Jääkiekkokeskustelu > Yleinen kiekkokeskustelu

Tampereen Ilves 2006-11

<< < (175/345) > >>

iroj:

--- Lainaus käyttäjältä: Naapuri - Heinäkuu 29, 2009, 19:01:48 ---
--- Lainaus käyttäjältä: iroj - Heinäkuu 29, 2009, 17:46:44 ---Puolustajien pistemäärät ovat näköjään heikentyneet toissa kaudesta jolloin Tapparankin pakit tekivät ABS-kolmikon ansiosta mahtavat 149 pistettä.

--- Lainaus päättyy ---

Tuo "Tapparakin" on väärä sanavalinta. Mikään joukkue ei sillä kaudella (enkä nyt tiedä onko lähiaikoinakaan) pystynyt tuollaisiin puolustajien pistemääriin. Sinä vuonna Tapparan pelityyli oli erittäin aktiivinen ja joukkueessa oli poikkeuksellisen taitavia puolustajia (nimenomaan hyökkäyssuuntaan)

Noihin muihin vertailuihisi haen sitten vastinetta paremmalla ajalla. Voin kertoa, ettei se Tappaaran hyökkäyskalusto nyt niin ylivertainen ole tuossa vertailussa, kuin kuvittelet. Siihenkin löytyy tietoa tilastoista. Sama koskee maalivahtiasiaa. Ei Säteri vielä ole lähelläkään sitä tasoa, kuin Pitkämäen viiden viimeisen vuoden keskivertoesitys on. Säteri tulee olemaan alkavalla kaudella selkeä kakkone Tapparassa.

--- Lainaus päättyy ---

Kyllä Tapparan puolustajat tekivät kaudella 2007-2008 ABS-kolmikon ansiosta ( se oli silloin joukkueen vahvuus joka menetettiin viime kaudeksi) 149 pistettä (Aalto (40)+Benoit (38)+Salmela (32)+Grönvall ja Halme 10-15+Pikkarainen, Malkamäki ja Angell muutamia pisteitä).
En väitä että Tapparan hyökkäyskalusto olisi ylivertainen Ilvekseen verrattuna mutta sillä on enemmän taitoa kuten oli viime kaudellakin. Viime kaudella siitä taidosta ei ollut paljon hyötyä kun puolustus oli liigan huonointa tasoa hyökkäysten tukemisessa.
Ilveksen puolustus oli hyökkäysten tukemisessa viime kaudella liigan keskitasoa aika paljon yhden pelaajan (Seikola) ansiosta.
Nyt Tapparan puolustus (Mäntylä+Saravo) pystyy tukemaan hyökkäyksiä vähintään yhtä hyvin kuin Ilveksen.

Ilveksen hyökkäyksessä on enemmän fyysisyyttä koska Tapparalla ei ole kuin 2 hyökkääjää (Nieminen, Lähde) joita kehtaa sanoa voimahyökkääjiksi.
Väitän kuitenkin että joukkue ei voi menestyä kovin hyvin jos ei ole riittävästi taitohyökkääjiä.
Kyllä ne voimahyökkääjät (Pesonen, Anttila, Marjamäki) ovat tehneet hyvin pisteitä vain jos ovat saaneet kunnolla peliaikaa ja riittävän taitavia ketjukavereita.

Ilves menestyi viime kaudella paremmin kuin Tappara mutta oltiinko kauteen tyytyväisiä?
Onko joukkue vahvistunut viime kaudesta? (molariosasto, puolustuksen kyky tukea hyökkäyksiä, hyökkäyksen taitotaso (+Genoway, Snellman, Pesonen, Salonen ja -Platt, Männikkö, Rajala)



Naapuri:

--- Lainaus käyttäjältä: iroj - Heinäkuu 29, 2009, 21:05:54 ---Kyllä ne voimahyökkääjät (Pesonen, Anttila, Marjamäki) ovat tehneet hyvin pisteitä vain jos ovat saaneet kunnolla peliaikaa ja riittävän taitavia ketjukavereita.

--- Lainaus päättyy ---

Tartun taas kiireen vuoksi yhteen lauseeseen ja siinäkin erityisesti yhteen nimeen. Anttila on pelaaja jonka pistemäärä on äärettömän vähän riippuvinen vierellä pelaavista kavereista. Myös Pesonen pystyy itsenäisiin ratkaisuihin, eikä ole todellakaan mikään kädetön. Itse asiassa hyvin paljon Niemisen Villen tyylinen pelaaja (en siis väitä, että tasoinen, ettei joku muu taas tartu tähän).

Naapuri:

--- Lainaus käyttäjältä: iroj - Heinäkuu 29, 2009, 21:05:54 ---Onko joukkue vahvistunut viime kaudesta? (molariosasto, puolustuksen kyky tukea hyökkäyksiä, hyökkäyksen taitotaso (+Genoway, Snellman, Pesonen, Salonen ja -Platt, Männikkö, Rajala)

--- Lainaus päättyy ---

Muutosta on tosiaan viime kauteen aika paljon. Vasta pelit kertovat, onko joukkue vahvistunut. Muutosta on tullut mm. seuraavasti:

Malivahdit:

Toivonen > Pitkämäki

Alkukauden Toivonen on hyvinkin korvattavissa. Koko kauden saldo riippuu paljon siitä, onko ensi kaudella maalilla viime, vai edelliskauden Pitkämäki. Nyt on heti alusta lähtien tarjolla luotettava kakkonen, toisin kuin vuosi sitten.

Puolustus:

Kantee > Akkanen ... Ei voi ainakaan mennä huonommaksi, Kanteen +/- tilasto joukkueen huonoin -12
Milam > Bruun ... Pientä takapakkia luultavasti
Nickerson > Hulkkonen ... Korvaa viimekaudenkin esityksellä ja potentiaalia parempaankin
Lehtivuori >  ... tervehtynyt Kuukka korvaa hyvin "viimekautisen" Lehtivuoren
Niemi >  ... Hoituu hyvin Näppilän lisääntyneellä peliajalla

Ei merkittävää muutosta suuntaan, eikä toiseen.

Hyökkäys >

Platt > Genoway ... Tässä jäädään plussalle, koska Geno on niin paljon monipuolisempi pelaaja
Männikkö > Salonen  ... Takkiin tulee, vaikka Salosella eväät nousta hyväksikin liigapelaajaksi
Rajala > Snellman  ... Ville korvaa mainiosti viime kauden Rajalan, joka ei silloin vielä ollut valmis liigapelaaja
Järvinen > Pesonen   ...  Tällä osastolla pinnat kirkkaasti kotiin
Keinänen > ... Korvattavissa nuorten kasvaneella roolilla, mutta silti hieman hävitään (esim Rask)
Uusivirta > ... Korvattavissa täysin nuorten kasvaneella roolilla (esim. Pellinen, Antonen)

Hyökkäyksen osalta siis jäädään voitolle. Oikeastaan voisi sanoa, että Männikkö on ainoa menetys, jota ei ole pystytty korvaamaan. Vastaavasti muissa vaihdoissa on joko jääty omilleen, tai voitettu.

Näin ollen suorasta pleijaripaikasta taistellaan hyvinkin, mikäli valmennus onnistuu hommassaan. Vaikka viime kauden loppusaldo ei hääppöinen ollutkaan, niin loppumetreille saakka sitä kuudetta sijaa tavoiteltiin. Keskikasti on kaikenkaikkiaan niin tasainen, että sijat 4 - 10 ovat tälle porukalle mahdollisia.


kirvesrinta:
Ilveksestä vielä lisää...

Maalivahtiosasto luultavasti sellaista perustasoa liigaan (jos Housu ei floppaa toista kertaa putkeen) mutta loistokkuutta sieltä lienee turha toivoa.

Puolustus päällisin puolin näyttää ihan ok. Tosin Seikolaan kohdistuvat odotukset lienevät aivan liian suuria unelmakauden jälkeen. Minusta ei ole missään mielessä realistista odottaa Seikolalta uutta 44 pisteen kautta. Itseasiassa jo 30 pistettä olisi jo kelpo suoritus mutta tarkoittaisihan tuokin sitten jo noin 15 pisteen pudotusta viime kauden tehopisteisiin. Omassa päässä Seikola taas onkin aika sukka joten tehopisteitä toki kuuluu odottaakin. Tukio hyvää liigatasoa ja Kuukka sinne kovasti nousemassa vaikka viime kausi meni pörinäksi. Bruun sellaista perusduunaritasoa, mutta Hulkkonen edustaa tuollaista potentiaalista hazardiosastoa. Akkanen lienee jo liigakelpoinen mutta hankinnan vuoksi taitaa Ilveksen omien nuorten peliajat jäädä vähiin. Eikös Näppilälle olisi voinut jo varata tuon 6. pakin paikan?

Hyökkäyksessä paljon on Genowayn varassa, mutta huvittavaa on että kaveri on noin 1/3 kaudesta sivusta. Alkukaudesta luodaan yleensä se menestyspohja kaudelle ja sen Ilves joutuu tekemään ilman Colbya. Toki joku stuntti sinne lienee tulossa, pakkohan se tietysti onkin. Ongelmana näissä stunteissa vaan on se, jos niillä anneaan liian iso rooli jota ei sitten kukaan loppukautena pysty täyttämään. Esim. viime kaudella Colby Ilveksessä ja Schneider Tapparassa. Ilvekselle toki tuli Platt joka pelasi ok-kauden mutta eri roolissa kuin Colby. Tappara taas ei löytänyt Schneiderille korvaajaa koko loppukautena. No nyt tietysti Ilveksellä ei tätä ongelmaa pitäisi tulla koska Colby joukkueeseen liittyy.

Viime kaudella Genowayn lähdön jälkeen Määttänen joutui loppukaudeksi stunttaushommiin ja olihan se hieman liian iso savotta entiselle laiturille. Sateentekijää Genowaysta nähtävästi nyt Ilveksessä odotetaan. Viime kauden piste per peli keskiarvolla oltaisiin menty yli 70 pisteen ja tuollaisiin saldoihin ovat pystyneet liigassa vain hyvin poikkeukselliset pelaajat. Tilastot Genowayn aiemmalta uralta eivät kuitenkaan anna viitteitä mistään tällaisesta. Eli siis suurin kysymys on, pystyykö Genoway toistamaan tuon viime kauden tahdin, mutta nyt koko pitkän kauden ajan (tai siis marraskuusta lähtien).

Genowayn pelatessa Ilveksessä suurin osa Ilveksen peleistä oli kotona (7 kotona, 4 vieraissa) ja lisäksi 11 pisteestä 10 syntyi kotikaukalossa. Vieraskaukalossa Genowayn saldo oli surkea: 0+1, -6. Jos lasketaan näiden tietojen valossa (käyttäen erikseen koti- ja vieraspistekeskiarvoja) uudestaan Genowayn pisteet koko kauden ajalta, olisivat ne olleet yhteensä 49 pistettä. Rehellisesti sanottuna, tuo näyttää mielestäni nyt varsin järkevältä ja realistiselta saldolta. Lähes 50 pistettä on varsin hyvä saavutus ulkomaalaisvahvistukselle jollainen kelpo sellainen Colby varmaan onkin. Tällä tahdilla Genowaylta on lupa odottaa ensi kaudelta 41 pelissä noin 35 pistettä.

Rajalan lähtö oli varsin epämiellyttävä uutinen koska kaverin pelejä olisi kieltämättä ollut hienoa seurata. Ilveksen olisi jo viime kaudella kannattanut hyödyntää kaveria enemmän, nyt ainoaksi hyödyiksi jäivät saadut siirtokorvausrahat ja mahdollinen lupaus palata takaisin Ilvekseen vuoden päästä (jos Edmonton tätä mieltä vuoden päästä on).

Rajalan lähdön myötä kovin kiinnostavia pelaajia hyökkäyksestä ei enää löydy. Toki Rajalan tilalle hankittu Salonen tuo rosteriin sitä kaivattua taitopeliä jota Ilves kovasti sloganissaan mainostaa vaikka kentällä sitä ei pahemmin ole näkynyt. Se tietysti kiinnostaa että onko Ilves nyt oikeasti antamassa nuorille mahdollisuutta. Rajalalle se olisi annettu mutta kyseessä olikin poikkeuksellinen lahjakkuus, entäpä muille? Nyt näyttää siltä, että ylempiin kolmeen ketjuun on paikka auki maksimissaan yhdelle nuorelle, onko tämä Rask vai onnistuuko 87-ikäluokan Korhonen valtaamaan paikan vihdoin nelosketjua ylempää? Ylemmissä kahdessa ketjuissa nuorin pelaaja taitaa olla 85-syntynyt Salonen. Tätä voisi tietysti verrata Tapparaan jossa kahdessa ekassa ketjussa tullee olemaan 3-4 kpl 87-ikäluokan pelaajaa (Lehterä, Enlund, Strömberg, Peltola) ja kolmosketjuihin on tyrkyllä 89-90 ikäluokkien edustajat (Lucenus, Lähde, Tuominen). Entäpä 88-ikäluokan Ilveksen viimeisimmät jäljellä olevat jäsenet, Snellman, Antonen, Pellinen. Annetaanko kavereille peliaikaa vai hankitaanko taas Keinäsiä/Uusivirtoja/Järvisiä?

Jussi Pesosen lähdöstä Hifk-fanit olivat enemmän kuin hyvillään ja käsittääkseni ei Ilveksenkään riveissä kaveria nyt täysin riemukiljahduksin ole vastaanotettu. Pesonen menee tuolle duunariosastolle kuten moni muukin Ilveksen hyökkääjistä. Toki tämä varmaan sopinee Mälkiän kusipääkiekkoideologiaan jossa yksi kärkiketju yrittää tehdä maalit ja muut ketjut rikkoa mahdollisimman paljon vastustajan peliä.

Summasummarum, Ilves tulee olemaan vaikea joukkue pelata vastaan ja etenkin perinteisesti Tapparalle tulee viime vuosien tapaan olemaan varsin vaikeita nuo Ilves-ottelut. Mutta olisihan se jo aika kääntää nuo ottelut siihen 2000-luvun alun tasolle. Tuloksellisesti Ilves tulee olemaan melko varmasti, totuttuun tapaan, säälipleijarijoukkue. Seikolan ja Genowayn onnistumiset/epäonnistumiset määräävät sen pystyykö joukkue nouseman top-6 taisteluun vai tippuuko sijoitus säälipleijarien ulkopuolelle.

kirvesrinta:

--- Lainaus käyttäjältä: kirvesrinta - Heinäkuu 30, 2009, 11:01:07 ---
Genowayn pelatessa Ilveksessä suurin osa Ilveksen peleistä oli kotona (7 kotona, 4 vieraissa) ja lisäksi 11 pisteestä 10 syntyi kotikaukalossa. Vieraskaukalossa Genowayn saldo oli surkea: 0+1, -6. Jos lasketaan näiden tietojen valossa (käyttäen erikseen koti- ja vieraspistekeskiarvoja) uudestaan Genowayn pisteet koko kauden ajalta, olisivat ne olleet yhteensä 49 pistettä. Rehellisesti sanottuna, tuo näyttää mielestäni nyt varsin järkevältä ja realistiselta saldolta. Lähes 50 pistettä on varsin hyvä saavutus ulkomaalaisvahvistukselle jollainen kelpo sellainen Colby varmaan onkin. Tällä tahdilla Genowaylta on lupa odottaa ensi kaudelta 41 pelissä noin 35 pistettä.


--- Lainaus päättyy ---

Tässä minulla oli käynyt laskuvirhe, pahoittelut siitä. Eli oikeat lukemat olivat siis:

13 pistettä 7 kotiottelussa.
1 piste 4 vierasottelussa

Jolloin näillä tiedoilla lukemat koko kaudelta olisivat olleet:

54 pistettä kotiotteluista ja 7 pistettä vierasotteluista eli yhteensä 61 koko kaudessa jolla oltaisiin jo kamppailtu pistepörssin kärkisijoista. Tämä siis antaa odottaa Genowaylta ensi kaudelta hieman yli piste per peli tahtia.

Tietysti itse kukin voi pohtia kuinka realistisia nuo lukemat olisivat oikeasti olleet...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta