Jääkiekkokeskustelu > Yleinen kiekkokeskustelu

Yleisömäärät 2013-2014

<< < (17/37) > >>

Tapparan näköinen mies:
Manu on maailman isoimpia urheilubrändejä, ja sijoittuu yleensä aina Englannin Valioliigassa (yksi maailman kovimmista ja hohdokkaimmista urheilusarjoista) ykköseksi tai kakkoseksi. Joten ei kai ole ihme, että stadioni on aina liki täynnä, vaikka nyt ovat pari tappiota kärsineetkin?

Mutta jos Manu sattuisikin joskus vetämään 4-5 peräkkäistä kautta sijoilla 10-20, niin sitten vasta nähtäisiin, onko Manchesterin punainen puolisko todellista urheilukansaa, vai tippuisivatko katsojamäärät.

Toisaalta sen vastauksen näkee kyllä varmaan tuosta Manchesterin toisen joukkueen eli Cityn tarinasta. Eli ~10 vuotta sitten, kun menestystä ei vielä ollut, niin kyllä katsojia joku 10 000 vähemmän silloin oli. Joten vaikuttaa se menestys katsojamääriin myös Valioliigassa. Vielä selvemmin varmaan Englannin alasarjoissa, jotka nyt kaiken kaikkiaan lienee parempi vertailukohta SM-liigalle kuin Valioliiga.

iroj:

--- Lainaus käyttäjältä: 4_TRA - Joulukuu 02, 2013, 18:52:13 ---Myös ukomaalaishankintojen saapuminen saarivaltakunnan sarjoihin on vaikuttanut mielenkiintoon.

--- Lainaus päättyy ---

Englannin futisliiga oli pohjamudissa 20-25 vuotta sitten.
Silloin siellä ei tainnut pelata yhtään ulkomaalaista tähtipelaajaa.
Jotkut englantilaispelaajat pelasivat jopa Skotlannin liigassa.
Englantilaisseurat eivät saaneet pelata eurocupeissa (Heyselin tragedia 1985) mikä myös haittasi.
Nykyisin englantilaisseurat nappaavat suuren osan maailmantähdistä ja Italian liiga on menettänyt asemiaan ja katsojamäärät ovat pudonneet.
20-25 vuotta sitten Italian Serie A oli maailman vetävin futissarja.

Suomen Liiga on menettänyt asemiaan kiekkomarkkinoilla kun hyviä pelaajia menetään jatkuvasti enemmän kuin saadaan tilalle.
14 vuotta sitten Tapparaan tuli hallitsevan maailmanmestarin 13.hyökkääjä.
Nykyisin tällaista ei voi edes kuvitella.

axe86:

--- Lainaus käyttäjältä: Tapparan näköinen mies - Joulukuu 02, 2013, 18:58:44 ---Manu on maailman isoimpia urheilubrändejä, ja sijoittuu yleensä aina Englannin Valioliigassa (yksi maailman kovimmista ja hohdokkaimmista urheilusarjoista) ykköseksi tai kakkoseksi. Joten ei kai ole ihme, että stadioni on aina liki täynnä, vaikka nyt ovat pari tappiota kärsineetkin?

Mutta jos Manu sattuisikin joskus vetämään 4-5 peräkkäistä kautta sijoilla 10-20, niin sitten vasta nähtäisiin, onko Manchesterin punainen puolisko todellista urheilukansaa, vai tippuisivatko katsojamäärät.

Toisaalta sen vastauksen näkee kyllä varmaan tuosta Manchesterin toisen joukkueen eli Cityn tarinasta. Eli ~10 vuotta sitten, kun menestystä ei vielä ollut, niin kyllä katsojia joku 10 000 vähemmän silloin oli. Joten vaikuttaa se menestys katsojamääriin myös Valioliigassa. Vielä selvemmin varmaan Englannin alasarjoissa, jotka nyt kaiken kaikkiaan lienee parempi vertailukohta SM-liigalle kuin Valioliiga.

--- Lainaus päättyy ---

Keskusteluhan lähti liikkeelle siitä, että milloin saataisiin Suomeen samanlaista kannatuskulttuuria kuin keski- ja etelä-Euroopassa. Tästä lainauksesta:

--- Lainaus käyttäjältä: Sasha-18 - Joulukuu 01, 2013, 22:43:49 ---Näinhän se on että suomessa ollaan "menestyskansaa". Kuinkahan kauan kestää, että jääkiekkoon saadaan suomessa vastaavanlainen fanikulttuuri kuin esim. brittifutiksessa? Otteluissa käydään vaikka seura ei olisi voittanut mitään pitkään aikaan(vuosiin/vuosikymmeniin).

--- Lainaus päättyy ---

Silloin mielestäni on ihan pätevää myöskin verrata näihin isompiin sarjoihin. Ja ei ollut nyt kyse pelkästään ManU:sta, vaan ylipäänsä muillakin joukkueilla kannatus on siellä uskollisempaa eikä katsomoon tulla pelkästään menestyksen myötä. Totta kai varmasti pitkällä jänteellä tulee jonkin verran vaikutusta, mutta muutos on paljon hitaampaa kuin Suomessa. Kyllähän sen näkee tuostakin, kun vuosikausia jotkin joukkueet ovat olleet kaukana kärjestä tai jopa häntäpäässä ja silti stadionit on likimain täynnä. Siellä ollaan ylpeitä omasta joukkueesta viimeiseen saakka ja jaksetaan kannustaa, tuloksesta riippumatta. Ja kun otit puheeksi Englannin alasarjat, niin siellä käy toiseksi ja kolmanneksi korkeimmillakin sarjatasoilla kymmeniä tuhansia katsojia joillakin joukkueilla. Sattuu olemaan itsellä kokemusta brittifutiksesta ihan paikan päällä, samoin kuin keskusteluista paikallisten fanien kanssa ja tämän pohjalta allekirjoitan täysin tuon lainauksen. Ihan erilaisesta kannatuksesta on kyse kuin Suomessa. Esimerkkinä koko fanipääty hyppi tasatahtiin matsin alusta loppuun vaikka oma (koti)joukkue hävisi ottelun.

Tapparan näköinen mies:
Muistaakseni Manun kannattajien (osan) kohdalla oli jotain kitkerää kommentointia katkarapuleivistä takavuosina...
Eli kaikki eivät katsoneet hyvällä, kun niiden hyppivien fanien lisäksi katsomoon alkoi enenevässä määrin ilmestyä maksuvoimaista väkeä, joka ainakin päällisin puolin näytti suhtautuvan peliin laimeammin kuin tosifanit, ja mussuttivat vain niitä leipiään.

Jos seuran menestys katoaa totaalisesti, niin ne katkarapuleipien mussuttajat häviää sieltä katsomosta aika nopeasti, jäljelle jää se hyppivä fanikatsomo. Ja senkin rivit sitten pikkuhiljaa harvenevat, jos joukkue jää alasarjakierrokselle pitemmäksi aikaa.

Se ei nähdäkseni ole niinkään erilaista Englannissa kuin Suomessa. Englannissa on vain kaikki sen verran suurempaa, että siellä riittää niitä tosifaneja vielä tuhansia alasarjajoukkueiden peleihinkin.

Tapparan/Ilveksen lähtötaso on luokkaa 5500 katsojaa/ottelu, ja jos tuosta jompikumpi syöksyisi Suomi-sarjaan ja jäisi sinne useammaksi vuodeksi, niin kyllähän tuosta katsojamäärästä varmaan suurin osa menettäisi mielenkiintonsa. Useita satoja tai kenties jopa tuhat uskollista tulisi kuitenkin katsomaan Tapparan tai Ilveksen Suomi-sarjan pelejäkin, näin uskoisin. Eli suhteessa lähtötasoon jokseenkin sama määrä kuin Wolverhamptonin faneista.

Fanikatsomot varmasti ovat Englannissa hyppivämpiä ja äänekkäämpiä kuin Suomessa, ja onhan siellä niissä myös enemmän porukkaa. Tätä kannatuksen muotoa on vaihtelevalla menestyksellä pyritty kopioimaan myös Suomeen. Onhan noita ääntä pitäviä tosifanien osastoja jonkun verran syntynyt. Se vaikuttaa ehkä vielä hiukan väkinäiseltä, mutta muuttuu varmaan luontevammaksi ajan mittaan. Myös brittiläistä huliganismia on vähän yritetty kopioida, onneksi huonolla menestyksellä.

Sitten on näitä mukavuuden- ja menestyksenhaluisempia kannattajia, jotka pitävät vähemmän ääntä, syövät sitä katkarapuleipäänsä (Suomessa ehkä ennemmin makkaraa), eivätkä vaivaudu alasarjojen peleihin. Näitäkin tarvitaan, ei SM-liigan saati Valioliigan kokoinen viihdesirkus pysy pystyssä pelkkien hyppivien ja laulavien tosifanien rahoilla.

Mjones:

--- Lainaus käyttäjältä: Tapparan näköinen mies - Joulukuu 02, 2013, 22:17:14 ---ei SM-liigan saati Valioliigan kokoinen viihdesirkus pysy pystyssä pelkkien hyppivien ja laulavien tosifanien rahoilla.

--- Lainaus päättyy ---

Etenkin kun hyppijät ostavat yleensä sen halvimman lipun/kausarin. Katkarapuleipämies istuu kalleimmilla paikoilla ja kantaa rahaa isolla kädellä oheismyyntiin. Taloudellisesti yksi katkarapuleipämies vastaa ainakin viittä hyppijää.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta