Jääkiekkokeskustelu > Ottelut
Tapparan peliesitykset 2015-2016
Messi:
Juuri luulemallani taktiikalla tässä pelissä, jota en tosiaan nähnyt, olisi tuon Dixonin kentän pitänyt ne pari lisämaalia tehdä. Siihen tuo oli laskettu luullakseni. Mutta etukäteen ajattelin, että juuri tuon ketjun osuus ei tule täytettyä tämän päivän esityksillä.
Screamager:
Peliesityskritiikkiin liittyen tilastofakta: Tappara on tehnyt toiseksi eniten tasakentällismaaleja (12), eniten on tehnyt SaiPa 14 ja Tapparan kanssa tasoissa ovat HPK ja Kärpät. Tappara on päästänyt kolmanneksi vähiten tasakentällismaaleja (7), vähiten on päästänyt HIFK ja Ilves 6, Tapparan kanssa tasoissa ovat JYP ja SaiPa. Aika hyvät lukemat.
Tahtoo sanoa siis sitä, että ongelmia kannattanee tässä vaiheessa kautta (otanta pieni -> pienet erot ratkaisevat korostetusti) hakea enemmänkin heikosta yv-pelistä, jossa ollaankin sitten jäljessä enemmän. Tämä tuo painetta tasakentällispelin onnistumiseen, mutta sitä ei määräänsä enempää voi tässä vaiheessa kautta pitää onnistumisen takeena. Kun tasakentällispelissä on kasvanut paine, eivät ratkaisut ole vapautuneita vaan haetaan korostetusti harjoittelun muistoista kuvioita ja luistelulinjoja.
On toki totta, että Dixonin ja Lajusen ketjut ovat tuloksellisesti olleet kohmeessa, mutta etenkin Dixonin ketjun pelissä on ollut parissa viime koitoksessa erinomaista otetta. Lajusen kenttä ei tuollaisenaan vaikuta toimivan.
Kausi etenee omalla painollaan ja on totta kai asioita joita täytyy parantaa. Tällä hetkellä ykkösprioriteetti on erikoistilannepelaamisen saamisessa uomiinsa, sillä se vaikuttaa yksittäisissä otteluissa huomattavasti tulokseen, jos tasakentällisin ei synny kuin se pari kolme maalia. Mutta kuusi ottelua on vasta takana ja erikoistilannepelaamiselle on oma ketjunsa.
Liitteenä tähän astisista otteluista 1-, 2-, 3- ja 4-ketjun hyökkääjien laukauskartat tasakentällisin eroteltuna ketjuittain (lämpökartta = mitä punaisempi, sitä enemmän ko. alueelta on lauottu). Siitä huomaa selvästi, että Dixonin ketju (lähinnä Savinainen) yrittää niin maan perkeleesti, mutta ei uppoa ja on joukossa ollut aivan loistaviakin paikkoja esimerkiksi suoraan syötöstä, kyllä sen kohta pitäisi aueta. Kakkoskentän kuvio on kaikista tyhjin eikä sieltä löydy hyökkäyksien päättäjää - siinä on kehityksen paikka, jos jossain, mutta pitää varoa sekoittamasta toimivien yhdistelmien peliä liiaksi. Kolmosen kuvio on lähes oppikirjasta ja nelonenkin on saanut painetta maalin eteen yllättävänkin mukavasti.
#51:
Henkilökohtaisesti minulle Lajunen ja Dixon ovat olleet kaksi suurinta yksittäistä pettymystä. Lajunen on paljon saanut täällä kehuja ja tekee kieltämättä paljon töitä kaukalossa, mutta kiekon kanssa hän on selvästi esim. Malista heikompi. Odotin enemmän. Dixon puolestaan omaa takuuvarmasti liigan sentteristä top-10 palkkapussin, mutta peli näyttää edelleen aivan yhtä tehottomalta kuin viime kaudellakin. Arvostan molempien työmäärää kaukalossa, mutta tulosta varmasti heiltä odottaa myös valmentajat ja seurapomot.
Sentteriosasto kuitenkin paperilla näyttää paljon paremmalta kuin kaukalossa. Haapalan voisi mainita myös tässä pettymysten yhteydessä. Eilen oli häneltä selvästi paras peli, mutta muuten hänen roolinsa tuossa ketjussa on väärä ja tuolla tehokkuudella ei tule montaa maalia tule tekemään. Savinaista moni on (osin ansaitusti) parjannut, mutta minä pidän hänen pelaamisestaan. Tehot puuttuvat, mutta mielestäni hyviä elementtejä näkyy paljon ja luotan kevään tullen Savinaiseen todella paljon.
Kuten moni muukin on todennut, niin ykkösen peli on ottanut paljon askelia eteenpäin viime aikoina. Lajusen johtama kakkosketju (joka kuitenkin ainakin eilen uhrattiin pelaamaan 0-0 Perrinin ketjua vastaan) on kuitenkin tällä hetkellä suurin ongelma. Hyökkäyspäässä ei tapahdu mitään. Karjalainen eilen näytti, että se on oikeastaan aivan sama kuka Laineen ja Ilomäen kanssa pelaa, joten olisiko Haapalan ja Peltolan paikkojen vaihdossa ideaa olettaen, että JMJ pystyy taas seuraavassa pelissä pelaamaan?
Yleisesti ottaen olen pettynyt myös pakkien avauspelaamiseen. Aalto oli tästä ainakin eilen pahin esimerkki. Kun sen syötön kanssa tarvitsee viivytellä ja viivytellä, niin lopulta hyökkääjät joutuvat vetemään liinat kiinni siniviivalle ja pakki joko kääntyy takaisin omiin (josta seurauksena paniikki) tai heittää kiekon päätyyn, johon kukaan ei paina perään. Kateellisena sai eilenkin katsoa Nummelinin avauksia, jotka pääosin lähtevät kovaa, tarkasti ja nopeasti. Toisessa ja kolmannessa erässä oli eilen huvittavaa nähdä, kun Tapparan voittaessa erän ensimmäisen aloituksen, meni 10-20 sekuntia ja TPS:llä oli vaaralliset maalipaikat! Molemmilla kerroilla kentällä Lajusen johtama ketju takanaan Aalto ja Saravo.
Kolmas kritiikin siemen menee peluutukselle. En edelleenkään näe kenenkään kannalta hyötyä, että kokeneet pakit pelaavat jo tässä kohtaa +20 minuuttia ottelussa ja omaan silmään hyvin pelanneet Elorinne ja Plastino pahimmillaan viisi minuuttia vähemmän. Henkilökohtaisesti palauttaisin Bonsaksen-Elorinne -parin yhteen ja kahteen muuhun pariin Kankaanperä-Aalto ja Saravo-Plastino. Myös meidän selvästi paras Ilomäen johtama ketju, ansaitsisi enemmän vastuuta, ainakin kahdessa ensimmäisessä erässä, kun jalka on vielä tuore.
Eikä tarkoitus ole olla mitenkään yltiönegatiivinen. Kunhan nostin vain esiin muutaman ongelmakohdan. Tilastollisesti erikoistilanteet pitää myös saada paremmiksi, mutta ainakin eilen ylivoima pyöri kyllä mallikkaasti. Tapparan peli on kuitenkin selvästi viimevuotista edellä ja kaksi viimeisintä peliä ovat olleet huomattavasti parempia kuin esim. Blues-kamppailu, joten turha on huolestua.
iroj:
--- Lainaus käyttäjältä: Screamager - Syyskuu 26, 2015, 00:35:22 ---Peliesityskritiikkiin liittyen tilastofakta: Tappara on tehnyt toiseksi eniten tasakentällismaaleja (12), eniten on tehnyt SaiPa 14 ja Tapparan kanssa tasoissa ovat HPK ja Kärpät. Tappara on päästänyt kolmanneksi vähiten tasakentällismaaleja (7), vähiten on päästänyt HIFK ja Ilves 6, Tapparan kanssa tasoissa ovat JYP ja SaiPa. Aika hyvät lukemat.
Kausi etenee omalla painollaan ja on totta kai asioita joita täytyy parantaa. Tällä hetkellä ykkösprioriteetti on erikoistilannepelaamisen saamisessa uomiinsa, sillä se vaikuttaa yksittäisissä otteluissa huomattavasti tulokseen, jos tasakentällisin ei synny kuin se pari kolme maalia. Mutta kuusi ottelua on vasta takana ja erikoistilannepelaamiselle on oma ketjunsa.
--- Lainaus päättyy ---
Tapparan puolustustehokkuus tasakentällisin on 1,17 päästettyä maalia/peli 5-5-pelissä, mikä on hyvää tasoa.
HPK on huonoin tuloksella 2,67.
Niin kauan kuin tuo luku on lähellä 1:tä niin joukkueella menee melko hyvin.
Otanta on vain 6 peliä mutta sekin kertoo jotain.
Näin hyvään tulokseen ei päästä tuurilla kuuden pelin jaksossa.
Vuosi sitten tämä luku oli hyvä alkukaudella mutta sitten se tippui huonolle tasolle (2,6) marras-joulukuun synkällä jaksolla.
Pelin tärkein osa-alue "puolustuspeli tasakentällisin" näyttäisi olevan kunnossa mutta erikoistilannepelaamisessa olisi paljon parannettavaa.
Tällä hetkellä ylivoima (onnistumisprosentti noin 8%) ja alivoima (tappoprosentti 76%) eivät ole kovin hyvällä tasolla.
Eilinen kauhunäytelmä (2 maalia omiin lopussa nopeasti ja 3:n pisteen menetys) ei saa synkentää liikaa.
TPS:n toisessa maalissa joku ei ollut työpaikalla (oikeassa laidassa) ja kolmannessa maalissa oli myös huonoa tuuria.
jukka823:
Jahas..
Eniten olen pettynyt Dixon, Savinainen ja Lajunen akseliin..
Noilta herroilta on lupa odottaa paljon paljon enemmän.
Maalivahti pelistä senverta et Noronen vie tällähetkellä Karhusta 100-0.
Ylivoima luokatonta. Monesti ylivoima menee jo siinä et kiekkoa ei saada alueella rauhoitettua..
Yv-ketjuja voisi vähän säestää uuteen uskoon..
Ja noi kolmannet erät prkl. Nee kun joukkue oppisi pelaan kans loppuun asti niin alkaisi niitä pisteitä ropisemaan.
Mut alkukautta mennään ja parantamisen varaa on paljon viä..
Navigaatio
[0] Viestien etusivu
[#] Seuraava sivu
[*] Edellinen sivu
Siirry pois tekstitilasta