Jääkiekkokeskustelu > Ottelut

Liigakausi 2014-15

<< < (2/15) > >>

Ojasjanne:

--- Lainaus käyttäjältä: gatecrasher - Kesäkuu 19, 2014, 16:10:18 ---Onko tätä Tapparan otteluohjelmaa ladattavissa jostain iPhoneen tai Google-kalenteriin?

--- Lainaus päättyy ---

Samaa mietin. Tai olisiko joku innokas väsäämään tuollaisen? Varmasti useampi kuin me 2 pitäisimme.

JoKaGO:
Laskin äkkiä, että Tapparalla on kauden aikana luokkaa 15 kaksoisottelua, siis peli peräkkäisinä päivinä (+ tasauskierrokset). Niistä vain muutama on sellaisia, että jälkimmäisen pelin vastustajallakin oli peli edellisenä päivänä.
Ja taisi olla kaksi sellaista peliä, joihin Tappara pääsee "levänneenä" kun taas vastustajalla on peli edellisenä päivänä. Toinen näistä on yksi Ilves-peli.
Kuka jaksaa tilastoida muiden joukkueiden vastaavat "parametrit"? Kun vielä tuohon päälle lisätään Tapparan Eurooppa-pelit, niin toivottavasti meillä olisi kaksi pelaavaa maalivahtia ja muutenkin leveä rosteri.

Tuo aloitus Oulussa on melkoinen "kuivana kakkoseen", ainakin fanin kannalta ja miksei finaalissa pelanneidenkin kannalta. Mutta sellainen kutina vähän on, että Tappara hakee pisteet, tai sitten vain pitäisi lenkillä käydessä mennä hinkkaamaan "alaselkää" mäntyä vasten  ::)

En minä nyt valita, mutta kyrsiihän se! Westerlundkin heräsi itkemään tiukkaa otteluohjelmaa Minskissä vasta Minskissä, vaikka otteluohjelma oli tiedossa vuoden ajan. Että jos jotain epäreiluuksia tuossa liigaohjelmassa on, niin nyt pitäisi urveltaa ja saada korjauksia tai sitten turpa kiinni!

Miksei voida pelata vakio-sapluunan mukaan, pelipäivät vuoroviikkoina ma, ke, pe ja ti, to, la? Mestari pelaisi tietyn kaavion mukaan, kakkonen omansa, kolmonen omansa jne., joka vuosi sama kaavio. Ei voi ymmärtää. Muutoksen tuohon kiveen hakattuun ohjelmaan olisivat toki mahdollisia, ao. joukkueiden ja liigan yhteisellä päätöksellä.

Axe Boobs:

--- Lainaus käyttäjältä: JoKaGO - Kesäkuu 23, 2014, 21:28:54 ---Laskin äkkiä, että Tapparalla on kauden aikana luokkaa 15 kaksoisottelua, siis peli peräkkäisinä päivinä (+ tasauskierrokset). Niistä vain muutama on sellaisia, että jälkimmäisen pelin vastustajallakin oli peli edellisenä päivänä.
Ja taisi olla kaksi sellaista peliä, joihin Tappara pääsee "levänneenä" kun taas vastustajalla on peli edellisenä päivänä. Toinen näistä on yksi Ilves-peli.
Kuka jaksaa tilastoida muiden joukkueiden vastaavat "parametrit"? Kun vielä tuohon päälle lisätään Tapparan Eurooppa-pelit, niin toivottavasti meillä olisi kaksi pelaavaa maalivahtia ja muutenkin leveä rosteri.
--- Lainaus päättyy ---
Erinomainen havainto. Tilanne on todellakin se, että Tappara pelaa huomattavan usein väsyneenä levännyttä vastustajaa vastaan - itse asiassa useammin kuin kukaan muu. Vastaavasti päästään hyvin harvoin pelaamaan levänneenä väsynyttä porukkaa vastaan, joskin tällä saralla Pelicansin asiat ovat meitiäkin huonommin. Yhtä kaikki, tarkastellessa peräkkäisten päivien peleistä seuraavaa lepoetua on Tappara suurin kärsijä Bluesin ollessa vastaavasti suurin hyötyjä.

Tuplapelitaulukko kaudelle 2014-15 (tammikuun tasausta ei huomioitu)
Taulukossa joukkueen nimi, "tuplapelien" määrä, kerrat kun joukkue pääsee levänneenä pelaamaan väsynyttä vastustajaa vastaan, kerrat kun joukkue joutuu väsyneenä pelaamaan levännyttä vastustajaa vastaan, kahden edellisen erotus.

--- Koodia: ---Joukkue    TP     L vs. V   V vs. L  erotus
Blues       5        9         4        5
HIFK       10        7         5        2
HPK        11        3         3        0
Ilves      11        5         5        0
JYP        15        6         7       -1
KalPa       7        4         4        0
Kärpät      8        4         3        1   
Lukko      11        5         2        3
Pelicans   10        3         4       -1
SaiPa       8        3         6       -3
Sport       9        3         4       -1
Tappara    12        3         8       -5
TPS         9        8         5        3
Ässät      10        3         6       -3

--- Koodi päättyy ---

Mistä tämä sitten johtuu on varmaan monipiippuinen kysymys, mutta yksi erittäin merkittävä tekijä on viikonloppukotipelien määrä: perjantai- ja lauantaikotipelejä eniten on JYPillä (yhteensä 18) ja sitä seuraavat Ilves (17), JYP (17), Pelicans (16) ja Tappara (16). Vastaavasti vähiten on Bluesilla (10), TPS:llä (12), HIFK:lla (13). Korrelaatio on selkeä: mitä enemmän joukkue on vältellyt arkikotipelejä, sitä enemmän se pelaa tuplapelejä ja sitä synkemmäksi erotussarakkeen luku käy.


--- Lainaus käyttäjältä: JoKaGO - Kesäkuu 23, 2014, 21:28:54 ---Tuo aloitus Oulussa on melkoinen "kuivana kakkoseen", ainakin fanin kannalta ja miksei finaalissa pelanneidenkin kannalta. Mutta sellainen kutina vähän on, että Tappara hakee pisteet, tai sitten vain pitäisi lenkillä käydessä mennä hinkkaamaan "alaselkää" mäntyä vasten  ::)
--- Lainaus päättyy ---
Vähän paskalta idealta tuntuu kyllä, että hopeamitalistit pistetään katselemaan seremonioita, mutta ehkä tämä tuo sitä tunnelatausta, jota ei runkosarjassa ole koskaan liikaa.


--- Lainaus käyttäjältä: JoKaGO - Kesäkuu 23, 2014, 21:28:54 ---En minä nyt valita, mutta kyrsiihän se! Westerlundkin heräsi itkemään tiukkaa otteluohjelmaa Minskissä vasta Minskissä, vaikka otteluohjelma oli tiedossa vuoden ajan. Että jos jotain epäreiluuksia tuossa liigaohjelmassa on, niin nyt pitäisi urveltaa ja saada korjauksia tai sitten turpa kiinni!
--- Lainaus päättyy ---
Urvellettu on, ja viikonloppukotipelejä on saatu. Ensi vuonna voi sitten Mikki painottaa urheilullista etua jos niin haluaa. Esimerkiksi vaihtamalla perjantaikotipelit torstaipeleiksi aina kun mahdollista, luvut muuttuisivat paljon valoisammiksi.


--- Lainaus käyttäjältä: JoKaGO - Kesäkuu 23, 2014, 21:28:54 ---Miksei voida pelata vakio-sapluunan mukaan, pelipäivät vuoroviikkoina ma, ke, pe ja ti, to, la? Mestari pelaisi tietyn kaavion mukaan, kakkonen omansa, kolmonen omansa jne., joka vuosi sama kaavio. Ei voi ymmärtää. Muutoksen tuohon kiveen hakattuun ohjelmaan olisivat toki mahdollisia, ao. joukkueiden ja liigan yhteisellä päätöksellä.

--- Lainaus päättyy ---
Yksi este tällaiselle on hallivaraukset: varsinkin Espoon, Turun ja Helsingin halleille on muutakin käyttöä kuin liigapelit. Erityisesti viikonloppuisin ne ovat usein varattuina - mikä muuten näkyy suoraan näiden joukkueiden viikonloppukotipelien lukumäärässä. Toisekseen on sitten seurojen tahto - kullakin on vaan tänä päivänä valtava määrä omia vaatimuksiaan, minkä seurauksena sarjataulukko on läpi talven sellainen sillisalaatti kuin se on. En näe mahdollisena, että seurat yht'äkkiä luopuisivat näistä erityisoikeuksista, sillä bisnes menee parin lepopäivän ja sarjataulukon selkeyden edelle.

Edit. Tajusin pienen lapsuksen algoritmissä, minkä johdosta osa luvuista poikkesi yhdellä oikeasta. Korjasin erheen, ja nyt pitäisi lukujen vastata todellisuutta.

peterra:

--- Lainaus käyttäjältä: Axe Boobs - Kesäkuu 24, 2014, 00:28:31 ---En näe mahdollisena, että seurat yht'äkkiä luopuisivat näistä erityisoikeuksista, sillä bisnes menee parin lepopäivän ja sarjataulukon selkeyden edelle.

--- Lainaus päättyy ---

Eikä seurojen niistä myöskään missään nimessä kannata luopua, koska liigahan on tätä nykyä suljettu, joka tarkoittaa sitä, että sarjataulukon häntäpään ja ykköskorin välinen kuilu tulee väistämättä kasvamaan, kun suurin osa mahdollisuutensa menettäneistä joukkueista käytännössä lopettavat pelaamisen jouluna. Tämän jälkeen seurojen on entistä vaikeampi täyttää halleja ja vielä vaikeammaksi se muuttuu, kun pelit osuvat tiistaille tai torstaille.

Runkosarja on vielä kaiken hatuksi niin pitkä, että seuroilla on käytännössä varaa tarjota kannattajilleen aivan mitä sattuu runkosarjan aikana. Tappara mm. viime kauden runkosarjan lopussa kakkostilan ollessa varma tarjosi kyllä kannattajalle niin paljon negatiivisia elämyksiä pienellä aikaa, että oli välillä vaikea uskoa, että koko liigassa olisi kyse ammattilaisuudesta. Mielestäni lyhyempi runkosarjassa, jossa jokaisella pelillä on isompi merkitys on jokaisen jääkiekon ystävän etu ja avoin urheilullinen sarja on myös koko fanikunnan etu. Valitettavasti liiga on valinnut täysin talouden ehdot, jonka seurauksena itse tuote kärsii nyt enemmän kuin koskaan. Ensi kaudella tilanne luultavasti on tämä sama, että joukkueet, jotka ovat jouluun mennessä rojahtaneet taulukon häntäpäähän muutetaan käytännössä junnujoukkueiksi ja rahat pistetään ensi kautta odottamaan.

Se on väärin lajia, faneja ja kaikkia osapuolia kohtaan, mutta ainoa oikea ratkaisu organisaatiolta, joka toimii sellaisissa olosuhteissa, että sarja sen mahdollistaa.

Miksa:
On kyllä kummallista, että Tappara joutuu heti Ouluun muisteleen menneitä ja katteleen kun sitä viiriä nostellaan. Tylyä on.

Toinen erikoisuus on, että eka Hakamettän peli on ILVES-Tappara. Vois kuvitella, että paremmin viimekaudella sijottunut saa ekan kotipelin, mutta kait siinä joku vuoroveto sitten on.

On siinä sit kauden alkua kerrakseen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta