulee uusia viestejä? Onko siis ihan "live-feedi"? Uskon että tällaiset lisäisi käyttöä ihan halliltakin mm. erätauoilla.

Pystyiskö tuon Discoursen muuten laittamaan testiin vaikka samalle palvelimelle nyt? Voisi halukkaat käydä siellä renkkaamassa ja vois vaikka kokeeksi vetää yhen otteluseurannan tms siellä? Ja jos vaikka tunnarien siirto onnistuis siihe ni vielä parempi. Sen voi sitten vaikka kokonaan tuhota myöhemmin.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 20, 2015, 12:03:24 kirjoittanut ozzi »

Poissa ozzi

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 189
  • Profiili
Vs: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?
« Vastaus #50 : Marraskuu 20, 2015, 12:06:34 »
Lisäksi jotain someintegraatiota pidän täysin turhana, ei kai tänne kukaan omalla nimellään halua kirjoitella  ;)

Tähän muuten vielä sellainen kommentti että noilla some-tunnareilla rekisteröityessä ei tarvitse käyttää omaa nimeä. Siinä saa valita käyttäjänimen ihan niin kuin normaalissa rekisteröinnissäkin. Tuo vaan helpottaa siinä määrin että voit vaivatta kirjautua vaikkapa sillä Facebook tunnarilla sisään joka todennäköisesti on jo kirjautunut selaimessasi.

Poissa Ljpp

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 2748
  • Profiili
Vs: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?
« Vastaus #51 : Marraskuu 20, 2015, 16:10:34 »
@Ozzi

- Otteluseuranta: Discourse on dynaaminen ja pitäisi päivittyä lähes reaaliaikaisesti. Lisäksi se osaa antaa notifikaatit tietääkseni jopa käyttöjärjestelmän tasolle (käyttäjän säädettävissä on/off).
- Testisaitti: Laitetaan varmasti pystyyn. Odotan että tekniikkaguru palaa Barcelonasta jostain startup-messuilta - meillä on tutkimukset kesken SMF importin osalta (myös se vaatii testi-instanssin). Kuulin juuri, että Bittiraha.fi on onnistuneesti tehnyt importin SMF:stä. Syynä oli SMF:n heikko tietoturva, eli heillä oli hakkeriongelmia.
- SoMe integraatio: Nimenomaan, eli kirjautuminen on se juttu (SSO). Tämä ei tosiaan vaikuta anonymiteettiin mitenkään. Toisaalta tietyt palstan parhaat palat ovat todella jakokelpoista tavaraa, kuten esimerkiksi otteluennakoiden parhaimmisto tai tilastoanalyysit. Discoursessa on jako-nappula, josta kirjoituksen voi linkkinä jakaa Twitteriin, Faceen ja G+:aan.
Tappara.co - osallistu yhteisöprojektiin!

Poissa Ansakorpi

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 566
  • Profiili
Vs: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?
« Vastaus #52 : Marraskuu 24, 2015, 10:45:58 »
Meikäläiselle noista  äänestyksen vaihtoehdoista ei oikein löydy sopivaa. Näin kohtalaisen vanhan liiton miehenä on tämä tekniikka ja termistö edelleen hävettävän huonolla tolalla. Laittaisin ääneni sitten vissiin valaisevaan "En tiedä"-vaihtoehtoon :).

"Aivan sama" ei mulle käy ainakaan, koska tästä palstasta on muodostunut sopivan tärkeä tekijä elämässäni, eikä ole aivan sama miten se jatkaa elämäänsä ja kehittyy. Tällaisena palsta sopii kyllä ihan hyvin, mutta tokihan 10 vuotta vastaa tässä tietokonemaailmassa melkein biljoonaa vuotta tavallista elämää ja remontin aikakin olisi varmaan joskus paikallaan. Luotan siihen, että palstaveljillä selvästikin on kokemusta ja näkemystä asioista ja äänestän siis "En tiedä". Hengaan jokatapauksessa mukana, kävi miten kävi :D.

Jos (ja kun) muutosta tehdään, voisi se kuitenkin mielestäni tapahtua vasta tämän kauden jälkeen, tämä ihan näin mutuna.

Ps. Vielä yksi pieni juttu. Varmaan lievästä taantumuksellisuudestani johtuen en näe tällä palstalla peukutusta välttämättömänä. Josko se peukkujen saalistaminen muuttuukin itsetarkoitukseksi ja kilpailemiseksi? Ihan näin pienellä huumorilla: Joillekin tuttaville tuntuu ainakin Facebookissakin (johon itse en kuulu) se peukkujen kerääminen muuttuvan melkein elämää suuremmaksi asiaksi. Joka ainoassa asiassa pitäisi vaan saada kilpailla :-X.

Joka tapauksessa: Kauan eläköön Tappara ja Tapparan epäviralliset jälkipelit!!!
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 24, 2015, 10:55:02 kirjoittanut Ansakorpi »
Ei myö tiietä, myö ajetaan vaan mopolla!

Poissa Calzo

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 461
  • Profiili
Vs: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?
« Vastaus #53 : Marraskuu 24, 2015, 11:12:52 »
Täysremontti on ensinnäkin erinomainen aloite ja hyvin ajoitettu ehdotus, tehtäväksi juuri nyt.
Kohtuullisen ajan kokeilun ja selailun perusteella olen uudistuksen kannalla. Käytän tätä nykyistä yli 95 % mobiilina (iPad, iPhone) ja onhan tämä nykyinen softa jäänyt jälkeen.
Kuten näissä asioissa yleensä, vaihto tulee joka tapauksessa enemmin tai myöhemmin pakolliseksi, ja jos odotetaan liiaksi, silloin hyppäys on jo hyvin iso ja projekti siten yhä huonommin hallittavissa.
Siksi YES uudistuksen puolesta nyt. Juhlan kunniaksi.
Uudistus, joka ennen kaikkea mahdollistaa erilaisten alustojen joustavan käytön, selkeyttää otsikointia (joka nyt on osin jo käymässä ongelmaksi) ja tarjoaa myös demossa olleita lisämahdollisuuksia.
PS. Ei kuitenkaan tehdä tästä mitään peukutus kilpailua (tätä toimintoa en kaipaa), tämä on keskustelupalsta toivottavasti jatkossakin eikä mikään pisteautomaatti.

Poissa Linden #16

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1911
 • Kaikkeen kätevä,mutta ei mihinkään pätevä!
  • Profiili
Vs: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?
« Vastaus #54 : Marraskuu 24, 2015, 15:51:15 »
@Ozzi

- Otteluseuranta: Discourse on dynaaminen ja pitäisi päivittyä lähes reaaliaikaisesti. Lisäksi se osaa antaa notifikaatit tietääkseni jopa käyttöjärjestelmän tasolle (käyttäjän säädettävissä on/off).
- Testisaitti: Laitetaan varmasti pystyyn. Odotan että tekniikkaguru palaa Barcelonasta jostain startup-messuilta - meillä on tutkimukset kesken SMF importin osalta (myös se vaatii testi-instanssin). Kuulin juuri, että Bittiraha.fi on onnistuneesti tehnyt importin SMF:stä. Syynä oli SMF:n heikko tietoturva, eli heillä oli hakkeriongelmia.
- SoMe integraatio: Nimenomaan, eli kirjautuminen on se juttu (SSO). Tämä ei tosiaan vaikuta anonymiteettiin mitenkään. Toisaalta tietyt palstan parhaat palat ovat todella jakokelpoista tavaraa, kuten esimerkiksi otteluennakoiden parhaimmisto tai tilastoanalyysit. Discoursessa on jako-nappula, josta kirjoituksen voi linkkinä jakaa Twitteriin, Faceen ja G+:aan.

Itse en välttämättä syty tuolle, että pystyisi suoraan jakamaan someen. Jotenkin se madaltaisi liiaksi kynnystä jakaa täältä tekstejä milloin milläkin agendalla. Esimerkiksi kilpailevan seuran kannattaja voisivat helposti yhdellä napin painalluksella jakaa jonkun nimimerkin kirkoituksia ja rienata niitä omilla somepalstoillaan...
"Kankaanperä osoitti ensimmäisessä maalissa, että kun lähtee, niin lähtee perkele ja menee kovaa, Tapola intoutui joukkueensa avausmaalista." -JA 14.1 Tappara-Ilves pelin raportissa-

Poissa Ljpp

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 2748
  • Profiili
Vs: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?
« Vastaus #55 : Marraskuu 26, 2015, 16:08:49 »
Itse en välttämättä syty tuolle, että pystyisi suoraan jakamaan someen. Jotenkin se madaltaisi liiaksi kynnystä jakaa täältä tekstejä milloin milläkin agendalla. Esimerkiksi kilpailevan seuran kannattaja voisivat helposti yhdellä napin painalluksella jakaa jonkun nimimerkin kirkoituksia ja rienata niitä omilla somepalstoillaan...

En näe tässä kyllä ylimääräistä riskiä. Nytkin voi jakaa kopioimalla linkin tai ottamalla kuvankaappauksen. Ja kilpailevan seuran jäsenen pitää ensin kirjautua sivuille, ennen kuin jakotoimintoa voi käyttää.
Tappara.co - osallistu yhteisöprojektiin!

Poissa Ljpp

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 2748
  • Profiili
Vs: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?
« Vastaus #56 : Joulukuu 02, 2015, 11:02:50 »
Äänestystä on ajettu nyt jo hyvä tovi, ja tällä tuloksella yhteisössä on vahva kannatus totaalisen uudistumisen puolesta. Muutosta vastaan äänestäneiden osuus on itseasiassa yllättävänkin pieni (tällä hetkellä n. 20%) ja se on annetuista vaihtoehdoista vähiten ääniä saanut. Asiasta on palstalla aikaisemminkin keskusteltu, jolloin muutoksen vastustus on ollut voimakkaampaa, eli tuntuisi siltä että käyttäjien tarpeissa ja toiveissa on viime vuosina tapahtunut muutosta - kenties lisääntynyt mobiilikäyttö syynä?

Äänestysvilkkaus on sen sijaan epätoivotun alhainen, sillä annettuja ääniä on alle 140. Annetaan vielä hetki aikaa argumenteille puolesta ja vastaan. Erityisesti kiinnostaisi kuulla kommenttia SO11 aktiivieilta - yksi ajatukseni muutoksen asialistalla on oma alaosasto SO11 faniryhmän toiminnalle.
Tappara.co - osallistu yhteisöprojektiin!

Poissa Button

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 73
  • Profiili
Vs: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?
« Vastaus #57 : Joulukuu 02, 2015, 18:00:38 »
Itse valitsin vaihtoehdon "aivan sama".
Foorumia tulee selattua päivittäin. Kirjoiteltua tulee silloin tällöin. Olen luonteeltani kaavoihin kangistuva, joten muutos voi olla pieni shokki. Kyllä mää kuitenkin kaikkeen sopeudun.

Tuo discourse ei ole kyllä minua täysin vakuuttanut. Aikanaan koetin kiekko-ninjaa aloittaa selata, mutta se innostus lopahti aika nopeasti, kun en päässyt järjestelmän kanssa sinuiksi. Eipä sillä että tuolle sivulle olisi hirveällä tahdilla minua kiinnostavaa asiaakaan tullut, joten motivaatiokin oli pieni.

Nykyinen sivu toimii ihan hyvin, mutta olen samaa mieltä siitä että mielummin päivitetään enemmin kuin liian myöhään. Tämän sivun mobiilikäyttö androidilla on välillä hyvin tuskallista zoomin kanssa tappelua. Vanhemmalla WP-luurilla homma oli jostain syystä paljon sujuvampaa? Mulla on meidän ylläpitoon luotto, että uudeksi järjestelmäksi osataan valita toimiva systeemi.

Poissa Screamager

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1636
  • Profiili
Vs: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?
« Vastaus #58 : Joulukuu 02, 2015, 23:29:33 »
1) XenForon, tai muun kaupallisen toimittajan katoaminen. Tämän miettiminen on aivan turhaa - olennaista on se, että se on mahdollista. Kukaan meistä ei tiedä miltä maailma ja varsinkaan Internet näyttää 10 vuoden päästä. Viimeisen 10v aikana se on muuttunut paljon (mm. mobiilin dominanssi) ja seuraavan 10v aikana se muuttuu enemmän.

Ok.

2) Hyödyntäminen näkyy juuri siinä, että et asiaa huomaa. Olemme käyttäneet SMF:ää kymmenen vuotta ilmaiseksi ja nauttineet koko sen ajan mm. nopeasti toimitetuista tietoturvapäivityksistä. Jos SMF:ää tulee jostain kehua, niin siitä että tämä on ollut aivan helvetin vakaa järjestelmä, varsinkin sen jälkeen kun muutettiin nykyiseen Rackspacen palvelimeen. Käyttöjärjestelmä on CentOS Linux, avointa koodia sekin.

2. Ok.

Palstaa katsoo mielellään/on insinöörin mieleen: Tästä en voisi olla juuri enempää eri mieltä. Varsinkin kännykällä (yleensä Android 720p resolla) palstalla surffailu on yhtä tihrustamista ja jatkuvaa zoomailua. Palsta näyttää juuri siltä mitä se on, eli vanhalta. Tässä pitää muistaa se, että edustamme old schoolia. Tähän on totuttu ja tältä foorumit ovat näyttäneet viimeisen 20 vuotta. Logiikka ja käyttöliittymä on itseasiassa BBS-järjestelmien aika suora käännös, eli historia on vielä pidempi.

Mutta n. 40 vuotias insinööri (viittaan omaan ikääni) ei edusta koko maailmaa. Facebook perustettiin 2004 ja "some-natiivi" sukupolvi alkaa olemaan jo parikymppistä. Heidän preferenssiensä taustalla ei ole BBS:t tai Internetin "kulta-aika" vuosituhannen vaihteessa. Myös päätelaitteiden käyttöliittymä on vaihtunut hiirestä ja näppiksestä kosketusnäyttöön. Tämä on yksi SMF:n isoin ongelma, eikä vahvuusalue. Oma ideani on nimenomaan päivittää palstaa seuraavalle vuosikymmenelle. En halua, että tämä foorumi on vain vanhoille enteille, vaan ajatus olisi tehdä tästä kotoisa myös nuorille some-natiiveille. Itseasiassa uskon että jos näin ei toimita, niin palsta kokee pitkän ja hitaan hiipumisen.

No perkele. Ehkä tämä sitten riittää tämmöiselle kovan tekniikan insinöörille, joka ei mobiililla palstaa käytä siinä mitassa kuin pc:llä. Meitä on moneksi ja taidan olla vähemmistössä.

Ja mitä ulkoasuun tulee, niin ehdottomasti. Jos täysremonttiin lähdetään, niin uuden pitää oikeasti näyttää hyvältä. Siis ihan pro-tason jälkeä ja tietysti Tapparan-henkeen räätälöitynä. Sen takia tämä ajatustyö ja keskustelu aloitetaankin selvittämällä mitä osaamista palstan jäsenistöstä löytyy ja toisaalta tunnustelemalla saataisiinko ulkopuolista apua järkevin kustannuksin. Yllättävän moni on tarttunut Discoursen valkoiseen vakioteemaan, mutta sehän tosiaan on vain vakioteema ja täysin muokattavissa vain osaamisen toimiessa rajoitteena.

Tämä on mielestäni tärkein juttu. Uudella palsta-alustalla saadaan teknisiä hyötyjä ym. mutta palstan pitää pystyä toivottamaan Tappara-henkinen tervetulleeksi. Eikä haittaisi sekään, jos ilvesläinen/kärppäläinen jäisi miettimään että hitto kun meilläkin olisi noin hyvin ja huolella tehty moderni kannattajapalsta..

Mainitsit myös tuon Vanillan, jonka itse nostin keskusteluihin mode-alueella jo vuosia sitten. Vanilla on itseasiassa juuri se syy joka herätti tätä asiaa ajattelemaan aikoinaan ja jälkiviisaana voi todeta, että uudistusajatus jo tuolloin oli oikea ja olisi pitänyt toteuttaa. Vanilla, kuten Discourse, pyrki murtamaan perinteisten foorumien paradigmoja, mutta sen perusteella mitä olen molempiin tutustunut, niin Discourse on teknisesti paremmin toteutettu.

Iso muutos ottaa aina aikansa totuttautua ja on tosiaan harmi, että olen varmaan ainoa palstalainen joka on aktiivisena jäsenenä myös Discoursea käyttävilla foorumeilla. Siinä on oikeasti tosi paljon hyviä ominaisuuksia, joiden tarkoitus on tukea hyvää keskustelua, mutta niitä on pirun vaikea tiiviisti selittää tekstimuotoisena. Yksi sellainen on uuteen topiciin vastaaminen ja keskustelujen linkittyminen (esimerkki). Mielenkiintoinen on myös mahdollisuus nostaa kirjoituksia Wiki-sivuksi, jos sellaiseen sattuisi tulemaan tarvetta ja innostusta.

No, mielestäni on kuitenkin hyvä että otetaan ajan kanssa. Nyt on kunnon perustelut esitetty, niistä keskusteltu ja hyväksyntä on laajempi kuin aiemmin, mielestäni suurelta osin sen takia, että muutos on perusteltu kattavasti ja yhteisö on ottanut keskuteluun aiempaa aktiivisemmin osaa.

Varmasti on kaikenmoista lisäkilkettä, niistä pitää sitten vaan informoida. Wiki-sivut kuulostavat äkkiseltään kaukaahaetulta, mutta ainahan esim. Tapparan historiasta kiinnostuneita löytyy.

Yksi pyyntö teille jotka esitettyjä vaihtoehtoja arvioivat: Muodostakaa mielipiteenne mobiililaitekäyttö edellä. Fakta on se, että tälläkin palstalla mobiili on jo yli 50% liikenteestä ja edelleen kasvussa.

Hyvää keskustelua - lisää ääniä ja mielipiteitä kaivataan! Kiinnostaisi kuulla lisää perusteltuja kommentteja SO11 porukalta, sekä varsinkin käyttäjiltä jotka ovat 15-25 vuoden iässä.

Onko siitä saatavilla tietoa, että kuinka paljon
a) tietty käyttäjä/ip selaa palstaa mobiililla verrattuna pc-käyttöön
b) kirjoituksista on tuotettu mobiililla?

Poissa Ljpp

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 2748
  • Profiili
Vs: KYSELY: Tappara.info 10v - täysremontti juhlan kunniaksi?
« Vastaus #59 : Joulukuu 03, 2015, 11:30:38 »
Onko siitä saatavilla tietoa, että kuinka paljon
a) tietty käyttäjä/ip selaa palstaa mobiililla verrattuna pc-käyttöön
b) kirjoituksista on tuotettu mobiililla?

Käyttäjätasolla tuota ei pysty seuraamaan (tai teknisesti pystyisi, mutta sellaista seurantaa meillä ei ole), mutta tässä yleistilastoja väliltä 2.11.2015 - 2.12.2015:

Desktop: 46.44% (Desktop ei siis tarkoita vain pöytätietokonetta, vaan "isojen" tietokoneiden käyttöliittymää)
Mobile: 38.92%
Tablet: 14.64%

Katselin vähän käyriä pidemmältä aikavälilta ja huomasin että mobiilivallankumous tapahtui suunnilleen puolessatoista vuodessa. Kaksi vuotta sitten suhde oli karkeasti 2/3 vs 1/3 desktopin eduksi, mutta 2014 aikana mobiili kuroi eron kiinni. Viime kesänä käyrät leikkasivat ensimmäistä kertaa ja keikkuvat nyt noin 50/50 tasoilla. Tilastoissa pitää muistaa se, että tällaisellä palstalla on varmasti muutama tehokäyttäjä (kuten minä), jotka surffaavat täällä paljon perinteisellä PC:llä, joka näkyy tilastoissa -- ylläpito ei ole mobiililla edes järkevästi mahdollista. Mielenkiintoisesti PC käyttö sahaa isommalla vaihteluvälillä viikonpäivien mukaan (sunnuntai hiljaisin), mutta mobiilin käyrä on paljon tasaisempi. Kännykällä siis suoritetaan jatkuvaa seurantaa ja palstan tarkkailua. Tästä olen juuri saanut palautetta, että kännykällä pitäisi olla helposti nähtävissä uudet kirjoitukset.

Mobiili ja tablettilaiteista suosituimmat ovat iPhonet 17.36% ja iPad (16.36%). Näiden kahden jälkeen on isolla hajonnalla eri Android ja Lumia laitteita. Käyttöjärjestelmätasolla näyttää seuraavalta:

Windows: 42.05%
Android: 24.87%
iOS: 18.21%
Windows Phone: 8.97%
Mac OSX: 3.76%
Linux: 1.35%
Chrome OS: 0.44%
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 03, 2015, 11:41:30 kirjoittanut Ljpp »
Tappara.co - osallistu yhteisöprojektiin!