Jääkiekkokeskustelu > Yleinen kiekkokeskustelu

Jukka Rautakorpi - Tapparan päävalmentaja kevät 2012 - kevät 2014

<< < (31/180) > >>

coly:
Aika hyviä pointteja tuotu täällä esille. Mazzalta varsin ansiokas ja pitkä pohjustus. Voisi hiukan tuoda omaakin mielipidettä esille.

Fyysikassa en usko joukkueella olevan ongelmia. Jukka sanoi jonkun pelin jälkeen joukkueen tehneen kesällä niin laadukkaasti ja hyvin töitä tällä saralla ettei jaksaminen ole siitä kiinni. Itse miellän fysiikan eri tavalla, ja jos joku polkee luistelussa ohi niin tällöin ei syy pelkästään ole fysiikassa vaan herkistelyssä. Mielestäni joukkue on jaksanut vääntää ja painia kulmassa ihan hyvällä asenteella. Itse näin harjoituspeleistä vain TPS-ottelun ja mielestäni joukkue oli todella freesi tuona ajankohtana ja jalka liikkui ihan eri malliin kuin nyt. Meidän tapparalaisten ikuinen toiveuni tähän väliin että joukkue on treenannut kovempaa ja paikat tukossa ;).. Jokatapauksessa miesten liike on jälleen "tukkoisan" näköistä, varsinkin KalPa-pelin eka erä, jonka näin ottelusta.

Lavastaan lapaan - pelityyli kulkee oikeastaan käsi kädessä tuon fysiikan kanssa, jos on paikat jumissa niin pidemmällä tähtäimellä menee pääkin, joka vaikeuttaa äärimmäisen kiekollisen pelitavan toteuttamista. Viisikkopuolustamisessa on mielestäni suurimmat ongelmat ja joillakin pelaajilla ei todellakaan selvää mitä siellä pitää tehdä. Jos pakki heittää kiekon ahdistettuna toiseen kulmaan niin jollakin pelaajalla kestää hemmetin kauan ennen kuin valot syttyy ja menee kiekon perään, vaikka miehen pitäisi mennä automaattisesti sitä kohti ennekuin heitto kulmaan tulee. Lisäksi puolustuspelaaminen on liian passiivista ja kiekollinen aloite on vastustajalla kokoajan. Nämä siis omassa päässä. On kuitenkin todettava, että enää Tapparan päässä ei kuitenkaan ihan niin kovaa kiekko rallia ole kuin aikasempina kausina. Vastustajalla on ollut joissakin peleissä hyvin vähän maalipaikkoja, käyttäneet ne hyvin hyväkseen.

Hyökkäyspeli on mielestäni fysiikan ja pelitavan osiensa summa. Jos molemmat on heikossa kunnossa niin hyökkäyspeli puuroutuu hyvin helposti kun ei ehditä tekemään mikä edistäisi peliä. Tähän kohtaan pätee se että toitottavasti freesiys löytyy mahdollisimman pian.

MV-Peli on ollut mielestäni huonoa. Tuokkola ei ole vakuuttanut oikeastaan yhdessäkään pelissä vaan aina on kiekot vähän pomppinut, sinne tänne. Lisäksi monessa pelissä on se yksi suht.helppo mennyt selän taakse, aivan kuten Metsolalla ensimmäisessä KalPa-pelissä. Sanoisinkin niin ettei Tappara yhtäkään peliä ole maalivahdin ansoista vielä voittanut. Tähän vaaditaan parannusta ilman muuta.

Lock-out on aika paskamainen homma tällä hetkellä, ainakin meille. Moni joukkue on saanut apuja näistä kavereista. Tapparaakin vastaan on Jokerien ja KalPan avut olleet ratkaisevia pelien kääntymisessä. Tosin joku Lukko on liiankin riippuvainen näistä miehistä ja jos NHL-alkaa niin todella suuret aukot jää Jokereihin ja Lukkoon. Vaikka Narreilla onkin laadukkaita miehiä sairastuvalla. Hyvin kaksi piippuinen juttu näiden vahvituksien hommaaminen, jos kuitenkin tiedetään että lakko jatkuu niin Tapparan on pakko reagoida.

gatecrasher:
Joukkueen fysiikka ei riitä

Joukkueen dieselmäinen liike on tosiaan viime peleissä paistanut silmään. En vielä tässä vaiheessa haluaisi uskoa, että harjoittelussa oltaisiin epäonnistuttu tai jääty metodeissa jälkeen, olihan JR pari vuotta sitten Kerhon ruorissa ihan hyvällä menestyksellä. En tiedä millaisella harjoittelukuormalla tällä hetkellä mennään, mutta sanotaanko, että väsyneeltä joukkueen ilme on vaikuttanut. Ihan viimeistä vaihdetta ei tunnu löytyvän ja tämä heijastuu koko pelinkuvaan. No KalPa-pelissä ei ollut mitään saumaa, mutta muuten on ihan kohtuullisesti pysytty vastustajan kyydissä.

Lavasta lapaan-syöttöpeli ja viisikkopuolustaminen eivät toimi yhdessä

Tämä varmaan edellyttää, että kaikki palikat ovat kohdallaan; liike, ajoitukset, hyökkäyksen ja puolustamisen tasapaino jne. Tällä hetkellä tuntuu, että koko paketti hieman levällään. Tässä kiekonhallintaan perustuvassa pelitavassa pelaajien etäisyydethän pitäisi pysyä varsin lyhyinä ja paketti tiiviinä. Olettaisi, että viisikkopuolustuskin toimisi tiivillä paketilla. Mutta kentällä on nähty paljon riskialttiita ratkaisuja esim. juuri siniviivojen alueella, kun on "väkisin" haluttu pitää kiekkoa tai yritetty syöttää jo ennestään ahdistetulle pelaajalle, lopputuloksena kiekonmenetyksiä ja vastaiskuja.

Hyökkäyspelitapa ei tuota riittävästi laadukkaita maalipaikkoja

Juu, ei tällä hetkellä. Tappara tuntuu hyökkäävän varsin yksipuolisesti, ainostaan hitaita viivelähtöjä käyttäen. Tuntuu, että tuo avauspelaaminen puuroutuu jo sinne oman maalin taakse, kun perus pakki-pakki -syötöt ovat aivan luokattomia. Ja jos päästään kunnolla nostamaan hyökkäystä niin avaussyöttö sentterille tuntuu kestävän ikuisuuden vaikka tarjolla olisi helppojakin avauspaikkoja. Tästä seuraa, että koko kentällinen onkin sitten jumissa punaviivalla ja kiekko heitetään päätyyn. Eikä tietenkään mitään saumaa voittaa sitä. Hyökkäyspelaamista olisi monipuolistettava, myös nopeat ja suoraviivaiset hyökkäykset laajemmin käyttöön. Ja liikettä lisää niin maalintekopaikoillekin päästään paremmin, nythän kulmista ei huonon liikkeen vuoksi päästä millään maalintekosektorille.

Maalivahtipeli on pettänyt

Varsin halvalla vastustajat ovat päässeet tai saaneet maaleja iskeä paraatipaikoilta. Osin pettänyt, mutta suurempi syy ollut heikko puolustusalueen puolustuspeli.

Mazza:
Täytyy ottaa esille vielä yksi mieleen tullut "epäkohta" alkukauden peleistä eli epävarma johtoasemapelaaminen. Tapparalla on tässä vaiheessa kuusi tappio-ottelua, mutta peräti neljää näistä ollaan jossain vaiheessa peliä johdettu. Kääntäen vastustaja on noussut siis jo neljä kertaa tappiolta voittoon Tapparaa vastaan! Todella iso määrä kun takana on vasta kymmenen peliä ja kertoo omaa tarinaansa peruspelin epätasapainosta. Tavallisestihan joukkue saa johtoasemasta lisäenergiaa ja oma pelaaminen helpottuu, mutta Tapparalla näin ei ole ollut. Bluesia vastaan suli jopa kahden maalin etumatka kotikaukalossa. Hyvää johtoasemapelaamista on nähty oikeastaan vain Kärppiä ja Ilvestä vastaan, joissa Tappara onnistui lyömään keskialueen tukkoon omalla träpillään. Vastaavasti Tappara ei ole noussut kertaakaan voittoon tappiolta.

Avausmaalin merkitystä korostetaan usein jääkiekossakin, ja Tappara on siinä mielessä onnistunut että se on tehnyt peräti seitsemän kertaa kymmenestä ottelun ensimmäisen maalin. Kaikki neljä voittoa ovat tulleet näistä peleistä, joten kolmesti on tällainen peli hävittykin. Täten vastustaja on tehnyt avausmaalin kolmessa pelissä, ne Tappara on hävinnyt.

Johtojen menettäminen ja häviäminen avausmaalista huolimatta ovat harmittavia asioita, mutta kertovat toisaalta siitä että paljon Tappara on tehnyt oikeinkin hankkiuduttuaan noihin asemiin pelin sisällä. Yksittäiset pimeät hetket, joista valmennusjohtokin on monen ottelun jälkeen puhunut, kertovat kuitenkin siitä oppimisprosessista joka joukkueella on vielä pahasti kesken. Kysymys kuuluukin miten kauan liigajoukkueella on aikaa opetella pelaamaan tietyllä tyylillä sarjatilanteen kustannuksella? Nyt on tavallaan hankittu itsekin ennakkoon menestyspaineita kun pelaajabudjettia on nostettu huomattavasti, eli pitkää prosessia ei ole lähdetty aloittamaan matalalla profiililla vaan selvästi menestystä tavoitellaan jo tulevalta keväältä. En tiedä, valmennusjohto on ollut tähän asti äärimmäisen maltillinen (ymmärrettävää kun päivittäistä työtä on tehty jo huhtikuusta lähtien) mutta jotenkin on sellainen tunne että tämän viikon peleissä nähdään vähän erilainen Tappara kuin kymmenessä ensimmäisessä.



 

LAPA:
Kaivoin neljän edellisen Rautakorven sm-liigapestin tilastoja kauden aluista ja nyt jaan ne teille palstatoverit.

Lukko kausi 04-05

15 ensimmäistä peliä: 7 voittoa, 6 häviötä ja 2 häviötä 60 min jälkeen. Maaliero 42-47, pisteitä 23.

Runkosarjan päätyttyä (56 peliä) Pisteitä 98, maaliero 152-130. Sijoitus runkosarjassa 5.

Tappara 05-06

15 ensimmäistä peliä: 10 voittoa, 2 häviötä, 1 voitto sekä 2 tappiota voittolaukauskisassa. Maaliero 48-31, pisteitä 34.

Runkosarjan päätyttyä (56 peliä) Pisteitä 102, maaliero 157-129. Sijoitus runkosarjassa 4.

HPK 08-09

15 ensimmäistä peliä: 6 voittoa, 6 tappiota ja 3 voittoa jatkoajalla. Maaliero 37-36, pisteitä 24.

Runkosarjan päätyttyä (58 peliä) Pisteitä 99, maaliero 166-151. Sijoitus runkosarjassa 3.

HPK 09-10

15 ensimmäistä peliä: 7 voittoa, 6 tappiota, 1 jatkoaikatappio ja 1 voitto rankkareilla. 35-34, pisteitä 24

Runkosarjan päätyttyä ( 58 peliä) Pisteitä 91, maaliero 153-154. Sijoitus runkosarjassa 5.




Tilanne nyt 10 pelin jälkeen. 4 voittoa, 5 tappiota ja 1 jatkoaikatappio. Pisteitä 13, maaliero 32-33. Eli seuraavasta viidestä pelistä pisteitä 8-12 niin ollaan Rautakorven mittareilla "normitahdissa" näin alkukaudesta.

KILO:

--- Lainaus käyttäjältä: Mazza - Lokakuu 08, 2012, 20:01:24 ---Avausmaalin merkitystä korostetaan usein jääkiekossakin, ja Tappara on siinä mielessä onnistunut että se on tehnyt peräti seitsemän kertaa kymmenestä ottelun ensimmäisen maalin. Kaikki neljä voittoa ovat tulleet näistä peleistä, joten kolmesti on tällainen peli hävittykin. Täten vastustaja on tehnyt avausmaalin kolmessa pelissä, ne Tappara on hävinnyt.

--- Lainaus päättyy ---
Näitä avausmaaleja sekä niiden suhteita Tapparan voittoprosenttiin tässä itsekin pähkäilin hieman joku päivä. Näistä kolmesta pelistä, joissa vastustaja on tehnyt ensimmäisen maalin, Tappara on aina tullut kiitettävästi vähintään tasoihin ottelun aikana. KalPaa vastaan kotona tultiin tasoihin kahdesti (1-1, 2-2), mutta hävittiin 2-3. Pelicansia vastaan noustiin tasoihin kolmesti (1-1, 2-2, 3-3), mutta hävittiin lopulta 6-3. Viimeisin peli KalPaa vastaan meni niin, että noustiin tasoihin 1-1:een ja käytiin 1-2-johdossakin. Hävittiin lopulta kuitenkin 6-2.

Sopisi ehkä paremmin tuonne peliesitykset-ketjuun, mutta menkööt.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta