Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Tapparan yleisökeskiarvo oli 5029. Se on toiseksi huonoin 2000-luvulla. Vuonna 2000 luku oli 4988.
Keskimäärin 2000-luvulla lopullinen yleisökeskiarvo on noussut ekasta neljänneksestä kauden loppuun 207 katsojalla. Tosin esim. viime vuonna se nousi vain 44 katsojalla.
Ensimmäinen neljännes ennustaa koko kauden yleisömäärän hyvin. 2000-luvulla suhteellinen sijoitus vuosien keskinäisessä vertailussa on muuttunut korkeintaan vain yhdellä. Eli tän kauden yleisökeskiarvo tulee oleen joko 10, 9 tai 8 kausien keskinäisessä vertailussa 2000-luvulla.
Tappara on tällä hetkellä huolestuttavassa tilassa. Sekä pelillisesti että yleisösuosion suhteen. Tämä kausi tulee oleen 6. kausi peräkkäin, kun yleisökeskiarvomme on heikompi kuin Ilveksen. Mistä johtuu, että Ilves on noussut selvästi kaupungin ykköseksi, vaikka menestys ei ole ollut mitenkään erityistä, ja itse asiassa päinvastoin. Tappara sai sentään mestaruuden 2003, jonka olisi luullut aiheuttavan nostetta.
Yksi syy voi olla Ilveksen laaja junioritoiminta, joka on Suomen suurinta. Se tuottaa ja on tuottanut vuosikymmenten mittaan valtavat massat, joista jo matemaattisesti syntyy paljon potentiaalisia kannattajia oli tuote kuinka paska tahansa.